opet ja: naravno da postoje inseminacije i u stimuliranom postupku. one se rade kod onih s zbrckanim hormonima (koje ja vrlo cesto znam imati). ovaj put su hormoni bili ok, ali ne znaci da ce tako i ostati.
Ne znam zove li se to stimulacija u klasičnom smislu, ali dobro, ajmo reći da je to pitanje semantike
Ne bih se tu baš složila. ini nakon toga nitko nikada nije pokušavao s IVF-om (ispravi me ina, ako sam pobrkala). Ima dosta klinika koje niti ne rade IVF, već samo ICSI.
jelena: Ne znam. Imaš li razloga sumnjati u kvalitetu stanica?
opet ja: pa gle, teska je tragedija da endometrioza ima utjecaj na kvalitetu stanica. zbog toga cak i endometrioza u pocetnom stadiju moze otezavati zatrudnjivanje. zato mi vjerovatno i clomici nisu pomogli... zato sam i pitala IVM, ali to nije bas standardni postupak i trenutno se najcesce radi pacijenticama koje su imale tumore i koje lose reagiraju na stimulaciju.
sto se tice tvog slucaja - ako uopce nije doslo do trudnoce kroz IVF, ICSI i smrzlice, zadnja opcija bi bila donacija jajnih stanica.
Još mi je prebolna ova tema pa mi se ne raspisuje, ali nisam ja slučaj za donaciju.

ja sam ocito imala ludu srecu. nakon tri ture klomica sam trazila nekoga za akupunkturu. moja lijecnica opce prakse mi je preporucila gyn-a koji je njoj bio docent glede akupunkture. moja stara ginicka ali i ginic koji mi je radio laparoskopiju je nisu vidjeli preko standardnog UZ-ka.
odem tamo, kod njega sam radila i detoks. za vrijeme detoksa mi je radio ultrazvuk s dopplerom i odamah posumljao u endometriozu..sto se laparoskopski i potvrdilo.
ednometriosa nije na jajnicima vec prema mjehuru u douglas supljini i lig. sacrouterinum..sve je odstranjeno...
i meni je sve bilo odstranjeno u tih 5 sati operacije u vrhunskoj klinici, ali tu je rijetko kraj priče. endometrioza je neizlječiva bolest. osim toga, budući da si imala intervenciju u abdomenu, velika je šansa da ti se naprave priraslice na nezgodnim mjestima pa ti i to utječe na prohodnost jajovoda.
endometrioza i neplodnost je vrlo nezogdna priča i dosta tu ima "vjerovanja".