Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Uspavljivanje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Uspavljivanje

Ajde attached, opisite rituale uspavljivanja, ako vam nije mrsko. Zanima me na tacno koji nacin vam klinci zaspu. To se narocito odnosi na one cije bebe spavaju sa roditeljima u krevretu.
    Posle kupanja i brisanja uz cendranje sto smo ga izvadili iz kade, oblacim mu pidzamu, on vec tada pocinje da sisa palac. Gasimo svetlo, pustamo tihu muziku (Enya) i dojim ga. Ako sam dobre srece, uspava se na dojci. Ako ne, kao sinoc, moram ga nosati, ljuljati, recitujem, pevam...i nista. Spava mu se, same mu se oci sklapaju, ali on prica, otima se, razbudjuje sam sebe. Trebalo nam je sat vremena da zaspi. I onda nocna budjenja..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sve si nabrojala...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bas kao sto si napisala.....
    Osim sto se po danu F uspavljuje u svojoj sjedalico-ljuljailici.
    Nekad treba 3 minute da zaspe, nekad pola sata...nekad ...
    Navece se uvijek uspavljuje dok siki i to bez muzike (ja mu pjevam, pricam i slicno ako zeli), osim kad ima los dan (ili mu je slucajno proslo vrijeme kad treba zaspat) pa je nervozan i pocne se ujedati, onda ga nosim u sjedalico-ljuljalicu da ga uspavam pa prenesem u krevet i tek kad zaspe dam ciku jer onda ne ujeda.

nekad mu (a i nama) pravi problem tolika navika da se ljulja u toj ljuljalici da bi zaspao pa se pitam u zadnje vrijeme kad li ce odluciti da nauci da sam zaspe
    :smajlic koji zna da se nada nemogucem

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moj malac u principu lako zaspi. Dojenje, a zatim ga nježno položim na krevetac uz magičnu riječ SPAVA koju ponovim nekoliko puta, on se migolji - i zaspi. Ponekad ga uspavam tako da ga čvrsto držim u naručju i pjevam pjesmicu-uspavanku jednoličnog ritma koju sam sama izmislila, a poanta je da nabrajam dijelove tijela koji spavaju - mala glava spava, nogica mu spava, okico i nos... i tako dok ne zašnjofa...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Uspavljivanje

Citiraj djuma prvotno napisa
    Ajde attached, opisite rituale uspavljivanja, ako vam nije mrsko. Zanima me na tacno koji nacin vam klinci zaspu. To se narocito odnosi na one cije bebe spavaju sa roditeljima u krevretu.
    Posle kupanja i brisanja uz cendranje sto smo ga izvadili iz kade, oblacim mu pidzamu, on vec tada pocinje da sisa palac. Gasimo svetlo, pustamo tihu muziku (Enya) i dojim ga. Ako sam dobre srece, uspava se na dojci. Ako ne, kao sinoc, moram ga nosati, ljuljati, recitujem, pevam...i nista. Spava mu se, same mu se oci sklapaju, ali on prica, otima se, razbudjuje sam sebe. Trebalo nam je sat vremena da zaspi. I onda nocna budjenja..
    sve to plus...
    kad je M nervozan ne samo da se otima nego se toliko dere da čitavo susjedstvo ori...brrr

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Moj malac u principu lako zaspi. Dojenje, a zatim ga nježno položim na krevetac uz magičnu riječ SPAVA koju ponovim nekoliko puta, on se migolji - i zaspi. Ponekad ga uspavam tako da ga čvrsto držim u naručju i pjevam pjesmicu-uspavanku jednoličnog ritma koju sam sama izmislila, a poanta je da nabrajam dijelove tijela koji spavaju - mala glava spava, nogica mu spava, okico i nos... i tako dok ne zašnjofa...
    I ja sam pjevala takvu pjesmicu, s time da bih proširila verziju na dijelove namještaja koji spavaju, na svaku njegovu igračku i sl., ali samo za dnevno uspavljivanje jer bi mi navečer ionak zaspal na cici

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Obično zaspe na cici, a kad je jako živčan i cvili, jedino što pomaže je recept iz knjige The Happiest Baby on the Block koju mi je još prije poroda posudila anchie (tzv. 5S):
    1. Swaddling=umatanje: bebu čvrsto umotati u mekanu rastezljivu dekicu
    2. Side=strana (tj. bok): bebu u naručju okrenuti u bočni položaj
    3. Swinging=ljuljanje: tako umotanu bebu ritmički ljuljati (ja koristim loptu za vježbanje na kojoj sjedim i hopsam), bitno je da nije "prenježno"
    4. Shhhh=ššššš : bijela buka uspavljuje djecu - nekima je to mikser ili usisavač, a mom AA je mamin ššššššš, obično u ritmu neke pjesmice koju voli.
    5. Sucking=sisanje: kada se beba umiri, može joj se ponuditi dojka (ili dudica, što već imate pri...ruci)

Ne može omanut' ako koristite svih 5 metoda zajedno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Ne može omanut' ako koristite svih 5 metoda zajedno.
    Misliš?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Heee heeee mommy, apri je u pravu... meni je prvi put omanulo sa 3-4 meseca, i otad malo malo pa omane...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ovako ide:
    a) nakon kupanja, oblačenja ide cika - i tu u većini slučajeva začori
    b) ako ne sjedim s njim na krevetu i gledam krajičkom oka tv, a on je okružen igračkama i lagano se zabavlja (pokušala sam 2-3 puta odmah s tehnikama uspavljivanja al se čovjeku doista ne spava)
    c) kad počne cendrat - spava mu se!!!!- CIKA- te brzo zaspi
    ili
    d) u marami nosat i pričat na telefon pri čemu je njemu glavica naslonjena na prsa - tako tvrdo zaspi da topovi mogu pucati a on se ne probudi (nedostatak - veliki telefonski račun)
    d) MM ga stavi u maramu isto s glavom naslonjenom na prsa i pušta mrmljajuće zvukove svog baritona - rezultata spava ko klada!!!!
    Sve ovo i ne pokušavamo ako mu se ne spava, naime pokušali smo velim 2 puta pa se nagnjavili svi, ovako čekamo da čovjek počne davati znakove da mu se spava i doista dugo ne traje - nekih 10-15min se poigra i počne se buditi.
    pokušaj i držimo fige

I. 12.04.2003.
    P. 9. 05. 2005.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa meni uspavljivanje nekad traje i traje i traje, ali AA na kraju uvijek zaćori

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inja55 prvotno napisa
    znakove da mu se spava i doista dugo ne traje - nekih 10-15min se poigra i počne se buditi.
    pokušaj i držimo fige

I. 12.04.2003.
    P. 9. 05. 2005.
    Štamparska greška- traje nekih 10-15 minuta i počene se BUNITI (a ne buditi) da hoće spavati
    sorry

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni uvijek i jedino na cici. Još uvijek.
    osim ako zaspe u autu ili ranije u kolicima.
    Ostalima kako kome. Jedna baka je nosi i pjeva, druga samo legne pokraj nje. Tata priča priču.
    Nikad sama u sobi

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u mom je slučaju uspavljivanje=nightmare i to već točno 20 mjeseci. Imali smo kratkih faza uspješnih i kratkotrajnih uspavljivanja, ali toga se više niti ne sjećam :/ . Sad to izgleda tako da nakon večernjeg kupanja, večere i pranja zubića mahne tati i kućnom ljubimcu za laku noć, podijeli puse i nas dvije odlazimo u sobu. odmah traži da ugasimo svjetlo, prišteka se i ja pjevušim neku tugaljivu dosadnu pjesmicu. Omiljena joj je moja autorska o našem ljubimcu pa najčešće traži tu pjesmicu. To traje relativno kratko (oko 5 minuta), a kada traži drugu ciku onda se ušuškamo u krevet i ona se na ciki smiri (tu više ne pjevušim). kad vidim da je utonula u san uzmem ciku na što uvijek provjeduje i kad vidi da sam odlučna i da nema povratka traži si najbolji položaj i namješta s lijeve na desnu stranu i obratno, ponekad i po pola sata. to radi u tišini, a ja ležim kraj nje kao mumija nebili joj svojim primjerom pokazala kako se fino u tišini može brzo zaspati to naravno uspijeva meni, ali ne i njoj-najčešće zadremam više puta prije nego ona napokon zaspe, a onda i ja za njom. od večeri nemam ništa-srećom da se zajedno tuširamo i večeramo inače bih ja vjerojatno išla u krevet bez toga. po noći se budi 3-5 puta, cica, i ponekad protestira usred noći, a ujutro kad ja odlazim na posao šihtu preuzima tatu. ukratko, ne znam i ne želim drugo od AP-a, ali dobro bi mi došlo svjetlo na kraju tunela.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej se navečer još uvijek uspavljuje na cici. Bilo bi mi draže da zaspi sam, ali i ovako je dobro, pogotovo kad vidim koliko se veseli tom večernjem dojenju. Ako je "propisno" umoran, zaspi za 10-15 min i spava bar 2 sata u komadu prije "noćnog tuluma". Problem nastaje ako nije dovoljno pospan. U tom slučaju, ispušta cicu i počinje naganjanje po krevetu, puzanje, brbljanje i nije mu na kraj pameti da spava. Obično ga u nekom momentu prebacim u njegov krevetić i polako pokušavam smiriti atmosferu, tako da legne i zaspi. Par puta mu se već omaklo i zaspao je sam, ali češće zaspi tako da ja na kraju držim ruku na njemu. Ako traje predugo, tata uskače u pomoć. U pravilu, uvijek nekako zaspi. I da, puno je lakše otkako više nema večernjeg urlanja (dok je bio mlađi, znao je plakati od umora da to graniči s urlanjem, a nikako da zaspi, i to nas je jako umaralo - sad je to postalo rijetka iznimka).
    U svakom slučaju, nema nikakve prisile, ali se držim sljedećeg: kad jednom ugasimo svjetlo, više ga ne palim, ne iznosim ga iz spavaće sobe u dnevnu i nastojim ne govoriti previše. Na kraju ipak skuži da treba spavati.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kod nas je ovak:
    nakon večere, kupanja i pranja zubića oblačimo piđamicu i onda kreću fore;
    pročitamo slikovnicu Laku noć, Piko!", obiđemo medu i ostale stanovnike sobe "koji sad isto idu spavati", ponekad ih i polegnemo i pokrijemo dekicom + pusa za laku noć i pa-pa.
    onda odosmo na krevet, gdje je vid između mene i MM-a /MM jako voli to uspavljivanje pa je skoro uvijek s nama - to mu dođe ko nekih pol sata mira i meditacije dnevno.. / - mazimo ga, šapućemo kako svi već spavaju, bla bla, ili mu pjevušimo neke naše pjesmice, ali naravski cica još uvijek igra glavnu ulogu - kad legnem pored njega on počne sav presretan vikat sisa!sisa! hihihihi - počne se smijat ko lud od sreće
    za vrijeme uspavljivanja grlimo se i dijelimo puse i to mi je stvarno najljepši dio dana...i tako zaspe za recimo 15 min. do pol sata.

ALI: sada je tako, a bilo je ranije SVAKAKO , znalo je to trajati i po sat i pol, taman mislim "pao je", a kad on ono živahno na noge i ciči, vrišti, totalno budan - igrao bi se...jaooo, svega je bilo.

Macak2

Početno

Mi u zadnje vrijeme Anu uspavljujemo u kolicima. Ugasimo svjetlo i vozamo ju naprijed-nazad preko ruba tepiha. Ne buni se, ne plače i ako je umorna brzo zaspi. ALI, tu sad imamo drugi problem pa ću se nadovezati. Zadnjih 2-3 tjedna lijepo i čvrsto zaspi između 8.30 pa do 10. Spava sat vremena i onda se probudi. Poslije toga bi se igrala, zabavljala, brbljala. I ništa ne pomaže. Sinoć je zaspala u 8.30 i za točno sat vremena se probudila. MM ju je probao nosati i ljuljati i skoro da mu zaspe, ali progleda. Ne pomaže ni cica, ni spavanje u našem krevetu, ništa. Kako bi ju i može li se uopće priviknuti da spava, da se ne budi. Prije je to radila usred noći, ali sad nakon sat spavanja. Noćno hranjenje je ok. Najčešće cica i zaspe, sve ćešće na našem krevetu. Napominjem da joj je u sobici stvarno tiho, nema buke, svjetla ničeg vidljivog što bi joj smetalo. Ne znam gdje griješimo!???????

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi obično krećemo na kupanje oko 20.30 ili ranije ako baš vidim da bi spavao, pa sve ubrzam.
    Uživa u kadi koliko hoće, nekad sam pruža ruke za van, a nekad ga ja potaknem.
    Onda se još mazimo, čitamo, lagano igramo, ne preživahno. Kad mi se čini da je polako gotov, poželimo laku noć redom igračkama, slikama itati, dobije cicu u usta i idemo u sobu.
    E onda je scenarij svaki dan drugačiji.
    Nekad je gotov u 3 minute, to je najrjeđe.
    Nekad je akrobat, nateže i mene i cicu, mijenja strane, preskače me, ali brzo poklekne, to je malo češće.
    A najčešće divlja, smije mi se, silazi s kreveta, vraća se, a ja kao spavam i pokazujem primjerom... I ne kraju ja posustanem i odustajem od dosljednog neizlaženja iz sobe i vratimo se u dnevnu.
    To je najčešće! I ponekad je budan i sat vremena!!! Kako? Kako? I još se budi noću pet puta, danju spava samo sat, divlja cijeli dan...kako? A ja gotova...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oko pola 9 krećemo u spavaću sobu, ona to jedva čeka, poljubi tatu, kaže mu laku noć i lijepo spavaj i pravac bračni krevet.
    kad se popne na krevet, ja zgasim svjetlo (zara OBOŽAVA mrak) i onda se minutu-dvije igramo skrivača, odnosno ja prvo ne vidim krevet pa se kao spotaknem i padnem na njega, a onda ne vidim nju u krevetu pa me ona ljubi a ja pogađam tko me to ljubi i gdje je... mislim da kužite
    nakon toga - cica. zaspe za 10 minuta do najviše pola sata (pola sata je vrlo vrlo rijetko). ja se iskobeljam iz kreveta i pridružim MM-u u dnevnoj sobi...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Oko 18:30 kupanje (ako je dan za kupanje), 19:15 grizolino or else, nakon toga cica pa igranje do oko 20:00. Onda na krevet, mazenje i valjanje po mami ili tati. Odlazak u spavacu sobu sa tatom, prigusimo skroz svijetlo i Nika legne ledima tati na trbuh. Tata uzme knjigicu koja suska i zajedno lupetaju rukama po njoj dok je tata istovremeno lagano ljulja. Najcesce nakon 10-15 min Nika pocne tonuti u san i prevrne se s tate na krevet (spava na trbuhu) gdje ju tata jos malo ljulja rukom dok ne zaspi. Onda je odnesemo u kindac u njenu sobu gdje spava do ca. 24:00 kada je prvo budjenje (i prezderavanje).Tako je zadnjih 7 dana, tj. od kada smo odlucili malo rasteretiti mamu. Do prije 7 dana je bilo standardno pristekavanje na cicu i cicanje dok ne zaspe. I sami smo ostali iznenadjeni kako lako smo se presaltali sa cice na tatino ljuljanje i skuzili da ta cica za uspavljivanje i nije tako nuzna kao sto nam je izgledalo.
    A mislili smo da ce nam ta "cica za nocno uspavljivanje" biti najveci problem kod odvikavanja....
    sada smisljamo kako izbaciti ponocno klopanje pa da jednoga dana odspavamo cijelu noc.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Trebalo nam je sat vremena da zaspi.
    Samo sat vremena!!!? Blago vama. Mi počnemo oko 8, završimo između 10-11, i to AKO se njemu spava. Očito ima "blago" pomaknut sat Po danu odspava sat-dva najviše. Ne znam otkud mu snage... A tako je mali... Kaj nas još čeka?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj Honey prvotno napisa
    Trebalo nam je sat vremena da zaspi.
    Samo sat vremena!!!? Blago vama. Mi počnemo oko 8, završimo između 10-11, i to AKO se njemu spava. Očito ima "blago" pomaknut sat Po danu odspava sat-dva najviše. Ne znam otkud mu snage... A tako je mali... Kaj nas još čeka?
    I nama bi tako bilo da ju stavimo spavati u trenutku kada joj se ne spava. Ako odemo s njom u krevet i vidim da joj se ne spava i da krece dernjava, vracamo se natrag i igramo dok joj se ne prispava. Obicno sljedi igranje 45 min do sat vremena prije nego sto pocne zijevati sto znaci da smo spremni za drugi pokusaj, koji obicno zavrsava velikom pobjedom. Vremenski ti na isto dodje uspavljivala ga ti 2 sata ili se jos sat i pol igrali pa se uspavljivali pola sata...(barem je tako kod nas) a sto se zivaca tice ova druga varijanta je puno bolja. Naravno, bitno je i da je po mogucnosti napapana do nosa..

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma, i mi se igramo navečer dok mu se ne prispava, da ga "stavljam spavati" prije, vrištao bi. To igranje-smirivanje ja brojim pod večernju rutinu za uspavljivanje.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Uspavljivanje počinje u 8ipo navečer tako što se skače a mama drži i nema šta drugo nego gledati film. Pred kraj filma dosta je skakanja, pa se zaspi na velikom krevetu uz cicu i odma je premjestim u krevetić. Probudimo se još par puta i opet uspavljivanje na cici, ništa drugo ne dolazi u obzir.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi se tušnemo, izljubimo s ukućanima, uvučemo u vreću i legnemo u kinderbet (ne ja ). onda ja pjevušim i držim V za rukicu i on zaćori. :D . Mislim da je ključni element vreća jer bez nje divlja po krevetiću bez kraja, a ovako je malo sputan, pa mu se ne da... Tijekom noći nekad moram ustati i nosati ga po kući, pa leć s njim preko trbuha i tako spavamo, a nekad je dovoljno da proguram ruku kroz ogradicu kinderbeta i držim ga za rukicu.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kupanje, pidzama, mlijeko, u njen krevet obje nas. Ceprka mi po kosi, nekad hoce da pjevam, nekad da joj trljam ledja dok ne zaspi, nekad 1/2 sata nekad 2! Al' niko ne dolazi u obzir osim mene!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •