Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: uzv dojki, molim prijevod nalaza

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno uzv dojki, molim prijevod nalaza

Danas sam bila na uzv dojki ( firma slala sve žemske) i dobila ovakav nalaz:

Dojke simetrične, urednog palpatornog nalaza ( ok pretpostavljam da to znaći da se ništa ne može napipati). Sekret se ne istisne ( a to što još od dojenja bez problema i napora mogu u svako doba dana istisnuti nešto iz njih nema veze). Uzv se prikazuje uredna koža i potkožje ( ajde ovo je sasvim jasno). Coop. ligamneti uredni ( što god taj coop bio). Intermedijalni tip fibroglandularnog tkiva uz blagu fibrozu i asimetriju galaktoformnih kanalića širine 2 mm ( molim? ovdje postajem tupava). Po koja cista do 4 mm ( jel to normalno nakon dvije trudnoće i dojenja). M. pectoralis i L.Č. uredni. Nema sigurnih znakova ekspanzivnog procesa ( a nesigurnih ima ili što :? to znači). Blaže F-C promjene. Kontrola za godinu dana.

Molim ako netko zna prevesti ovo s kineskoga ( bar za mene je potpuno nerazumljivo kao i kineski) za pomoć.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ukratko sve ti je u redu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da se nadovežem sa jednim pitanjem u vezi nalaza.
    Kada se dojke vraćaju u "prvobitno" stanje nakon dužeg dojenja (2 god.) i koliko je to bitno za pregled?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nebitno za pregled
    i ja sam bila na pregledu prije tri dana
    imam još uvijek mlijeka
    prestala sam dojiti (nakon 20 mjeseci ) u 6.mjesecu
    promjene mogu biti i 5 godina nakon dojenja

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zvuci da je sve ok, ali mi nije jasno da se laicima salju takvi rezultati nalaza, ja bih lijepo probala nazvati tamo gdje je uzv napravljen pa dobiti njih da mi kazu da je ok, ono sto tebe zanima je samo da li je sve normalno ili nije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •