Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
Par pitanja o kefirnim zrncima i kefiru:
1.) koja je konzistencija kefira kojeg konzumirate (nakon 24 sata ovaj moj je kao mlijeko, a slijedeći dan je kao tvrdo kiselo mlijeko)?
2.) da li su zrnca na dnu ili na vrhu? Zadnja dva dana zrnca plivaju na vrhu mlijeka, a do sad su uvijek bila na dnu, da li to ima kakve veze?
3.) da li miješate kefir povremeno?
4.) gdje ga držite dok se radi? (temperatura)
1) nije ni moj kefir uvijek iste konzistencije. nekad je malo rjeđi (obicno u početku), a kasnije je malo kiseliji i tvrđi.
2) zrnca su mi uglavnom na vrhu. ponekad padne na dno, ali mislim da to nema veze. okus je uvijek dobar
3) osobno ne miješam s ničim. bojim se da bi se miješanjem mogla ubiti dobra svojstva kefira
4) uvijek sobna temperatura