Maya,
Pošalji nekog po knjigu o trudnoći i čitaj internet, imaš puno dobrih savjeta. Ja sam si kopirala od kolegice What to espect iz Algoritma. Super mi je, iz tjedna u tjedan opisuje što se događa s bebom, na što trebaš obratiti pažnju, koje pretrage možeš očekivati...Ima sve od A doŽ! Ja nisam otvorena niti nemam kontrakcije u ovoj trudnoći, ali ipak moram mirovati, valjda zbog prethodnih pobačaja, pa radim samo Kegelove vježbe i tu i tamo pokušavam vježbati disanje, iako mislim da će mi na porodu biti najbolje prepustiti se intuiciji. Postoji i dvd Mi smo trudni 1 i 2, pa tamo isto imaš prikazane vježbe, ali to su one vježbe na lopti koje su vrlo intenzivne i sigurna sam da ih mi ne smijemo raditi.
Ja kanim od 35.tj. izvoditi masažu međice i nadam se da će mi pomoći, a onih zadnjih par tjedana ću još i vježbu bicikl, spajanje ruke i koljena u ležanju na leđima i možda malo njihanja na lopti. Mislim da ako moraš ovako strogo mirovati da onda zbilja trebaš samo ležati, neka ti se bebica rodi živa i zdrava.