tibetanska gljiva i kefir

Thread: tibetanska gljiva i kefir

  1. Smokvica.'s Avatar

    Smokvica. said:

    Default

    bubekica, moze i meni? blizu smo, mogu pokupit daj samo mob na pp
     
  2. enela's Avatar

    enela said:

    Default

    Imat cu kroz par dana, ali ne bi slala pred vikend da ne zaglave u posti. Javite se ovdje u subotu, tko se do tad nece snaci.
     
  3. Igor88 said:

    Default pozdrav...

    Quote Originally Posted by Sony View Post
    Poklanjam par paketica Tibetanske gljive (kupila sam na portalu Sveta hrana),ali samo kome se da osobno doci na krizanje Selska -Ozaljska
     
  4. Sony said:

    Default

    Pozdrav Igor,
    Nisam gledala ovaj topic par dana,sorry
    Ali ako i dalje trebas samo javi kad bi dosao na Tresnjevku(napisi neki mail ili br.moba za kontakt)
    Bokic
     
  5. Dijana's Avatar

    Dijana said:

    Default

    sony, može tib. gljiva (to je isto što i kefirna zrnca?) na poklon?
     
  6. Sony said:

    Default

    Kazu da je isto. Na poklon,naravno,samo ostavi mail za kontakt ili pp
     
  7. Dijana's Avatar

    Dijana said:

    Default

    Super, hvala.
     
  8. Apsu's Avatar

    Apsu said:

    Default

    Pitanje ako netko zna ili je pio u trudnoći.. Dobila sam ju jučer, do danas je već napravila kefir.. Mislim ju popiti prije spavanja, ako smijem naravno, na internetu baš ne pronalazim o trudnoći, jel postoji mogućnost da je štetna?
     
  9. jejja's Avatar

    jejja said:

    Default

    Ako netko ima viska kefirnih zrnca rado bih udomila
     
  10. Sony said:

    Default

    Nisam The Strucnjak, ali sam pila kefir od tih "gljivica" cijelu trudnocu bez losih rezultata. Bas mi je jako pomoglo kad sam htjela "nesto" da ne jedem bilo sto.
     
  11. S2000's Avatar

    S2000 said:

    Default

    Mozes u trudnoci naravno, samo nek odstoji 24 sata (da neki alkohol ispari nemam pojma).
     
  12. Smokvica.'s Avatar

    Smokvica. said:

    Default

    Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Mozes u trudnoci naravno, samo nek odstoji 24 sata (da neki alkohol ispari nemam pojma).
    Meni se čini da je više alkohola dobije ako duže zrije..idem baš vidit
    Btw, imam viška, na vukovarskoj sam ako neko treba. Javite na pp
     
  13. zasad skulirana's Avatar

    zasad skulirana said:

    Default

    Kefirnjace, da li ste ikad probavali stavljati kefir u svjeza vs. trajna mlijeka i koju bi razliku primjetili?

    Ja sam dosada (ljenguza,priznam) koristila samo trajno mlijeko 3,8mm za pravljenje kefira i neki dan kupim svjeze u Lidla 3,2mm i totalno se drugacije ponasa...
    Logicno mi da bi sa svjezim trebalo bit bolje,ukusnije...ali ja kao prvo vidim bitnu razliku u konzistenciji,dakle nakon samo 24h ulijem iz staklenke kao i prije u cjedilo a ono ne prolazi!
    Morala sam jucer kopat kuhacom da izvadim gljivu i onda iskrenem kefir iz cjedila u kikaru,ne znam da li sam ju pritom ostetila ili se iz nekog drugog razloga raspada ali evo danas je bila u 2-3kom...
    Okus...nekako blazi,jogurtastiji...ne znam kako objasnit...ovaj od trajnog je imao tekucu kremastiju strukturu a ovaj vise lici na cvrsti jogurt....i nije ni blizu kisel kao ovaj od trajnog mlijeka (sto nije lose,dapace)...

    Da li itko stavlja u domace svjeze mlijeko,kako se onda ponasa?
     
  14. Apsu's Avatar

    Apsu said:

    Default

    Nigdje da pronađem kombuchu ako netko ima viška ( hmm, sad čak ni ne znam da li se ona razmnožava kao tibetanska ), ja bi rado udomila
     
  15. nanimira's Avatar

    nanimira said:

    Default

    Imam ja,al kombucha nije baš za pit u trudnoći...inače,pila sam ju prije trudnoće svaki dan kako treba, a u trudnoći sam ju izbjegavala ne toliko zbog alkohola (on se naime nalazi u gotovo svemu,pa čak i kozmetici) nego zbog "divljih" gljivica i plijesni koje nastaju tokom fermentacije. Znam da se napitak koji fermentira u kontroliranim uvjetima može kupiti u nekim bio ljekarnama. Svoju doma redovito održavam ali ju ne pijem.

    Dosta sam čitala o tome i neke žene svejedno uzimaju i sve je OK,ali eto.ja sam odlučila ne uzimati u trudnoći. Nakon poroda se vraćam na staro.
     
  16. tetadoktor said:

    Default

    trebala bih kefirna zrnca, ima netko?
     
  17. modesty71's Avatar

    modesty71 said:

    Default

    Quote Originally Posted by tetadoktor View Post
    trebala bih kefirna zrnca, ima netko?
    Imam ja, javi se na pp da se dogovorimo.
     
  18. Rivendell's Avatar

    Rivendell said:

    Default

    Quote Originally Posted by nanimira View Post
    Imam ja,al kombucha nije baš za pit u trudnoći...inače,pila sam ju prije trudnoće svaki dan kako treba, a u trudnoći sam ju izbjegavala ne toliko zbog alkohola (on se naime nalazi u gotovo svemu,pa čak i kozmetici) nego zbog "divljih" gljivica i plijesni koje nastaju tokom fermentacije. Znam da se napitak koji fermentira u kontroliranim uvjetima može kupiti u nekim bio ljekarnama. Svoju doma redovito održavam ali ju ne pijem.

    Dosta sam čitala o tome i neke žene svejedno uzimaju i sve je OK,ali eto.ja sam odlučila ne uzimati u trudnoći. Nakon poroda se vraćam na staro.
    Ja bih kombuchu ako netko ima.
     
  19. tetadoktor said:

    Default

    Quote Originally Posted by modesty71 View Post
    Imam ja, javi se na pp da se dogovorimo.
    imaš pp
     
  20. meeMee's Avatar

    meeMee said:

    Default

    bok, nova sam ovdje i uopće ne znam dal mi se prijašnji post objavio jer ga ga ne vidim
    pa ću još jednom napisati- jel okej piti crni kim i tibetansku gljivu, odnosno neće izazvati nikakve nuspojave?
    hvala!
     
  21. Davor's Avatar

    Davor said:

    Default

    Ulje crnog kima je - ulje. Dakle, ako pretjeraš imat ćeš probavnih problema kao kad pretjeraš s bilo kojim uljem.
    "Gljiva" je kisela radi octa koji se nalazi u otopini, ali u maloj koncentraciji i ne vjerujem da si u stanju pretjerati.
     
  22. meeMee's Avatar

    meeMee said:

    Default

    hvala na odgovoru... pokušavam se rješiti glupih alergija na sve moguće prirodne načine
     
  23. Anemona's Avatar

    Anemona said:

    Default

    Par pitanja o kefirnim zrncima i kefiru:
    1.) koja je konzistencija kefira kojeg konzumirate (nakon 24 sata ovaj moj je kao mlijeko, a slijedeći dan je kao tvrdo kiselo mlijeko)?
    2.) da li su zrnca na dnu ili na vrhu? Zadnja dva dana zrnca plivaju na vrhu mlijeka, a do sad su uvijek bila na dnu, da li to ima kakve veze?
    3.) da li miješate kefir povremeno?
    4.) gdje ga držite dok se radi? (temperatura)
     
  24. meeMee's Avatar

    meeMee said:

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Par pitanja o kefirnim zrncima i kefiru:
    1.) koja je konzistencija kefira kojeg konzumirate (nakon 24 sata ovaj moj je kao mlijeko, a slijedeći dan je kao tvrdo kiselo mlijeko)?
    2.) da li su zrnca na dnu ili na vrhu? Zadnja dva dana zrnca plivaju na vrhu mlijeka, a do sad su uvijek bila na dnu, da li to ima kakve veze?
    3.) da li miješate kefir povremeno?
    4.) gdje ga držite dok se radi? (temperatura)
    1) nije ni moj kefir uvijek iste konzistencije. nekad je malo rjeđi (obicno u početku), a kasnije je malo kiseliji i tvrđi.
    2) zrnca su mi uglavnom na vrhu. ponekad padne na dno, ali mislim da to nema veze. okus je uvijek dobar
    3) osobno ne miješam s ničim. bojim se da bi se miješanjem mogla ubiti dobra svojstva kefira
    4) uvijek sobna temperatura
     
  25. mim said:

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Par pitanja o kefirnim zrncima i kefiru:
    1.) koja je konzistencija kefira kojeg konzumirate (nakon 24 sata ovaj moj je kao mlijeko, a slijedeći dan je kao tvrdo kiselo mlijeko)?
    2.) da li su zrnca na dnu ili na vrhu? Zadnja dva dana zrnca plivaju na vrhu mlijeka, a do sad su uvijek bila na dnu, da li to ima kakve veze?
    3.) da li miješate kefir povremeno?
    4.) gdje ga držite dok se radi? (temperatura)
    1) ovisno o mlijeku: u domaćem vrlo brzo postaje gust (volim kad je kremast i pitak pa ga procijedim kroz cjedilo miješajući žlicom)
    2) nemam pojma di su mi zrnca: nisam nikad pratila. Glavno mi je da mi je proizvod dobar
    3) promiješam jednom dok je još u tekućem stanju, poslije više ne: samo procijedim
    4) sobna temperatura, kasnije zatvorenog u staklenoj boci u frižideru (ako ga se i nakon što se gljivice izvade iz njega ostavi na sobnoj temperaturi pretvara se u čisti protein zato jer mikroorganizmi iz njega pojedu sav šećer-važno za one koji su na LCHF-u! )
     
  26. meeMee's Avatar

    meeMee said:

    Default

    dal se netko rješio alergija(bilo kakvih) korištenjem kefira?
     
  27. no@ said:

    Default

    Ja sam nedavno imala akutnu alergija na izgleda deodoran (nije utvrđeno pouzdano ali imala sam urtikarije ispod ruku i po vratu)
    Uglavnom dobila sam kortikosteroidnu kremu i dr mi je rekla da izbjegavam mliječne proizvode neko vrijeme jer oni otežavaju liječenje u takvim situacijama....
    Nisam joj posebno spominjala da uzimam kefir.
     
  28. Jurana's Avatar

    Jurana said:

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Nigdje da pronađem kombuchu ako netko ima viška ( hmm, sad čak ni ne znam da li se ona razmnožava kao tibetanska ), ja bi rado udomila
    Joj, Anci, jel se sjećaš kako se kombucha dilala po domu?
    Samo nismo imali pojma da se zove kombucha, a kamoli čemu služi.

    Ali se zvala Filomena
     
  29. Trina's Avatar

    Trina said:

    Default

    I ja sam probala praviti kefir ali nikome se ne svidja. Imam cjedilo s malo sirim rupama i dio te gljive je otisao unutra,jel problem ako se popio komadic gljive?
     
  30. no@ said:

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    I ja sam probala praviti kefir ali nikome se ne svidja. Imam cjedilo s malo sirim rupama i dio te gljive je otisao unutra,jel problem ako se popio komadic gljive?
    Navodno nije. Nisam probala ali ovdje dodaju zrnca drugim jelima:
    http://istineilaziohrani.blogspot.co...a-kavkaza.html i

    http://istineilaziohrani.blogspot.co...i-pravite.html
     
  31. Trina's Avatar

    Trina said:

    Default

    Aj super. Sad kad sam i to probala,morat cu jos i peyote gljive,mozda bi dobro isle s kefirom
     
  32. Kayyya's Avatar

    Kayyya said:

    Default

    kad ti gljive prerastu, a nemaš kome dati, možeš višak smiksati u frape ili jednostavno pogrickati.
    meni zvuči pregadljivo i mislim da bi povraćala da pod zubom osjetim komadić, ali kefir sam cca pola godine svaki dan pila i odličan je bio.
    onda smo se i mm i ja zasitili, sve rjeđe cijedili i nisam ni skužila kad su samo nestale (čitaj: mm ih riješio)

    pejotl rađe suši sa smokvama, neka sljedeća zima bude idilična :D
     
  33. meeMee's Avatar

    meeMee said:

    Default

    Quote Originally Posted by no@ View Post
    Ja sam nedavno imala akutnu alergija na izgleda deodoran (nije utvrđeno pouzdano ali imala sam urtikarije ispod ruku i po vratu)
    Uglavnom dobila sam kortikosteroidnu kremu i dr mi je rekla da izbjegavam mliječne proizvode neko vrijeme jer oni otežavaju liječenje u takvim situacijama....
    Nisam joj posebno spominjala da uzimam kefir.
    pa, jesi li primjetila neko poboljšanje kada piješ kefir?
     
  34. Jeca_ns88 said:

    Default

    Quote Originally Posted by Apsu View Post
    Nigdje da pronađem kombuchu ako netko ima viška ( hmm, sad čak ni ne znam da li se ona razmnožava kao tibetanska ), ja bi rado udomila
    imam ja jako mladu kombuhu od koje mogu pokloniti deo pa je razmnozavajte.
     
  35. Choco4 said:

    Default

    Pozdrav lijepi narode !

    Trazim kefirna zrnca ako netko ima viska Imala sam je prije 3 godine (odusevljena) no morala sam ju proslijediti dalje radi tadasnjeg putovanja. Unaprijed hvala

    Choco4
     
  36. Choco4 said:

    Default kefirna zrnceka

    Ima netko viska kefirnih zrnceka ?
     
  37. marusha99 said:

    Default

    Kako pravite kefir sad ljeti???? Ja ne uspijevam nikako. Mlijeko mi se pokvari vani ako stoji, užas smrdi a ako je u frižideru, gljiva "miruje", prehladno joj je...
    Može savjet, anyone??
     
  38. nevena said:

    Default

    meni isto ne stoji u frizideru i ne usmrdi mi se. lijepo se kefir napravi.
    ne znam zasto ti se usmrdi. ja svoje drzim kraj prozora u kuhjinji. i nije mi se do sada usmrdilo.
     
  39. marusha99 said:

    Default

    A ne znam, i meni ne stoji negdje na zagusljivom negu u kuhinji na polici na zraku. Eno pravim novu turu, sad nisam stavila poklopac (kojem sam držala otvoren jedan dio) već sam teglu samo prekrila sa gazom pa ćemo vidjet....
     
  40. bubica27 said:

    Default

    Meni se ne kvari..samo se brze napravi otkako je i zatoplilo, čini mi se..
     
  41. bubica27 said:

    Default

    Imam gljivica za podjelu..kome odgovara primopredaja Westgate
     
  42. legal alien's Avatar

    legal alien said:

    Default

    Nama danas stize gljiva a uskoro i domace kravlje mlijeko. Trebam li prokuhati mlijeko? Strah me da cu time unistiti sve iz njega i pretvoriti ga u kupovno, a opet ne bi bas bila neka zabava da skupim neku zarazu...
     
  43. inana's Avatar

    inana said:

    Default

    ako treba, idem ja u west gate
     
  44. bubica27 said:

    Default

    Quote Originally Posted by inana View Post
    ako treba, idem ja u west gate
    možemo na pp kad ti odgovara..
     
  45. bella77's Avatar

    bella77 said:

    Default

    Quote Originally Posted by legal alien View Post
    Nama danas stize gljiva a uskoro i domace kravlje mlijeko. Trebam li prokuhati mlijeko? Strah me da cu time unistiti sve iz njega i pretvoriti ga u kupovno, a opet ne bi bas bila neka zabava da skupim neku zarazu...
    ovisi koliko si sigurna u higijenu ljudi od kojih kupujes. mi pijemo sirovo kozje bez problema a sad sam pocela uzimati ma mljekomatu i sirovo kravlje i ne kuham ga. a ako ga i prokuhas i dalje je bolji izbor od kupovnog koje u sebi ima tko zna sta (tko je vidio da svjeze mlijeko moze trajati tjedan dana!?).
    citala sam da ce se gusci kefir napraviti ako prokuhas...
     
  46. flopica's Avatar

    flopica said:

    Default

    ima li ko viška kefirnih zrnaca?
    treba poslati tiskom da unaprijed pripomenem, na moj trošak naravno
     
  47. modesty71's Avatar

    modesty71 said:

    Default

    Ima tko iz Zagreba viška zrnaca? Meni su se moja pokvarila
     
  48. tetadoktor said:

    Default

    imam ja
     
  49. sandra111 said:

    Default

    Imam i ja molbu za kefirna zrnca, ako netko ima i voljan je izvršiti primopredaju negdje u centru Zagreba, bila bih zahvalnaaaa
     
  50. ninik's Avatar

    ninik said:

    Default

    tražim kefirna zrnca i kombuchu ako tko ima i voljan je proslijediti