-
GRAH
O grahu se već pisalo. znam. Mi cemo uskoro godinu dana i odlučila sam svome malcu ponuditi grah.
Moje pitanje je mogu li mu pripremiti grah iz konzerve, ako da, koje?
Znam da sam čitala negdje da je o tome pisala apricot (mislim na grah u konzervi), ali nikako ne mogu naći
-
a zašto iz konzerve. meni nije nikada palo na pamet. ja uvijek kuham prethodno namočeni....
-
Grah iz konzerve krcat je soli, što je apsolutno nezdravo bebama. A mislim (nije mi se išlo provjeravat) da sadrži i neke konzervanse.
Čak i u našoj prehrani izbjegavam konzerve, samo vrlo rijetko kada moram nešto na brzinu. Ja bih svakako izbjegavala.
-
Osoblje foruma
u grahu iz konzerve nema ničega.
obična pasterizirana grahorica bez ikakvih dodataka koju poslije pripremaš kao i suhi grah, samo ga ne moraš namakati ni kuhati.
ne gledam koji je proizvođač, samo pogledam sastav: ako vidim da je samo voda i grah, kupim.
-
opet ja. u našoj tablici pasulj /mladi/ može od devet meseci. lira je probala /8,5 mes./ ali to je bila više čorbica od povrća i unutra je bilo 5 zrna pasulja. i to sam joj stavila kad sam i nama kuvala pasulj. oljuštila sam ga od one spoljne opnice i bio je super meko kuvan. izgnječila sa ostalim povrćem - lukom, šargarepom i paškanatom i bilo je mljac.
inače, ja nabavljam pasulj od moje šefice koja ga gaji za sebe i provereno je dobar, mlad i netretiran, što mi je, naravno najvažnije kad nabavljam namirnice za nju. ali i za nas.
-
ja sam svom isto dala grah sa cca godinu dana, ali sam ga prethodno namakala i kuhala.
inace mu nikad ne pasiram hranu, ali grah sam mu propasirala i dodala u njega malo kuhane pastice (pasta-fazol, jelte ) 8) jer mu je tesko s ono malo zubi prozvakat sve ljuskice..
a onaj iz konzerve je meni osobno pretezak - razvali mi crijeva svaki put kad ga pojedem, pa ga ne namjeravam davat malenome...
-
evo samo da kažem daje Lira imala problem idući put kad smo jeli onaj zeleni pasulj. Sa belim je bilo sve 5, ali od zelenog joj je kruljilo u stomačiću i boleo ju je naveče.
Od sad samo beli dok ne poraste još malo da može fino da vari
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma