Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 279

Tema: ENDOMETRIOZA

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kako da ti odgovorim a da bude transparentno..

spodoba:sto se tice inseminacije, doc je zeli raditi samo u prirodnom ciklusu, ne u stimuliranom.

jelena: Logično, to bi bilo preopasno, tu nema kontrole. Nek dobiješ 5 stanica i nek se 4 oplode, nije baš neka sreća.

opet ja: naravno da postoje inseminacije i u stimuliranom postupku. one se rade kod onih s zbrckanim hormonima (koje ja vrlo cesto znam imati). ovaj put su hormoni bili ok, ali ne znaci da ce tako i ostati.

spodoba:inace je za mene IVF po njegovom misljenju.

jelena: Možeš probati s IVF-om, ali se meni ICSI čini sigurnijom varijantom. S dobrim spermiogramom, možete pokušati, ali ima i inina33 priča da se u IVF-u ništa nije oplodilo s dobrim spermiogramom.

opet ja: stojaznam... a mozda je i slucajnost sto je doslo do oplodnje preko ICSI - vrlo vjerovatno da bi se T desila i s IVF

jelena: Ne znam. Imaš li razloga sumnjati u kvalitetu stanica?

opet ja: pa gle, teska je tragedija da endometrioza ima utjecaj na kvalitetu stanica. zbog toga cak i endometrioza u pocetnom stadiju moze otezavati zatrudnjivanje. zato mi vjerovatno i clomici nisu pomogli... zato sam i pitala IVM, ali to nije bas standardni postupak i trenutno se najcesce radi pacijenticama koje su imale tumore i koje lose reagiraju na stimulaciju.

sto se tice tvog slucaja - ako uopce nije doslo do trudnoce kroz IVF, ICSI i smrzlice, zadnja opcija bi bila donacija jajnih stanica.

spodoboa ne znam koliko ti je godina, zasto se 'vec' oprastas od projekta bebe?
    jelena 36, skoro 37. Nikad nisam bila trudna od 10 prekrasnih i 3 slabija embrija, a postoji izvjestan rizik za moje zdravlje, mene je baš endometrioza uništila. Uz to, sve moram sama plaćati.
    opet ja: nekvaliteta jajnih stanica je vjerovatno zbog endometrioze. na nj. forumu sam citala da bi trudnoca s doniranom jajnom stanicom vjerovatno bila uspjesna...

ja sam ocito imala ludu srecu. nakon tri ture klomica sam trazila nekoga za akupunkturu. moja lijecnica opce prakse mi je preporucila gyn-a koji je njoj bio docent glede akupunkture. moja stara ginicka ali i ginic koji mi je radio laparoskopiju je nisu vidjeli preko standardnog UZ-ka.
    odem tamo, kod njega sam radila i detoks. za vrijeme detoksa mi je radio ultrazvuk s dopplerom i odamah posumljao u endometriozu..sto se laparoskopski i potvrdilo.
    ednometriosa nije na jajnicima vec prema mjehuru u douglas supljini i lig. sacrouterinum..sve je odstranjeno...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    opet ja: naravno da postoje inseminacije i u stimuliranom postupku. one se rade kod onih s zbrckanim hormonima (koje ja vrlo cesto znam imati). ovaj put su hormoni bili ok, ali ne znaci da ce tako i ostati.

Ne znam zove li se to stimulacija u klasičnom smislu, ali dobro, ajmo reći da je to pitanje semantike

spodoba:inace je za mene IVF po njegovom misljenju.

jelena: Možeš probati s IVF-om, ali se meni ICSI čini sigurnijom varijantom. S dobrim spermiogramom, možete pokušati, ali ima i inina33 priča da se u IVF-u ništa nije oplodilo s dobrim spermiogramom.

opet ja: stojaznam... a mozda je i slucajnost sto je doslo do oplodnje preko ICSI - vrlo vjerovatno da bi se T desila i s IVF

Ne bih se tu baš složila. ini nakon toga nitko nikada nije pokušavao s IVF-om (ispravi me ina, ako sam pobrkala). Ima dosta klinika koje niti ne rade IVF, već samo ICSI.

jelena: Ne znam. Imaš li razloga sumnjati u kvalitetu stanica?

opet ja: pa gle, teska je tragedija da endometrioza ima utjecaj na kvalitetu stanica. zbog toga cak i endometrioza u pocetnom stadiju moze otezavati zatrudnjivanje. zato mi vjerovatno i clomici nisu pomogli... zato sam i pitala IVM, ali to nije bas standardni postupak i trenutno se najcesce radi pacijenticama koje su imale tumore i koje lose reagiraju na stimulaciju.

sto se tice tvog slucaja - ako uopce nije doslo do trudnoce kroz IVF, ICSI i smrzlice, zadnja opcija bi bila donacija jajnih stanica.

Još mi je prebolna ova tema pa mi se ne raspisuje, ali nisam ja slučaj za donaciju.

ja sam ocito imala ludu srecu. nakon tri ture klomica sam trazila nekoga za akupunkturu. moja lijecnica opce prakse mi je preporucila gyn-a koji je njoj bio docent glede akupunkture. moja stara ginicka ali i ginic koji mi je radio laparoskopiju je nisu vidjeli preko standardnog UZ-ka.
    odem tamo, kod njega sam radila i detoks. za vrijeme detoksa mi je radio ultrazvuk s dopplerom i odamah posumljao u endometriozu..sto se laparoskopski i potvrdilo.
    ednometriosa nije na jajnicima vec prema mjehuru u douglas supljini i lig. sacrouterinum..sve je odstranjeno...

i meni je sve bilo odstranjeno u tih 5 sati operacije u vrhunskoj klinici, ali tu je rijetko kraj priče. endometrioza je neizlječiva bolest. osim toga, budući da si imala intervenciju u abdomenu, velika je šansa da ti se naprave priraslice na nezgodnim mjestima pa ti i to utječe na prohodnost jajovoda.

endometrioza i neplodnost je vrlo nezogdna priča i dosta tu ima "vjerovanja".

Moja mišljenje je da se trebaš maknuti s njemačkih foruma i prebaciti se na austrijske. Njemačka je tu stvarno dno u Europi i naši branitelji Zakona se tako sretno uvijek pozivaju na njemački i švicarski sustav jer smo ih čak uspjeli preteći na putu prema dolje. Ali ti ipak trebaš sama ocijeniti, pročitati možda neke smjernice ESHRE-a i koliko njemački sustav odstupa od njih itd. A Muenchen je fakat ein katzensprung od Salzburga ili Welsa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mišljenje je da se trebaš maknuti s njemačkih foruma i prebaciti se na austrijske.
    Upravo ovo! U zemlji lošeg MPO-a ne može niti bit znanja o tome... To je kao kad bi kod nas postojao forum... ne znam... za nešto super sofisticirano čega u Hrvatskoj nema pa nema niti znanja o tome.... Tipa forum o uzgoju neke orhideje koja ovdje ne uspijeva... Pa ćeš dobivat totalno margnalne savjete jer ljudi o tome pojma nemaju. Vidim ja i po tvojim pitanjima, koliko je to sve u biti izvan mete - blatne vaginalete, detox, NK stanice itd., imunologija hard core, a osnove štekaju - nemaš gdje odradit pošten IVF, u visokim godinama idete na AIH itd.. Ali, htjela sam da to čuješ od Jelene jer ona ipak ima first hand iskustvo. Oprosti na iskrenosti.

I, pitanje je vremena kad će se i ovaj Rodin forum erodirati, tj. hoće li prvo pasti katastforfalan hrvatski zakon, ili će se prije osuti liječnički i pacijentski know-how, jer nije logično da postoji dobar knowledge-base u zemlji koja ne radi standardne stvari, eventualno ćemo samo raspravljati o postupcima u Mariboru i Pragu, dok se i ti sustavi ne uruše pred navalom zbijega iz hrvatske i svi zavrišimo na fertility.co.uk i po londonu i briselu... tj. oni rijetki koji će to moć priuštit...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.10.2010. at 14:35

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, ina, baš iz tog razloga što vidim kako odumire MPO liječenje kod nas, kako se banaliziraju problemi na forumu. Dok sam u traženju stakala za naočale bila oduševljena njemačkim forumima i u čudu o čemu oni uopće razgovaraju, nikada mi takva pitanja nisu padala na pamet, kod nas je uglavnom bilo pitanje je li ljubazna teta i koliko koštaju, jesu li Zeiss, koliko se čeka i slične banalnosti. Jer su to naši svakodnevni problemi, a o high tech lećama nemamo pojma. Sada se slična banalizacija događa i s IVF-om. Pretpostavljam da se već i blastocista iznimno rijetko spominje na njemačkim forumima, jer po blastociste se ide u Brussel, itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Of kors, to je to. Isto kao što se sad dogodilo Amerima koji su htjeli outsourcat low paying jobs u Indiju itd. Pa se sve preslilo u Indiju, i menadžment itd., pa sad kukaju kako nema r. mjesta u Americi. Jer, ne možeš jedno odvojit od drugoga... Ne može postojat dobar info o MPO-u tamo di nema usluga dobrog MPO-a. Pitanje je samo vremena prije nego se ovaj forum i ovo znanje ugase, i ostanemo na temama koji je doktor ljubazniji i di je ljepša čekaona, jer će se na to svest, na žalost... Ako uopće bude za tipa 5 godina providera ovih usluga u Hrvatskoj... Ili će to bit kao s dječjim operacijama - odmah forward vani negdje gdje to OK mogu napravit.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Spodoba, citam ovu temu od pocetka ali se nisam ukljucivala jer sam vidjela da su cure koje ti odgovaraju vrlo jasne i da su ulozile veliki napor da te navedu na pravi put. Ja cu ti samo napisati svoje iskustvo jer imam potpuno istu dg. endometrioze kao i ti (mjehur, lig.sacrouteri, peritoneum) sto se smatra najblazim oblikom ali koji moze otezavati trudnocu kao i najgori stadij. Prosla sam 3 stimulirana AIH u 36god., jednom smo imali cak 5 folikula, zatim jos 6 stim.IVF-ova i 1 FET s ukupno 14 zametaka, 2 biokemijske trudnoce i na kraju sam na 0 u 40oj god. Svakako ti savjetujem da si skratis muke i preskocis inseminacije, skupis lovu i odes u neku dobru kliniku van Njemacke, npr. Prag ili Brisel. Endometrioza nepovoljno djeluje i na ovulaciju, i na kvalitetu js i na implantaciju a ako se uz to jos ukljuce godine sanse za trudnocu ti drasticno opadaju. Ti si sada u godinama kada moras faktor vremena vrlo ozbiljno shvatiti. Sretno.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, ina, baš iz tog razloga što vidim kako odumire MPO liječenje kod nas, kako se banaliziraju problemi na forumu. Dok sam u traženju stakala za naočale bila oduševljena njemačkim forumima i u čudu o čemu oni uopće razgovaraju, nikada mi takva pitanja nisu padala na pamet, kod nas je uglavnom bilo pitanje je li ljubazna teta i koliko koštaju, jesu li Zeiss, koliko se čeka i slične banalnosti. Jer su to naši svakodnevni problemi, a o high tech lećama nemamo pojma. Sada se slična banalizacija događa i s IVF-om. Pretpostavljam da se već i blastocista iznimno rijetko spominje na njemačkim forumima, jer po blastociste se ide u Brussel, itd.
    ljudi moji, ne zelim reci da ne postoje kvalitetnije rasprave na austrijskim ili cijim god forumima, ali postoje i njemacki forumi gdje se sa biolozima i MPO-vcima prica o blasticama i ostalim stvarima. ne znaci da se ne mogu dobiti kvalitetne infomacije.
    naravno da se ne drzim DE foruma (guess zasto sam ovdje ), ali po meni ne valja generalizirati ni u kome pogledu.

ina33
    Vidim ja i po tvojim pitanjima, koliko je to sve u biti izvan mete - blatne vaginalete, detox, NK stanice itd., imunologija hard core, a osnove štekaju - nemaš gdje odradit pošten IVF, u visokim godinama idete na AIH itd.. Ali, htjela sam da to čuješ od Jelene jer ona ipak ima first hand iskustvo.
    razumi ina da sam prije dvije godine jos bila po drugi put trudna. nakon 4-mj pauze nakon kiretaze smo poceli s akcijama s tim da sam dojila...prije godinu sam prestala. u pola godine sam prosla clomice i folikumetrije.
    imunologiju sam radila na svoju ruku (mada mi je prvobitno gyn preporucio). AIH sam JA trazila da probamo 3-4 puta, MPO-vac je htio odmah IVF.
    moras ipak imati u uvidu da sam ostvarila dvije trudnoce bez IVF/AIH - ovu drugu cak i dok sam dojila svako dva sata. isto tako nisam imala niti imala subjektivno poteskoca s endometriozom - cak brijem da sam je dobila kad sam imala kiretazu..zahvaljujem mom ginicu i njegovom genijalnom UZ-ku jer je izrazio sumnju koja je potvrdjena.
    sve to sto sam navela se naravno odrazava na ophodjenje s mojim slucajem - cak i u bilo kojoj drugoj zemlji.

uglavnom, iza sebe nemam MPO put kao sto ti ina. ostvarila si trudnocu uz MPO i polazi se od toga da ces i drugu moci tako ostvariti (ako se odlucis).

svakako cu potraziti informacije i u AT glede postupka i cekirati da li kasa u tom slucaju isto preuzima 50%.
    u svakom slucaju vam hvala do neba za sve infomacije i vas trud
    Posljednje uređivanje od spodoba : 12.10.2010. at 21:31

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Spodoba, citam ovu temu od pocetka ali se nisam ukljucivala jer sam vidjela da su cure koje ti odgovaraju vrlo jasne i da su ulozile veliki napor da te navedu na pravi put. Ja cu ti samo napisati svoje iskustvo jer imam potpuno istu dg. endometrioze kao i ti (mjehur, lig.sacrouteri, peritoneum) sto se smatra najblazim oblikom ali koji moze otezavati trudnocu kao i najgori stadij. Prosla sam 3 stimulirana AIH u 36god., jednom smo imali cak 5 folikula, zatim jos 6 stim.IVF-ova i 1 FET s ukupno 14 zametaka, 2 biokemijske trudnoce i na kraju sam na 0 u 40oj god. Svakako ti savjetujem da si skratis muke i preskocis inseminacije, skupis lovu i odes u neku dobru kliniku van Njemacke, npr. Prag ili Brisel. Endometrioza nepovoljno djeluje i na ovulaciju, i na kvalitetu js i na implantaciju a ako se uz to jos ukljuce godine sanse za trudnocu ti drasticno opadaju. Ti si sada u godinama kada moras faktor vremena vrlo ozbiljno shvatiti. Sretno.
    cijenim trud vas sviju i hvala vam do neba
    koje si ti pretrage napravila glede toga?
    sve je to meni jasno, zato sam na svoju ruku cekirala imunologiju prije nego bilo sto pocnem. znam da ona moze zeznuti implementaciju. a nekvalitetne stanice - bojim se da puno vremena i love ne puknem u te suplje jajne stanice od kojih nema srece. stavila sam si dead line - ako do kraja godine ne upali, gremo na IVF. ostaje pitanje gdje i hvala vam svima na smjernicama belgija, austrija ili prag

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Spodoba, mislim da ti se kristalizira tvoj put. Super za kvalitetne rasprave na temu blastocista, ali, frigaj ga, ako imaju takav loš zakon, oni s njima baš ne rade, tj. mogu raspravljat, ali ne mogu baš znat iz iskustva... A to.. iskustvo, to je u ovome od neprocjenjive važnosti.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Spodoba, mislim da ti se kristalizira tvoj put. Super za kvalitetne rasprave na temu blastocista, ali, frigaj ga, ako imaju takav loš zakon, oni s njima baš ne rade, tj. mogu raspravljat, ali ne mogu baš znat iz iskustva... A to.. iskustvo, to je u ovome od neprocjenjive važnosti.
    pa zato smo tu da izmjenjujemo iskustva.
    iskustvo je bitno, slazem se u pogledu puno toga...kad je cura bila bebica, nekad mi je vise znacilo necije iskustvo nego laprdanje pedijatra..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno! Činjenica je da Njemačka opremom nadoknađuje svoje Zakonske besmislice, tako da ustvari statistika nije toliko značajno manja, nego u manje konzervativnim sredinama. Ipak meni je nekih 10% razlike (ne znam više točno koliko su slabiji Nijemci) vrlo značajno. S druge strane, vi samo tražite pojačanje za vašu bebicu, pa je to sasvim drugo ishodište.
    (Teško mi je za povjeravati da će krankenkasse preuzeti troškove u inozemstvu za liječenje koje postoji u Njemačkoj i nema nikakvih lista čekanja, ali naravno da treba provjeriti.)

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sretno! Činjenica je da Njemačka opremom nadoknađuje svoje Zakonske besmislice, tako da ustvari statistika nije toliko značajno manja, nego u manje konzervativnim sredinama. Ipak meni je nekih 10% razlike (ne znam više točno koliko su slabiji Nijemci) vrlo značajno. S druge strane, vi samo tražite pojačanje za vašu bebicu, pa je to sasvim drugo ishodište.
    (Teško mi je za povjeravati da će krankenkasse preuzeti troškove u inozemstvu za liječenje koje postoji u Njemačkoj i nema nikakvih lista čekanja, ali naravno da treba provjeriti.)
    hvala
    sto se tice troskova, bas sam danas procitala da su mnogima troskovi preuzeti, pogotovo kad je trosak barem tik manji od onog u DE..aok, bkk..npr.
    moram nazvati kasu i tocno se raspitati.

skupljam infomacije kao vjeverica..javit me.. ste

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mali update u vezi troskova - bas sam pricala s krankenkasse i u principu placaju tih 50% kao sto placaju kad se IVF napravi u DE..naravno da oni moraju vidjeti plan postupka koji se mora uklapati u njemacki plan..sto je slucaj.
    jos jednom hvala sto ste mi prosvijetlile put... ste..ako urodi plodom budete djetetu (ili djeci..hehe) kumice
    dakle..do kraja godine odradim inseminacije. paralelno idem na informacije u salzburg tako da u slucaju neuspjeha inseminacija ne bude nepotrebnog cekanja.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo nešto zanimljivo:
    "This trial aims to examine the possible benefits of Lipiodol in
    relation to IVF/ICSI in two sub-populations in which Lipiodol would
    be expected to provide the most benefit in improving IVF/ICSI
    outcomes, that being women with recurrent implantation failure
    and women with endometriosis."

Vidjela sam da rade u klinici u Welsu. Nisam druge stigla pregledati:
    Implantation support (flushing) NEW! 263.64 290.--
    Posljednje uređivanje od Jelena : 15.10.2010. at 14:22

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vjerovatno sam imala ludu srecu sto se tice endometrioze..ok, nasoj prici jos nije kraj, ali kako stvari stoje je otkrivena u pocetnom stadiju.
    presla sam kod novog gyn-a koji je radio doppler ultrazvuk te je izrazio sumnju na endometriozu, sto se i laparaskopski i potvrdilo.
    endometrioza se nalazila u podrucju lig. sacrouterinum, prema mjehuru i u douglas supljini. bila je minimalna i uspjesno je odstranjena. nikad nisam imala neke poteskoce (osim sto ratujemo s zatrudnjivanjem) ili bolne menstruacije..ili slicno.

cak brijem da sam je dobila pri/nakon kiretaze
    mjesec i kusur nakon kiretaze sam dobila tolike nespecificne bolove da nisam mogla funkcionirati 2-3 dana. ok, to je proslo ali mjesec dana kasnije se opet isto desi. dakle otprilike kao i razmaci izmedju menstruacija. tada sam otisla gyn-u, ali endometrij nije bio tako zadebljan da bi se naslucivao dolazak menge. jos nesto, nakon kiretaze je radjen ultrazvuk i ostao je mali dio za koji su rekli da ce se ocistiti kad dodje prva menga. tog vise nije bilo na ultrazvuku.
    opisani bolovi su se ponovili jos jednom mjesec dana poslje i ca. 2-3 sata kasnije je dosla menga. te bolove nikad u zivotu nisam imala niti su se vise ponovili. nitko mi ne zna reci od cega su. ginicka je brijala da idem raditi koloskopiju..ali razlog je definitivno bio ginekoloski..jer sam na kraju i dobila mengu..nakon tih bolnih grceva.

ako cete po prirodi - za endometriozu pomaze sve sto djeluje gestagenski - dakle stolisnik, vrkuta, agnus castus (vitex)...
    ja ta imunitet kljukam kolostrum, cink i vitamin C.. cink je po nekim istrazivanjim dobar za jajne stanice..

prehrana - slatkise gotovo da i ne jedem..dakle gledam da izbacim te prazne ugljikohidrate...ako onda med ili zasladim kavu sa sirupom od javora. meso mi se tako i dako zgadilo..skoro sam ga izbacila, ali zato jedem povrce i ribu.

irena_2

Početno

Pozdrav,

operirala sam endometriozu prije tri dana na desnom jajniku, lijevom jajovodu i iza maternice na crijevima. Zanima me tvoja terapija nakon operacije. Kako ste se za nju odlučili? Jesi li planirala odmah imati djecu?

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

koji mi vrag neda mira..htjedoh s vama podijeliti clanak (na engl i njem) o povezanosti endice i autoimunoloskih bolesti.
    http://www.wunschkinder.net/infosamm...unerkrankungen

koja slucajnost, meni su bas nedavno otkrili povisene LA1 i LA2..i to dva puta u razmaku od tri mjeseca). sutra idem na daljne pretrage da vidimo da li se uistnu radi o antifosfolipidnom sindromu..tj. o cemu se u stvari radi..
    ima li jos koja da se bori s autoimunoloskom bolesti?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

bok, ja sam nova na forumu i čitam malo sve to o endometriozi i malo sam se prepala. Imam 22 godine i otkrivena mi je cista na lijevom jajniku veličine 3,5cm. Idem vaditi krv,cekat sljedeću menstruaciju da vidimo hoće li otići samo a ako ne idem na laparoskopiju. Doktor mi stalno govori da ce sve biti dobro i da iza toga odmah idem na bebu. I nije mi to problem s obzirom da se udajem za koji mjesec ali me brine hoću li imat problema sa postizanjem trudnoće,što sve slijedi iza te operacije i što me čeka. Sve u životu što sam željela su djeca a sada je to upitno,a ne znam nista o toj bolesti pa sam jako zabrinuta pa molim nekog da mi malo to pojasni i utješi me ako je moguće. hvala

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

st-rica, je li doktor spomenuo da je endometrična cista ili nije siguran? Ne vjerujem da će ti endometrična cista sama od sebe nestati.
    Zašto vadiš krv? Je l će ti Ca125 kontrolirati ili estrogen ili nešto treće?
    Endometrioza je nezgodna stvar, ali nisu svi jednako pogođeni, veliki je broj žena koje prirodno zatrudne s endometriozom. Ako se uopće radi o endometriozi, možda ne bi bilo loše odmah provjeriti i prohodnost jajovoda.

Ako ideš na operaciju endometrioze, onda je vrlo bitno pronaći liječnika s iskustvom na tom polju.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

da idem na Ca125,rekao je da je endometrična cista, da ne vjeruje da će otići sa sljedećom menstruacijom ali da ipak pričekamo i da cu sigurno morati vaditi tu cistu,ali da cemo to rješavati kada nalaz krvi bude gotov. sutra idem vadit krv pa cu kad dobijem nalaz ici k njemu da vidim za dalje

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Draga st-rica, ako budeš morala na laparoskopiju preporučam dr. Barišića u Petrovoj. Mene je 2 puta operirao i spasio mi jajnik od endometrioze. Sve pomalo, sad ćeš vidjeti prvo nalaz Ca 125. Endometrioza je dosadna bolest ali i individualna tako da ti si još mlada i stigneš raditi na bebama.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ca125 mi je 12,6,znaci super nalaz. doktor kaze da pricekam sljedecu menstruaciju da vidimo hoce li samo otici a ako ne (a vjerovatno nece) idem da mi izvade tu cistu. Doktor govori da je super sta je nalaz tako dobar pa da se ne moram brinuti i da ce sve biti dobro

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure,podižem malo temu o endometriozi i ivf-u,inače sam iz Rijeke,ali nastavljam se liječiti u ZG jer su me ovdje skoro pa uništili,čeka me 3 laparo (endometrioza) nakon kiretaže (blighted ovum,prirodna trudnoća 08/2010) i rekiretaže,dakle,5-ti zahvat u 8 mjeseci . Iako sam molila pojašnjenja vezano uz moju situaciju i doslovno ih preklinjala da mi daju terapiju do početka postupka mpo,liječnici u kbc ri su mi rekli da idem doma i opustim se te radim na trudnoći prirodno (MM-oligospermia!) jer sam već jednom zatrudnila. Svaki drugi tjedan hodočastim u kbc,i opet se dogodilo najgore,kao i nakon prošle operacije u listopadu, i sad nakon ove u ožujku,endo se vratila u punom zamahu,dakle već 2x nakon samo tri tjedna od operacije!!!!

Jajovodi su bili super,ali sad je lijevi začepljen,lijevi jajnik je dvaput rezan,a desni jednom,čišćene su priraslice posvuda,a kako od kiretaže vučem i upalu o kojoj nitko ne želi ništa reći i zbog koje sam uostalom i završila na prvoj operaciji,razmišljam,pošto sam pravne struke,da ih tužim ili barem prijavim odgovarajućem povjerenstvu...

Sve nade polažem u ZG,04.05. idem dr.Radončiću,a za dalje bih pokušala s Petrovom. Vaša iskustva?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajme grozno kismet, dr. Radončić je odličan dr. i nadam se da će ti on pomoći, za Petrovu iskreno nisam baš čula neke najkomentare po forumu, e sad ne mogu reći iz svog iskustva jer ga tamo nemam, tamo si mislila na IVF ili operaciju nisam baš skužila?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kismet, nek ti dr. Radončić preporuči nekoga tko zna operirati endometriozu. Zaista nije svejedno tko to radi. Daleko je to od rutine. Često sam u člancima o endometriozi nalijetala kako piše da treba potražiti liječnika s iskustvom u operiranju endometrioze. Nakon toliko zahvata, počet će te i priraslice mučiti, što nije bezazleno. Pretpostavljam da ti rade laparoskopijju, a ne laparotomiju kao meni 2x
    Posljednje uređivanje od Jelena : 23.04.2011. at 20:26

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Čula sam da su u Petrovoj najbolji, jednu moju prijateljicu su operirali i spasili joj jajnik, iako sam čula na više mjesta da čak i ako ti spase jajnik, može se ponovo pojaviti cista i onda opet sve ispočetka. Zato mi je bezveze da nakon operacije te pošalju doma pa pokušavaj ak bude bude, ja sam dobila terapiju, popila je, i odma smo išli se dogovorit za IVF da ne gubimo vrijeme.
    Sretno

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

T-limfociti su mi prije godinu bili u normali, ali prema nizoj granici. prije par tjedana sam ponovila nalaz i nista se po tom pitanju nije promijenilo..unatoc 'dopingiranju' preparatima koji su dobri za imunitet.

prosli tjedan sam se rijesila zadnjeg metala koji imam u tijelu, imala sam krunu s legurom zlata. ispod krune su se vec stvarali neki upalni procesi i dentista je morala lijeciti zub..na to ce ici keramicka prevlaka...nadam se da ce se nakon ove akcije stvar promijeniti na bolje..

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

prebacila sam ovdje da na temi 'jajasca' ne idemo skroz u off..

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je recimo i docentica u Ri zadnji put objasnila teoriju kako mogu upalni procesi (endometrioza) utjecati na implantaciju j.s. i ja sam sve više sklona vjerovanju recimo toj teoriji jer ne znam kad sam počeli s ovim imala sam 27 god to se ne bi moglo nazvati starom ženom pa da je razlog leži u lošim j.s. nekako vjerujem da ipak razlog leži negdje drugdje. E sad koliko zubi mogu utjecati na to ne znam ali ovo što se zbiva u samoj maternici vjerujem da može.
    tako je i meni rekao doc na zadnjoj konzultaciji..
    ja sam se ovaj mjesec rijesila jedinog upalnog mjesta u celjusti i cekirat cu krvnu sliku za koji tjedan.
    cinjenica je da pacijentice s endometriozom u prosjeku teze zatrudnjuju nego ostale..barem kad gledam potpise cura s endicom, ali i bez potpomognute oplodnje.

velik je to splet - one s endometriozom vrlo cesto imaju i problem s nekom autoimunoloskom bolescu, a autoimunologija nepovoljno utjece na implantaciju, kao i sama endometrioza.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    velik je to splet - one s endometriozom vrlo cesto imaju i problem s nekom autoimunoloskom bolescu, a autoimunologija nepovoljno utjece na implantaciju, kao i sama endometrioza.
    Eto mene s multiplom. Prestati ću čitati sve forume, jer se svugdje nalazim i samo šizim

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

isto se tvrdi za premature ovarian failure..

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, imam jedan problem, spremali smo se na IVF pa nikako da odemo. Međutim, sad je stvarno gusto. Nedavno sam bila na pregledu i otkriven ami je cista ispod desnog jajnika veličine 6*2,5 cm, piše jajnik uredne morfologije. Napravila sam Ca 125 i iznosi 49. Moj ginekolog preporuča ili laparoskopiju (to bi mi bila druga) ili neka probamo s IVF-om. Što mislite, imam šanse za IVF? Trenutačno već mjesec i pol pazim na prehranu kakva se preporuča za endometriozu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

špelkice a u kakvom su ti stanju jajnici nakon te 1. operacije? Mislim dal su ti odstranili komad jajnika ili cijeli?
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 13.11.2011. at 09:14

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cijeli lijevi jajnik. Za desni piše sad nakon ultrazvuka uredne morfologije.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Špelkice pitanje je koliko bi ti ostalo nakon operacije od tog jajnika, ja bih vjerojatno pokušala prije s IVF-om ako ti je to dano kao opcija

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

To budem najvjerovatnije i napravila ako dobijem zeleno svjetlo od dr za IVF. Imaš kakav savjet kako se najbolje pripremiti s obzirom na endometriozu? Već sam na posebnoj prehrani, još bi uvela nekakve čajeve ili preparate. Thanks

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma nemam kod mene je status isti nakon operacije prije 3 god - mala cista na jajniku koja se odmah pojavila (a tko zna dal je uopće skinuta skroz do kraja) i tako zasad stoji, nisam na nikakvoj posebnoj prehrani jedino pazim da ne uzimam klomifene jer vjerujem da mi se zbog njih i i pojavila. Meni su također sugerirali da budem na pilulama između ciklusa jer ti onda cista neće rasti a i žarišta okolo bi trebala atrofirati ali nisam ih dobro podnosila pa sam morala prekinuti terapiju i to ti je to, ja ti ne vjerujem toliko u tu posebnu prehranu i samo mi donosi stres ako moram gledati svaki zalogaj koji pojedem, izbjegavam slatko i fast food oduvijek i jedem normalnu kuhanu hranu s dosta povrća ali bome i s mesom pa izgleda da mi ne šteti!
    Svakako razmotri opciju s pilulama ako ti tako jako napreduje ta cista da očuvaš taj jajnik koji ti je ostao i sretno

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo mene opet nakon 2.laparoskopije. Prošlo uredno jer sam na vrijeme reagirala. Jajnik je čitav, uklonili su priraslice i cistu koja nije bila velika, probao je dr napraviti propuhivanje jajovoda međutim nije uspjelo jer je oštećen (to sam znala od prije). Preporučio mi je Visanne tablete, da kupim u Sloveniji, tamo koštaju 35 eura. Jeli netko probao s tim?

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ej! Baš dobro da je sve prošlo uredno! Za Visanne sam čitala na internetu, mislim da je proizvođač Bayer... bile su predstavljene na konferenciji na Brijunima. Ali ne znam nikoga tko ih je probao...sretno i javi kakve su

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, našla sam neke podatke, koriste se baš za endometriozu, bolje nego one klasične kontracepcijske, iza nove god budemo otišli u Sloveniju nabaviti pa ti javim kakve su

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja nisam nikad čula moram priznati ali gledala sam malo na internetu o njima i piše da su za endometriozu, jel to onda nešto slično kao yaz da imaju niski udjel estrogena i dal su to kontracepcijske pilule ili? Usporedila sam nuspojave i prilično je slično kao i za ostale kontr. p.?

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nisu kontracepcija, piše u uputama da se treba zaštititi u odnosima dok ih se uzima.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ha, ha, zaštititi, pa s obzirom na endometriozu i moje stanje sama sebi sam kontracepcija, a ako dođe do trudnoće nitko sretniji , taman da rodim i prase

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam nikad čula moram priznati ali gledala sam malo na internetu o njima i piše da su za endometriozu, jel to onda nešto slično kao yaz da imaju niski udjel estrogena i dal su to kontracepcijske pilule ili? Usporedila sam nuspojave i prilično je slično kao i za ostale kontr. p.?
    nisam ih koristila, ali od dvije poznanice nisam cula bas najbolji feedback. endometrioza se vratila kod obadvije i to u obliku da su morale ici opet na operaciju. a da ne spominjem da je uzimanje bilo popraceno nuspojavama..tipa kao da su u klimaksu.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ta endometrioza je baš prava, kako je zovu, enigmatska bolest. Neki uspiju s njom ostvariti trudnoću a neki ne, međutim u čemu je kvaka još uvijek je pod upitnikom. Često sama istražujem i pokušavam dokučiti razloge neplodnosti i ponekad sam optimistična, a ponekad me baš uhvati bed. Ipak nada umire zadnja.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mimi81 upravo tako, evo ja naredila već popriličan broj postupaka i pitam se dokle više? Ne znam više jeli problem u tim j.s. ili u implantaciji i ne znam što više mogu napraviti da drugi put uspije.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Odlučila sam se da neću piti nikakve hormonske tablete, vraćam se na alternativu, jačanje imuniteta (dobila sam preporuku za betaglucan tablete) i čekam za ivf. Što se tiče terapije, imam nešto "u rukavu" za probati, što je prijateljici pomoglo, kad počnem uzimati javim vam kako "napredujem".

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

špelkice ajde napiši mi molim te baš me zanima o čemu se radi

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Draga zuzi dal mi možeš reći dal ti endometrijoza ne raste ??miruje????i kako si prošla postupak s njom nije ništa smetala '??ja sam operirala endom.2009.i sad se vratila a ja bi išla u 11mj na ivf u mb i sad se nemogu odlučiti dal operirati ili ne pomoćććć

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Draga lana, ako ti cista endometriom nije velik onda nemoj na op, obično se operiraju oni od 3cm i veći. Vidjeti ćeš što će ti reći u mb

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja bih rekla da kontaktiras ove u MB već sada i kažeš im to što te muči, da ne čekaš 11 mj.

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •