-
kako da ti odgovorim a da bude transparentno.. 
spodoba:sto se tice inseminacije, doc je zeli raditi samo u prirodnom ciklusu, ne u stimuliranom.
jelena: Logično, to bi bilo preopasno, tu nema kontrole. Nek dobiješ 5 stanica i nek se 4 oplode, nije baš neka sreća.
opet ja: naravno da postoje inseminacije i u stimuliranom postupku. one se rade kod onih s zbrckanim hormonima (koje ja vrlo cesto znam imati). ovaj put su hormoni bili ok, ali ne znaci da ce tako i ostati.
opet ja: pa gle, teska je tragedija da endometrioza ima utjecaj na kvalitetu stanica. zbog toga cak i endometrioza u pocetnom stadiju moze otezavati zatrudnjivanje. zato mi vjerovatno i clomici nisu pomogli... zato sam i pitala IVM, ali to nije bas standardni postupak i trenutno se najcesce radi pacijenticama koje su imale tumore i koje lose reagiraju na stimulaciju.
sto se tice tvog slucaja - ako uopce nije doslo do trudnoce kroz IVF, ICSI i smrzlice, zadnja opcija bi bila donacija jajnih stanica.
spodoboa ne znam koliko ti je godina, zasto se 'vec' oprastas od projekta bebe?
jelena 36, skoro 37. Nikad nisam bila trudna od 10 prekrasnih i 3 slabija embrija, a postoji izvjestan rizik za moje zdravlje, mene je baš endometrioza uništila. Uz to, sve moram sama plaćati.
opet ja: nekvaliteta jajnih stanica je vjerovatno zbog endometrioze. na nj. forumu sam citala da bi trudnoca s doniranom jajnom stanicom vjerovatno bila uspjesna...
ja sam ocito imala ludu srecu. nakon tri ture klomica sam trazila nekoga za akupunkturu. moja lijecnica opce prakse mi je preporucila gyn-a koji je njoj bio docent glede akupunkture. moja stara ginicka ali i ginic koji mi je radio laparoskopiju je nisu vidjeli preko standardnog UZ-ka.
odem tamo, kod njega sam radila i detoks. za vrijeme detoksa mi je radio ultrazvuk s dopplerom i odamah posumljao u endometriozu..sto se laparoskopski i potvrdilo.
ednometriosa nije na jajnicima vec prema mjehuru u douglas supljini i lig. sacrouterinum..sve je odstranjeno...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma