sad sam tek vidjela da si jos imala pitanja...
evo da ti pojasnim...ja sam svjeza :D
kao nezaposlena majka ili kao majka van sustava rada...(razlika je u tome sta kao nezaposlena dobivas naknadu i dok si trudna...ja ju nisam dobila jer sam par tjedana prije nego sam saznala da sam trudna sporazumno raskinula ugovor o radu i tako izgubila to pravo ali po novome upala u majke van sustava rada i stekla pravo da dijete dobiva naknadu)...imas pravo na sljedece:
jednokratnu naknadu od drzave ako imas zdravstveno osiguranje u iznosu od 2360 Kn ako se ne varam...kuna gore dole...dobijes ju nakon sta rodis i dijete prijavis na zdravstveno...meni je bila isplacena u roku od tjedan dana na tekuci....
jednokratnu naknadu od grada u kojem dijete prijavis...ja sam rodila u Dubrovniku ali sam iz Opatije...dijete je tamo prijavljeno i dobila sam naknadu (uvjet je da si HR drzavljanin i da si prijavljena na tu adresu min 5 godina ako se ne varam).Grad Opatija za prvo dijete daje 3000Kn i isplatili su mi u roku od tjedan dana isto na tekuci racun...
mjesecnu naknadu od rođenja do navrsene godine dana djeteta od drzave u iznosu od 1660Kn ja dobivam kao majka van sustava rada i isplacuju mi ju svakog 18-og u mjesecu...
Ako sam nesto zaboravila pitaj...nemrem se sad svega sjetit...ako si dobro informirana...sve ovo obavis za dva sata...toliko je meni trajala procedura oko ispunjavanja i predavanja svih papira...Sretno!