Citiraj Sunseeker prvotno napisa Vidi poruku
...puno hvala, i još jedno pitanje, ne znam da li da tu pitam, možda znate... onih cca 2500 kn (niti ne znam od koga se to više dobiva), da li to dobivaju svi bez obzira što sam nezaposlena?!...
sad sam tek vidjela da si jos imala pitanja...
evo da ti pojasnim...ja sam svjeza :D

kao nezaposlena majka ili kao majka van sustava rada...(razlika je u tome sta kao nezaposlena dobivas naknadu i dok si trudna...ja ju nisam dobila jer sam par tjedana prije nego sam saznala da sam trudna sporazumno raskinula ugovor o radu i tako izgubila to pravo ali po novome upala u majke van sustava rada i stekla pravo da dijete dobiva naknadu)...imas pravo na sljedece:

jednokratnu naknadu od drzave ako imas zdravstveno osiguranje u iznosu od 2360 Kn ako se ne varam...kuna gore dole...dobijes ju nakon sta rodis i dijete prijavis na zdravstveno...meni je bila isplacena u roku od tjedan dana na tekuci....
jednokratnu naknadu od grada u kojem dijete prijavis...ja sam rodila u Dubrovniku ali sam iz Opatije...dijete je tamo prijavljeno i dobila sam naknadu (uvjet je da si HR drzavljanin i da si prijavljena na tu adresu min 5 godina ako se ne varam).Grad Opatija za prvo dijete daje 3000Kn i isplatili su mi u roku od tjedan dana isto na tekuci racun...
mjesecnu naknadu od rođenja do navrsene godine dana djeteta od drzave u iznosu od 1660Kn ja dobivam kao majka van sustava rada i isplacuju mi ju svakog 18-og u mjesecu...

Ako sam nesto zaboravila pitaj...nemrem se sad svega sjetit...ako si dobro informirana...sve ovo obavis za dva sata...toliko je meni trajala procedura oko ispunjavanja i predavanja svih papira...Sretno!