Pokazuje rezultate 1 do 50 od 279

Tema: ENDOMETRIOZA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja tako mislim. Tu se liječi samo neplodnost. Thx.
    U principu, ako sam dobro shvatila, endometrioza je kronična bolest i zapadna medicina nema izlječenja za to. Mogu se samo saniravat posljedice (pa operiravat endo ciste, pržit endo nakupine) i sl. ako budu prevelike, ako ženi rade probleme u smislu bolnosti ili joj rade probleme za začeće. Najbolji "lijek", kažu da je trudnoća da se tako malo primiri. Ja osobno ne vjerujem u homeopatiju i alterantivu, one možda i nude neke izliječenje, ali osobno u to ne vjerujem - to je vjerojatno ko svaka kronična stvar i cilj je pritom držat je za uzdama, možda se može na dugi rok primiriti, a baš da trajno nestane mislim da nije moguće? Mislim da je više đir da se s endo živi tj. nastoji živit da ona što manje smeta u raznim fazama života.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.09.2010. at 22:08

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    U principu, ako sam dobro shvatila, endometrioza je kronična bolest i zapadna medicina nema izlječenja za to. Mogu se samo saniravat posljedice (pa operiravat endo ciste, pržit endo nakupine) i sl. ako budu prevelike, ako ženi rade probleme u smislu bolnosti ili joj rade probleme za začeće. Najbolji "lijek", kažu da je trudnoća da se tako malo primiri. Ja osobno ne vjerujem u homeopatiju i alterantivu, one možda i nude neke izliječenje, ali osobno u to ne vjerujem - to je vjerojatno ko svaka kronična stvar i cilj je pritom držat je za uzdama, možda se može na dugi rok primiriti, a baš da trajno nestane mislim da nije moguće? Mislim da je više đir da se s endo živi tj. nastoji živit da ona što manje smeta u raznim fazama života.
    fakt je da gestageni koce endometriozu. zato se i onima koji (jos) ne planiraju djecu daju gestagenska kontracepcija.
    sve postaje problematicno ako zena zeli zatrudniti. preostaje ubaciti gestagene (dakle progesteron) u drugom dijelu ciklusa.

od biljnih preparata je agnus castus (vitex) dobar protiv endometrioze.

evo da se javim s mojim nalazima.
    progesteron je na 7dpo bio 8.35..dakle malo..mada je sve iznad osam ok..ali..
    ths je 1.70 sto je ok, kao i antitijela
    dhea-s je 294 - normalno je 250-350, a gyn kaze da bi bilo optimalno da je iznad 300

do sada sam uzimala 7 keto DHEA 25mg, a sad cu preci na 3x25mg da popravim DHEA-S.

imunoloski status mi je ok
    total b lymphocytes 14 (norm 6.4-22.6)
    t helper 49 lymphocytes (norm 28.5-60.5)
    t suppressor lymphs 26 (norm 11.1-38.3)
    total nk lyphocytes 9 (norm 5.6 - 30.9) - dakle ovi bi mogli biti bolji
    activated t lymphoctyes 8 (norm 2-12)

total t 75 (norm 59.4-84.6)
    sum of t+b+nk lymphocytes 98 (norm. 95-105)

rekao je da su T i B limfociti bitni za zatrudnjivanje.
    ukupno je imunolski sistem ok glede endometrioze.

dakle trebala bi malo poraviti ove nk lyphocytes...inace mi je imunoloski status ok.
    a kako? kad sam rekla ginicu sto koristim, on je rekao da je to dovoljno.
    zink 30mg
    selen 200mg
    vit c 1mg
    colostrum 1200mg (sadrzi 360mg imunglobulina)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •