Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
Spodoba, citam ovu temu od pocetka ali se nisam ukljucivala jer sam vidjela da su cure koje ti odgovaraju vrlo jasne i da su ulozile veliki napor da te navedu na pravi put. Ja cu ti samo napisati svoje iskustvo jer imam potpuno istu dg. endometrioze kao i ti (mjehur, lig.sacrouteri, peritoneum) sto se smatra najblazim oblikom ali koji moze otezavati trudnocu kao i najgori stadij. Prosla sam 3 stimulirana AIH u 36god., jednom smo imali cak 5 folikula, zatim jos 6 stim.IVF-ova i 1 FET s ukupno 14 zametaka, 2 biokemijske trudnoce i na kraju sam na 0 u 40oj god. Svakako ti savjetujem da si skratis muke i preskocis inseminacije, skupis lovu i odes u neku dobru kliniku van Njemacke, npr. Prag ili Brisel. Endometrioza nepovoljno djeluje i na ovulaciju, i na kvalitetu js i na implantaciju a ako se uz to jos ukljuce godine sanse za trudnocu ti drasticno opadaju. Ti si sada u godinama kada moras faktor vremena vrlo ozbiljno shvatiti. Sretno.
cijenim trud vas sviju i hvala vam do neba
koje si ti pretrage napravila glede toga?
sve je to meni jasno, zato sam na svoju ruku cekirala imunologiju prije nego bilo sto pocnem. znam da ona moze zeznuti implementaciju. a nekvalitetne stanice - bojim se da puno vremena i love ne puknem u te suplje jajne stanice od kojih nema srece. stavila sam si dead line - ako do kraja godine ne upali, gremo na IVF. ostaje pitanje gdje i hvala vam svima na smjernicama belgija, austrija ili prag