-
Ovako, s obzirom na tvojih 37 godina i loš hrvatski zakon koji jako kači parove di je žena preko 37, znači, povećava broj postupaka koji se moraju proći da bi se postigla trudnoća i s obzirom da je ta dob lagano već lagano panika za krenuti na IVF, tj. brzo odraditi AIH-ove, ovo bi ti bio moj savjet:
- zaboravi sve "filozofije" oko postkoitalnog testa;
- ako te muči iscjedak i gljivice, savjet je lactogyn 2x1 dnevno, of kors, ići kod ginića da ti napravi briseve;
- javi se nekom stručnjaku koji se bavi potpomognutom oplodnjom, ali baš njemu. To su ti državno (čekanja, sve je u radno vrijeme) - Petrova, Vinogradska, Sv. Duh, Vuk Vrhovec trenutno ne radi i pitanje je što će biti s njim; privatno - Polilinika Vili i Poliklinika IVF - njih pitaj i za endometriozu;
- ja bih istovremeno odmah razmišljala i o liječenju vani di za IVF ne postoje zakonska ograničenja (mogu se oploditi više od 3 stanice odbivene u stimulaciji i zamrznuti embrijij). Tu imaš Maribor (čeka se godina dana, znači, da sad pošalješ papire, prije tvoje 38-me nećeš doći na red), Postojna/Ljubljana (ne čeka se), Prag (ne čeka se). Naime, u godinama tipa tvoje još je moguće dobra ovarijska reakcija i šteta je "bacat jajne stanice". Ovo što zakon sada nudi - zamrzavanje jajnih stanica - vani niko ne radi, totalno je neuspješno (samo 2 trudnoće u Hrvatskoj) i u biti je ponuđeno ono... iskreno, da malo "zabavi narod";
- cijelo vrijeme se ne prestajte truditi doma.
Kako ja to vidim, ti si sekundarna neplodnost, time blaži slučaj, ali tu su već godine i ne smiješ gubiti vrijeme pretjerano na dijagnostiku i AIH-ove. Tebi će u odrađivanju dijagnostike i AIH-ova vjerojatno otić još godina dana i bit ćeš 38. To sve kod nas relativno sporo ide, osim ako nećeš privatno.
Missed ab se vjerojatno dogodio slučajno, malo i zbog godina.
Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.09.2010. at 09:21
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma