Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: snimanje kamerom na snijegu

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno snimanje kamerom na snijegu

Jučer sam htjela snimiti klince dok su uživali u zimskim radostima. Uspjela sam snimiti NIŠTA.
    Sve je ispalo blješteće bijelo, ni traga ljudskim obrisima. U stanu normalno snima.
    Ima li još netko ovakav problem i je li ga uspio riješiti? Možda trebam promijeniti postavke? Malo sam petljala po kameri i upustvima, ali ništa nisam uspjela riješiti.
    Vidim da ljudi normalno snimaju, pa pretpostavljam da je ipak stvar u kameri!?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemaš opciju "snijeg"?

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam uspjela naći. Doduše, s njih dvoje nisam ni imala puno vremena.
    Meni mi je malo kompliciran pa se izgubim.
    Kamera je SONY DCR-DVD110E.
    Pokušavam googlati, našla sam da bi trebala postojati ta opcija, samo još ne znam kako ju naći.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj ovo: ukljuci kameru, ali nemoj jos staviti na snimanje, da se objektiv malo adaptira na svjetlost i sam si zada potrebnu ekspoziciju za snijeg.
    Kad na LCD-u boje poprime iste boje kao sto realno jesu, ukljuci snimanje.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Probat ću danas opet, ali mislim da to nije rješenje. Ja ni nisam snimala, jer nisam uspjela ništa vidjeti. Vani je bilo i sunca, pa je baš jako, jako blještalo.

Gost

Početno

Kaže MM da je problem u debelom minusu koji je vani .Kaže da pogledaš u uputama jer navodno te tehnikalije podnose samo do -5 celzijevaca .

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Treba samo nači dovoljno dobar kut gdje je lom svjetolosti OK da bi ga aparat uhvatio. Nema te opcije koja ti neče blještat ako sunce piči u bijeli snijeg i to se reflektira u objektiv. I nemoj koristiti blic - ako uopče jesi.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tri mogućnosti, redom od najvjerojatnije prema onoj najmanje vejrojatnoj (prekopirano iz priručnika):

1. Operating temperature 0 °C to +40 °C (32 °F to 104 °F) - ovih je dana 'malo' hladnije od toga

2. Battery pack performance decreases when the ambient temperature is 10 °C (50 °F) or below, and the length of time you can use the battery pack becomes shorter. In that case, do one of the followings to use the battery pack for a longer time. – Put the battery pack in a pocket to warm it up,
    and insert it in your camcorder right before you start taking shots.

3. The screen image is bright, and the subject does not appear on the screen. • Set the NIGHTSHOT PLUS switch to OFF

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dobro je provjeriti ima li kamera opciju za ugađanje "balansa bijelog". Manje komplicirane kamere bi trebale imati opciju za snijeg. Radi se o količini i "temperaturi" svjetla koja je na snijegu bitno drukčija nego bez snijega.

Ugađanje balansa bijelog je uvijek najbolja opcija jer se temperatura svjetla mijenja s dobima dana.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadala sam se da će ovo sa temperaturom možda riješiti problem, ali nije - probala sam snimati iz dnevne kroz prozor i efekt je isti.
    Idem probati još naći nešto od ovoga što ste pisali.
    Hvala vam na pomoći.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

White balance drži na Automatic, to je najjednostavnije.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Funkciju White balance ne mogu aktivirati - funkcija nije dostupna u trenutnim uvjetima snimanja (piše u upustvima da je tako ako ju ne možeš aktivirati). Izgleda da je aktivirana neka funkcija zbog koje se white balance ne može koristiti. Postoji i opcija za snijeg, ali se isto ne može aktivirati.
    Izgleda da svaka aktivirana funkcija deaktivira neku drugu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

White balance je najjednostavnije namjestiti s komadom bijelog papira ili stiropora. Na snijegu jednostavno uperiš u - snijeg.
    Probaj skužiti što te priječi da aktiviraš tu opciju.

Vidi: http://www.cambridgeincolour.com/tut...te-balance.htm

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

opet kopiram iz uputstava:

The following list shows examples of unworkable combinations of functions and menu items.

[SCENE SELECTION] NightShot plus, [S. NIGHTSHOT PLS], [COLOR SLOW SHTR], [OLD MOVIE], [TELE MACRO], [FADER]

[WHITE BAL.] NightShot plus, [S. NIGHTSHOT PLS]

Dakle, isključi NightShot plus

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    opet kopiram iz uputstava:
    Dakle, isključi NightShot plus
    Jesam, još sinoć. Nije pomoglo.

Davore, odličan link. Bit će od pomoći čim aktiviram funkciju

Proučavam upute u PDF formatu na: ftp://ftp.vaio-link.com/pub/manuals/...CR-DVD110E.pdf

Na str. 10 ima dio gdje je navedeno šta treba podesiti kod ovakvih snimanja. Nisam još probala f.-ju BACK LIGHT. Probat ću kad dođem doma s posla.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam uspjela aktivirati White balance. Stalno se vrtim u krug.
    A sad kada ponestaje snijega je teško provjeriti je li pomogla neka od aktiviranih funkcija.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U manualu kaže na 101 stranici da kad se POWER prebaci na OFF na duže od 12 sati onda masu funkcija ode na tvorničke postavke. Odatle bi trebala imati normalan pristup funkcijama.

na 94/95 stranici opisuje kako se radi s funkcijom WHITE BAL. Napominje bijelu površinu i držanje kamere usmjerene na nju dok nekakav indikator ne prestane žmirkati. Isto kaže da ne možeš birati White bal ako si odabrala neki scene selection - to ne kužim, ali možda pomogne.

Inače je kod digitalnih kamera "normalno" da kod jačeg osvjetljenja preosvjetljene površine zagore, a to se pravda "umjetničkim" razlozima.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Riješeno! 8)
    Ma koja glupost koju sam sasvim slučajno primjetila - na kućištu postoji gumb za on/off Nightshot. Kad sam to ugasila, mogla sam aktivirati White balance. :D

Ovo Scene selection su isto neke funkcije (među njima i SNOW) koje isto nisam mogla aktivirati dok ovo nisam ugasila.

Hvala svima na trudu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •