Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 110

Tema: MAMINO ŠESTO ČULO

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno MAMINO ŠESTO ČULO

Od kako smo počeli raditi na bebici .. silno sam željela curu čak sam i "tempirala" keksanje .. po principu .. muški spermići su brži , ali žive kraće , a ženski su sporiji , ali žive duže ... pa se nikad nismo "keksali" točno u plodnim danima , nego dan , dva prije .... svih ovih 15 tjedana bila sam uvjerena da nosim curu .. gotovo sigurna !!
    Danas sam bila na ultrazvuku .. na ekranu se je vrlo čitko i bistro mogla razabrati poprilična alatka mojeg dečkića .. eto toliko o šestom čulu u trudnica

...

kakva su vaša iskustva ?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iz iskustva zene koja je sa svojim muzem vec 15 godina i nemaju bebu, a silno bi je zeljeli i rade sve da je dobiju, mogu ti reci da me price poput tvoje strasno nerviraju.
    znam da ne mislite nista lose, ali shvatite da je to tako ruzno cuti, pogotovo nama koji djecu ne mogu imati a silno je zele.
    JEDINO sto je bitno je da beba bude zdrava, da ti lipo i lako podneses trudnocu, sto ti od srca zelim.
    a sve ostalo je potezanje boga za bradu, kako se kaze u mome kraju.

nadam se da se ne ljutis, nista lose ne mislim, ali kad si vec pitala za misljenje, eto ga.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U prvoj trudnoči sam znala da je curka, ne pitaj me kako, ali bila sam sigurna...druga trudnoča ja zabrijala da nosimdvojčeke, kad par dana na pregledu stvarno doznamo da su blizanci, moja doki u šoku jer samo joj prije pregleda rekla da brijem da ih je dvoje....sad jedan keks nezaštičeni, ma znala sam sto posto da sam trudna...kad je došo plus nisam se uopče iznenadila...al sam zato zabrijala da je curka, i isto se tako iznenadila u 16 tjednu kad je rekla, PIŠO

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: MAMINO ŠESTO ČULO

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    svih ovih 15 tjedana bila sam uvjerena da nosim curu .. gotovo sigurna !!
    Tako je bilo i kod mene, a rodio se Juraj

Toliko i o mome šestom čulu...
    (Samo što je meni bilo svejedno hoće li biti curica ili dečko)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh, od vina uz crni rizot vidjeh da sam skroz krivo procitala tvoj post pa se od srca ispricavam ako zvuci zivcano
    naime, danas sam objasnjavala jednom poznaniku ovo iz gornjeg posta nakon njegovih rijeci : ako bude zensko, necu je ni vodit doma!, pa sam valjda jos pod stresom i negativnim dojmom njegovih rijeci.

a sto se tice sestog cula - nemam ga, dobro da mi je ovih 5 na broju koliko sam smotana.

sretan bozic i puno lipih momenata sa malim pisulincem!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod mene je radilo sesto culo
    *
    Pinky

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se jos uvijek crvenim na moju reakciju

btw, da sam popila pivu,znala bi o cemu se radi ali vino me smanta isti sekund

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su za niku apsolutno svi govorili da je decko, a nije bila!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja imam neki svoj metod pogadjanja pola. "Gadjala" sam svim trudnicama u okolini i pogresila samo dva puta - prijateljici kojoj sam odmah po "prognozi" rekla da nosi devojcicu, a bio je decko i - sebi!
    U drugoj trudnoci se, poucena iskustvom, nisam ni trudila. Ponela me mm-ova zelja da imamo samo devojcice, a tako i bi.
    Sve do letos, kada sam, shvativsi da sam trudna, odmah bila sigurna da nosim pisulinca. Ovaj put, nepogresivo!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Ja imam neki svoj metod pogadjanja pola. "Gadjala" sam svim trudnicama u okolini i pogresila samo dva puta - prijateljici kojoj sam odmah po "prognozi" rekla da nosi devojcicu, a bio je decko
    Htedoh reci, odmah po izrecenoj "prognozi' sam shvatila da sam pogresila...u tom slucaju. U svom sam bila u sasvim pogresnom uverenju da je I. decko.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u prvoj trudnoci sam zarko zeljela curicu i rodila se curica. u drugoj, cim sam ugledala pozitivan testic znala sam da je musko, doktor potvrdio mjesecima poslije

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mene je moje šesto čulo prvom trudnoćom prevarilo....bila sam 100% uvjerena da je curica i svi su mi govorili da je curica...a kad mi je ginekologica rekla da je dečko...ostala sam u šoku.......ali eto imamo predivnog na kojeg smo jako ponosni..

a sada opet mislim da je curica....i nemogu se sačekati pregleda kada če mi ginekologica reći šta je....

Makar je nama najvažnije.neka je živo i zdravo...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Indentično kao i kod mene, ja mislila da je dečko, a bila curica. Ali kod mene je bio vjerojatno i onaj faktor; muž kaže da je curica, pa ja onda tjeram kontru tvrdeći da je dečko
    No, sve u svemu, muž je htio curicu i svjesno je radio na tome i dobili smo curicu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo nekako uvek bili ubeđeni da ćemo imati samo devojčice (3 komada heheh) pa nikad nisam ni razmišljala drugačije. Birali smo samo ženska imena i o bebi pričali u ženskom rodu. Kad je dr potvrdio da je devojčica bilo nam je to sasvim logično, nikakvo iznenađenje.
    Mada su mi svi (po obliku stomaka i ne znam čega još) govorili da je dečak sigurno.
    A sad, kad me puca želja za još jednom bebom, nekako mi više nisu samo ženska imena na pameti, sad se uhvatim nekad da razmišljam o dečaku.... MM je i dalje ubeđen da ćemo imati tri devojčice

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

prvi put bila sigurna da je decko i samo smo o muskim imenima pricali, a drugi put samo zenskim... bili smo u pravu.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila sam uvjerena da je curica, UZV pokazao da je dečko (3x).

I nismo radi toga ništa manje sretni. Ovo je dugo čekana (IVF) trudnoća i bilo nam je 50:50, potpuno svejedno što je, samo neka je živo i zdravo i nek sve dobro prođe.

Ali ako pitaš za instinkt....potpuno zatajenje, hahahahah.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    meni su za niku apsolutno svi govorili da je decko, a nije bila!
    Isto i kod mene
    svi su pricali da ce biti decko, cak me i laborantica koja mi je vadila krv pred kraj rekla s onim prorockim pogledom 'biti ce decko, vidjet cete'

i rodila se Leila

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

moja susjeda skoro nikad nije pogriješila.... za do jednu bebu u mjestu je znala i da je trudnica trudna prije službene objave, i šta nosi :? jednoj je curi mamu pitala kad je termin a žena se dobro nije onesvijestila - nije joj kćer bila ni rekla.... :shock:

i onda meni pogriješi.... imam dva dečka, a po njoj je M bio cura....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne znam baš da li bih ovo svoje mogla nazvati šestim čulom, ali od trenutka kad sam bila na 1. pregledu bebi sam se obraćala u muškom rodu i čak mu dala muški nadimak... doista ne znam zašto, jer nisam željela dječaka... bilo mi je sasvim svejedno, samo da bebica bude zdrava... sad na zadnjem pregledu saznala da je pišulinac

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tako sam i ja u 1. T znala da nosim dečka od samog početka i obračala mu se sa on...uvijek sam ga zamišljala plavokosog i sivookog, mada su mogućnosti za to bile poprilično male: ja imam tamno smeđu kosu i smeđe-zelene oči, a mm tamno plavu kosu (čitaj svjetlo smeđu, ali on tvrdi da je to plavo ) i tamno zelene oči...i sada imamo jednog prekrasnog plavokosog i sivookog dječaka.

Ponovno sam T i mislim da je ovaj puta curetak u pitanju (od milja je zovem cvrčkica), ali ovoga puta smo si silno željeli curu pa si mislim da sam možda u zabludi radi želje...čak je i sinek oko mjesec dana prije nego sam ostala T rekao da će uskoro dobiti seku :shock:
    Vidjet ćemo za koji tjedan, a sa sigurnošću sredinom 8 mjeseca sljedeće godine

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam znala da će biti curica. bila sam 100% sigurna. bilo mi je nepojmljivo da bih mogla roditi dečka. ne znam zašto, valjda zato što se u mojoj obitelji rađaju same curice.

3 put mi je ginekologica na uzv rekla da je MUŠKO, ali nisam joj vjerovala (jer je rekla da nije sigurna. Kaže mm da ta žena nije nikad u životu vidjela penis, osim u knjigama 8) )

rodila se curica. Kaže ginekologica da je onda valjda vidjela pupkovinu na uzv-u. izgleda da je mm ipak u pravu. jer da novorođenče ima penis veličine pupkovine...bio bi za guinnessovu knjigu rekorda

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja u prvoj T nisam imala nikakav osjećaj.sad mi se činilo da je dečko i je-čista sreća u pogađanju pretpostavljam.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prije nego sam znala da sam trudna, sanjala sam svoju bebicu koju pitam kako se zove, na što mi odgovara da se zove Duško, a ja joj vraćam: - E nećeš biti Duško

Uglavnom, kad sam saznala da sam trudna, vjerovala sam da je muško ono 200%, a muž je nadodao da je vjerojatno to Duško-muško, što je nekako još dodalo na težini vjerovanju, tako kad me ginićka pitala hoću li vidjeti koji je spol, rekoh joj samouvjereno kako hoće jer da znam da je muško...e, kad je pokazala pišulinku, šokirah se

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvi puta bila uvjerena da je cura, bio je decko . Drugi puta bila uvjerena da je cura ali nisam si vise vjerovala, iako je palo par rozih stvari prije potvrde, no ovog puta pogodila , cura je! Nisam imala apsolutno nikakvu zelju osim da bude zivo i zdravo! I je, mi :D!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam drugi put zatrudnila, prvoj curki sam kupila par komada bezobrazno skupe (po mojim kriterijima) robice, i baš onako rozo-na-cvjetiće-volančiće, a opravdanje mi je bilo kako će to i ova druga nositi.
    I rodio se Tomislav.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sva tri puta sam dobila što sam i željela. (naravno da bi bila jednako sretna i da je bilo drugačije). Sad jel to bilo čulo ili samo pogađanje, ne znam.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    A sad, kad me puca želja za još jednom bebom....
    A, jel'? Pa, krece li se nesto u tom pravcu?

Citiraj vissnja prvotno napisa
    MM je i dalje ubeđen da ćemo imati tri devojčice
    I moj je bio... 8)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

htjeli curu -dobili curu kad je dr na ultrazvuku rekla da je curica a ja mrtva hladna kažem "pa znam "

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam nažalost lišena svih "čula".
    Nikad nisam pomislila "mogla bi bit djevojčica", tako ni sad u ovoj trudnoći ne pada mi na pamet da li je curica ili dečkić. Ali svi oko mene prognoziraju dečka, pa ću testirati njihova šesta čula

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja fulam 100%. U prvoj trudnoći htjela sam si curku, imali smo već i ime i u sedmom mjesecu trudnoće ispadne pišonja. Drugi put sam si htjela opet dečka, jer kao ja sve već znam o dečkima i robicu imam mušku od brace, pa kao radi jednostavnosti, kad ono cura. Treči put sam si htjela opet curicu, jer one su tako slatke, drage i moja je puno jednostavnija i manje zahtjevna od starijeg brata, i možeš ih lijepo oblačiti..., kad već možete pogoditi. Moje srečice dobile su bracu. Ja definitivno nemam nikakvo čulo za to.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Naslov teme me toliko vuče da ne mogu da odolim...

Došla dva hercegovca vidovnja da registruju firmu.
    Pita ih ženska:" Kako će se zvati firma?"
    Kažu oni:"ŠESTO ČULO".
    "Jel to iz onog filma?"
    "Nije, ja sam Anto Šesto a ovo je Drago Čulo"

a što se tiče mog "šestog čula" ne znam baš jel u funkciji, ja sam oduvijek željela sina, možda zato što sam oduvijek željela brata kojeg nikad nisam dobila.
    Sad imam dva, meni taman

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bila uvjerena da će biti dečko, pričala bebi u muškom rodu, doktor vidio dečkića i sad zadnjih 2 puta vidjeli curicu. MM oduševljen ja i dalje zbunjena. I sa svakim rozim komadićem robice vrtim u galvi, a što ako je ipak dečko.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala šesto čulo za sve trudnice, osim za sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sanjala blizance-kombinaciju ( i to prije nego sam zatrudnila)-i pogodila. u trećoj trudnoći sam bila uvjerena da je curka, i to pogodila.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Heh, ja nisam vjerovala ni ultrazvuku (koliko puta sam čula priču da uzv često pogriješi), a kamoli nekakvom čulu, pa premda mi je ginica cijelo vrijeme prognozirala curicu robu sam kupovala sve samo unisex (ionako me ružičasto nervira, pogotovo u većim količinama). I... bila je curica, i... bila je sva u plavom (jer smo dobili većinom mušku rabljenu robu a ono malo što sam kupila, bilo je krem boje )

Pinky

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

oduvijek sam znala da će prvo dijete biti dečko...i je

za drugo sad nisam imala nikakav osjećaj i opet je dečko

voljela bi još i curicu imati

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisam znala sta nosim do uzv, nikakav osjecaj u vezi spola

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u prvoj trudnoći sam znala da nosim muško, doktorica nije imala ništa drugo nego potvrditi.
    u drugoj sam se nadala curici. doktorica mi je i to potvrdila iako mi ta curica nikad nije "sjela".
    nekoliko dana prije zadnjeg ultrazvuka počela sam joj se obraćati u muškom licu.
    A šta drugo da vam kažem nego da je doktorica i to potvrdila

Moja želja nije se ostvarila... iako moje muške nebi minjala za sve na svitu, još uvik želim curicu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nakon tri godine borbe s neplodnošću bojala sam se o tome i razmiišljati, ipak je daleko u mozgu postojala ona trunkica straha.
    Iduću trudnoću ću biti zasigurno opuštenija, vjerojatno ću pokušati oslušati to maleno srdašce i pogađati je li dečko ili curica

Meni nema ništa loše u tome da majka pokuša osjetiti da li je to malena princeza ili maleni princ.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    još uvik želim curicu
    Nikad nije kasno

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U prvoj trudnoći znala sam da je muško,ne mogu opisati ali jednostavno sam znala a kad sam ostala trudna drugi put toliko sam priželjkivala djevojčicu da nisam ni željela pomisliti drugačije (doduše dva puta su mi na ultrazvuku rekli da ne vide ništa meni je to značilo da je žensko ) ali nikad nisam nikome otvoreno rekla bit će žensko kao da ću ureći tu miškicu pa će postati muško ali kad sam je rodila stoput sam se navirivala u pelenu da budem sigurna da je curica(bila je ćelava i veoma nalik svome bratu;ja sam je zamišljala sa plavim okicama i prekrasnom kosicom).Sada već izgleda kao curetak,doduše ne možemo još vezati repiće ali je baš onakva kakva treba biti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    još uvik želim curicu
    Nikad nije kasno
    Pa sad.... ponekad je. Mi nismo išli na treće (curicu ili ne curicu, ali treće) jer nam je bilo kasno. I uvijek sa zahvalnošću pomislim kako smo dobro prošli, jer moglo je biti i drugačije. Dobili dva dječaka, zdravi su, a sve preko toga je tražiti kruha preko pogače. Vjerujem da postoje razlozi (čak i ako ih ne znam) zbog kojih se baš tako posložilo.

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moje šesto čulo je zakazalo...

u prvoj trudnoći nisam htjela znati spol djeteta. nek bude iznenađenje, ali
    sam sve oko sebe (posebno muža) uvjerila da ćemo imati dečkića, i tako smo i ime izabrali. robicu smo kupovali unisex za svaki slučaj (bijelo, žuto i zeleno).
    muž je prisustvovao porodu, i kad je naša djevojčica rođena, on je samo uzbuđeno i iznenađeno rekao: "svi smo bili uvjereni da bu muško". to se naravno, čuje na kameri.

sad, u drugoj trudnoći, također želim da bude iznenađenje. tek smo u 15-om tjednu pa se još ni ne vidi. bitno da je djetešce živo i zdravo. ali ovaj put smo odabrali i muško i žensko ime.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    još uvik želim curicu
    Nikad nije kasno
    da.. znam da nije... još sam u dvadesetima.
    Ali ove ili sljedeće godine ćemo pokušati usvojiti. Tako da više neću trebati "mamino šesto čulo"

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ostvarila sam trudnoću IVF-om. Moje trojke danas imaju 27 mjeseci. Od samog transfera sam bila uvjerena, jednostavno znala da ću imat 2 sina i 1 kćer, čak sam ih od dana transfera zvala njihovim imenima. U 19 tjednu mi je dr ko iz topa ispalija da imamo 2 muška, za treću bebu spol nisu znali do poroda. Mislim, oni nisu znali, ja sam znala. I rodila se moja cura.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bravo Adriana, trojke, ma svaka ti čast(ja sam skoro pred porodom, sa poprilično velikim trbuhom, pa često razmišljam o ženama koje su rodile dvojke, trojke i slično)
    Ja sam u 1. trudnoći bila uvjerena da je cura, u 8. mjesecu saznajem da jeste cura i zaista jeste, sada već prava
    U drugoj trudnoći, odmah na početku nekada, kažem MM, pošto je sin da se zove po mom tati, na šta on pristaje, misleći, ona zna jel muško il nije, i dok. potvrdio u 5. mjesecu da je sin, i sad mali pišulinac ima 7 godina
    Sada u trećoj, od početka uvjerena da je dječak, čak sam i kupila nešto plavo, dok. rekla u 5. mjesecu da je cura, čitav svijet me ubjeđuje da jeste dječak(jer, kao izgledam da nosim muško), ali ja ipak nekako vjerujem da je dok. bila u pravu,. i sad spremam roza robicu, a za 20 dana vam javim o svom šestom čulu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene je uvije prevario osjećaj u mojim trudnoćama - za prvo sam mislila da je dečko, za drugo da je cura - i bilo je obrnuto. Dok je mm uvijek govorio da prvo hoće curu, pa dečka - i tako bi. KAk si je složio, tak i ima

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    prvi put bila sigurna da je decko i samo smo o muskim imenima pricali, a drugi put samo zenskim... bili smo u pravu.
    ovako je i kod nas
    baš sam i u prvoj trudnoći imala feeling da je dečko, kao što sad imam da je cura

doduše, još uvijek postoji minimalna šansa da se i moja cura "pretvori" u dečka
    bilo bi mi drago da "ostane" cura, ali, naravno da mi je najvažnije da bude sve ok.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za Janka nisam imala nikakve predosjećaje, možda jer mi je bilo svejedno. Ali smo jako rano saznali da je dečko.
    Za Ivu sam od planiranja trudnoće znala da će biti cura.
    Kao što kažeš, keksanje je bilo u određene dane, ali nekako od prvog dana ja sam bila sigurna. Čak i kada mi na ultrazvuku nisu mogli ništa potvrditi, ja sam kupovala rozo. Samo sam cijelo vrijeme govorila da se nadam da me intuicija nije prevarila da nemam malog transvestita (hehe).
    I nije...kao što se vidi.
    Sada...samo su mi na pameti ženska imena. Stalno si mislim kak je super što ipak imam žensku robicu od broja 80 na dalje.
    Vidjet ćemo jesam li u pravu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I prvi i i drugi put sam bila sigurna da je dečko, čak i kad je uzv u drugoj trudnoći pokazao da je curica. I rodio de dečko!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •