-
vjerovatno sam imala ludu srecu sto se tice endometrioze..ok, nasoj prici jos nije kraj, ali kako stvari stoje je otkrivena u pocetnom stadiju.
presla sam kod novog gyn-a koji je radio doppler ultrazvuk te je izrazio sumnju na endometriozu, sto se i laparaskopski i potvrdilo.
endometrioza se nalazila u podrucju lig. sacrouterinum, prema mjehuru i u douglas supljini. bila je minimalna i uspjesno je odstranjena. nikad nisam imala neke poteskoce (osim sto ratujemo s zatrudnjivanjem) ili bolne menstruacije..ili slicno.
cak brijem da sam je dobila pri/nakon kiretaze
mjesec i kusur nakon kiretaze sam dobila tolike nespecificne bolove da nisam mogla funkcionirati 2-3 dana. ok, to je proslo ali mjesec dana kasnije se opet isto desi. dakle otprilike kao i razmaci izmedju menstruacija. tada sam otisla gyn-u, ali endometrij nije bio tako zadebljan da bi se naslucivao dolazak menge. jos nesto, nakon kiretaze je radjen ultrazvuk i ostao je mali dio za koji su rekli da ce se ocistiti kad dodje prva menga. tog vise nije bilo na ultrazvuku.
opisani bolovi su se ponovili jos jednom mjesec dana poslje i ca. 2-3 sata kasnije je dosla menga. te bolove nikad u zivotu nisam imala niti su se vise ponovili. nitko mi ne zna reci od cega su. ginicka je brijala da idem raditi koloskopiju..ali razlog je definitivno bio ginekoloski..jer sam na kraju i dobila mengu..nakon tih bolnih grceva.
ako cete po prirodi - za endometriozu pomaze sve sto djeluje gestagenski - dakle stolisnik, vrkuta, agnus castus (vitex)...
ja ta imunitet kljukam kolostrum, cink i vitamin C.. cink je po nekim istrazivanjim dobar za jajne stanice..
prehrana - slatkise gotovo da i ne jedem..dakle gledam da izbacim te prazne ugljikohidrate...ako onda med ili zasladim kavu sa sirupom od javora. meso mi se tako i dako zgadilo..skoro sam ga izbacila, ali zato jedem povrce i ribu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma