Evo da i ja podjelim svoje iskustvo s endometriozom. Naime, moja prva je otkrivena 2003god. isto je sve počelo jakim bolovima, kao upala slijepog crijeva.....ali na kraju se ispostavilo da su endom. ciste i da trebam na laproskopiju. Nakon nje kažu zdrava žena, dobila sam piti 3mj kontrac. pilule, ali ja ih nisam nikako podnosila, a i odmah smo željeli bebicu. Sve je bilo ok,ali onda opet 2005.god bolovi, i u samo 2mj ( od zadnjeg gin pregleda) pojavi se cista veličine naranče....to se više nije moglo riješavati laparo, nego imam rez isto kao i Jelena i isto tako sam 6mj primala Zoladex....rečeno mi je da odmah pravimo bebu, i ako kroz godinu dana ne bude ništa da potražimo pomoć kod MPO doktora....jajovodi su mi oštećeni od endom....puni su priraslica tako da očito jedina pomoć za nas je bila MPO...
Očito je da ta terapija Zoladexa nešto vrijedi, i mislim da bi bilo dobro da obaviš tu još jednu operaciju i da onda odeš na MPO....
Evo meni je uspjelo ( 16 tj sam tr), da nije bilo problema s hormonima možda bi i prije.....