-
produženo dojenje i lijekovi
Katarina još cica po noći, i što se mene tiče možemo tak do škole. Ono što me muči je moje uzimanje lijekova. Nisam ja neki tabletoman, ali povremeno imam jake glavobolje i popila bih kafetin, il sada zimi kad krene sezona viroza, najviše mi pomažu šumeći aspirini iili andoli.
Kako sam zadnjih godina ili trudna ili dojim, apoteka mi se svela na lupocet. Ali, stvarno, on mi uvijek ne ublaži tegobe i baš se namučim. Kako vi to rješavate, i da li su gore navedeni lijekovi tolika frka.
-
nanoibeba, tek sad vidim ovaj topik. Imam ti literaturu o lijekovima i dojenju (s popisom lijekova i utjecaja kod dojenja) na eng. Poslat ću ti ga na email.
-
Wewa, molim te možeš i meni poslati?
Trebala bi krenuti s nekim lijekovima a stalno odgađam zbog dojenja. Hvala ti.
-
Maggie-
it's me, Wawa, promijenila sam nick jer si vec druga osoba koja me zamijenila s wewom
Mozes mi poslati svoju email adresu u pm da ti posaljem dokument kao attachement.
-
upravo radi dojenja sam se odlučila za homeopatiju 8) .
-
Pretpostavljam da znas, no samo da napomenem da andoli i aspirini nisu nikako kompatibilni si dojenjem - bez obzira koliko je dijete staro :/
-
Mene zanimaju konkretno plivadoni. Matija sisa ujutro i navečer.. ima skoro 2g..
-
Znam anchi.
Na kraju sam ipak završila s antiibiotikom (upala sinusa)
-
Ma kakvi Plivadoni. Imaju u sebi kodeina koji je opioidni analgetik pa se sve one bakice koje ga redovito troše godinama stvarno navuku na njega, a da uopće nisu svjesne.
Isto kao i Caffetin.
Ja već više od tri godine nisam popila niti jedan lijek osim paracetamola.
prije sam gutala Voltarene i ništa drugo, slabije, mi nije pomagalo. Onda sam zatrudnila pa sad ovo produženo dojenje i organizam se toliko odvikao od lijekova da mi je sada pacatemol lijek izbora za sve.
Na sreću, nisam imala nikakvih infekcija ovih godina pa nisam morala niti nikakav antibiotik
I inače mislim da je jedino sugirno u trudnoći i za vrijeme dojenja uzeti samo paracetamol
-
potpisujem Branku1!
Plivadon je pravi koktel - sadrzi i propifenazon koji prelazi u mljeko, te kafein i kodein!
Ako mozes, pij samo paracetamol (acetaminofen)
-
Podižem!
Dojim nešto više od 14 mjeseci i danas sam nakon vađenja zuba dobila turu amoxila 3x500mg minimalno 3 dana. Naime još od trudnoće mi se vukao zub kojem je ispala plomba, tada se nije smio slikati i ostao je čekati dok rodim. Kad sam ga uslikala, dr. je rekla vađenje i ostalo je na tome. Danas sam konačno to napravila, ali zub je bio upaljen i ta upala je zahvatila i kost. Rekla mi je da se ne zafrkavam i da moram obavezno popiti antibiotik. Nemam pojma što da radim. Panika me hvata da ne napravim veće sr... ako ga ne pijem, a i ako bi uspjela ne dojiti 3 dana, koliko mora proći nakon popijenog zadnjeg antibiotika da bi mogla dojiti????
-
Ja se isto drzim iskljucivo paracetamola i homeopatije.
-
Vodenjak, Amoxil je ok, njega smiješ uz dojenje.
-
Pogle ovo
Amoxicillin Larotid, Amoxil Approved B L1
Cini se da je savrseno ok s dojenjem
-
Tnx cure. Naglasila sam da dojim, ali nije ništa rekla. Pročitala sam na uputama da se izlučuje u mlijeko i da je potreban oprez jer su opisani slučajevi senzibilizacije dojenčadi. A kako ja nisam pobornik lijekova i nemam pojma što ovo znači gledam u ove kutijice i pitam se piti ili ne piti. HVALA!!!!
-
-
Osoblje foruma
Vodenjak, nakon antibiotika, čuvaj se gljivica: pojačaj probiotike, smanji slatkiše.
-
Vodenjak svu čoksu koju imaš doma šalji paketom meni u Opatiju
-
Odrekla se slatkiša, čak sam uspjela odoliti Uskršnjim delicijama i nisam probala ništa. Možda čak počnem i gubiti ove silne kilograme
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma