Pokazuje rezultate 1 do 50 od 109

Tema: Prava nezaposlene trudnice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takve prijave, osim što su nezakonite, nemaju nikakvog smisla: kao prvo trebaš imati 12 mjeseci neprekinutog radnog staža, a kao drugo, kontrole su vrlo stroge i ako se zaposliš u trudnoći, hzzo ti to neće priznati jer će ti reći da si se nezakonito prijavila samo zbog naknade.
    dakle, kad rodiš, imaš pravo narodiljnu naknadu kao nezaposlena i to je zo

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    takve prijave, osim što su nezakonite, nemaju nikakvog smisla: kao prvo trebaš imati 12 mjeseci neprekinutog radnog staža, a kao drugo, kontrole su vrlo stroge i ako se zaposliš u trudnoći, hzzo ti to neće priznati jer će ti reći da si se nezakonito prijavila samo zbog naknade.
    dakle, kad rodiš, imaš pravo narodiljnu naknadu kao nezaposlena i to je zo
    Evo meni su dali otkaz kada su saznali da sam trudna, nisam ih tužila, već sam otišla na bolovanje, u međuvremenu su me odjavili..

prijavljena sam na HZZOu do danas bila (danas je 28 dana prije termina, te se bolovanje treba zatvoriti i otvoriti porodiljni), te dobivala naknadu od njih 4250 kuna, imala sam 2,5 godine neprekidnog radnog staža, pa su me tražili prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci prije bolovanja... (odjavili su me negdje u 10mjesecu firma naravno, a na bolovanje sam otišla u 7 mjesecu)
    u ponedjeljak radim odjavu za HZZOa i prijavljujem se na biro kao nezaposlena majka, te mi je obećano da ću prvih 6 mjeseci starosti djeteta dobivati taj prosjek plaće od 6 TKN, a drugih 6 mjeseci naknadu od 2600 kn, pošto sam bila na tom bolovanju s komplikacijama...

Lutonjica, je li to istina ili?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo meni su dali otkaz kada su saznali da sam trudna, nisam ih tužila, već sam otišla na bolovanje, u međuvremenu su me odjavili..

prijavljena sam na HZZOu do danas bila (danas je 28 dana prije termina, te se bolovanje treba zatvoriti i otvoriti porodiljni), te dobivala naknadu od njih 4250 kuna, imala sam 2,5 godine neprekidnog radnog staža, pa su me tražili prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci prije bolovanja... (odjavili su me negdje u 10mjesecu firma naravno, a na bolovanje sam otišla u 7 mjesecu)
    u ponedjeljak radim odjavu za HZZOa i prijavljujem se na biro kao nezaposlena majka, te mi je obećano da ću prvih 6 mjeseci starosti djeteta dobivati taj prosjek plaće od 6 TKN, a drugih 6 mjeseci naknadu od 2600 kn, pošto sam bila na tom bolovanju s komplikacijama...

Lutonjica, je li to istina ili?
    Da li si ti nešto potpisala (prekid ugovora i sl) i kad ili ti je istekao ugovor o radu? Točan datum? Kad si se prijavila na hzzo? Na hzz? Točan datum?

Na osnovi čega te je poslodavac odjavio?

Ne može ti nitko ništa obećati. Može samo onako kako zakon kaže, a koliko ja znam, zakon kaže da se s prekidom ugovora gubi pravo na punu naknadu i pada na minimalac - 1663 kn cijelu godinu. + imaš pravo na godinu dana staža. Mislim da si negdje navela da si samohrana majka. Raspitaj se o dječjem doplatku.

Nadam se da nisam dobro razumjela tvoju situaciju i da ćeš ipak dobiti punu naknadu

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Da li si ti nešto potpisala (prekid ugovora i sl) i kad ili ti je istekao ugovor o radu? Točan datum? Kad si se prijavila na hzzo? Na hzz? Točan datum?

Na osnovi čega te je poslodavac odjavio?

Ne može ti nitko ništa obećati. Može samo onako kako zakon kaže, a koliko ja znam, zakon kaže da se s prekidom ugovora gubi pravo na punu naknadu i pada na minimalac - 1663 kn cijelu godinu. + imaš pravo na godinu dana staža. Mislim da si negdje navela da si samohrana majka. Raspitaj se o dječjem doplatku.

Nadam se da nisam dobro razumjela tvoju situaciju i da ćeš ipak dobiti punu naknadu
    na bolovanje sam otišla u srpnju, odjavili su me u listopadu...iskrena da ti budem ne znam da li sam šta potpisivala, jedini papir koji imam je neka odluka o otkazu ali tamo nema mog potpisa niti su me tražili da to potpišem..
    danas mi je završilo bolovanje s komplikacijama, i dosad sam dobivala naknadu svaki mjesec 4250 kn...
    bila sam na HZZOu danas, ali nisu me mogli odjaviti i prijaviti pa će to napraviti u ponedjeljak..
    Rekli su i na HZZO i na HZZ da imam pravo zbog tog bolovanja sa komplikacijama na punu naknadu plaće iako sam nezaposlena majka prvih 6 mjeseci, a drugih 6 mjeseci da dobivam 2600 kuna... ne vjerujem da bi bili takvi kenjci i lagali mi za to tolko dugo... vidjet ću još jednom sve u ponedjeljak, pa ću javiti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •