Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Zanima me zašto žene koriste spiralu, pilule...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Zanima me zašto žene koriste spiralu, pilule...

Molim žene koje koriste spiralu, kontracepcijske pilule i druge mehaničko - fizičke mjere zaštite od trudnoće koje su ajmo reći štetne za naša tijela, da navedu svoj razlog.

Mene naime muž pazi (svrši vani), a u plodne dane i kada želi svršiti u mene koristimo kondom.

Je li vaš razlog:
    - prijašnja neželjena trudnoća usprokos što vas je muž pazio
    - nepouzdan muž
    - jednostavno psihički strah
    - ne znate za drugu opciju ili niste na nju spremni
    - jeftinoća zaštite
    il neki drugi?

Ovo me zanima jer bih željela razumjeti razloge...

Hvala!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne vjerujem niti jednoj drugoj opciji, a od ponudjenog najvise nam odgovara tableta.

Cisto da zadovoljim svoju znatizelju - sto ne razumijes?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne vjerujem baš u rikverc metodu, osim ako dg muža nisu plivači bez repova

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ne vjerujem baš u rikverc metodu, osim ako dg muža nisu plivači bez repova

XXX

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

možda mislimo da te metode nisu tako jako štetne?

teško mi se uhvatiti za razlog, i možda sam samo sitničava, ali užasno su mi iritantna ovako postavljena pitanja, i postrojavanja mi koji pazimo na sebe vs oni koji su neupućeni ili što već.

a coitus interruptus metoda je poznata kao jako pouzdana

i da, zašto te to tako jako zanima?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Zanima me zašto žene koriste spiralu, pilule...

Citiraj PericaY2K prvotno napisa
    Mene naime muž pazi (svrši vani)
    Zahvaljujući ovoj "pouzdanoj" metodi moje četiri prijateljice ostale trudne, i šogi, i snajka, i sestričina.... (na žalost jedna od tih trudnoća nije završila lepo jer je bila jako neželjena )
    Moja je, pak, iskočila iz durexa.
    Mi smo i dalje na kondomima, samo smo promenili marku

Svaki par odlučuje koje su kontraceptivne metode najbolje u datom trenutku i njihovoj situaciji. Ja nemam ništa protiv pilula, spirale, ako ženi odgovaraju ne vidim razlog da ih ne koristi.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To što vi radite nije kontracepcija nego lutrija.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    To što vi radite nije kontracepcija nego lutrija.
    tako je. jer jedina pouzdana kontracepcija je apstinencija

untaoč svim kontracepcijskim sredstvima, može se zatrudniti. je, manja je mogućnost, ali postoji :/

ja ni sama ne znam za što bih se odlučila. ne da mi se tijelo opterečivat hormonima, za spiralu isto nisam (loše iskustvo moje mame), kondom mi je najbolja opcija, ali ne podnosim lateks

eto, ako ova tema opstane, za par godina, kad mi u potpisu bude 15 djece, znat ćete da se još nisam odlučila što da odaberem 8)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam zbog price da rikverc metoda nije pouzdana mislila da imam problem s plodnoscu, majke mi.
    Sa MMom nikad nisam koristila nista drugo, a ostali smo trudni samo onda kad smo hteli.
    E sad, naravno da mislim da nije pouzdano, ali mislim da se vecina trudnoca desi zbog brojanja plodnih dana ili neke specificnosti u ejakulaciji, a ne bas zbog "vadjenja".
    Meni se nikad do sad nije desilo da bi eventualna trudnoca bila jako nezeljena, pa valjda nisam ni razmisljala o drugim metodama kontracepcije, s muzem, naravno, ono pre se ne racuna.
    Iako, ne verujem da bih ikad koristila pilule...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja mala slatka kćer je dijete prirodnih metoda.
    znam još neku dječicu koja su djeca plodnih dana, prekinutog snošaja i puknutog prezervativa.
    zato se planiram vratiti sigurnijim metodama kad prestanem dojiti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A je rezultat seksa bez zastite.
    Otad se bavimo kako netko rece, lutrijom, dakle vec 11 godina. Ostala sam trudna planirano 2 puta. Opet kao sto netko rece, povecanje obitelji mi je jos uvijek ok, pa ne razmisljam o drugim metodama. Mozda nikad niti necu jer su mi nekako antipaticne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Molim žene koje koriste spiralu, kontracepcijske pilule i druge mehaničko - fizičke mjere zaštite od trudnoće koje su ajmo reći štetne za naša tijela, da navedu svoj razlog.
    Fali ti najvažniji razlog, a to je da su sredstva za koja pitaš najsigurnija. Ostalo je, kako netko reče, lutrija.

Inače, ovi razlozi

- nepouzdan muž
    - jeftinoća zaštite
    su malo uvredljivi.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iako nikad nisam koristila ni pilule ni spiralu, nije mi teško naći razloge zašto bi ih netko koristio:
    - statistički najpouzdanija metoda kontracepcije
    - opušten seks - bez brige o (ne)plodnim danima
    - oba partnera uživaju (kod coitusa interruptusa se muškarac ne može sasvim opustiti)

Svaka metoda ima svoje mane, netko se boji petljanja s hormonima, a netko drugi se puno više boji neželjene trudnoće.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi niš ne koristimo već cca 15 godina. Obadvije trudnoće su bile planirane.
    Ja :/ o tome niti ne razmišljam, opuštena u sexu totalno, nemam pojma kad su mi plodni, a kad neplodni dani.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala na odgovorima.

Pitanje sam postavila zato da bolje razumijem koji su vas razlozi uputili na tu vrstu zaštite.

Ja se te zaštite zbog eventualnih nuspojava bojim više od trudnoće pa je to moj razlog zašto je ne bih koristila.

Poštujem vaš odabir ako je koristite i sada mi je puno jasnije zašto je koristite, hvala vam svima na objašnjenju.

Nisam željela nikoga uvrijediti s onih par primjera, uistinu su neumjesni, i uistinu nije bila namjera da omalovažim bilo čijeg muža ili vaš odabir... jednostavno sam nabrojala par opcija i sada vidim da je to nabrojavanje bilo skroz nepotrebno i uvredljivo tako da se ispričavam.

A da je ovo što radim lutrija, slažem se... I ako ostanem neplanirano trudna, vratit ću se na ovu temu i javiti vam... Unaprijed idem otvoriti novu temu: Mame koje su se pazile prirodnom metodom i ostale opet trudne.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja imam dvoje djece začete coitus interruptusom...

kad sam bila prilično sigurna da je dosta dala sam si ugraditi spiralu.

tablete nisam htjela zbog dojenja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam spiralu nakon drugog sina. Prije toga sam više od 20 godina koristila prirodnu kontracepciju (utvrđivanje plodnih dana - Billings) ali to ne dolazi u obzir kad imaš dvoje male djece i hrpu obaveza... A gumena kontracepcija napravila mi je rane danevelimgdje i tako... Preporodila sam se sa spiralom iako sam godinama, zapravo desetljećima, bježala od nje. Eh, sad... djeca rastu, a kad ova spirala dođe kraju, vjerojatno ću se odlučiti za Mirenu (umjesto nadomjesne hormonske) ili vratiti prirodi, iako me strah - ne bih baš voljela da u svojoj 48 godini moram razmišljati što ako metoda omane...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam koristila pilule kao sasvim mlada devojka,po savetu ginekologa,jer sam imala M svakih 3-4-5-6 meseci
    Onda sam nakon nekoliko meseci prokrvarila u sred ciklusa i tu je toj metodi bio kraj.
    S MM-om sam ukupno 20 godina,i koristili smo-nista.
    Svojevremeno su mi takodje nagovestili da cu decu cekati a ona nece doci nerazvijena i zavaljena materica i blabla....
    Naravno,interruptus je radio samo tako,za svaki slucaj.
    A onda je MM umesto u rikverc ubacio u 5tu,probe radi,i gle cuda-beba iz prvog puta.
    Zatim iz drugog puta druga beba, a bome 10tak godina kasnije iz treceg treca beba
    Za 20 godina 3 "ne rikverca" i tri bebe
    Za ubuduce cemo smisliti vec nesto pametnije i odgovornije

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam, poput kaye, kao vrlo mlada koristila pilule i bila zadovoljna njima. Posle toga kondom, plodni dani, rikverc...
    Obe devojcice su bile planirane, zacete iz drugog-treceg 'radnog" ciklusa.
    Trece dete smo zeleli, ali zbog nekih peripetija nebitnih za ovu pricu nije nam se posrecilo.
    I tada, sa umalo 40, sva obavestena i ponosna na svoju sposobnost procene plodnih dana, zatrudnim bez plana i pripreme, 5.6. dana ciklusa.
    Palcic je u medjuvremenu postao zeljena i ocekivana beba, ali se u 'prirodne' metode ubuduce vise ne smem pouzdati...
    Verujem da je spirala kontracepcija izbora za mene posle ove trudnoce, upravo iz razloga opustenosti i rasterecenosti...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja koristim pilulu. zasto? nekako sam komotna, za spiralu se jos nisam odlucila, mozda kad budem malo starija, kondome ne volim, rikverc metoda je rezultirala prvim djetetom...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sve dok nisam (odnosno nismo) zakljucila da sada mogu doci djeca, koristila sam pilule.
    odlucila sam se za njih kad sam krenula imati spolne odnose jer ni pod koju cijenu nisam htjela ostati trudna, a po prirodi sam teza kontrol frikusa (nije da ne vjerujem drugoj osobi, ali ovako sam barem vjerovala da je eventualna trudnoca iskljucivo u mojim rukama). istovremeno su mi pilule znacajno olaksavale jako bolne i obilne menstruacije (policisticni jajnici, zabacena maternica). generalno mogu reci da sam stvarno bila zadovoljna time, narocito kad sam pila Diane 35. od njih nisam imala nikakvih nuspojava, super sam se osjecala i davale su mi osjecaj slobode (slobodu da uzivam, slobodu od iscekivanja i straha,...).

mislim da nije isto koristiti prirodne metode u stabilnoj vezi i kad nije da zelis djecu, ali nije niti da ti se to cini kao potpuno promasena ideja. i kad se zabavljas i ne pada ti na kraj pameti imati djecu. moram priznati da je mene oduvijek fasciniralo kako se ljudi mogu, kao netko rece, igrati lutrije u situaciji kad stvarno ne zele imati djecu. i jos uz to biti opusteni i dobro se zabavljati. valjda je to stvar karaktera...

nakon prestanka pilula trebalo mi je skoro dvije godine da ostanem trudna (moji jajnici su samo naizgled od pilula djelovali manje policisticno). vec sad razmisljam sto cu nakon sto rodim...ne znam zasto, ali imam nekakav filing da koliko god nam je za ovu trudnocu trebalo dugo, da za sljedecu, bez kontracepcije, nece trebati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Fali ti najvažniji razlog, a to je da su sredstva za koja pitaš najsigurnija. Ostalo je, kako netko reče, lutrija.

Inače, ovi razlozi

- nepouzdan muž
    - jeftinoća zaštite
    su malo uvredljivi.

Vrlo potpisujem. Ne vidim čemu postrojavanje? Želiš li da svi prijeđemo na tvoju metodu ili si vjerski orijentirana na svoju metodu "zaštite"?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na odgovorima.

Pitanje sam postavila zato da bolje razumijem koji su vas razlozi uputili na tu vrstu zaštite.

Ja se te zaštite zbog eventualnih nuspojava bojim više od trudnoće pa je to moj razlog zašto je ne bih koristila.

Poštujem vaš odabir ako je koristite i sada mi je puno jasnije zašto je koristite, hvala vam svima na objašnjenju.

Nisam željela nikoga uvrijediti s onih par primjera, uistinu su neumjesni, i uistinu nije bila namjera da omalovažim bilo čijeg muža ili vaš odabir... jednostavno sam nabrojala par opcija i sada vidim da je to nabrojavanje bilo skroz nepotrebno i uvredljivo tako da se ispričavam.

A da je ovo što radim lutrija, slažem se... I ako ostanem neplanirano trudna, vratit ću se na ovu temu i javiti vam... Unaprijed idem otvoriti novu temu: Mame koje su se pazile prirodnom metodom i ostale opet trudne.
    Sad sam pročitala ovo pa povlačim svoje pitanje

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Mene naime muž pazi (svrši vani), a u plodne dane i kada želi svršiti u mene koristimo kondom.

Je li vaš razlog:
    - nepouzdan muž
    - jeftinoća zaštite
    il neki drugi?

Ovo me zanima jer bih željela razumjeti razloge...

Hvala!
    prije malise - kontracepcijse
    nakon malise - kondom
    uskoro - spirala

a sad odgovori na:
    Je li vaš razlog:
    trudnoća je bila planirana
    - nepouzdan muž
    ne znam što bi ovo trebalo značiti, osim ako ne insinuiras da mi muz sara okolo
    od cega? svrsavanja? ao je to, onda je psihici strah od neuzivanja
    uza sav internet, casopise, bojim se da ti ne znas za ostale opcije
    - jeftinoća zaštite
    pa ne bih rekla da je spirala, kondom ili pilule jeftinija zastita od CI

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo dosta godina koristili Vadigavan metodu i bilo je uspješno. Onda smo namjerno išli na bebu i uspilo iz prve. Ali muž mi se malo opustio pa mu rikverc malo zaštekao i došla druga beba vrlo brzo nakon prve. Treća nakon par godina ali namjerno. U međuvremenu sam pila tablete u dva navrata. Prvi put sam prestala radi planiranja trudnoće a drugi put radi one afere s yasmin i bilo me strah. sad koristimo kondome.

Kod nas je problem što ne vjerujem mužu. Da mu vjerujem onda bi se držali prirodnjaka, ovako nema šanse. Tablete više neću, spiralu isto nebi, nebi mogla podnijeti osjećaj stranog tijela u sebi a kondomi mi isto nisu dragi ali ništa drugo mi ne preostaje

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja jednostavno odbijam vjerovati da u 21. stoljeću postoje ljudi koji misle da je vadi ga van metoda zaštite, ne mogu vjerovati ni da ima djece koja to misle, a kamoli odrasli ljudi :shock:

postoje plodni i manje plodni muškarci i žene, a većini "pouzdanih"(o kakav naziv) muževa nije poznata riječ predejakulat

ja sam oba puta ostala trudna prvim seksom bez zaštite, kakve prirodne metode, uvijek bi bila trudna.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

previse volim seks i dovoljno ne zelim drugo dijete... eto upucajte me, ali za mene su tablete dok god ih smijem piti - idelano rjesenje jer su jos uvijek najpouzdanije (uz apstinenciju)

nazalost, nisam imala dovoljno godina da mi za vrijeme carskog reza odmah naprave podvezivanje, a sad u opcu ne smijem osim ako nije u pitanju spasavanje zivota

pa intenzivno radim na tome da oca djeteta nagovorim na reverzibilnu vazektomiju (za slucaj da nadje drugu zenu i pozeli se jos prokreirati u kasnim 40tim )

pitanje na pocetku teme mi je postavljeno... ne znam kako da napisem a da ne povrijedim autoricu

mozda iz apsekta nekoga tko ima dovoljno malo godina da planira visebrojnu obitelj... no kako se ljudi, gle cuda, seksaju i iza 35., a tada moza vise i ne zele prosirenje obitelji, mislim da je bolje da se stite nego radjaju nezeljenu djecu ili abortiraju ili ne uzivaju u seksu

www.lutrija.hr je za sve ostale vrste hazarda dovoljna, kaj ne?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ja jednostavno odbijam vjerovati da u 21. stoljeću postoje ljudi koji misle da je vadi ga van metoda zaštite, ne mogu vjerovati ni da ima djece koja to misle, a kamoli odrasli ljudi :shock:
    potpis potpis potpis

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala svima na objašnjenju.

Nama je rikverc uspješno funkcionirao 4 godine, a onda smo se odlučili na bebicu pa je ona došla (nakon 6 mjeseci intenzivnog treninga!!! haha), i sad smo opet na rikverc, nadam se da bude uspješno...

Enivejz, moja rikverc metoda nema veze s Crkvom, ne želim u ovoj temi ulaziti u njihove stavove.

Jednostavno se bojim nuspojava spirale i pilula pa ih zato ne bih koristila. Al budući vas ima kojima odgovaraju, drago mi je da ste našle rješenje i da vam je to ok - svi smo različiti i svima paše nešto drugo.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jednostavno se bojim nuspojava spirale i pilula pa ih zato ne bih koristila. Al budući vas ima kojima odgovaraju, drago mi je da ste našle rješenje i da vam je to ok - svi smo različiti i svima paše nešto drugo.
    Ne, Perice, ne radi se ovdje o tome kome što paše, nego kome je eventualna trudnoća opcija, a kome nije.
    Tebi je, to si i sama rekla.
    No pretpostavimo na čas da ti sada zatrudniš, pa rodiš npr. blizance, da li bi se poslije toga opet sa mužem igrala rikverca?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ja se slažem s krumpirić
    rikverc metoda nije metoda i nije nikome preporučljiva
    ali bih se manje čudila kad bi ju upražnjavali tinejdžeri (mada je i to žalosno) nego odrasli i odgovorni ljudi koji u tom trenutku ne žele djecu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ne, Perice, ne radi se ovdje o tome kome što paše, nego kome je eventualna trudnoća opcija, a kome nije.
    Tebi je, to si i sama rekla.
    No pretpostavimo na čas da ti sada zatrudniš, pa rodiš npr. blizance, da li bi se poslije toga opet sa mužem igrala rikverca?
    baš tako. Kad u glavi imaš opciju nekakve eventualne trudnoće kao nešto ok onda se lako igrati. A bome kad imaš troje, četvero (nebitno, može i jedno koje je dovoljno) teško da bi se zahebavala s nepouzdanim metodicama. Ja sam nakon treće trudnoće i prvog seksa pomislila da sam trudna. Uz zaštitu ali m je bila još neredovita pa je kasnila Tolika me paranoja uhvatila, došlo mi je da se odselim od muža. I koliko god sam protiv abortusa u urednim životnim okolnostima kao što su naše, mislim da bi u slučaju trudnoće tada bila abortirala. Inače, tema mi je skroz glupa, autorica pardončić ali ne vidim poantu. I definitivno se slažem s curom koja je napisala da ne može vjerovati da u 21. stoljeću netko postavlja ovakva pitanja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Piplica, slažem se s tobom.
    Tek imamo 1 dijete i da ostanem trudna s rikvercom ne bi bio bed.

Istina, da ne želim više djece ozbiljnije bih pristupila zaštiti, i tu se slažem s krumpirić da predejakulat ima svoju šansu da se "prošverca".

U svakom slučaju, temu sam pokrenula baš zato da čujem stajališta svih vas jer ne želim biti ignorantna i držati se svog stava ko pijan plota.

Anledo, ofcourse, mudro je ne igrat se nakon određene dobi, a ja imam želju seksat se i sa 60, živi bili pa vidjeli..

Magriz:

nepouzdan muž - ne da šara ni slučajno - onda bih napisala muž prasac. tu sam mislila to da ne može suzdržat ejakulat (al opet se vraćamo na temu predejakulata koji je neminovan kod svih muških)

psihički strah - tu sam mislila nelagodu prilikom seksa bez ozbiljne zaštite koja vas ometa u užitku (ja je nemam prilikom rikverca al brijem da ću je kad se familija poveća imati i razmisliti o boljoj kontracepciji)

ne znate za drugu opciju ili niste na nju spremni - nisam željela nikoga uvrijediti da ne zna, više je bilo ovo da niste spremni na neku drugu zaštitu.

jeftinoća - u slučaju neplanirane trudnoće prilikom CI - to je definitivno najskuplji outcome, slažem se.

kli_kli, rinama, KayaR, drago mi je da vam je sve prošlo po planu

prije MM sam koristila uvijek kondome i bili su mi super zaštita, ali kad čujem priče o pucanju kondoma zasuze mi oči jer se meni jednom dogodilo pazite što: Imala sam dečka i seksali se mi s kondomom. Onda je on počeo inzistirati da se seksamo bez.

Ja sam odbila bez kondoma. I tako jednom se mi seksali (doggy style) s kondomom, pred kraj seksa je izvadio "jelte znate što" i odmah nakon toga vratio (nije mi bio jasan taj postupak) i za kraj, izvadi po 2. put i svrši vani. Ja pogledam kondom i skužim puknuo!!! E koja panika. I on krene mene uvjeravati da je kondom puknuo a ja ne vjerujem.

Kad je otišao (bili smo kod mene) - ja mijenjam plahte i nađem vrh (onak oblika ko dijafragma) kondoma na plahti!!! I mislim si - pa da je kondom i puknuo - puknuo bi linearno, a ne u komadu i to van mene! I onda sam skužila da onaj prvi put kad ga je izvadio je otkinuo vrh kondoma i vratio se seksu (u doggy stylu nisam mogla vidjet što radi), i kad je svršavao svršavao je vani kroz puknuti kondom...

Ja sam se smrzla, kasnije sam išla na sve pretrage da utrdim da sam zdrava i da nisam trudna jer iako sam ga voljela nisam mu vjerovala. Sve je hvala nebesima ispalo ok, a idući dan sam ga po kratkom postupku nogirala. Ćeš ti mene $%&$!!!

Uh kad se sjetim toga sretna sam da imam MM.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I pliz nemojte drvlje i kamenje po meni , pokrenula sam temu baš s namjerom da proširim vidike s vašim osobnim iskustvima.

I ako ostanem trudna s rikverc metodom javit ću vam na ovoj temi, neću bit licemjerna i pravit se blesava...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa malo nam je čudno da se netko čudi zašto koristi kontracepciju.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Trina,

moj post je imao samo najbolje namjere a te su da iz vaših životnih priča shvatim razloge odabira pojedine kontracepcije (svejedno koje).

Kako je moja životna priča različita od drugih to nije ni čudno zašto koristim CI, jer da sam neplanirano ostala trudna malo bih se bolje zamislila oko odabira kontracepcije.

I žao mi je svake žene koja je zbog životne situacije trebala na abortus (znam ih par osobno) ili koja je prošla bilo što bolno zbog odabira kontracepcije koja joj na kraju nije išla "na ruku".

Educirana sam, nije da ne znam zašto se kontracepcija koristi.

Zanimalo me koji su razlozi utjecali na to da odaberete baš tu kontracepciju koju koristite - i hvala svima na objašnjenju.

I ponavljam, nisam religiozna već duhovna osoba i moja razmišljanja nemaju veze sa stavovima Crkve - lako je popu popovat kad se ne seksa (a i to je upitno)!

Iako sam odgajana kao katolkinja, Crkva mi se zamjerila kao institucija - zato je više ne priznajem kao autoritet, i zato je ne želim na ovoj temi.

Jesmo sad ok?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se mene tiče naravno da smo OK.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ajd, sad mi je laknulo

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne znate za drugu opciju ili niste na nju spremni - nisam željela nikoga uvrijediti da ne zna, više je bilo ovo da niste spremni na neku drugu zaštitu.
    osim kontracepcijskih tableta, spirale, dijafragme i kondoma, druga vrsta zaštite je apstinencija
    i da, nisam još uvijek spremna na nju

ti jesi?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo ne apstinencija! ne bih mjesec dana preživjela...

našli bi me kako orobljujem neki sex shop i grabim sve dildoe s polica!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

samo ne apstinencija!
    ok
    koju vrstu ZASTITE sam preskocila? a ti ju preporucas?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

magriz, u naslovu je bio naglasak na spiralu i pilule, alternativa bi bio onda npr. kondom, ali iz primjera cura nije ni to za svakog (pucanje kondoma, alergije na lateks)...

sorry ako sam te s nečim uvrijedila i ispričavam se po 50 put...

hajd se nemoj pliiiiiiz ljutit

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čak je i mene , mrguda, odobrovoljila.... perice

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam na tableti već duže vrijeme, jako sam zadovoljna, nit sam grama dobila, nit su se grudi mjenjale, manji menstrualni bolovi, pms gotovo ne postoji na opću radost dragog i ukućana a što se tiče kondoma jednostavno ih nevolim, živciraju me, bolji mi je osjećaj bez, a iskreno i isplativija mi je tableta za duplo...hehe imam jednu zanimljivost što se tiče CI i plodni/neplodni dani...sestrina kolegica s posla je naime velika zagovornica tih metoda, čak je djelila brošure po firmi i slično, ona i suprug su čak bili gosti po mnogim bračnim tečajevima po crkvama, uglavnom u braku su oko 7 godina i imaju 5 predivne dječice sigurna sam da su ta djeca jako voljena, željena i u njihovim rukama predivno zbrinuta, da me nitko nebi krivo shvatio, al isto tako smatram da nije baš najmudrija odluka po ženino zdravlje 5 trudnoća jedna iza druge...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa
    hehe imam jednu zanimljivost što se tiče CI i plodni/neplodni dani...sestrina kolegica s posla je naime velika zagovornica tih metoda, čak je djelila brošure po firmi i slično, ona i suprug su čak bili gosti po mnogim bračnim tečajevima po crkvama, uglavnom u braku su oko 7 godina i imaju 5 predivne dječice sigurna sam da su ta djeca jako voljena, željena i u njihovim rukama predivno zbrinuta, da me nitko nebi krivo shvatio, al isto tako smatram da nije baš najmudrija odluka po ženino zdravlje 5 trudnoća jedna iza druge...
    Moram ovo komentirati! Ja sam dugo duuugo bila na Billingsovoj metodi plodnih dana (od mladosti, piše negdje gore) a kad smo se mm i ja odlučili za dijete prestala sam pratiti - neko (dulje) vrijeme nije bilo ništa... Već sam bila očajna da nešto nije u redu, i posumnjala u metodu kao takvu (što ako sam ja tolike godine bezveze pratila ciklus, a zapravo nešto drugo ne štima ???). Nakon toga sam se prisjetila metode, poslužila mi je u obrnutom smjeru i na prvom godišnjem odmoru uspjelo je...

Drugog sina uspjeli smo zamijesiti doslovce od prve, bez ikakvih razmišljanja, ali metoda je prvih 6 mjeseci do odluke o drugom djetetu dobro služila. ALI nakon drugog poroda ne bih se usudila pouzdati u metodu. Nije to za svakoga (kao što ni tableta nije za svakoga, to je individualno). Metoda plodnih dana lakša je za žene sa stabilnim ciklusima i dobrom hormonskom ravnotežom (nisam od tih). Prema tome - svaka čast metodi, ima to svojih debelih prednosti (i čovjek mora biti karakter ili imati doma u pričuvi druga lokalna sredstva za kontracepciju). Nisam imala petlje osloniti se na nju nakon drugog djeteta.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

znam, definitivno ima nešto i u tome, nisam naime htjela ni popljuvat temu ni ništa drugo, samo mi je bila smipatična te priča o 5 djece u 7 godina braka...imam puno frendica koje su na prirodnim metodama, nekima idu dobro i sigurno, a nekima baš i ne...ja nisam za takve stvari definitivno jer su mi ciklusi prije bili od 21 dana do 40 i nešto, tako da ni pod koju cjenu nisam dobar kandidat...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koristim kontracepciju da ne ostanem trudna

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ti si sto posto sigurna u to da te muž dobro pazi?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja se stvarno nebi usudila zezat s prirodnim metodama, stvarno se divim ekipi kaj mogu opušteno uz taj način, ja sam paničar po pitanju toga, a kao što sam rekla moji ciklusi su prije tablete bili od 21 do 40 i nešto dana, tak da ni nisam kandidat...tableta me po pitanju toga preporodila, a i jednostavno mi je najlakše...a kondom stavrno nevolim

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi smo kako sam već negdje napisala trenutačno na lutriji pošto me ginić tako lijepo pripremio da mi prve tablete koji mi da ne moraju nužno i odgovarati,a kako smo muku mučili skoro 2 godine da zatrudnim nekako se nadam da neće uletit spermić kad mi se spušta jajašce (kad sam rekla to giniću on me naručio na kontrolu za tri mjeseca i rekao ako zatrudnim prije da slobodno dođem bez naručivanja ).Ja svom mužu zaista vjerujem i znam da nebi zafrknuo stvar,nije mu više do djece, kaže da sad hoće uživati pa držim palčeve da tako i dalje bude .Razmišljala sam i o spirali ali psihički ne bih mogla podnijeti da mi se zakači strano tijelo u mene i da to tako stoji recimo godinu dana,naježim se i od same pomisli na to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •