Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 279

Tema: ENDOMETRIOZA

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hej curke, ja imam endometriozu i jedan kissing ovarij. Imam jednog bebača nakon laparoskopije i sad se trudim za drugo ali nikako IVF da privedem kraju Ali već 2-3 mjeseca imam cjeli ciklus lagan iscjedak nakon M, nekad smeđe, nekad roz. Stavili su me na terapiju s duphastonom ali nije prestalo. Ne znam zašto sad to i dal će proć i kako s tim i postupkom ? Ako ima koja od Vas slično iskustvo bilo bi mi drago da ga čujem.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima.
    Nova sam ovdje, i pretpostavljate, s hrpu pitanja od kojih ne znam koje prvo da postavim.. Naime, dijagnosticirana mi je endometrioza prije god dana na laparoskopiji. 6 mj nakon toga , opet se vratila - ovaj put "samo" na desnom janiku. Dragi i ja odlučili smo se za trudnoću, i uputili u jednu polikliniku. Doktorica upoznata sa situacijom, predlaže prvo hsg. Nakon što sam ga obavila, dala mi je klomifene od 2-7 dana ciklusa 3x1. Moje pitanje je- da li je to ipak prevelika doza s obzirom na endicu od 3 cm? Čujem da ako klomifen odreagira , stvara se više folikula i sve to može izazvati već postojeće ciste da narastu te izazvati nove? Ima li tko sličnih iskustava, molila bih da mi da odgovor.

Unaprijed hvala

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Draga Nowa, klomifen ne bi smjele uzimati žene s endometriozom, tako arem piše u uputama za lijek. Pitaj dr. nek ti objasni taj dio priče

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala Mimi81. Danas sam išla na folikulometriju, i doktorica je zadovoljna s razvojem situacije. Ciste su ostale iste veličine kao i prije klomifena, barem u ovom dijelu ciklusa. Iskreno se nadam da će tako i ostati jer sam se bila pošteno uplašila. Kaže mi doktorica da je svaka situacija individulana. I da je na doktoru, ako se u njega ima povjerenja, da odredi terapiju u skladu sa situacijom. Uza sve pročitano na netu, i savjeta od doktorice što mi je činiti, nisam zbilja bila pametna, već samo uplašena . Na kraju sam poslušala struku..

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nowa, kako je prošao ciklus?

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Nowa, kako je prošao ciklus?
    Špelkica, što se tiče moje ciste, nije se dogodilo baš ništa osim što sam ja digla paniku među doktorima. Ne reagiram baš na klomifen možda je tu kvaka. Prva inseminacija je bila bezuspješna,jedan zadovoljavajući folikul od 18mm ostali malecki i niš od njih. sad čekam rezultate druge inseminacije. Ako ne uspije idemo na jaču stimulaciju.. još ne znam čime.. Kakva je tvoja situacija?

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima, poslijepodne sam bila na forumu i odgovorila al još uvijek ne vidim svoj odgovor pa ne kužim di je zapelo U slučaju da ga nisam ni poslala ponovno ću odgovorit. Naime, kako imam endometriozu, a dobila sam klomifene uplašila sam se da mi ne pomahnita cista. jer tako piše na lijeku. ali.. kod mene nije došlo do ničega. Nakon 5 dana korištenja klomifena, x 3 tablete dnevno dobila sam jedan folikul zadovoljavajuće veličine za štopericu. Prva inseminacija - negativna. Cista ostala iste velične. Sad čekam rezulate druge inseminacije, također stimulirane klomifenom i također samo jedan folikul. Ne reagiram baš na klomifene, pa ukoliko ne dođe do trudnoće, idući ciklus startamo s jačom stimulacijom. molim vas iskustva koliko inseminacija treba proći , da bi se odlučili za ivf? i što vam se u tom periodu događalo s endicom? hvala

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

poz nowa, ja sam bila 3 puta na ivf-u na klomifenu i uvijek 2 folikula i endometrij se stalno stanjivao i nije bilo uspješno. prva stimulacije je urodila plodom

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nowa prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, poslijepodne sam bila na forumu i odgovorila al još uvijek ne vidim svoj odgovor pa ne kužim di je zapelo U slučaju da ga nisam ni poslala ponovno ću odgovorit. Naime, kako imam endometriozu, a dobila sam klomifene uplašila sam se da mi ne pomahnita cista. jer tako piše na lijeku. ali.. kod mene nije došlo do ničega. Nakon 5 dana korištenja klomifena, x 3 tablete dnevno dobila sam jedan folikul zadovoljavajuće veličine za štopericu. Prva inseminacija - negativna. Cista ostala iste velične. Sad čekam rezulate druge inseminacije, također stimulirane klomifenom i također samo jedan folikul. Ne reagiram baš na klomifene, pa ukoliko ne dođe do trudnoće, idući ciklus startamo s jačom stimulacijom. molim vas iskustva koliko inseminacija treba proći , da bi se odlučili za ivf? i što vam se u tom periodu događalo s endicom? hvala
    Ja nemam baš dobra iskustva s klomifenom meni je nakon 7 mjeseci uzastopnog korištenja buknula cista na jajniku i poslije sam morala na operaciju. Mislim da ne bi trebalo više puta zaredom ići u stimulacije bilo kakve (niti s klomifenom niti u pravoj stimulaciji), kasnije sam radila veće pauze između stimulacije i sve je bilo OK cista mi nije rasla no koristila sam i decapeptile ili suprefact što je dobro da se endo ne razbukta previše.
    Po zakonu kažu da je plaćeno 4 AIH, ali ti možeš razgovarati s dr. i pitati ga za IVF što bih ti preporučila s obzirom na dijagnozu...

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Curke, ja sam malo zbunjena. Zar i klomifen nije stimulacija? Što točno mislite pod "pravom" stimulacijom? Ja sam shvatila da sve što nije prirodno je stimulirano? Npr klomifen, femara..i iza toga da se pojačava ovisno o dijagnozi, a prirodni ciklus je kad jedan folikul potencijalno naraste baš bez ikakvih dodataka?? .. sad kad čitam, izgleda da nisam u pravu? Možda malo i skrećem s teme,moja isprika ali kad ja više ne znam na koju temu pripadam tj pripadam svugdje sve mi je povezano.. i nizak amh, i endometrioza, i inseminacija, i klomifen..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nowa prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, ja sam malo zbunjena. Zar i klomifen nije stimulacija? Što točno mislite pod "pravom" stimulacijom? Ja sam shvatila da sve što nije prirodno je stimulirano? Npr klomifen, femara..i iza toga da se pojačava ovisno o dijagnozi, a prirodni ciklus je kad jedan folikul potencijalno naraste baš bez ikakvih dodataka?? .. sad kad čitam, izgleda da nisam u pravu? Možda malo i skrećem s teme,moja isprika ali kad ja više ne znam na koju temu pripadam tj pripadam svugdje sve mi je povezano.. i nizak amh, i endometrioza, i inseminacija, i klomifen..
    Ma možda sam se glupo izrazila s "pravom stim." bolji izraz bi bio puna stimulacija, klomifen je stimulacija ali blaga u odnosu na inekcije Gonala, Menopura... s njim se potiče rast folikula ali u manjoj mjeri nego s inekcijama

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Našla ovu temu ponovo i pošto joj sam naziv kaže : Ivf i endometrioza zanimaju me cure koje imaju endometriozu i protokoli koje su dobili tj koji vam je protokol bio najuspješniji s obzirom na količinu/kvalitetu js koje ste dobile? Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Našla ovu temu ponovo i pošto joj sam naziv kaže : Ivf i endometrioza zanimaju me cure koje imaju endometriozu i protokoli koje su dobili tj koji vam je protokol bio najuspješniji s obzirom na količinu/kvalitetu js koje ste dobile? Hvala!
    Ja imam endometriozu, ivf mi je uspio u 3 prirodnjaku. Svaki postupak je bila po 1 js.

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Našla sam teme: http://forum.roda.hr/threads/65496-Endometrioza i ima ih vise na podforumu http://forum.roda.hr/forums/44-Zdravlje-odraslih pa da ne spamam temu

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Spojila sam vam nekoliko topica s temom endometrioze u jednu temu. Nadam se da će vam pomoći za razmjenu iskustva.

Sretno cure!
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 22.01.2016. at 15:00

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Hvala ti puno BigBlue, divna si

Evo ja cu razbiti led posto je tema dugo bila neaktivna. Prvo svakome tko se nadje u situaciji da u postupak ide sa endometriozom preporucam da prouci ovaj Guideline:

https://www.eshre.eu/Guidelines-and-...metriosis.aspx

Meni osobno je to do sada najdetaljniji izvor relevantnih informacija na jednom mjestu. Ako ce kome trebati pomoc oko prijevoda neka se slobodno obrati.

Drugo - za svaki lijek/terapiju koju primate uvijek pitajte ima li to utjecaja na endometriozu i citajte nuspojave lijekova. Estrofem i Klomifen se cesto daju bez provjere da li osoba ima endometriozu, mene je ta kombinacija kostala - a vidjela sam u nuspojavama da se ne smiju davati zenama sa endometriozom, samo sam vjerovala u procjene doktora. Nazalost, mislim da nije svatko tko je vodio postupak pogledao dijagnozu jer doktori primarno prate postupke. Kod endometrioze je bitno pratiti i dijagnozu.

Trece - kvaliteta zivota jako pomaze za suzivot sa endometriozom.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hej zongoloni Hvala BigBlue!
    Baš mi je drago da smo se potrefile :D Kakve si ti probleme imala s lijekovima ako bi mi htjela reći? Da ja nisam inzistirala na svojoj operaciji, ne bi je nikada bilo, i ako me nešto endo naučila, to je da doktori uopće ne vjeruju ženama kada im kažu da poznaju svoje tijelo i da ih nešto boli. Ja sam se suočavala s boli od svoje 12.godine, a dijagnozu sam isto dobila u 18. Nekakva je sreća u nesreći što se meni on nije toliko nastanila na jajniku koliko na svemu ostalome, pa imam zaliha dovoljno. Imam i endometrija po cijeloj utrobi doduše, nalijepljeno na mjehur, crijeva, mišiće...

Žao mi je što je tebi napala baš jajnike
    Želim ti bebu što prije, vidim da si baš sad u postupku i držim fige!

Hvala ti za link!

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

To je ja mislim najstrasniji dio te dijagnoze, sto ti nitko ne vjeruje ja sam isto od prve menstruacije trpila grozne bolove. Isla sam po doktorima i nitko mi nije previse vjerovao. Na kraju sam zavrsila na hitnoj zbog jakih bolova i visoke temperature i tamo su se svi sokirali kada su vidjeli kolike su ciste nastale, a da nitko nije reagirao . Jer to je toliko naraslo da vise nije trebao ultrazvuk, mogle su se napipati obicnim pregledom. Nazalost, imala sam i ja zarista i po cijeloj zdjelici i crijevima, i sada se (prema onome sto osjecam) prvenstveno tamo vratila, cista na jajniku je "tek" 4-5cm.

Što se tiče lijekova, Klomifen potice razvoj endometrioze i to pise i u uputama za lijek. Ja sam isla na klomifenski postupak proslo ljeto, a tada sam vec imala prisutnu cistu na jajniku. Kako postupke ne radi isti doktor, uz utrogestan sam dobila i Estrofem - za koji isto u nuspojavama pise da se ne daje zenama sa endometriozom. Da je itko pogledao nalaze vidio bi da mi je Estradiol bio jako visok (preko 1000) i koliko znam - nisam imala problem sa endometrijem tako da Estrofem je vjerojatno bio nepotreban, ali posto daju sture informacije morala sam se osloniti na njihovu procjenu. Kako smo prosli transfer, tako sam taj Estrofem pila skoro mjesec dana i tada su poceli opet izraziti bolovi u zdjelici, po crijevima... i par mjeseci kasnije sam opet imala epizodu takve boli sa straznje strane zdjelice pracenu temperaturom da sam jedva dopuzala do doktora da mi daju injekciju protiv bolova jer naravno niti max doza ibuprofena nije pomagala. I to samo zato sto mi je nekako blesavo samoj sebi zvati hitnu.

Da stvar bude gora, isti taj lijek su mi htjeli dati i u iducem prirodnom postupku, kada sam otvoreno pitala doktoricu da li je sigurna da mi to treba dati s obzirom na moju dijagnozu, pa sam za par min dobila drugo otpusno pismo...ukratko ne gledaju dijagnozu, vec daju Estrofem.

Eto, to je moje lose iskstvo. Samo mali disclamer - ja bih uzela svejedno i Klomifen i Estrofem da je bilo potrebe. Samo da su mi objasnili prije zasto bas te lijekove i sto da ocekujem. Ponekad je situacija takva da smo primorani ici i na svoju stetu da bi okusali srecu, ali voljela bih da takve stvari ipak budu moj svjesan odabir, a ne da ovako sumnjam da se situacija toliko pogorsala - a mozda nije trebala.

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Imam pitanje za one koje su sa aktivnom endometriozom isle u postupke. Jeste li dobivale ikakvu dodatnu terapiju u slučaju transfera - tipa da vam se savjetovalo da uzimate protuupalne lijekove (ibuprofen) i da li ste bile na preventivnoj profilaksi antibioticima?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako misliš "aktivna endometrioza"? Ja sam operirala endometriozu, s time da su maknuli samo veću cistu, dok je malen još uvijek kod mene. I odradila sam već x postupaka, iako ishode vidiš u miom potpisu Osobno ne bih nikad uzimala antibiotike, osim ako to ful jaka bol i ako bez toga ne možeš.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Žao mi je da si imala te epizode jake boli, nadam se da ti se smirilo. A što se tiče liječnika koji ti je pripisao Klomifen a ti sa endo - jednostavno nemam riječi osim da su idioti. To je bilo prvo šta mi je tadašnja doktorica napomenula da za mene nema Klomifena zbog endo.

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Snekica hvala ti na odgovoru, pitam jer me opcenito zanima pristup razlicitih MPO doktora prema dijagnozama sa endometriozom. Pod aktivnom endometriozom mislim na to da se zna da postoje zarista i ciste, ali da se ide na postupak bez prvobitne operacije. Mene nazalost ne zele operirati jer je prevelika sansa da to bude "game over" za nas MPO put.

Razlog zasto sam postavila pitanje je to sto znamo da je glavna karakteristika endometrioze upalni proces koji nastaje jer se nase tijelo bori protiv "stranog" tkiva. Naisla sam na vise informacija gdje se taj upalni proces veze uz nemogucnost implantacije embrija i zato me zanima koliko doktori uzimaju tu cinjenicu u obzir. Zanima me li bi mozda primjena NSAID analgetika (ibuprofen) u fazi transfera donjela vise koristi nego stete. Ako uhvatim priliku postavit cu to pitanje doktorima svakako.

Antibiotik cu mozda morati uzimati zbog prevencije, jer ako prilikom punkcije dirnu cistu na jajniku (ili prignjece neku na zdjelici) moguce je da cista prsne, ali na to cu se odluciti samo ako ce biti folikula na zahvacenom jajniku. Ako zanemarimo bol, problem je opet u upali koja rezultira visokom temperaturom i mogucim komplikacijama. Nazalost, puno toga moram vagati. Trenutno zelim skupiti sve moguce informacije ako mogu ikako utjecati na samu implantaciju.

Zao mi je sto je i tvoj put do sada bio neuspjesan

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

evo da vam ispričam svoje iskustvo s endom..
    meni su lani otkrili da je imam i odmah na laparoskopiju gdje su mi ujedno napravili i prohodnost jajovoda i zaključili da je jedan jajovod potpuno pojeden od endometrioze. Nakon operacije daju mi dvije mogućnosti izbora a to je da idem na hormonsku terapiju ili na trudnoću. ja sam izabrala trudnoću i pošto ona nije dolazila za oko pol godine beštija se vratila..
    tada je moj ginić rekao da krenem s klomifenima i tako sam bila dva mjeseca u postupku u kojem nisam nikako reagirala na klomifene i onda mi je pukao film i tražila sam uputnicu za mpo.
    dok sam stigla na red potrajalo je još pol godine i sada je endo opet oko 4cm i upravo sam prošla svoj prvi neuspjeli ivf postupak...
    ako imate kakvih pitanja samo pitajte jer sam sad friško u tome

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ja jednostavno ne razumijem zasto daju klomifen nakon sto je endometrioza laparaskopski dokazana. Ja razumijem da je to najlaksi način da se uz "malo novaca" u prirodnom ciklusu pokusa potaknuti razvoj vise jajnih stanica, ali isto tako koliko vidim u pravilu zene sa endometriozom nemaju pozitivan odaziv na taj lijek. Razumijem to samo ako je to zadnja opcija i naravno ako se upozori na moguce posljedice. Joj sto mene to ljuti

Jako mi je zao zbog negativnog ishoda, pogotovo zato sto ste uspjeli dobiti dva dobra zametka

Taj dio u biti mene sada plasi/kopka. Cak ako i dodje do lijepih zametaka, prema nekim tvrdanjama endometrioza utjece na implantaciju. Jesu li ti ista doktori spominjali oko toga?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mojoj prijateljici je nestala rastuća cista...potvrđena E. nakon sto je izbacila meso iz prehrane u potpunosti...

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ma katastrofa jer mene je taj doktor operirao i onda mi dao klomifene i vidio da ne djeluju i ne reagira...
    Meni je drago da sam eto barem došla do oplođenih jajnih stanica i transfera pošto mi je zbog endo smanjena ovarijalna rezerva i njihova kvaliteta.
    Nitko mi nije rekao da će biti problema oko imlpantacije ali zbog tog stanja sam strogo mirovala svo vrijeme i koristila utriće. Neznam što još mogu napraviti ja ili doktori da pomognemo tomu..

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Isto je i kod mene, zahvaljujući pametnom doktoru koji mi je nakon 3 laparoskopije dao Klomifen, endometrioza se vratila mjesec dana kasnije i nažalost nalazi mi se naglo pogoršali i sada moram na 4. laparoskopiju s time da najvjerojatnije i taj jajnik koji mi je ostao, najvjerojatnije će van jer je več 3 puta bio operiran, i priča kod mene je gotova

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moje iskustvo ako nekome znači,

Uspjelo je sa trećim stimuliranim postupkom.
    Lijevi jajnik u niti jednom postupku nije reagirao ( sa njega je ranije operirana cista ). U zadnjem postupku na njemu je ponovno bila manja cista

1/ Dugi protokol Decapeptyl/Gonal 7 stanica; 3 embrija 3.dan vraćena, najbolji 4 stanice beta 0

2/ Antagonist protokol Menopur/Cetrotide 13 stanica; vraćene 2 savršene blastice biokemijska ( 1. FET - 3 embrija 5. dan beta 0 )

3/ Antagonist protokol Menopur/Cetrotide 10tak stanica samo dvije zrele, oplođene i vraćene kao osmostanični embriji 3.dan

Par mjeseci prije dobitnog postupka pila sam zdravac i matičnu mliječ.
    Nakon transfera uz Andol, Utrogestan, Bromergon dodana je i mala doza DECORTIN-a.

Sritno!

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Anitsirk 84 prvotno napisa Vidi poruku
    Isto je i kod mene, zahvaljujući pametnom doktoru koji mi je nakon 3 laparoskopije dao Klomifen, endometrioza se vratila mjesec dana kasnije i nažalost nalazi mi se naglo pogoršali i sada moram na 4. laparoskopiju s time da najvjerojatnije i taj jajnik koji mi je ostao, najvjerojatnije će van jer je več 3 puta bio operiran, i priča kod mene je gotova
    Znaci moras i na cetvrtu operaciju, nisu uspjeli smanjiti cistu. tako mi je zao, ne znam sto bih ti rekla jer znam da rijeci tu ne vrijede puno. Znam kako ti je tesko jer si pred izlaznim vratima, a znas da imas "tek" 32 godine i da neki tek tada (i kasnije) krecu u cijelu tu borbu. Kada ides na operaciju? Ides tu u HR ili opet u Austriju? Sto god bilo, zelim ti srecu i da sve saniraju kako spada da barem mozes voditi koliko toliko normalan zivot.

@TwistedQ - uvijek mi je tako drago cuti da netko uspije! Primjecujem da ti unatoc jednom neaktivnom jajniku imas jako lijep odaziv drugog, koliki ti je bio AMH ako znas? Meni za sada niti jedan postupak nije dao vise od 2 jajne stanice i ne vise od 1 oplodjene, jednostavno je AMH prenizak. Andol su ti dali pretpostavljam protiv zgrusavanja krvi, a Bromergon zbog prolaktina. Citam sada o DECORTIN-u, znas li tocan razlog zasto su ti to prepisali?

Ja sam sada na pola dugog protokola Decapeptyl-Gonal, sutra cu vidjeti kakvo je stanje sa folikulima. Brine me sto osjecam dosta bol u predjelu zdjelice i lijevog jajnika (gdje je cista), ali nadam se da ce ovaj puta i on dati neki odaziv jer se cista smanjila.
    Posljednje uređivanje od zongoloni : 03.02.2016. at 08:57

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Twisted baš sam te i ja htjela pitati čemu služe točno ti lijekovi poslije transfera? jer meni se evo izgleda dogodila biokemijska nakon transfera a koristila sam samo utrogestan. gledam da si pomognem s još nečim..
    zongoloni sretno u postupku! i mene je užasno bolio ovaj endometriozični jajnik tijekom postupka. prestao je tek nakon transfera. kod mene je jedan folikul bio na njemu

mene zanima kako točno postojanje ciste djeluje na implantaciju, da li je problem ako se ugnijezdi na cističnom dijelu ili je nešto drugo u pitanju.. i kako da si pomognemo da taj dio nakon transfera učinimo što sigurnijim za naše mrvice

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj aurora079 prvotno napisa Vidi poruku
    Twisted baš sam te i ja htjela pitati čemu služe točno ti lijekovi poslije transfera? jer meni se evo izgleda dogodila biokemijska nakon transfera a koristila sam samo utrogestan. gledam da si pomognem s još nečim..
    zongoloni sretno u postupku! i mene je užasno bolio ovaj endometriozični jajnik tijekom postupka. prestao je tek nakon transfera. kod mene je jedan folikul bio na njemu

mene zanima kako točno postojanje ciste djeluje na implantaciju, da li je problem ako se ugnijezdi na cističnom dijelu ili je nešto drugo u pitanju.. i kako da si pomognemo da taj dio nakon transfera učinimo što sigurnijim za naše mrvice
    Sama endometrioza stvara upalni proces, odnosno, sama po sebi to jest i samim time narusen je nas imuno-sustav kao i imunoloski "odgovor". Ne ugnijezdjuju se embriji na cisticnom dijelu pa da to stvara problem, kada je endometrioza zahvatila endometrij rijec je o adenomiozi, najcesce. Smatra se da nepovoljno djeluje na eventualnu implantaciju imunoloski stoga se daju kortikosteroidi (Decortin npr.) U odredenoj dozi kao svojevrsni imunosupresori. Prema jednoj teoriji, endica toksicno djeluje na savrsenu ravnotezu koja mora postojati pri implantaciji, a uz to narusava normalnu folikulogenezu te na koncu daje , vrlo cesto, no to nije pravilo, js losije kvalitete i morfologije pa iste oplodnjom daju embrije s raznim aneuploidijama sto opet vodi ranim spontqnima.

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

aurora079 - evo kismet je to tako lijepo odgovorila da nemam sto nadodati. Sada znam sto je Decortin i vidjela sam da ga se daje kao terapija i za druge autoimune bolesti, drago mi je da ima doktora koji to uzimaju u obzir i u slučaju endometrioze. Samo ne znam imam li ja to pravo traziti kao terapiju na osnovu svoje dijagnoze i dosadasnjih postupaka, pitat cu svakako doktore ako uhvatim priliku za misljenje.

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

ja sam upravo završila prvi ivf sa endom od 4,5cm i sada dok dočekam slijedeći pokušaj (pošto nisam kod privatnika već u bolnici) me zanima da li bi mi bilo pametno uzeti kontracepciju dok čekam s obzirom na rastuću endo..

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Tvisted meni zanima taj zdravac Šta je to? Matičnu mljec znam samo reci koju? Misliš da to pomaže?

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ja sam upravo završila prvi ivf sa endom od 4,5cm i sada dok dočekam slijedeći pokušaj (pošto nisam kod privatnika već u bolnici) me zanima da li bi mi bilo pametno uzeti kontracepciju dok čekam s obzirom na rastuću endo..
    Aurora, svakako trazi OHK da suprimiras jajnike i drzis endo koliko toliko pod kontrolom. Uf, ljuta sam kako su nasi doktori aljkavi! Treba im omoguciti jedan dan zivota s endicom u punom sjaju pa da vidim bi li i dalje bili toliko nonsalantni? Pa Boze dragi, ne daju lijek iz svog djepa, same kupujemo

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj zongoloni prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci moras i na cetvrtu operaciju, nisu uspjeli smanjiti cistu. tako mi je zao, ne znam sto bih ti rekla jer znam da rijeci tu ne vrijede puno. Znam kako ti je tesko jer si pred izlaznim vratima, a znas da imas "tek" 32 godine i da neki tek tada (i kasnije) krecu u cijelu tu borbu. Kada ides na operaciju? Ides tu u HR ili opet u Austriju? Sto god bilo, zelim ti srecu i da sve saniraju kako spada da barem mozes voditi koliko toliko normalan zivot.

@TwistedQ - uvijek mi je tako drago cuti da netko uspije! Primjecujem da ti unatoc jednom neaktivnom jajniku imas jako lijep odaziv drugog, koliki ti je bio AMH ako znas? Meni za sada niti jedan postupak nije dao vise od 2 jajne stanice i ne vise od 1 oplodjene, jednostavno je AMH prenizak. Andol su ti dali pretpostavljam protiv zgrusavanja krvi, a Bromergon zbog prolaktina. Citam sada o DECORTIN-u, znas li tocan razlog zasto su ti to prepisali?

Ja sam sada na pola dugog protokola Decapeptyl-Gonal, sutra cu vidjeti kakvo je stanje sa folikulima. Brine me sto osjecam dosta bol u predjelu zdjelice i lijevog jajnika (gdje je cista), ali nadam se da ce ovaj puta i on dati neki odaziv jer se cista smanjila.

Držim ti fige da bude što više folikulića U ponedeljak idem u Petrovu na pregled i dogovor pa ću onda više znati o terminu operacije

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

aurora079 - evo kismet je to tako lijepo odgovorila da nemam sto nadodati. Sada znam sto je Decortin i vidjela sam da ga se daje kao terapija i za druge autoimune bolesti, drago mi je da ima doktora koji to uzimaju u obzir i u slučaju endometrioze. Samo ne znam imam li ja to pravo traziti kao terapiju na osnovu svoje dijagnoze i dosadasnjih postupaka, pitat cu svakako doktore ako uhvatim priliku za misljenje.
    Zongoloni, svakako trazi Decortin. Ukoliko i dalje zelis sa svojim js i anamnezom pokusati u RH, a mozes si to priustiti, jedino bih dr. Radoncica preporucila.

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

kismet, hvala ti za info - to je bilo moje iduće pitanje vezano za doktore, svakako bih otišla na konzultacije prije bilo kakvih daljnjih odluka i dvoumila sam sam se između Lučingera i Radončića, tako da ću odabrati onda Radončića. Iskreno tako sam umorna više od istraživanja, trpljenja svih mogućih simptoma, nadanja i mislim da je zbilja zalosno da ovakve dijagnoze moramo voditi same, iskreno mi je zao sto nisam upisala medicinu jer ovako imam osjecaj da vodim dvostruki zivot.

Pitala sam danas za Decortin i rekla je doktorica da cemo svakako pokusati s time. Tako da ti zahvaljujem jos jednom sto si mi dala tu ideju, jer i prije sam razmisljala o tome da li bi nesto tako moglo pomoci s obzirom da sam tu grupu lijekova za autoimune bolesti proucavala jer mi je jedna bliska osoba obolila od multiple skleroze.

Nazalost trenutno sam tuzna jer je odaziv jajnika jako slab imam skroz sitne folikule, tako da me sada strah da necu doci niti do te svoje jedne js. Smanjili smo suspresiju pa cemo vidjeti u subotu sto ce biti.

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kismet, hvala ti za info - to je bilo moje iduće pitanje vezano za doktore, svakako bih otišla na konzultacije prije bilo kakvih daljnjih odluka i dvoumila sam sam se između Lučingera i Radončića, tako da ću odabrati onda Radončića. Iskreno tako sam umorna više od istraživanja, trpljenja svih mogućih simptoma, nadanja i mislim da je zbilja zalosno da ovakve dijagnoze moramo voditi same, iskreno mi je zao sto nisam upisala medicinu jer ovako imam osjecaj da vodim dvostruki zivot.

Pitala sam danas za Decortin i rekla je doktorica da cemo svakako pokusati s time. Tako da ti zahvaljujem jos jednom sto si mi dala tu ideju, jer i prije sam razmisljala o tome da li bi nesto tako moglo pomoci s obzirom da sam tu grupu lijekova za autoimune bolesti proucavala jer mi je jedna bliska osoba obolila od multiple skleroze.

Nazalost trenutno sam tuzna jer je odaziv jajnika jako slab imam skroz sitne folikule, tako da me sada strah da necu doci niti do te svoje jedne js. Smanjili smo suspresiju pa cemo vidjeti u subotu sto ce biti.
    Nema cemu, zelim ti puno srece, ne ocajavaj jer uvijek ima nacina kad ima volje. Ako ovo u RH ne uspije, razmisli o Pragu

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

evo ja sam danas ponovo vadila betu koja je pala i kaže doktor da je bila biokemijska trudnoća..
    nemogu a da se ne zapitam da li je endo kriva za to (a vjerojatno je) i što napraviti da mi se to više ne dogodi...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Aurora zao mi je. Probaj u sljedecem postupku jesti ananas svjezi. Navodno je on jako dobar za endo.

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

@aurora jako mi je zao znam da je tesko biti pozitivan u toj situaciji ali dobar je znak da je barem biokemijska bila, to znaci da je implantacija ipak krenula i ima nade. Posto je to tek prvi IVF nemoj gubiti nadu, sada skupi snagu i skoncentriraj se da u periodu dok cekas iduci postupak pobrines za sve sto je u tvojoj moci da zaustavis rast endometrioze. Sto se tice pilule dok cekas iduci postupak, to bi mozda i bilo pametno - ja sam nakon onog nesretnog kombiniranog klomifenskog bila na par mjeseca na lindynette (koje mi nazalost nisu bas pomogle jer sam unatoc tome imala epizodu teske upale sa temperaturom, pretpostavljam da su one preslaba suspresija), ali svakako pitaj doktora za savjet.

Osim toga, evo ja sam zadnjih pola godine na svim mogucim suplementima: zeljezo (bila sam lagano anemicna), cink, c vitamin, Q10, omega i folicin + pila sam u dva navrata neki mix vitamina za kozu i kosu jer mi je kosa pocela jako ispadati.

Sto se tice prehrane, smanjila sam zivotinjske proizvode na osobni minimum, inace se trudim jesti zdravo samo sto sam naviknula na proteinsku prehranu pa mi je tesko to u potpunosti ukinuti

I zadnje - ako si u prilici kreni trcati, voziti bicikl, vjezbati, aktivnost pomaze suzbiti nuspojave. Mene je zadnja godina i pol ubila jer uz 7 MPO postupka, mirovanja, vracanja simptoma endometrioze, stalno se borim u onim malim periodima izmedju da dodjem nazad u formu i svaki put moram sve ponovo iz nule vracati kondiciju i skidati kile...sva sreca pa sam uporna ko magare.

Sada prvo odmori, a onda stisnuti opet zube i probati ponovo, tko zna...

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

zongoloni hvala ti na informacijama. i ja pijem cink, Coq10, omega 3, folnu, vitamin d, imam i maca prah, dugo sam pila vrkutu i marulju ali mi nije u ničemu pomogla. Pokušavam izbaciti mlijeko i mliječne proizvode a s mesom se još borim. Što se tiče kretanja to ću i ja sada ponovo uvesti jer me isto dokrajčila prošla godina koja je počela operacijom i ležanjem mjesec dana, pa se nastavila tretmanima, ivf, ma stalno neko prisilno mirovanje..
    sad se treba vratiti u stvarnost...

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

djevojke evo bila sam na dogovoru za daljnji postupak i dobila sam slijedeći termin u 4.mj. do tada mi je rekao da pijem visanne zbog moje endometrioze. da li je tko od vas pio taj lijek i kakva su iskustva???

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

djevojke evo bila sam na dogovoru za daljnji postupak i dobila sam slijedeći termin u 4.mj. do tada mi je rekao da pijem visanne zbog moje endometrioze. da li je tko od vas pio taj lijek i kakva su iskustva???
    Ja ih pijem, ciklus prakticki nemam, jajnici su suprimirani, endometrij tanak i cista ne raste,bar ne znacajno od prosle godine.
    Probaj, nemas sto izgubiti.

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Citiraj kismet prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ih pijem, ciklus prakticki nemam, jajnici su suprimirani, endometrij tanak i cista ne raste,bar ne znacajno od prosle godine.
    Probaj, nemas sto izgubiti.
    mene sad zanima kada da ih prestanem piti ako idem u postupak u 4.mj.? kako znati kada će stići menga..?

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

aurora - meni je dr. Bauman rekao da visanne ispod 6mj nema nekog ucinka, tako da je on mene kada smo imali pauzu od 3mj stavio na 2 ciklusa lyndinette pilula, jer tako ako nista ti ostane ciklus tako da nazalost ti ne znam reci nista iz iskustva. Po mojoj osobnoj procjeni - popij max za 2 ciklusa - recimo 42 dana (kao da pijes 2x pilule bez stanke) i taman s time pokrivas razdoblje do kraja 3 mjeseca. I onda cekas prvi mensis. Znas li na koji protokol ce te staviti?

aurora079 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

aurora - meni je dr. Bauman rekao da visanne ispod 6mj nema nekog ucinka, tako da je on mene kada smo imali pauzu od 3mj stavio na 2 ciklusa lyndinette pilula, jer tako ako nista ti ostane ciklus tako da nazalost ti ne znam reci nista iz iskustva. Po mojoj osobnoj procjeni - popij max za 2 ciklusa - recimo 42 dana (kao da pijes 2x pilule bez stanke) i taman s time pokrivas razdoblje do kraja 3 mjeseca. I onda cekas prvi mensis. Znas li na koji protokol ce te staviti?
    mislim da ću tako onda, popiti kao dva ciklusa i čekati mengu... idem na isti protokol samo s jačim dozama pa ćemo vidjeti..

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cure kako ste otkrile da imate endometriozu? Ginekoloskim pregledom ili vas je bolilo pa ste išle u dr?

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Željkice, u mom slučaju je to bilo jako davno, prije 15g - zavrsila sam na hitnoj zbog jakih bolova i temperature i tada su na vaginalnom ultrazvuku vidjeli ciste na jajnicima. Samu dijagnozu povrđuju biopsijom nakon operacije. Osim boli i vaginalnog ultrazvuka, moze se provjeriti i tumorski marker Ca-125. U slucaju da su zarista negdje drugdje - magnetna rezonanca.

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •