Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Reiskoch(grieskoch) i šato od vina

  1. #1
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno Reiskoch(grieskoch) i šato od vina

    Kopajući jučer po recetima, našla sam jedan čijeg se mirisa sjećam još iz djetinjstva. Radila ga je moja stara teta, njemica, sada već pokojna, nešto prefino.

    Ja ću to vjerojatno raditi za Novu jer će mi super doći nešto tako malo "alkoholasto" nakon svih ovih sitnih kolačića.



    KOCH

    1 l mlijeka -skuhati gusti griz
    3 žumanjka izraditi s 2 žlice šećera
    bjelanjke izraditi posebno i sve zajedno umiješati u rižu/griz. Zapeći u pećnici.

    Ako radite rižu onda ide 1/3 riže i 2/3 mlijeka te malo vode.

    Kad je skuhano, izrezati na kocke. Servira se tako da se na tanjur stavi kocka koha i preko se žlicom prelije šato:



    ŠATO OD VINA

    1/2 l bijelog vina
    6 žlica šećera
    4 žumanjka
    štamplica ruma

    Sve tući na pari. Na kraju umutiti žlicu brašna/gustina.

    Čekam dojmove.





  2. #2
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Sviđa mi se! (recept, nisam još radila)

    Pitanje: što je štamplica ruma?

  3. #3
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    štamplica je mala čaša iz koje se pije žestoko piće

  4. #4
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    ivančice, pratim tvoje recepte, otkako sam naletila na princeze koje su mi fenomenalne...thnx!

  5. #5
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa
    štamplica je mala čaša iz koje se pije žestoko piće
    Aha, hvala, nikad nisam čula za taj izraz!

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pravi štamplić je ona kruškasta bočica od 0,5 dl

    baš idem pogledati na netu ima li

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Ta kruškolika bočica se inače zove čokanjčić.

    http://www.tz-donjimiholjac.hr/slavo...proizvod01.jpg

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, to
    i mi ga zovemo čokanjčić

  9. #9
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    reiskoch radi moja sveki i
    mi na vrh stavimo neki fini džem!

  10. #10
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    mmm
    mislim da vbi na ovo pasao preljev od vanilije koji sam kupila u ikei i pojma nemam sto s njim

  11. #11
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    e, to
    i mi ga zovemo čokanjčić
    Pa tako recite!

    Doduše, kod nas se kaže čokančić.

  12. #12
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Dok sam bila dijete, griskoch je bio moj omiljeni kolač. Praznik za nepce! No, naravno, ne s vajn-šatoom nego preliven sirupom od maline. Ajmeeee, sline mi potekle i sad !

  13. #13
    grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    260

    Početno

    Mi volimo vinski šato sa palačinkama od oraha, mljac, mljac

  14. #14
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    moja mama je radila koch s nekom fantastičnom čokoladnom kremom. ona je daaaaaaavno izgubila recept, a ja bih tako baš to njeno

  15. #15
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Ovoću morati probati.

    ja volim palačinke i vajšato s tim da palačinke baš i ne volim.

    Čokančići štampl nije isto.Štampl ja baš čašica, mala za žesticu- A čokančić ste već pokazale

  16. #16
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    šta točno znači izraditi bjelanjke? istući ih u snijeg?

    i pretpostavljam da se griz treba ohladiti?

    inače nešto slično je radila moja baka, samo kuhano od griza, i preliveno kremom od karamela (baš ću pogledati u vučetićki, sigurno ima recept, ta knjiga je mojoj baki bila kao biblija)

  17. #17
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    obožavam koh od riže
    s tim da moja mama u kad skuha rižu na mlijeku uz jaja umješa i maslac i grožđice
    i onda zapečemo
    ja volim jest bez ičega, mogu cijeli protvan pojesti sama
    tko voli dobije sirup od amarene preko
    sa šatoom nisam probala
    a volim šato sa palačinkama

  18. #18
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    hitnooo
    koliko dugo u pecnicu i na koliko °

  19. #19
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    moja stara kaže 180-200
    koliko?
    kaže da ne zna, oko 1/2 h?
    uglavnom dok ne dobije svjetlosmeđu boju

    i to ti odgovaram ako radiš moju verziju
    ako ne, onda nemoj čitat odgovor

  20. #20
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    hvala, ja cu onda ipak to po tvojoj verziji iako je recept vec miks svega i svacega

  21. #21
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Curke , nije me uopće bilo na forumu sad preko Božića. Nadam se da ste sve koje ste pravile uspjele dobro napraviti ovo.

    I ja pečem na 180stupnjeva.

  22. #22
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Joe prvotno napisa

    i pretpostavljam da se griz treba ohladiti?
    Ovo i mene muči.

  23. #23
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa

    i pretpostavljam da se griz treba ohladiti?
    Ovo i mene muči.
    da

  24. #24
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    nije me osvojio ovaj recept

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •