Results 1 to 24 of 24

Thread: Reiskoch(grieskoch) i šato od vina

  1. #1
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default Reiskoch(grieskoch) i šato od vina

    Kopajući jučer po recetima, našla sam jedan čijeg se mirisa sjećam još iz djetinjstva. Radila ga je moja stara teta, njemica, sada već pokojna, nešto prefino.

    Ja ću to vjerojatno raditi za Novu jer će mi super doći nešto tako malo "alkoholasto" nakon svih ovih sitnih kolačića.



    KOCH

    1 l mlijeka -skuhati gusti griz
    3 žumanjka izraditi s 2 žlice šećera
    bjelanjke izraditi posebno i sve zajedno umiješati u rižu/griz. Zapeći u pećnici.

    Ako radite rižu onda ide 1/3 riže i 2/3 mlijeka te malo vode.

    Kad je skuhano, izrezati na kocke. Servira se tako da se na tanjur stavi kocka koha i preko se žlicom prelije šato:



    ŠATO OD VINA

    1/2 l bijelog vina
    6 žlica šećera
    4 žumanjka
    štamplica ruma

    Sve tući na pari. Na kraju umutiti žlicu brašna/gustina.

    Čekam dojmove.





  2. #2
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Sviđa mi se! (recept, nisam još radila)

    Pitanje: što je štamplica ruma?

  3. #3
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    štamplica je mala čaša iz koje se pije žestoko piće

  4. #4
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    ivančice, pratim tvoje recepte, otkako sam naletila na princeze koje su mi fenomenalne...thnx!

  5. #5
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k
    štamplica je mala čaša iz koje se pije žestoko piće
    Aha, hvala, nikad nisam čula za taj izraz!

  6. #6
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pravi štamplić je ona kruškasta bočica od 0,5 dl

    baš idem pogledati na netu ima li

  7. #7

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    580

    Default

    Ta kruškolika bočica se inače zove čokanjčić.

    http://www.tz-donjimiholjac.hr/slavo...proizvod01.jpg

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    e, to
    i mi ga zovemo čokanjčić

  9. #9
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    reiskoch radi moja sveki i
    mi na vrh stavimo neki fini džem!

  10. #10
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    mmm
    mislim da vbi na ovo pasao preljev od vanilije koji sam kupila u ikei i pojma nemam sto s njim

  11. #11
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    e, to
    i mi ga zovemo čokanjčić
    Pa tako recite!

    Doduše, kod nas se kaže čokančić.

  12. #12
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Dok sam bila dijete, griskoch je bio moj omiljeni kolač. Praznik za nepce! No, naravno, ne s vajn-šatoom nego preliven sirupom od maline. Ajmeeee, sline mi potekle i sad !

  13. #13
    grace's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    260

    Default

    Mi volimo vinski šato sa palačinkama od oraha, mljac, mljac

  14. #14
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    moja mama je radila koch s nekom fantastičnom čokoladnom kremom. ona je daaaaaaavno izgubila recept, a ja bih tako baš to njeno

  15. #15
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,700

    Default

    Ovoću morati probati.

    ja volim palačinke i vajšato s tim da palačinke baš i ne volim.

    Čokančići štampl nije isto.Štampl ja baš čašica, mala za žesticu- A čokančić ste već pokazale

  16. #16
    Joe's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,030

    Default

    šta točno znači izraditi bjelanjke? istući ih u snijeg?

    i pretpostavljam da se griz treba ohladiti?

    inače nešto slično je radila moja baka, samo kuhano od griza, i preliveno kremom od karamela (baš ću pogledati u vučetićki, sigurno ima recept, ta knjiga je mojoj baki bila kao biblija)

  17. #17

    Default

    obožavam koh od riže
    s tim da moja mama u kad skuha rižu na mlijeku uz jaja umješa i maslac i grožđice
    i onda zapečemo
    ja volim jest bez ičega, mogu cijeli protvan pojesti sama
    tko voli dobije sirup od amarene preko
    sa šatoom nisam probala
    a volim šato sa palačinkama

  18. #18
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    hitnooo
    koliko dugo u pecnicu i na koliko °

  19. #19

    Default

    moja stara kaže 180-200
    koliko?
    kaže da ne zna, oko 1/2 h?
    uglavnom dok ne dobije svjetlosmeđu boju

    i to ti odgovaram ako radiš moju verziju
    ako ne, onda nemoj čitat odgovor

  20. #20
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    hvala, ja cu onda ipak to po tvojoj verziji iako je recept vec miks svega i svacega

  21. #21
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Curke , nije me uopće bilo na forumu sad preko Božića. Nadam se da ste sve koje ste pravile uspjele dobro napraviti ovo.

    I ja pečem na 180stupnjeva.

  22. #22
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by Joe

    i pretpostavljam da se griz treba ohladiti?
    Ovo i mene muči.

  23. #23
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by enela
    Quote Originally Posted by Joe

    i pretpostavljam da se griz treba ohladiti?
    Ovo i mene muči.
    da

  24. #24
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    nije me osvojio ovaj recept

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •