Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Smije u boster??

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Smije u boster??

Veliki pozdrav od mene!! Nadam se da me se neki sjećaju odavde sa teme trudnoća (Ne nisam trudna hehe) Imam nečaka od 3 god. i pošto sam položila i dobila auto često ču ga morati nekamo voziti, a i inače smo jako vezani pa ga svugdje vučem sa sobom Oni nažalost ne koriste as a ovdje sam čitala da je jako važna! Mi kući imamo boster od sestrične ali boster je star oko 10 god. sad me zanima smijem li ja njega voziti u tome ili ne? I u čemu da ga vozim? Ili ga mogu vozit iza a da ga netko obavezno drži, makar mi se to ne čini baš... I opet vas molim za pomoč! Hvala Boster ovako nekako izgleda: http://autosjedalice.info/cms/images...e/bcushion.png

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod korištenja boostera nisu važne godine (ok, jesu, ali nije presudno), nego kilaža djeteta.

Koliko kg ima dijete?

Za dijete od 3 godine nikako ne bih preporučila samo ovakav booster jastuk, jer nema bočne zaštite.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ima oko 17, 18 kg a neznam koliko je visok? :? A kako onda da ga vozim, bez as s nekim iza? :/ A pokušala sam im reč za as a odgovorili su ako je sudbina poginut če i sa i bez as i ni mi je nismo imali pa smo živi... A imamo i neku autosjedalicu staru, ali moram vidjet za koji je uzrast ali isto ima oko 10 god, isto od te sestrične!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Obavezno ga prevozi u autosjedalici, nikako kod nekoga u krilu!

Za ovu sjedalicu (makar je i toliko stara) dijete je prelagano - ona je za djecu od 22 kg nadalje i - naravno - dovoljne visine da kad dijete sjedne na nju da mu pojas kojim se veže ne prelazi preko vrata!

Ako ima manje od 18 kg, najbolja mu je AS grupe I (ako nije usput i neko super visoko dijete pa ju je prerastao visinom), a njegova kilaža udovoljava minimalnom uvjetu za prelazak u booster.

Ali - booster s bočnom zaštitom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    , a njegova kilaža udovoljava minimalnom uvjetu za prelazak u booster.

Htjela sam reći - njegova trenutna kilaža (17,18 kg) je dovoljna za booster s bočnom zaštitom.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj chokolada17 prvotno napisa
    Ima oko 17, 18 kg a neznam koliko je visok? :? A kako onda da ga vozim, bez as s nekim iza? :/ A pokušala sam im reč za as a odgovorili su ako je sudbina poginut če i sa i bez as i ni mi je nismo imali pa smo živi... A imamo i neku autosjedalicu staru, ali moram vidjet za koji je uzrast ali isto ima oko 10 god, isto od te sestrične!
    ovo je jako čest argument, ali potpuno netočan.

nažalost, nekim ljudima se ne daju objasniti neke stvari...

slušaj amaltheu, ona zna.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Aha znači nesmije... Hm.. Inače klinac če biti kod nas tjedan dana a u obitelji nemamo ni nikoga tako malog za posudit sjedalicu, a oko nas je rijetki koriste, imamo samo bebicu od 8 mj. ona ima svoju neku chicco sjedalicu, ali je ta mala On nestane u tu??? http://www.jolly-tots.co.uk/images/t...r_me_-cube.jpg evo ovakvu ima u tom kompletu! joj neznam ništa a nebi ga htjela vozit nevezanog! Inače do sad se vozio nevezan slučajno sam našla to za autosjedalicu da je jako važna i sad mi je jako žao Kod nas u obitelji se samo 2 djece voze u njoj, i to ne uvijek ako ima nekog s njima da sjedi iza onda se tako voze!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Aha znači nesmije... Hm.. Inače klinac če biti kod nas tjedan dana a u obitelji nemamo ni nikoga tako malog za posudit sjedalicu, a oko nas je rijetki koriste, imamo samo bebicu od 8 mj. ona ima svoju neku chicco sjedalicu, ali je ta mala On nestane u tu??? http://www.jolly-tots.co.uk/images/t...r_me_-cube.jpg evo ovakvu ima u tom kompletu! joj neznam ništa a nebi ga htjela vozit nevezanog! Inače do sad se vozio nevezan slučajno sam našla to za autosjedalicu da je jako važna i sad mi je jako žao Kod nas u obitelji se samo 2 djece voze u njoj, i to ne uvijek ako ima nekog s njima da sjedi iza onda se tako voze!
    ne može u tu sjedalicu. mala je. trebate nešto ovako http://www.turbolimac.com/Products/T...-95972509.aspx (linkala sam ovu jer nije jako skupa).

a ne može ni u krilu. osim što je opasno, to je i protuzakonito. ja ne bih mogla voziti dijete nevezano jer bih umra od straha za njen život ali i za kaznu koju bi mi policija mogla napisat. Bar se nadam da bi je napisali, da ne bi progledali kroz prste. pa i za odrasle koji nisu vezani napišu kaznu, zar ne?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Chokolada - baš nezgodno, roditelji smatraju da njihovom djetetu as ne treba, a sad ti trebaš odlučiti što učiniti kad ti ostave dijete na brizi... ne možeš ti kupovati as za to vrijeme što će provesti kod vas (koliko se sjećam ti još ideš u školu), ali s druge strane da mu se nešto dogodi dok ti voziš, manje će biti bitno tko je odgovoran...

Možda da im pošalješ link na ovaj filmić http://www.youtube.com/watch?v=UXuAtJPGyWQ (gadno je za pogledati ali natjera čovjeka da se zamisli...)

Kako riješiti ovaj problem... morala bi nabaviti baš odgovarajuću sjedalicu, koja nije prestara (nakon nekih 6 godina ne bi se trebale više koristiti jer plastika stari i neki dijelovi mogu otkazati pri sudaru). Ako je ne možeš posuditi, možda bi je mogla iznajmiti u nekom rent-a-caru? Koliko znam neki imaju u ponudi i iznajmljivanje autosjedalica, ali ne znam da li ih daju ako ne iznajmljuješ i auto. Pokušaj nazvati i raspitati se.
    Ili, naravno, pitaj poznanike koji imaju djecu koja su prerasla takvu sjedalicu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

aha, znaci mala je! Ne neidem u skolu vise ove godine sam maturirala i radim vec 5 mj! :D ma nije problem u samo ovih tj. Dana nego cesto je on kod nas i uvijek se vozio iza i stajao izmedu sjedala! I sad kad ja imam svoj auto zelim da se vozi s menom a nemam kako! a koliko citam as je obavezna! Hm... Nemamo nikoga da nam posudi! Imamo neku u podrumu na medeke i lici ovoj sa slike zove se baby safeti tako nekako ali ima oko 10 god.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čestitam na maturi i zaposlenju

Što se tiče as, pokušaj naći neku rabljenu za manje love, samo moraš paziti da ne bude prestara. Na tvom mjestu tražila bih najradije na rodinoj burzi (budući da ovdje ljudi više paze na to nego da kupuješ preko e-baya, ali i ako kupuješ drugdje možeš pitati za godinu proizvodnje), ali ti nemaš još dovoljno postova da je možeš vidjeti.
    Možeš se i učlaniti na neke druge forume - recimo na www.superbaby.org je dobrim dijelom ekipica s rode, a na burzu se može ići bez da nakupljaš postove.

Svakako prije nego što kreneš u kupovinu, bilo nove bilo rabljene, dobro se informiraj o modelima (neki jeftiniji znaju biti skoro neupotrebljivi). Ovdje možeš uvijek pitati za savjet.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala! Ok raspitat ču se malo dali netko možda prodaje tko ima starije klince a da nije stara, do koliko godina smije bit? Nadam se da ču mu naći nešto a da nemora opet stajat između sjedala! I grooozan je onaj video

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

do koliko godina smije bit?
    6 godina
    poželjno je i da je prije kupovine isprobaš kako ti paše u auto

a video bi trebali pogledati roditelji tvog nećaka... sve je ok ako ne bude nesreće, ali ako ulete i u sasvim blag sudar pri ne tako velikoj brzini (recimo 35-50 na sat, a čak i da ideš do dućana postići ćeš tu brzinu) dijete može poginuti... u tom se videu dobro vidi što se događa - odrasli su vezani i pri manjem sudaru prolaze bez ozljeda, a dijete leti silinom kao da pada s peterokatnice. A nakon toga treba živjeti s time.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ok! Puno hvala!!! Ma najgore je to što im je prva beba umrla i onda pričaju kako nebi mogli više izdržati da se njemu nešto dogodi i stvarno ga dosta paze (tipa nemoj van zima je, ne hodaj bos, čim šmrca ima upalu pluča odmah je panika) A za as nitko nepita!¨Nisam ni ja znala da je tako važna ali došlo mi je na faceu neki vaš tekst za as pa sam malo i ja čitala, ali ja "balavica" od 18 godina shvačam da je važna a oni ne... I nisu jedini! Nažalost! Ako budem kupavala pitat ču ovdje za savjet, ako nekupim nevozi se s menom

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Puno vam hvala na svemu, nabavili smo mu as maxi cosy rodi nadamhttp://www.njuskalo.hr/image-w450/djecje-auto-sjedalice/auto-sjedalica-maxi-cosi-rodi-xp-slika-1449962.jpg se da je to ok!

Datum pristupanja
    Feb 2009

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

super je sjedalica, nas ima 3 god, imamo istu sjedalicu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Htjela sam reći - njegova trenutna kilaža (17,18 kg) je dovoljna za booster s bočnom zaštitom.
    Mene zanima što je konkretno booster sa bočnom zaštitom? Može slika?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa

booster s naslonom (dakle, ne samo sjedalo, nego sjedalo s naslonom)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa

naprimjer ovo što je linkala chokolada17

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle AS Roemer Kidfix bi prema tome isto bio booster s naslonom?
    Zapravo svaka sjedalica koja se veže remenima od auta?
    Jesam li u pravu?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Romer Kidfix je booster sa isofixom i na taj nacin se pricvrscuje u auto.

Zapravo svaka sjedalica koja se veže remenima od auta?
    Ja bih rekla svaka sjedalica u kojoj se dijete veze pojasom automobila, dakle sjedalica nema svojih pojaseva.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam i ja pitanje Leo ima sada 2 god, 15 kg i 92 cm. Vozi se u Toninoj MC 9-18 sjedalici koja će u veljači napuniti 6 godina. Sada ne znam da li da ga ostavim i dalje u toj sjedalici (ima li veze starost) dok ne napuni 18 kg ili da kupim booster odnosno sjedalicu od 15-36 (Toni ima MC XR)? Ili da kupim još jednu 9-18? Uf jesam zakomplicirala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leo je premlad za booster.

Sto ono kaze MC za rok trajanja njihovih sjedalica?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kaže 5 godina od datuma kupovine

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A to bi onda značilo nova MC 9-18? Jer prošlo je 5.5 godina od kupovine. Ima li neka preporuka za nešto kombinirano tipa od 9 do 22 ili 36 kg? Do sada smo bili vjerni MC i bili zadovoljni...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Znači dobra je! Ustvari piše na njoj rodi xp! e da stara je 3 god. i imamo ju posuđenu! Moj brat neda to u auto jel kaže da ako on njega zaveže u to da ako bude sudar ili jako zakoči da če slomit vrat jel je vezan, a ako se zabije u siceve puno bolje če proč! teorija mu je super! njemu je sigurnije ako je on iza na sicu! Bar ima as kod mene!!!! :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imam još 1 pitanje... sa as smo dobili neku plastiku sivu i nemamo pojma kamo to ide a neznaju ni ljudi od kojih smo posudili, ako as samo stavim na sic ona ne stoji čvrsto! samo ako malog zavežem u nju onda stoji ali nekako se njiše :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bratu reci da nije u oravu. nevezano dijete ne samo da će udarati u tvrde predmete u automobilu nego može ubiti i suputnike.

plastični dio poslikaj pa nam ga pokaži, ovako napamet nemam pojma

sjedalicu treba vezati i kada dijete nije u njoj da ne bi letila po autu u slučaju sudara i tako ozlijedila ili ubila putnike. sjedalice grupe II/III (što je i ova sjedalica) ne pričvršćuju se za sjedalo automobila osim pojasom vozila tako da one načelno jesu nešto "klimavije" od sjedalica iz nižih grupa. no sjedalica se ne bi trebala klimati lijevo desno kada je dijete u njoj ali to ovisi o sjedalu automobila i zato je važno isprobati sjedalicu prije kupnje u automobilu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ta siva plastika se treba uvući ispod naslona sjedišta auta, onaj zavinuti dio.
    bile su negdje na netu upute. nije problem staviti, stvarno.
    to ti osigurava da se sjedalica ne miče kad dijete ulazi/izlazi van. i donekle je na mjestu, ali nije fiksirana sroz.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://www.racc.es/pub/ficheros/tien...q_21c191f9.pdf

plastika je ovdje, na 3. strani, slike 7, 8...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    A to bi onda značilo nova MC 9-18? Jer prošlo je 5.5 godina od kupovine. Ima li neka preporuka za nešto kombinirano tipa od 9 do 22 ili 36 kg? Do sada smo bili vjerni MC i bili zadovoljni...
    Ima kombiniranih 9-36kg al ja ne znam koja je ponuda trenutno, nadam se da ce ti se netko javit. Ak se dobro sjecam, Bebe Confort je imao jednu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Citiraj TONI prvotno napisa
    Ima kombiniranih 9-36kg al ja ne znam koja je ponuda trenutno, nadam se da ce ti se netko javit. Ak se dobro sjecam, Bebe Confort je imao jednu.
    mi smo nedavno kupili kombiniranu 9-36kgi jako smo zadovoljni. M. konačno ne plače kad se vozi :D
    njoj je od prvog dana užasno smetalo što su joj ruke vezane i cijelo vrijeme ije vrištala a od kad govori stalno viče JUKE JUKE JUKE VEzATI NEĆE

a na našoj novoj sjedalici se ruke ne vežu :D

ovakva je http://www.kiddy.de/gb/comfort-pro-dessins

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lijepo izgleda

Do kad se koristi jastuk, jel ima gornja granica?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lijepo izgleda

u grupi I, tj. do 18kg.
    stvarno sam jako zadovoljna, a i M. konačno ne vrišti dok se vozi :D

a i ono što mi je najbitnije, super su joj ocjene na testovima

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Izgleda super. Gdje si je kupila?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lijepo izgleda

http://djeca.org/site//index.php?opt...=162&Itemid=56

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pitanje slično Tonijevom imam i ja.

Ivan sad ima 29 mjeseci, ima oko 13, 5 kg i ne znam točnu visinu (oko 95 cm), no u svakom slučaju čini mi se da je već visok za Tobi koji imamo. Kada je spreman za booster? Njegov bratić koji je u listopadu napunio 3 godine se od ljeta vozi u boosteru s bočnom zaštitom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

a na našoj novoj sjedalici se ruke ne vežu :D

ovakva je http://www.kiddy.de/gb/comfort-pro-dessins
    Stvarno super izgleda sjedalica Samo mene brine to ne vezivanje... što ako se auto preokreće u sudaru, kako se u tom slučaju ponaša dijete u toj sjedalici? Jel ima neki video koji se može pogledati?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa

Ivan sad ima 29 mjeseci, ima oko 13, 5 kg i ne znam točnu visinu (oko 95 cm), no u svakom slučaju čini mi se da je već visok za Tobi koji imamo. Kada je spreman za booster? Njegov bratić koji je u listopadu napunio 3 godine se od ljeta vozi u boosteru s bočnom zaštitom.
    Al ak se ne varam, u booster se ne može prije 18 kg, bez obzira na visinu :/

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma to se i meni čini, međutim brine me ta visina. Jel to može biti problem?

Kilogramima nećemo dostići booster godinama-mali moj mršavko.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa

Po ovim podacima koje si napisala ne vjerujem da je prerastao po visini Tobicu ali provjeri. Ukoliko mu više od pola glave viri preko ruba sjedalice (rub sjedalice oko sredine uha) onda ju je prerastao. Za booster je spreman kad nabaci barem 15 kg, ali je bolje da ostane u ovoj sjedalici dok ju ne preraste. Ne kužim vezu s bratićem?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da baš pola glavice ne viri.

Veza s bratićem je zbog slične dobi i konstitucije-OK, on je viši za skoro glavu, ali vjerojatno i ima onda 15 kg minimalno.

Hvala na brzom odgovoru, daddy

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ah, edit koji nemam. Trebalo je pisati da su bratić ljetos i Ivan sad slične dobi i konstitucije.

Nema veze, ostajemo u Tobi do daljnjeg.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Puno hvala na odgovorima! Skuzili smo kako ide ona siva plastika i sad kada vadim necaka van iz as, ona neide za nama nego ostane uz sic! Sada je as kod mog brata ja sam je kao slucajno ostavila a malome se jako svida tako se vozit jel sve vidi. Nadam se da ce trazit brata da se vozi u njoj! I da, trazi da ga se veze jel sam mu pokazala video gdje beba leti, hehe video je uzasan i njemu! Cjelo vrijeme nam je pricao da beba pala i lupi se i nema je vise! Ma samo da im dode u glavu! I da, malo ot. Nisam znala da se djeca nesmiju tuc, to sam nedavno procitala, a oni njega znaju istuc, cak sam ga i ja znala lupit po guzi kad nesto dira necu vise! Ja oduzila, uglavnom hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •