Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 151 to 200 of 293

Thread: tibetanska gljiva i kefir

  1. #151

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Htjela sam samo reći onima koji su se ulogirali ovdje prvi put, samo da bi zamolili nekoga kefirna zrnca, da s jednim jedinim postom, na ovom forumu ne mogu slati privatnu poštu pa im se iz istog razloga ni drugi ne mogu javiti.
    Ne radi se o odbijanju slanja gljive nego ne možete s jednim postom slati ni primati pp.

  2. #152
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Sto radite s viskom zrnaca? Da li ih smiksate i popijete il bacate?
    U stvari me zanima ima li neki razlog da ih ne smiksam u frapeu?

  3. #153
    kljucic's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    početak Slavonije
    Posts
    2,137

    Default

    Pa dobro, da li su sve te gljive i zrnca isto ili ne? Meni trebaju ova koja se spominju ovdje http://istineilaziohrani.blogspot.co...ch/label/kefir
    Ima li tko?

  4. #154
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    I ja bi ih rado probala, jel ima netko da mi proslijedi višak?

  5. #155

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    I ja bi ih rado probala, jel ima netko da mi proslijedi višak?
    Možeš mi se javiti na pp za mjesec dana. za ovaj mjesec višak je rezerviran.

  6. #156

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by kljucic View Post
    Pa dobro, da li su sve te gljive i zrnca isto ili ne? Meni trebaju ova koja se spominju ovdje http://istineilaziohrani.blogspot.co...ch/label/kefir
    Ima li tko?
    To je isto. I to je to s tog bloga o čemu pričamo.

  7. #157
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Hvala Nena :D

  8. #158
    kljucic's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    početak Slavonije
    Posts
    2,137

    Default

    Quote Originally Posted by Nena-Jabuka View Post
    To je isto. I to je to s tog bloga o čemu pričamo.
    Hvala
    Onda i ja stajem u red (ako smijem).

  9. #159
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Ja cu imati kroz tjedan dana. Ako nekog zanima, javite se na pp.

  10. #160

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Zaboravila sam kome sam ovdje nedavno poslala gljivice u SB (brišem pp-ove iz inboxa, a memorija nula), količina je dovoljna za početak, za nekih 3 dcl mlijeka, pa ako ima kakva pitanja i nepoznanice neka me pita na pp.

    ribice, ne znam jesi li nabavila, sad opet imam tu početnu količinu, mogu ti ju poslati ili da je negdje pokupiš, a nakon toga ključić, kad se opet razmnoži (ne prodajem, dijelim, da ne bi bilo zabune).

  11. #161
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Super Nenaa, nisam nabavila. Čekala sam još tjedan dva da ti se javim.
    Idem na pp.

  12. #162
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    a hebemu sto nisam vidila prije,neki sam dan ful bacila...
    doduse,neznam kako bi vam poslala a da prezivi....

  13. #163

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    a hebemu sto nisam vidila prije,neki sam dan ful bacila...
    doduse,neznam kako bi vam poslala a da prezivi....
    kefirna zrnca prežive i dubinski frižider, a di neće transport od par dana (ili sati).

    U običnu staklenku s poklopcem staviš gljivu i obično milijeko, dobro učvrstiš i najlonom zamotaš da mlijeko ne procuri i putuj Selma.

  14. #164

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by kljucic View Post
    Hvala
    Onda i ja stajem u red (ako smijem).
    Ako nisi nabavila, javi se na pp.

  15. #165
    lisica's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    čardak
    Posts
    384

    Default

    I ja stajem u red, drage moje. U Zagrebu sam, primopredaja, pošta, kakogod. Tnx!

  16. #166

    Join Date
    May 2011
    Posts
    466

    Default

    Poklanjam par paketica Tibetanske gljive (kupila sam na portalu Sveta hrana),ali samo kome se da osobno doci na krizanje Selska -Ozaljska

  17. #167
    lisica's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    čardak
    Posts
    384

    Default

    Ajde, samo reci kad?

  18. #168

    Join Date
    May 2011
    Posts
    466

    Default

    Hoces danas popodne/predvecer? Ja sam tamo za 10min (pa ti javi)

  19. #169
    lisica's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    čardak
    Posts
    384

    Default

    Ajmo na pp!

  20. #170
    lisica's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    čardak
    Posts
    384

    Default

    Quote Originally Posted by Sony View Post
    Poklanjam par paketica Tibetanske gljive (kupila sam na portalu Sveta hrana),ali samo kome se da osobno doci na krizanje Selska -Ozaljska
    Hvala!!!!

  21. #171
    Rivendell's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,351

    Default

    Quote Originally Posted by Sony View Post
    Poklanjam par paketica Tibetanske gljive (kupila sam na portalu Sveta hrana),ali samo kome se da osobno doci na krizanje Selska -Ozaljska
    Baš me zanima koja je cijena, jer svi živi poklanjaju, a taj lik jedini prodaje.

    Ja isto imam ako kome treba, isto u obzir dolazi samo osobno preuzimanje Trešnjevka zapad. Ostalo na pp.

  22. #172

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    ima netko za pokloniti kefirnih zrnaca? moze na pp...

  23. #173

    Join Date
    May 2011
    Posts
    466

    Default

    Kao sto rekoh imam dosta viska (jer se moje gljivice fino mnoze),ali morale bi vi doci k meni..

  24. #174

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1

    Default

    Ako bi mi netko htio poslati gljivu u Pulu???? Naravno ja bih platila poštarinu i što već treba!! Hvala puno

  25. #175

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by Fly1911 View Post
    Ako bi mi netko htio poslati gljivu u Pulu???? Naravno ja bih platila poštarinu i što već treba!! Hvala puno
    već sam rekla, dajem komu treba kad imam dovoljno kefirnih zrnaca, šaljem i poštom, ali tko se javi na forum prvi put, ne može po pravilima foruma primati privatnu poštu pa tako ni reći adresu. ne može vam se nitko javiti na pp jer treba imati određeni broj postova, nije do dobre volje. sorry.

    (kljucic, poslala sam danas)

  26. #176
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default

    I ja bih zrnca ako imate viška

  27. #177

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by Rivendell View Post
    Baš me zanima koja je cijena, jer svi živi poklanjaju, a taj lik jedini prodaje.

    Ja isto imam ako kome treba, isto u obzir dolazi samo osobno preuzimanje Trešnjevka zapad. Ostalo na pp.
    mislim da je netko spomenuo da prodaje za 50 kuna komad, ali davno sam to pročitala

  28. #178

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1

    Default

    Dali netko ima vodeni kefir,nekad davno sam imao pa bih htio opet piti ako netko ima...
    Lp

  29. #179
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Imam viska kefirnih zrnaca, saljem postom. Ako netko zeli, javite se na pp.

  30. #180

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    bavi li se netko proizvodnjom kombucha napitka?

  31. #181

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2

    Default

    Molila bih ukoliko netko ima kefir zrnaca za podijeliti (Zagreb)?

  32. #182

    Join Date
    May 2011
    Posts
    466

    Default

    Ako se nisi vec dogovorila, imam ja,pa mi se javi na pp.

  33. #183

    Join Date
    May 2011
    Posts
    466

    Default

    Quote Originally Posted by Sony View Post
    Ako se nisi vec dogovorila, imam ja,pa mi se javi na pp.
    Sad vidim da imas premalo postova za pp,pa ostavi e-mail za kontakt

  34. #184

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2

    Default

    Pozz, mail: snjeska_25@net.hr

  35. #185

    Join Date
    May 2011
    Posts
    466

    Default

    Sorry Snjeska tek sutra popodne dodem doma,pa ako se vec nisi dogovorila s nekom dobrom Rodom,racunaj tada na primopredaju na Tresnjevci..

  36. #186
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Ako mi kefirna zrnca stoje s mljekom puna 24 sata- jel mogu bit mirna sto se tice ono malo alkohola sto proizvedu... Da mogu dati djetetu bez problema. Ja ga pijem al bas mi nekako kroz glavu prolazi da ja taj alkohol osjetim.. Umisljam?
    Procitah negdje ovo:Alkohol, u tim
    količinama koje sadrži kefir, podražuje apetit i
    povoljno utiče na krvni i nervni sistem.

  37. #187
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    onda mi je N. dobro alkoholizirana....)))
    nekad mi ostanu i 48h a ne 24h....a maloj je cesto na meniju za veceru skupa sa purom ili nekim pahuljicama....
    ja nisam nikad osjetila nikakav alkohol...

  38. #188
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    A zato se N onako ljulja i smjehulji
    Ajd dobro. Nego, jel mogucnost da ima alkohola veca ako ostane duze ili krace od 24 h mlijeko sa zrncima?

  39. #189
    Freyja's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,920

    Default

    Quote Originally Posted by S2000 View Post
    A zato se N onako ljulja i smjehulji
    Ajd dobro. Nego, jel mogucnost da ima alkohola veca ako ostane duze ili krace od 24 h mlijeko sa zrncima?
    Mi (klinci, MM i ja) pijemo kefir svaki dan. Što se alkohola tiče, ako procijediš kefir (nakon 24 sata) i ostaviš ga da zrije 1-2 dana, imat će više alkohola (stvarno ne znam o kojoj se količini radi) od onoga kojeg si nakon cijeđenja stavila u hladnjak. Međutim, kefir koji još "odstoji" na sobnoj temperaturi ima puno manje mliječnog šećera, laktoze pa je bolji onima koji žele smršavjeti, ali i onima kojima smeta laktoza (iako su fermentirani mliječni proizvodi i inače lakše probavljivi).

  40. #190
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,461

    Default

    Da li se može u mlijeko iz mljekomata staviti žlica kupovnog kefira, pa da se dobije kefir, ili baš moraju biti ova zrnca o kojima pričate.

  41. #191
    Freyja's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,920

    Default

    Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Da li se može u mlijeko iz mljekomata staviti žlica kupovnog kefira, pa da se dobije kefir, ili baš moraju biti ova zrnca o kojima pričate.
    Ne mogu jer kupovni kefir nema veze s pravim kefirom (tj. tibetanskom gljivom), samo se tako zove.

  42. #192
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Ili je premala koncentracija da bi se od njega ukefirilo.
    Al ipak mislim da ova gljiva nema veze s tibetanskom gljivom, to su krfirna zrnca i od toga se inace pravi kefir.

  43. #193
    Freyja's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,920

    Default

    Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Ili je premala koncentracija da bi se od njega ukefirilo.
    Al ipak mislim da ova gljiva nema veze s tibetanskom gljivom, to su krfirna zrnca i od toga se inace pravi kefir.
    Kupovni kefir je kombinacija hmelja i jogurtne kulture i nema veze s kefirnim zrncima, znači sličnost je samo u imenu.

  44. #194
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    znaci ovo u ducanu nije vidilo pravog kefira? svasta

  45. #195
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Da li se može u mlijeko iz mljekomata staviti žlica kupovnog kefira, pa da se dobije kefir, ili baš moraju biti ova zrnca o kojima pričate.
    Može, ali ti treba veća količina startera jer su iz kupovnog kefira zrnca ocijeđena. Sa zrncima je jednostavnije.

    Ne sviđa mi se širenje priča o dodavanju neznamčega u mlijeko.

  46. #196

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    2,709

    Default

    Achtung, achtung!

    Svojoj kefirnoj gljivi tražim bračnu družicu u vidu kombushe a sve u nadi da će mi se doma razviti supermutanti koji će nam svima osigurati u najmanju ruku-besmrtnost .

    Šalu na stranu.... Imam kefirnu gljivu i rado bih od nekoga kombushu. Kad bi moglo kao razmjena-super. Potomak je izvrstan: šuti, radi kefir i množi se redovito. Porijeklo provjereno u 4 generacije, preci iz dobrih familija . Zapadni dio Zg prednost.

  47. #197
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Imam viska kefirnih zrnaca. Saljem postom, samo se javite na pp.

  48. #198

    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Default

    Ako se radi o tibetanskoj gljivi i ja bi trebala...očajno... molim da mi se javite na vitezirena@yahoo.com jer ne mogu poslati pp, zahvaljujem

  49. #199

    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by enela View Post
    Imam viska kefirnih zrnaca. Saljem postom, samo se javite na pp.
    Jel imate jos kefirnih zna za poklonit?

  50. #200

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    imam ja, javi se na ljavica@hotmail.com

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •