Citiraj nowa prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav svima, poslijepodne sam bila na forumu i odgovorila al još uvijek ne vidim svoj odgovor pa ne kužim di je zapelo U slučaju da ga nisam ni poslala ponovno ću odgovorit. Naime, kako imam endometriozu, a dobila sam klomifene uplašila sam se da mi ne pomahnita cista. jer tako piše na lijeku. ali.. kod mene nije došlo do ničega. Nakon 5 dana korištenja klomifena, x 3 tablete dnevno dobila sam jedan folikul zadovoljavajuće veličine za štopericu. Prva inseminacija - negativna. Cista ostala iste velične. Sad čekam rezulate druge inseminacije, također stimulirane klomifenom i također samo jedan folikul. Ne reagiram baš na klomifene, pa ukoliko ne dođe do trudnoće, idući ciklus startamo s jačom stimulacijom. molim vas iskustva koliko inseminacija treba proći , da bi se odlučili za ivf? i što vam se u tom periodu događalo s endicom? hvala
Ja nemam baš dobra iskustva s klomifenom meni je nakon 7 mjeseci uzastopnog korištenja buknula cista na jajniku i poslije sam morala na operaciju. Mislim da ne bi trebalo više puta zaredom ići u stimulacije bilo kakve (niti s klomifenom niti u pravoj stimulaciji), kasnije sam radila veće pauze između stimulacije i sve je bilo OK cista mi nije rasla no koristila sam i decapeptile ili suprefact što je dobro da se endo ne razbukta previše.
Po zakonu kažu da je plaćeno 4 AIH, ali ti možeš razgovarati s dr. i pitati ga za IVF što bih ti preporučila s obzirom na dijagnozu...