Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 51 to 100 of 293

Thread: tibetanska gljiva i kefir

  1. #51
    Gost

    Default

    Isto tako kada budemo imali prosljeđujemo dalje Zagreb istok , Dugo Selo i okolica !!

  2. #52

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2

    Default

    uclanila se na forum samo radi gljivice, svi oko mene ostali bez ili pobacali a ja bi ju tako rado..dodirko ili netko od prisutnih, ima mozda viska sada? iz istre sam ali mozda slanje postom?

  3. #53
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Evo i ja žicam.

  4. #54
    koksy's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    5,491

    Default

    Ja dobila gljivu od jedne drage forumasice i jucer popila svoj prvi kefir koji je preeeefini!
    E sad zicam one na podrucju Karlovca za frendicu.

  5. #55
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    i ja bi gljivu ako tko ima viška
    Hej, trebaš još gljivu? Imam viška

  6. #56
    Zara1's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,545

    Default

    Quote Originally Posted by SunčicaVŽ View Post
    Hej, trebaš još gljivu? Imam viška
    trebam, trebam

    samo smo sad bolesni, pa može krajem tjedna ili drugi tj.

    hvala na ponudi

  7. #57
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Dobio sam ponudu iz Rijeke, ali mi nije usput pa molim ako netko ima zrnca u Zagrebu. Hvala.

  8. #58
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    trebam, trebam

    samo smo sad bolesni, pa može krajem tjedna ili drugi tj.

    hvala na ponudi

    Ok, javite se pa se nađemo )) Želim brzo ozdravljenje

  9. #59
    sade_74's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    uz dravu
    Posts
    219

    Default

    ima li tko u okolici Osijeka? ja imam ponudu iz Broda ali mm zaboravio kad je bio ovaj vikend tamo.

  10. #60

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    Dobio sam ponudu iz Rijeke, ali mi nije usput pa molim ako netko ima zrnca u Zagrebu. Hvala.
    mogu ja mozda dobiti taj kontakt iz rijeke..?ja sam u istri ali ubrzo idem u rijeku...

  11. #61

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2

    Default

    imam jedno pitanje... možda netko može pomoći
    počela sam konzumirati ovaj kefir prije nekih tjedan dana i od tada mi je stolica malo tvrdja nego inače, a stalno čitam da se ljudima probava poboljša pa mi sada nije jasno

  12. #62

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2

    Default

    jedno pitanje... kaze se da ovaj kefir popravlja probavu no meni je stolica cudno tvrda pa mi nije jasno??? ima li ko kakva iskustva?

  13. #63
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Imam gljive viška...Zara??

  14. #64

    Default

    Sunčica, ja sam zainteresirana za gljivu
    Javis mi na pp di mogu pokupit? petak mi odgovara. HVALA

  15. #65

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    Meni gljiva uginula nakon 5 dana "mirovanja"
    Po savjetu ju stavila u mlijeko i u frizider jer smo bili na putu
    Moze li se oporaviti i kako
    Uf

  16. #66
    kikica2's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    250

    Default

    pitanjce: dal vam je kefir onako ljepljiv dok ga procjeđujete? Okus je ok, al me strah da ne radim nešto krivo.

  17. #67
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Quote Originally Posted by kikica2 View Post
    pitanjce: dal vam je kefir onako ljepljiv dok ga procjeđujete? Okus je ok, al me strah da ne radim nešto krivo.
    Da...slinav je :D

  18. #68
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Imam opet viška gljive. Preuzimanje Zagreb ili Osijek(sljedeći vikend).

    Josipal gljiva ti nije sigurno uginula. Koliko si mlijeka stavila? Staviš vrlo malo mlijeka. Ako je čuvaš tako malo dana. I kad ju ponovno počneš koristiti, očekuj da će joj duže vremena trebati da "proradi", da počne opet stvarati se kefir, možda čak i 2 dana.

    Davore, jesi još uvijek zainteresiran za gljivu?

  19. #69
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Hvala, za sada ne trebam.

  20. #70
    Dodirko's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,405

    Default

    Sa strahom idem spavati da me neće napasti gljiva jer joj/im nisam dala dovoljno mlijeka.... :D

    Razmnožile su se, raširile, uvišestručile... prava kefirana kod mene.

    Ako tko treba gljive neka mi javi.

  21. #71

    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default

    Dali imate zrnaca/gljivica, tako bi rado radila kefir, non stop, tati pogotovo..

  22. #72

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    zagreb
    Posts
    640

    Default

    Ella 565 gdje si? Ja sam u Zagrebu, zapadni dio i imam gljive pa se javi. Moj mail je misspremanga@hotmail.com.

  23. #73

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    Mislim da mojoj gljivi ipak nije dobro
    Pa ako tko ima s istoka Zg, rado udomljujem jednu.

  24. #74
    sade_74's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    uz dravu
    Posts
    219

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica View Post
    Imam opet viška gljive. Preuzimanje Zagreb ili Osijek(sljedeći vikend).
    e još da se redovito uključujem na forum, sad bi već pila kefir, šmrc!

  25. #75
    Dodirko's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,405

    Default

    josipal javi mi se za 2 tjedna na pp.

  26. #76
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Jedna prijateljica mi nudi ovu gljivu i kaze da je to super zdravo. Muzu ce pomoc za zelucane probleme sigurno, a mene zanima da li je ok da i dojilja konzumira?
    A od kada dati djetetu? Mislim mu uz dojenje uvesti i jogurt kad napuni godinu- pa mozda onda moze i ovakav kefir?

  27. #77
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kefir i jogurt su sasvim OK s godinu dana. Čak i nešto ranije, a vrijeme uvođenja varira od kalendara do kalendara. Dojiljama je sasvim OK. Štoviše, redovitim tamanjenjem jogurta ili kefira smanjuje se vjerojatnost za pojavu gljivica i s time i većina problema s dojenjem/grčevima/blisterima ... milina.

  28. #78

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    361

    Default

    Negdje sam čitala da taj kefir može imati i do 2 % alkohola. Jeste sigurni da mogu djeca piti?
    Ja sam inače nedavno dobila gljivu (onu koja liči na cvjetaču) i još uvijek sam u fazi eksperimentiranja s količinom mlijeka i duljinom stajanja. Za sad mi nije nešto naročito fino.

  29. #79
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    U kefiru može biti alkohola, ali ako se fermentira dovoljno dugo sa zrncima onda i taj alkohol ode u octenu kiselinu. Kefirna zrnca čine kolonije mliječno-kiselih bakterija, kvasaca i acetobakterija. Alkohol koji proizvedu kvasci acetobakterije prerade u ocat. Otud reski okus kefira.
    Ako fermentiraš bez žurbe i s punom satnicom ne trebaš se brinuti zbog alkohola.

  30. #80

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Oko mjesec dana imam gljivu i pijemo kefir i super nam je. Sve super funkcionira, već smo uspjeli i dio "udomiti" nakon što se jako razmnožila.

    Prije nego sam počela s time, čula sam kako se ne smije dirati ničim metalnim. Nisam znala da se ne smije dirat rukama. I u početku sam uredno gljivu u ruke i ispirala. Gljiva je preživjela i i dalje sve 5. Jednom prilikom sam ju zabunom promiješala metalnom žlicom, međutim i to je preživjela. Potaknuta time, išla sam ju testirat i komadić stavila u žlicu i pustila da tako stoji pola dana....i to je preživjela. Nameće mi se pitanje zašto piše da metal nikako ne smije, a eto - provjereno mi je preživjela i dalje služi svrsi?

    I da, još me zanima, ako netko zna, zašto se treba napraviti pauza nakon 20 dana pijenja? Ja nisam jer mi baš godi svako jutro svjež kefir...

  31. #81
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ne brini, većina tih ideja su nepotrebno kompliciranje. Postoji stanovita razlika između protokola uzgoja na npr. prehrambeno-tehnološkom faksu i u svojoj kuhinji. Puno je veća vjerojatnost da ćeš kefir zeznuti na neki od načina koje nisi navela (u tom slučaju nađe se neka dobra duša koja svoj kefir još nije zeznula)

  32. #82
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    goranka ti si radila s kozjim ili KM?

  33. #83

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Probala sam oboje, ali sam se ipak odlučila za kupovno jer mi je s kozjim nekako prejako. Jednostavno ne ide u mene. Kozje mogu u svakakvom obliku, samo ne kiselom. Ali imam poznanicu koja samo i isključivo na kozjem radi i pije.

  34. #84
    koksy's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    5,491

    Default

    Ja nisam cula da se ne smije dirati rukama, i ja svoju diram dok ju perem, jedino metal izbjegavam.

  35. #85
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    A koliko mlijecne masti treba biti mlijeko?
    Da li radite pauzu nakon 20 dana koristenja?
    Sto u medjuvremenu sa gljivom ako se pauzira?

    Bi li gljiva mutirala i sve nas pojela ako bi napravila kefir s majcinim mljekom za malenog?
    Last edited by S2000; 19.05.2011 at 23:08.

  36. #86
    koksy's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    5,491

    Default

    Quote Originally Posted by S2000 View Post
    A koliko mlijecne masti treba biti mlijeko?
    Da li radite pauzu nakon 20 dana koristenja?
    Sto u medjuvremenu sa gljivom ako se pauzira?

    Bi li gljiva mutirala i sve nas pojela ako bi napravila kefir s majcinim mljekom za malenog?
    Koristim 2,8% MM mlijeko, to koristim i inace.
    Napravila sam pauzu ali sasvim slucajno, ustvari sam se malo zasitila kefira. Za to vrijeme je gljiva bila u mlijeku i u frizideru nekih tjedan dana. Nakon toga sam to sve bacila, oprala ju i napravila svjezi kefir.

    Ovo zadnje ne znam ali ti javi kad probas (ako te ne pojede ) jer cu i ja uskoro dojiti.

  37. #87
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Bi li gljiva mutirala i sve nas pojela ako bi napravila kefir s majcinim mljekom za malenog?
    e sad ak su od tog radili i sir, imaš velke šanse, ali ako malom nisi dala još mlijeko možda je bolje gljivu držati par dana u čistoj vodi, pa onda mu napraviti kefir, i javi baš me zanima kak je prošlo možda bi se i ja za to odlučila, jer je moj alergičan na kravlje.

  38. #88
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kefirnu "gljivu" možeš uzgojiti i u zaslađenoj vodi, a što se tiče MM mislim da je šteta činiti takvo što jer se u MM već nalaze mliječne kulture koje bebi čine dobro.

  39. #89

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Ako netko iz V.Gorice ili okolice, N.Zagreba...treba gljivu nek se javi!

  40. #90

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1

    Default

    Pozdrav!
    Ima li netko iz Splita ili okolice od koga mogu nabaviti gljivu?

  41. #91
    leptiric_zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    238

    Default

    Ima netko viška gljive? zg? please...

  42. #92
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Prijavljujem se u red za gljivu Zagreb, sjever, a može i negdje malo dalje...

  43. #93
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Imat ću ja za otprilike dva tjedna. Svoju sam upravo podijelila, pa joj toliko treba da naraste.

  44. #94
    Nadya's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    3

    Default

    Ej bog! Tražim vodenu gljivu jer mliječnu imam pa ako imaš viška? Poz, Nadya

  45. #95
    Nadya's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    3

    Default

    Zrnca ne treba ispirati u vodi jer na taj način samo mucimo ispiremo dobre bakterije.Postoji iznimka... Ako ste ju dodirnuli metalnom žlicom, pročitala sam negdje da tolerira čelik ali druge metale ne. Ja se nebih baš zekala s tim što je sigurno sigurno je Evo jedan link za sve koji žele sve znati o kefirnim zrncima, ovo je pisao pravi kefir expert, ako znate engleski ... http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html

  46. #96
    Nadya's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    3

    Default

    Evo samo jedan isječak važan za trudnice i novorođenčad i malu djecu - sa njegove stranice koju sam malo prije navela: Folacin can be expected to increase by at least 116% in comparison to the original fresh milk and freshly stained kefir.[3] Due to all these facts, ripened kefir in general, is favourable taken one month before conception and throughout pregnancy, for folic acid is important in the prevention of birth defects in babies [Spina bifida and Anencephaly]. Kefir is also suitable taken throughout lactation, and good for toddlers.

    .

  47. #97

    Default

    Molim vas, ako netko ima kefirna zrnca da mi se javi na e-mail tonkabest@gmail.com. Hvala

  48. #98
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Imam kefirnu gljivu, ako netko želi mogu mu udijeliti. Za sad je mala, ali brzo raste

  49. #99

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    I ja sam bila u potrazi za kefirnim zrncima, pa sam našla da čovjek sa ovog bloga http://svetahrana.blogspot.com/2011/...a-i-kefir.html prodaje zrnca.
    Mejlom mi je objasnio da zrnca šalje poštom, košta 50 kn za početnu količinu 2,5 dcl mlijeka.
    On ih šalje običnom poštom (u najlonskoj vrečici malo mlijeka i zrnca), kaže da tako mogu putovati do tjedan dana. Može se preuzeti i osobno na području Črnomerca u Zagrebu.
    ...
    Srećom, javi mi moja seka koja živi na Krku da ona ima zrnca, pa mi je lijepo poslala na ovaj opisani način. Par žlica mlijeka, žlicu zrnaca, sve u najlon vrećicu, zatvoriti u čvor, pa u još jednu vrećicu i u kuvertu veličine A5, onu sa najlonskim mjehurićima iznutra.
    Jučer sam ih dobila (putovali su 3 dana), danas smo imali prvu količinu kefira.
    Eto, možete ih slati s kraja na kraj Hrvatske, pa i šire

  50. #100
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Pa... možda po zimi. Pošta putuje oko tjedan dana na relaciji Zagreb Split i nešto malo duže u obratnom smjeru. OK, rizik je vrlo mali, a i poštarina je kikiriki. Obično pismo je do 1kg.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •