Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 54 od 54

Tema: Tužno je kad osmomjesečno dijete ne jede čokoladu?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kako je ono netko rekao treba evoluirati do stadija "boli me patka"
    ja sam tu negdje,uglavnom

a imala sam i sreće jer dijete samo po sebi ne voli baš slatko i jednom kad su mu donjeli ogromnu milka čokoladu je samo rekao ja to ne volim šta niste donjeli jabuke

da ne bude zabune pojede on čokoladu pogotovo kinder jaje ali više voli konkretne stvari
    i sa 8mj nije ni probao čokolino pa mi je jedna dr rekla da sam nemajka

sada sa punih 8g jede i junk ali ponekad
    mene više zabrinjava njegova želja za soli
    jede kruh i sol i eventualno maslinovo ulje i viče mmmmmmmmmm

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj D. ima tek nesto jace od 3 meseca, ali ne planiram nista od junk-a da mu dajem dok sam ne pocne da odlucuje. 2 godine ni slucajno a posle ce mu sigurno nego uvaliti uz njegov pristanak.

bice to ljuta borba

mm me podrzava, ali je i sam slab na junk pa ne znam koliko ce uspeti da se suzdrzi pred njim

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamajaja prvotno napisa
    apricot, jesi morala vikat na tete u vrticu ili imas poslusne tete?
    ma kakvo vikanje?!
    rekla sam da ne želim da jede to, to, to i to i gotovo.
    a to sam napisala i u upitniku kad smo ga prijavljivali za jaslice.
    one sada same pretpostavljaju što je nama "nepoželjno", pa nas ujutro pitaju: danas za ručak imamo kolač, možemo li ga dati?

ali, i starija je bila kod istih teta, pa su znale što ih čeka.
    uglavnom, imamo odličan odnos sa tetama, a roditelji nas smatraju čudacima.
    sve dok moje dijete tamani kelj, blitvu, poriluk i leću... boli me briga za njih!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja po n-ti put moram zaključiti da smo mi imali super vrtić... Tamo su na info-polici za roditelje uvijek dostupne hrpe letaka s naslovom "NE smokiju i čipsu" (izradila zdravstvena voditeljica), piramida zdrave prehrane, upute kako se nositi s gripom i mjere prevencije i slične korisne informacije. Znalo se dogoditi (rijetko) da je za rođendane bilo karamela i kojekakvih farbanih sokova, ali češće sam bila svjedok da tete vraćaju neprihvatljive slatkiše roditlejima koji nisu unaprijed pitali i daju upute (suho voće, tamna čokolada) roditeljima koji se potrude unaprijed znati što se donosi za rođendane... A mi smo redovito tjedno donosili neko voće (1 kg) za međuobroke. Nitko nas nije tjerao, to je bio prijedlog s roditeljskog i štimalo je... Pogotovo kad smo znali dovlačiti naše višnje i breskve s grunta! Znali su plivati u voću!

Prehrana je bila više-manje u redu (ne znam kako je sada, ipak su moji dečki već 2 godine u školi, a novaca je sve manje...) ALI uredno su uvažavali upute roditelja za alergičare i druge specifične potrebe, čak i želje.

Ako odgajatelji ne mare za zdravu prehranu i primjedbe roditelja ili ako jelovnik nije ok - prava adresa je zdravstveni voditelj (i ravnatelj ako treba). Ako tu nema sluha, uzalud vam trud svirači...

Ja sam tek odlaskom djece u školu shvatila koliko je napredan bio vrtićki (a naročito jaslički) jelovnik. Nadam se da je takav i dalje. U školi je to... mhm... teško biram riječi - osjetno više sirotinjski (v. topic o prehrani boravkaša na pdf Škola, tamo smo o tome pisali).

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •