Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: TV

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno TV

Andrija sad ima 2god i 4mj, gleda crtiće na tv-u, ne neke velike količine, tv je upaljen stalno a on ga samo ponekad (kad je crtić i sl) gleda, ali me izluđuje što ima potrebu stajati na 2cm od ekrana dok ga gleda i svakih (bez pretjerivanja) 2,5min moram ponavljat - andi, naaaazad, na tepih. jel to faza i ako je kad prolazi - ubija me u pojam!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prođe kad se zgasi TV

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smijem li pitati, zašto imate stalno upaljen TV? Mi nemamo upaljeno ništa. Samo tišina. TV palimo ako mali gleda crtić.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

TV je za tako male klince štetan ikad ga ne gledaju, nego se, npr. samo igraju u blizini TV-a. Odbljesci koji dolaze s ekrana štetno utječu na razvoj mozga.
    Ja bih ugasila TV i rađe upalila radio ili pustila neki CD s dječjim pjesmicama npr.
    A kad gleda crtić - može gledati samo s pristojne udaljenosti. Ako se neće maknuti, ugasi mu crtić pa će brzo naučiti.

Nadam se da ovo nisi doživjela kao pametovanje jer mi to nije bila namjera.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ikad = i kad

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo sam zaboravila napisati - mi smo našim klincima ograničili gledanje crtića na pola sata dnevno. Vikendom im dozvolimo jedan dugometražni, znači nešto više od sat vremena.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nama je TV upaljen iz, valjda, navike, kao nekakva zvučna pozadina.

No, ne dira ju previše, ne znaimaju je crtići, osim onih na Baby tv i to kako kada.

Ali da puno/previše gleda - i ja bih ugasila i ponudila kakvu drugu zanimaciju, mislim da im je u ovoj dobi još relativno lako skrenuti pažnju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gasi TV i pali radio za pozadinsku buku. TV je previše šetetan za klince da bi bio upaljen cijelo vrijeme.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i mi isto imamo takav problem - kad gleda crtiće doslovno se zaljepi za ekran. mi je maknemo u njenu foteljicu da iz nje gleda i ona opet šmugne pred telku kad mi ne gledamo
    onda ja pop***** i ugasim tv pa je mir i tišina. malo se ljuti iz prve a onda poslije zaboravi. tako da u zadnje vrijeme ne gleda baš crtiće a mi se onda informiramo preko neta

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad je gotovo, nažalost. oduvijek imamo glupu naviku koja je ostala i on zbilja nije zainteresiran osim par minuta dnevno i onda se zaljepi. radio sam ugasi - nece ticek picati - neće striček pričati - ma zapravo to i nije neki problem, jer kad ga ne gleda ne igra se u njegovoj blizini, al sam mislila da to možda stvarno je neka faza kad sve što promatraju promatraju iz velike blizine... budalim.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

luciana i ja pribjegavam istoj praksi, ne palim ga i gotovo, al onda dodje mm i za*ebe stvar jer je pomalo kaučpotejtast (odgoj u tijeku. al njemu sine samome i sam si ga upali a da ja ne skužim :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa
    sad je gotovo, nažalost. oduvijek imamo glupu naviku koja je ostala i on zbilja nije zainteresiran osim par minuta dnevno i onda se zaljepi.
    Ne razumijem, kako je gotovo? ugasis televizor upalis radio i to je to. Morat ces mijenjati svoje navike jos 100 put u zivotu, sto je problem s ovom? Pa nemas 18-godisnjaka pa da kazes da je gotovo. Tvoje dijete nema jos 3 godine, dakle ono uci kopiranjem tvog ponasanja.

A to da dijete gleda apsolutno sve na TV-u (i nemojmo se zanositi da ne gleda, ono GLEDA i VIDI to sve, i to mu i ostaje) u toj dobi, po meni (a i mnogim strucnjacima) je poprilicno neprihvatljivo.

Mijenjaj navike jos dok stignes. Odluka je na tebi, i nista jos nije gotovo

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma, da stvar je navike, koja je naravno promjenjiva, ali problem je više u nama (roditeljima) nego u djetetu.
    Mi smo, silom prilika (zbog kvara) bili bez tv-a nekih 15 - ak dana i jedino što mogu reći je da nam je bilo puno bolje nego smo očekivali, odnosno, nije nam zapravo niti falio!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Ma, da stvar je navike, koja je naravno promjenjiva, ali problem je više u nama (roditeljima) nego u djetetu.
    Djetetu u toj dobi sigurno ne nedostaje televizija

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo samo da odgovorim, ipak sam započela temu...

- što se tiče sadržaja na to uvijek pazim - ili su odabrani crtići ili su programi tipa sa samo dokumentarcima o životinjama - al zbilja vodim računa, čak pazim kada gasim tv na kojem ću ga programu ostaviti tako da ako ga i upali bez mene - ne naleti na nešto krivo.

- u pravu si, to je naša navika i ako ju netko treba mijenjati - to smo mi.

- on zaista gleda tv vrlo malo u danu, nije mu napet, radije slažemo kolone autića , ali voli da mu u pozadini brunda (dalekoj pozadini jer smo često u njegovoj sobi).

- razlog postavljanja teme nije uopće da li treba ili ne treba gledati tv, to će svatko procijeniti za sebe - samo me zanimalo da li je netko primjetio do kad im traje ta potreba da se zalijepe za ekran?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa stavi ispred "stolić" to je onda bar pola metra dalje od ekrana.
    Također smatram da je gledanje treba dozirat. Nije pitanje samo sadržaja (grrrrr) već i hrpa agresivnih zvukova, brzih izmjena slika i sl.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo ja ću iskreno napisati kako je kod nas. TV ja upalim iz navike čim nas dvije ustanemo jer tata radi od 7-15 sati. Isto tv radi kao pozadina i Lara gleda u njega kad su reklame a inače se ispred njega igra jer je stan od 40m2 pa nam je to jedina velika prostorija osim kuhinjice i male sobice 2m širine i 2,80m dužine, taman krevet i ormar i kupaone. Ja gledam seriju ponekad u 12:30 a ona ponekad crtić ali svaki dan mora biti crtić. Pogotovo navečer pa ne gledam seriju navečer u 18:30, niti na drugom programu kuhare :/ a to je ono što mene zanima.
    Lara je čak naučila uz TV i hodati na prstima kao balerina pa radi potez naprijed-nazad od 2 metra između tv-a i kutne garniture. Ja i tata ju opominjemmo ali je gluha (na tatu, jer on ništa ne čuje kad se govori jedino kad dođeš ispred i kažeš u facu), tako i ona.
    Prije par dana smo tata i ja odlučili da nema više TV-a i tako bi a Lara se ne buni samo 1-2 puta dnevno viče pocovo (misli na pocoyo crtić), a mi kažemo da nema pocoya da on sada pava i pustimo joj crtić bilo koji jednom dnevno niti pola sata.
    Sada svira linija i sve 5, lijepo Lara pleše uz muziku i igra se kad ja kuham a kad ne kuham ja se igram sa njom ili odemo preko kod dede i bake na igru.
    Nadam se da smo tata i ja dobro i na vrijeme postupili, jer mislili smo da će se Lara igrati bez obzira što je tv upaljen, ali čini se da to ne ide tako.
    Što vi mislite ?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Nadam se da smo tata i ja dobro i na vrijeme postupili, jer mislili smo da će se Lara igrati bez obzira što je tv upaljen, ali čini se da to ne ide tako.
    Što vi mislite ?
    Definitivno dobra odluka, a to bi trebao svatko napraviti - i zbog djeteta ali i zbog sebe. U duhu ove rečenice najbolje da ugasim internet... sretne praznike svima 8)

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da, možemo ugasiti TV na vrijeme ali malo off topic CIKU još nikako mamaa

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi ljetos uopće nismo ni bili u prilici biti kraj tv-a jer smo stalno bili u akciji,stalno negdje vani. Kada smo M. i ja sami kod kuće,nema tv-a,slušaje se dječje pjesmice ili ja pjevam na Markovu zapovijed "Majcice peaj!"
    E sad mm je pravi ovisnik pozadinske buke (nismo se jednom zbog toga posvađali)-ja gasim kad stignem ili se odem igrati s Markom u njegovu igraonicu-jednostavno ga maknem od tv-a. Zima mi je zlo-jer smo puno više u kući nego bi ja i dijete to željeli. Prvi je crtić pogledao tek oko 20.mj i to U vrtu pod zvijezdama. Jedva čekam proljeće jer onda smo do jeseni opet u akciji i by,by tv.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa

- razlog postavljanja teme nije uopće da li treba ili ne treba gledati tv, to će svatko procijeniti za sebe - samo me zanimalo da li je netko primjetio do kad im traje ta potreba da se zalijepe za ekran?
    Razumijem da je tebe interesiralo o "ljepljenju" za televizor, no obzirom da je ovo edukativan forum, imala sam potrebu skrenuti roditeljima pozornost na vaznost UGASENOG telvizora u toj dobi, a da ni ne govorimo o tome jel ok da se zaljepi za tv ili ne.

Djeci skodi upaljen televizor po cijele dane, i za njihovo dobro nadam se da ce mnogi roditelji ugasiti tv i paznju djeteta usmjeriti na neke bolje stvari umjesto na letimicno pogledavanje reklama i najava za kojekakve emisije i filmove (da sve oni to zapamte, nema dileme oko toga)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas je tv stalno upaljen, bez obzira gledali ga ili ne.
    Moj sin od 18 mjeseci rijetko pokazuje interes za gledanje tv-a, nikad duže od minute u kontinuitetu.
    Ne vidim posljedica stalno uključenog tv-a. Dijete je propričalo, ima nevjerojatan fond riječi i govori rečenice od 3-4 riječi..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas se TV vrlo rijetko pali preko dana,eventualno kad I.želi pogledati neki crtić i bude upaljen vrlo kratko.Al zato kad djeca navečer zaspu palimo TV i on obično bude upaljen pola noći dok se netko,MM ili ja ne probudimo i ugasimo.To mi je neka navika iz tinejdžerskih dana,kod mene u sobi je TV bio upaljen cijelu noć i bez njega ne mogu zaspati.Sad ne znam koliko nam to šteti s obzirom da svi spavamo u toj sobi koja je jedva 15m2?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa
    Ne vidim posljedica stalno uključenog tv-a. Dijete je propričalo, ima nevjerojatan fond riječi i govori rečenice od 3-4 riječi..
    A tko zna kakvo bi bilo da nije TV cijelo vrijeme u ključen

Pa mislim, ne možemo tako gledati. Dokazano je da je TV u toj dobi štetan za djecu i za njihov razvoj. Ak ćemo gledati pojedinačne slučajeve, sigurna sam da ima i onih koji su s 2 mjeseca jeli špek i danas su zdravi, da li to znači da bi svi trebali početi jesti špek s 2 mjeseca? Sigurno ne

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

savjetuješ li, onda, i meni da upalim TV i da se dijete igra pored njega?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    savjetuješ li, onda, i meni da upalim TV i da se dijete igra pored njega?
    Naravno da ne.
    Savjetovanje ikoga me nikad nije privlačilo niti ispunjavalo.
    Samo sam dala odgovor.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uopće mi nije bitno da li šteti TV ili ne šteti.
    Kod nas je TV ugašen i pali se ako netko nešto ima pogledati. Osobno ga zaista rijetko palim i gledam, malo i nemam tu naviku.

Ja imam 28 godina, kad mm gleda TV, a ja nešto radim mogu samo ovo reći:

1. Isprepleću mi se glasovi mm i onih na TV-u,
    2. Nisam koncentrirana na ono što radim i u želji da "nešto" čujem što sam prije načula, gubim koncentraciju,
    3. dijete me zove, ne čujem je iz prve,
    4. umara me i vidno sam pri kraju večeri umornija, s manjom koncentracijom, itd...da ne nabrajam...

Moj muž ovih problema nema, on može to sve odraditi bez problema i sve čuje i ne pada mu koncentracija i sl.

Znači nas dvoje nismo isti, ali da li je moje dijete kao ja ili kao mm ja ne mogu još uvijek znati, jer je mala, pa stoga NO TV!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •