Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: syntocinon i dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno syntocinon i dojenje

ima li netko iskustva? ja imam problema s let-downom, tako da ispada da beba uglavnom dobije vodenasto mlijeko. sad je još gore, jako je nervozan, ima tri mjeseca i 10 dana, valjda je skok u razvoju. već sam pokušavala i opuštanje, i tople kupke, ali ide jako teško, u zadnje vrijeme ni po noći ne krene. treći mjesec je dosta malo dobio, 490g. htjela bi dojiti i dalje, syntocinon mi se čini kao zadnji izlaz.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako ti misliš da bi ti mogao pomoći, slobodno ga uzmi. pretpostavljam da bi ti mogao predstavljati neku sigurnost i malo te opustiti.
    inače, što se tiče 490g u trećem mjesecu... normalno je da je dobio manje: osim "najkritičnijeg" skoka u razvoju, to je vrijeme kada kod beba počinje pojačani interes za okolinu, počinju bolje doživljavati svjetlo, sjenu, zvukove...
    Pokušajte si osigurati mir i polutamu prilikom podoja.

Imaš li problema s let-downom na obje dojke?
    Zašto misliš da beba pojede samo vodenastije mlijeko - mijenjaš li prečesto dojke?
    Mi preporučamo da se dojke ne izmjenjuju unutar 2 sata - tako beba može doći i do masnijeg, hranjivijeg mlijeka.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da dobije samo vodenastije mlijeko jer rijetko vidim da duboko guta, a čim par puta povuče odustane i počne pričat (vidim razliku kad krene, ali je to nažalost rijetko). onda ja prebacim na drugu i opet isto. nedavno smo prošli i štrajk, doslovce smo dojili u snu, sad se polako vraćamo, ali problem s otpuštanjem je i dalje tu...
    srećom izgleda imamo prodojeću pedijatricu, pa je rekla da samo nastavimo s dojenjem

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo nemoj prečesto mijenjati dojku - dopusti mu da dođe do masnijeg mlijeka.
    i pokušaj dojiti u nezanimljivom (mračnom) okruženju bez zvukova - vidiš da maleni ima potrebu "komentirati" sve oko sebe.
    nemoj se previše opterećivati refleksom otpuštanja - mnoge mame ga ne osjete, a bebe svejedno uspješno doje i dobro napreduju. sve dok vidiš da je on dobro raspoložen, a i dok vas pedijatrica hvali i podržava... samo nastavite tako.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokusaj i hodati dok dojis, da malo produzis podoj.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da dodam, syntocinon je nesto sto ti nece skoditi, ali vjerojatno nece ni rjesiti problem, samo simptome.
    Pokusaj s dojenjem u mirnoj atmosferi, kako apricot sugerira, takodjer pomazu dojenja u polusnu, dakle pred spavanje i kad se tek probudi, kad nije toliko aktivan. Pokušaj se mozda i otusirati ili okupati s bebom. Pokušaj ga svakako zainteresirati da sto dulje bude na jednoj dojci, ako prekine prerano podoj, daj u slijedecem opet istu stranu. Otpustanje mlijeka ne moras fizicki osjetiti, ali trebala bi primjetiti da beba drukcije guta.
    Super za prodojecu pedijatricu!
    A 490 grama nije uopce malo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala apricot i maja!
    probala sam syntocinon, sad mi se čini da let-down brže dođe, a kad dođe, onda se I. i umiri i papa. dojimo i u snu i u polusnu, kako god ga uspijem uloviti. vidjet ću kako to uspijeva na sljedećoj kontroli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dizzy, napisala sam ti na problemima a tu cu samo ponoviti, izanaliziraj si stanje doma, ovakvi problemi hoce doci kad situacija doma nije harmonicna. bez obzira na to da li imas probleme s partnerom ili ljudima oko sebe i njihovim savjetima ili cak otvorenim napadima (a najcesce ti sole oko toga kako postupas sa bebom i svi su pametniji od tebe). probleme ti moze stvarati i to sto previse sljakas po doma.

pokusaj pratiti vlastite osjecaje, slusaj sto ti instinkti vele jer niko ne poznaje bolje tvoje dijete od tebe i ti znas bolje od svih sto djetetu treba.

pokusaj osim oxytocina imati i neki umirujuci ritual pred dojenje, recimo popijes casu soka ili vode, namjestis se sto udobnije mozes i pokusaj bit fokusirana na bebu, mazi je, pokusaj imati kontakt ocima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •