Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
Nisam našla ovu temu van podforuma neplodnost, iako sada vjerojatno u nju spadam, nije mi to više ni važno...
Dugo vremena mi nisu otkrili razloge bolova koji su se proširili na cijeli ciklus, ne samo menstruaciju i na mjehur, dok mi ginekolog nekidan nije pronašao na UZV kissing ovaries i rekao da je to znak višeg stupnja endometrioze.
E sad, pošto ja ne želim više djece, nije ni hitna operacija, zanima me jel' itko kontrolirao stanje pilulama/IUD i jesu li išta pomogle oko bolova :/
Mene je mirena spasila. Moja dijagnoza je hyperplasia complex. Prijetili su mi histerektomijom još prije 5 godina, a onda je došao prijedlog da mi ugrade mirenu. Eto, i danas je imam i ginekolog kaže da će mi je ostaviti još godinu dana do kraja aktivnosti jajnika (imam 55 godina). Osjećam se odlično. Ni bolova, ni krvarenja ni bujanja sluznice. Shvaćam da to nije ista dijagnoza, ali ako od ginekologa dobiješ prijedlog za hormonsku spiralu, ja mislim da bi vrijedilo to iskušati. Ja sam koristila i pilule, nije mi odgovaralo. Spirala s lokalnim otpuštanjem hormona pokazala se odličnim rješenjem za mene. ALi ne možeš znati dok ne probaš. Sretno!