sad os trebas saznati KAKo to ostvariti, postoji procedura, ali ja je ne znam
sad os trebas saznati KAKo to ostvariti, postoji procedura, ali ja je ne znam
Pozdrav!mama sam 3 djece i koristim,kao nezaposlena pravo na porodiljnu do približno 3.godine najmlađe bebe.Do danas sam imala pravo na 1 godinu staža preko mirovinskog(mala danas ima rođendan).Moje pitanje je dali se moram od danas ponovno prijaviti na Zavod za zapošljavanje ako koristim 3 godine porodiljnog s obzirom da mi je ovaj staž od države istekao?
pozdrav cure
citam ja i citam sve ove postove i zakone i skroz naljecem na razllicite informacije i sad sam se totaln izgubila u svemu i nesta ne znam.
zanima me sljedece -na HZZO nisam prijavljena vec 2,5 godine, odnosno od kada je djetesce napunilo godinu dana od tada nisam trazila posao i bila sam s njim doma dakle nezaposlena sam sve ove godine i ne javljam se na zavod.
Ono sto me zanima je sljedece- dali ako sada ostanem trudna i prijavim se na zavod i na njemu se redovito prijavljujem 9 mj, odnosno do poroda, dali imam pravo na porodiljnu od 1600 kn?
neki kazu da imam pravo prijavljivala se ili ne na zavod, neki kazu da nemam pravo i da moram biti prijavljena minimalno 12 mj, a neki pak kazu da moram biti prijavljena minimalno 9 mj ??
sad pak nista neznam, a hitno mi treba info....dali isi na zavod i prijaviti se sto prije jer planiramo bebu (jos ovaj mjesec :D ) ili sto?
treba mi ta naknada...
hvala cure![]()
ispravak netocnog navoda :D
na HZZ nisam prijavljena 2,5 godine![]()
dobila sam 3 djete dali netko zna koliko cu se dugo vodit kao nezaposlena na zavodu