Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Mala ti je razlika 37-38... Kužiš... prođe u trenu, mjesec ovo, mjesec ono i puf.

Ja sam se javila doktorima u 28.-moj, liječila se od 32-ge, zatrudnila u 37.-moj, rodila u 38.-moj. Stanice - nema ti tu odgovora ovakve, onakve, ovisi o protokolu.

Prvo 2 godine opustite se, pa dijagnostika ja, operiravanje muž (kao malo lošiji spermiogram, varikokela, više se to baš ne operirava), pa čekaj da se oporavi, pa ljeto, pa itd itd.

Sigurno mi nisu u 37.-moj bile bajne, dovoljno ti je to da mi je trebalo 19 embrija da bi se postigla trudnoća i nakačio 1. Mi smo idiopati - razlog neplodnost nepoznat (modernoj medicini) - takvih je oko 30%, pa smo se lagano penjali po hijerarhiji IVF-a - od opustite se, pa ciljani odnosi, pa inseminacije (sve to je generiralo komplikacije - polipe, horm. poremećaje), pa sam imal aprometnu, pa sam se bojala IVF-a i sama odgađala.

Dok smo došli do IVF-a prošlo je masu godina, onda sam već bila kritična zbog dobi. Pa sam otišla u Maribor i zatrudnila.

Napravila sam sve, od NK stanica, imunologije, laparskopije, HSG-a, histeroskopije. Zato ti ja to sve popujem, trebalo mi je masu vremena, to ide, mic-po-mic.

Sretno!
svaka ti cast!
evo ja ludim vec godinu i pol i muka mi je vise seksati se u plodne dane..a ne mogu ni zamisliti period koji ste vi trebali.
izmedju 37 i 38 nije neka razlika.
generalno ovdje mozes diferencirati obicne ginice koji kazu 'godine nisu toliki bed' i mpo-vce koji kazu 'jos imate vremena i nemojte predugo cekati'
po ovom MPO profesoru, on bi IVF napravio za 2-3mj - i to ne zbog endometrioze nego zbog pitanja da li je jajovod jos uvijek prohodan...za godinu mi sanse nece biti vece..