Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: Zanima me zašto žene koriste spiralu, pilule...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja tablete ne pijem jer mi je to nekak, ne znam...ne volim nikakve tablete.
    Prezervative ne voli MM, a ni ja baš nisam ljubitelj i zapravo ih nikada nismo koristili.
    O spirali sam predugo razmišljala.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa
    sestrina kolegica s posla je naime velika zagovornica tih metoda, čak je djelila brošure po firmi i slično, ona i suprug su čak bili gosti po mnogim bračnim tečajevima po crkvama.... isto tako smatram da nije baš najmudrija odluka po ženino zdravlje 5 trudnoća jedna iza druge...
    meni je žao te žene jer se vidi da je rađala djecu zato jer joj je Crkva isprala mozak, al, dobro, ak nju to veseli, neka....

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa
    ja sam na tableti već duže vrijeme, .... pms gotovo ne postoji na opću radost dragog i ukućana
    divna vijest, a ja kako sam na prirodnjaku, ostaje mi samo slatko a i to sam prestala, morat ću pronać nešto treće za taj pms...

Peterlin, drago mi je da je kod tebe dobro funkcioniralo (meni su ciklusi redoviti pa mi zato paše) ali kužim da se sad više ne želiš zaigrati...

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I ti si sto posto sigurna u to da te muž dobro pazi?
    je, imam beskrajno povjerenja, i u neplodne dane uvijek ubaci u rikverc...

Citiraj miele prvotno napisa
    Razmišljala sam i o spirali ali psihički ne bih mogla podnijeti da mi se zakači strano tijelo u mene i da to tako stoji recimo godinu dana,naježim se i od same pomisli na to.
    X

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nemoj biti baš toliko sigurna.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Nemoj biti baš toliko sigurna.
    istina, uvijek postoji šansa...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

naravno da uvjek postoji šansa, kao što svi znamo dovoljan je samo jedan spermić a ja se ne želim zezat ni s tim jednim pa idem na sigurnu kartu...mada sam nedavno čula kritiku koja me malo zbedirala, da kaj čekam s djetetom, da mi je krajnje vrijeme,mislim stvarnooo ljudi si puno uzimaju za pravo...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tako sam i ja za vrijeme neplodnih dana i dobila dvoje prekrasne dječice

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    To što vi radite nije kontracepcija nego lutrija.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo da kažem - blago vama, cure, koje tako lako ostanete trudne, super.

Šta bi cure s potpomognute (i ja sam, nakon dugo vremena pokušavanja, išla na taj postupak) dale da mogu s takvom lakoćom ostati trudne...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Marija_CH prvotno napisa
    Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    To što vi radite nije kontracepcija nego lutrija.
    To je istina!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I ja sam još u da fazi da ne vjerujem da mogu na brzaka ostati trudna pošto smo se mučili 2 godine ali znate ono da se vjerovatno i desi kad ne treba ,i znam za taj osjećaj da svi mogu ostati trudni samo ti ne!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a mene zanima, za vas koje ste na sigurnom da više ne želite zatrudniti, jeste li razmišljale o trajnim rješenjima. Netko je spomenuo da nagovara muža ali biste li vi se povrgnule operaciji?

Ja bi još jednu bebu tako da kod nas za sada funkcionira taj rikverc sistem uz nadu da zašteka ali kad i ako rodim 3. djete, stvarno nebi više pa si razmišljam da rješim to za stalno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Razmišljala sam ja i o tome (čak i intenzivno u vrijeme ovih Lucijinih skokova u razvoju),zasad ne mogu zakonski jer nemam 35 a i ginić nije oduševljen tom solucijom(čovjek zapeo za tablete),kaže da nije u redu moralno oduzimat si nešto što je dano od Boga i što ako se rastanem :? pa se udam ponovno (valjda čovjek priča iz iskustva)?Mada bi me to podvezivanje možda spasilo,brijem si da bi ga napravila sigurno poslije trećeg i brijem da ću ovulaciju imati negdje do 40 (već i sada šteka).Mislim da o toj trajnoj metodi svakako treba promisliti i zuji mi muha u glavi ako neće mužić a njegova nije trajna zašto bih ja ubila svoju plodnost,ginić je možda i u pravu 8) .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisam znala da je 35 g donja granica, pa da, to mi i ima smisla.

Kad je moja mama rodila trećega sa 37 g. s njom je bila jedna romkinja koja je već imala 6-7 djece i njoj su to napravili na porodu (carski). Mama kaže da joj je žao što i ona nije tada to napravila jer ionako nije više imala u planu djecu, pa ni u slučaju da se rastane.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto, nama je metoda praćenja plodnih i neplodnih dana savršeno išla dugi niz godina. U samoj sredini ciklusa dva- tri dana nismo imali odnose, ostale dane rikverc metoda, a tjedan dana prije menstruacije niti to. Hodalo je to tako dok su klinci bili mali i išli rano na spavanje. Mogli smo što smo htjeli. A kad su narasli, ta je metoda zaštekala. Uhvatiš malo trenutaka samoće a onda izračunaš da je baš sada plodni dan...Onda sam negdje pročitala da oko četrdesete godine plodnost naglo pada...i pouzdala se malo u to...olabavila. I dobila prekrasan dar za kojeg svakodnevno zahvaljujem Bogu...mog Ivana.
    Više ne bi. Koristimo kondome.
    Ja bih voljela malo razviti diskusiju koliko su kondomi zapravo pouzdani. Meni sigurno jesu jer imam 43 godine. Međutim, nikako mi se ne sviđa što našoj djeci u školi Durexove kampanje prodaju neistine da su 99% sigurni. Pročitala sam negdje na netu mišljenje jedne ginekologinje da je pouzdanost oko 70%. Bilo bi zgodno steći neka saznanja iz prakse. I poznajem jedan par s trećim djetetom koje je došlo unatoč kondomu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

durexova kampanja me oduvjek oduševljavala, lijepe šarene kutijice, šareni letci, lijepe zgodne mlade tete u uskim reklamnim majicama i 20 kn za 3 komada pogotovo te tete koje imaju cca 18 godina i jako su atraktivne i zamamne

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam ja ništa protiv kampanje bilo kojeg proizvoda, ta poznato je da "svaki cigo svoga konja hvali".
    Međutim, nije mi drago kad uđu u škole i putem dobro pripremljenih referata od strane učenika, pa i stručnu riječ profesora biologije, prezentiraju kondome kao sigurna sredstva zaštite od trudnoće i spolnih bolesti.
    Onda imam kod kuće ispravljanje krivih drina, pretraživanja zdravstvenih portala na kojima tražim stručna mišljenja ginekologa koja baš i nisu podudarna s onim čime zasipavaju djecu.
    A durex djeluje i preko raznih udruga i uspio je u svoje zablude uvjeriti velik dio mladeži.
    Naravno da nemam ništa protiv kondoma, ali on nas ne lišava brige o vlastitom ciklusu, plodnosti i čuvanju zdravlja.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja pijem pilule već skoro 10 godina s pauzom u trudnoći i za vrijeme dojenja. Kondome ne podnosim, peckaju me, žuljaju, rađe se ne bi ni sexala nego da ih moram koristiti. Sad razmišljam o mireni, ali nikako da se odlučim. Prirodnim metodama ne vjerujem, nisam opuštena, a ne volim neopušteni sex

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meh, zvuci mi kao da se odrasli ljudi opravdavaju sto upotrebljavaju kontracepciju...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa Vidi poruku
    meh, zvuci mi kao da se odrasli ljudi opravdavaju sto upotrebljavaju kontracepciju...
    Ma mene zapravo zanimaju iskustva parova koji koriste prirodne metode i njihova provedivost i pouzdanost u praksi. Radi mog zdravlja i da bih mogla o tome razgovarati s djecom. Oni su još malo odrasli ljudi i kad-tad će se suočiti s problemom planiranja obitelji.

Što se mene tiče, zaista se ne treba nitko opravdavati tko iz nekih razloga koristi druge metode.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je stvarno nevjerojatan podatak da je pouzdanost kondoma 70%

Naravno da nemam ništa protiv kondoma, ali on nas ne lišava brige o vlastitom ciklusu, plodnosti i čuvanju zdravlja.
    ovo mi isto nije jasno. kako nemaš ništa protiv kondoma ako ovaj podatak o njihovoj pouzdanosti uzimaš kao točan? onda su kondomi totalno nepotrebni u cijeloj toj priči, ako se u njih ne možeš pouzdati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je stvarno nevjerojatan podatak da je pouzdanost kondoma 70%

ovo mi isto nije jasno. kako nemaš ništa protiv kondoma ako ovaj podatak o njihovoj pouzdanosti uzimaš kao točan? onda su kondomi totalno nepotrebni u cijeloj toj priči, ako se u njih ne možeš pouzdati
    Koji dio nije jasan?
    Obrni misao - ako sama brineš o svom ciklusu, plodnosti i čuvanju zdravlja, onda se i ovih 70% uvećava.
    Ako se opet ne razumijemo, meni nije problem.
    Došla sam ovdje po neka saznanja, sukob mišljenja mi ne treba.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam pila pilule prije prve trudnoće,
    pa sam poslije poroda pila jedno tri mjeseca i onda prestala jer smo hteli drugu bebu....
    Poslije drugog poroda opet sam počela piti pilule, nekih godinu dana i tada prestala jer mi nalazi krvi, odnosno hepatogram nije bil uredan, a sve se tak nekak poklopilo s time da smo htjeli treću bebu....
    Evo sad sam trudna, poslije poroda ću staviti mirenu najvjerojatnije....

O nekim trajnim riješenjima nismo razmišljali, jer možda se kasnijeee zaželimo još jedne bebe...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ja se tih pilula bojim. Slučaj Yasmin - znam da novine mnogo toga preuveličaju, ali znam i što je farmacijska industrija.
    Kad sam pročitala da se u kupaonici odjednom srušila mrtva mlada studentica medicine koja je uzimala Yasmin, iznenada sam stala na stranu onih koji tvrde da su one uzrok svih tih smrti.
    Nekome kog volim više od sebe same, definitivno ne bih preporučila pilulu.
    Moja je nekadašnja kolegica s posla išla u Ljubljanu na umjetne oplodnje još osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ona kaže da su tamo najeduciraniji liječnici ove regije. Rekli su joj da se u rijetkom broju slučajeva neplodnost javlja nakon uzimanja pilula.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja bih voljela malo razviti diskusiju koliko su kondomi zapravo pouzdani
    pa ja sam mislila da se sa svojim postom uklapam u tu diskusiju

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja se tih pilula bojim.

I ja,
    od kad mi nalaz nije bio uredan ( s time da su vrijednosti bile tek minimalno povišene, ništa strašno...) rekla sam sama sebi; Nikad više pilule!!!!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kontracepcijske tablete NISU opasne AKO se prije uzimanja napravi kompletni pregled, koji osim ginekološkog uključuje biokemiju i koagulaciju
    90% žena to ne radi
    i onda se događaju novinski naslovi

iskreno, muka mi je od prozivanja zle farma industrije koja sve radi kako bi zaradila na štetu našeg zdravlja

moram priznat da niti ja ne shvaćam rečenicu

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    kontracepcijske tablete NISU opasne AKO se prije uzimanja napravi kompletni pregled, koji osim ginekološkog uključuje biokemiju i koagulaciju
    90% žena to ne radi

Ja sam radila pregled kod ginekologice svakih 6mjeseci (nešto opsežnije prije prvog uzimanja tableta), isto tako i ostale pretrage pa nije bilo ok....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila pregled kod ginekologice svakih 6mjeseci (nešto opsežnije prije prvog uzimanja tableta), isto tako i ostale pretrage pa nije bilo ok....
    i u takvom slučaju, savjestan ginekolog ne bi smio dati recept

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa i nije mi dala.....
    Napisala sam da sam ih pila do onda kad nalazi nisu bili ok.....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sorry, previdjela sam
    na žalost, neće svi ginekolozi postupit tako, a i mnoge žene će tome usprkos kupit kontracepcijske

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je ovaj dio savršeno jasan.
    Znamo da se klinci sve ranije upuštaju u spolne odnose što sigurno nije zdravo, kako za tijelo, tako ni za psihu.
    A na svemu tome zarađuju Durex i ini, ali i farmaceutske komapnije (cijepivo protiv HPV-a...)
    Ne kažem da bi mladi ljudi trebali apstinirati, no mislim da je loše za zdravlje fukati se gdje i s kim stigneš, a sigurna sam da u puno takvih slučajeva prezervativ izostaje ili je pod utjecajem alkohola/droga... krivo namješten...
    Što je najgore, govorim iz vlastitog iskustva.
    Na sreću, meni se nikada ništa loše nije dogodilo.
    Osim jednom, ali s MM-om.
    Mladi i ludi, pouzdali smo se u plodne dane. Tu čak ne krivim njega nego sebe jer sam ga uvjerila da je sigurno. I sad imamo malog anđela tamo gore što si nikada neću oprostiti.
    Nakon toga sam pila Cilest po preporuci ginekologa.
    Nakon toga Logest (nikada nisam saznala zašto, a mislim da je zato jer je bio novi na tržištu i dobro se izreklamirao mojoj ginićki).
    Na pregledu kod ginekologinje nakon 6 tjedana od poroda, žena me je pitala dojim li te da se javim kada odlučim prestati dojiti da mi da pilule. Ne vidim razlog zašto bih pila pilule.
    Držimo se kondoma pa ako se i dogodi da ostanem trudna, nije bed.
    No, mislim da ću početi malo više osluškivati svoje tijelo i prebaciti se na prirodne načine. Ipak mi je ljepše kad između MM-a i mene nema ništa
    Način na koji djeluje spirala mi je više nego bed.

I da, htjela sam reći da bi se u svakom slučaju djecu trebalo educirati o njihovoj spolnosti, ali ne na način koje ih kontracepcijsko sredstvo najbolje štiti.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam isto bila tog mišljenja (odnosi se na starije vrste spirale...)....
    A kod Mirene sam naišla na podatak da uopće nemože doći do oplodnnje (a kod starijih jer moglo doći dooplodnje ali ne i do implatacije - tak sam barem ja shvatila..) pa mi je to nekako ok....

Meni se neda igrati s prirodom nakon troje planirane dječice zaredane u četiri godine....
    Prvenstveno zbog zadnje dvije T koje su same po sebi rizične same po sebi (zbog malog razmaka i još nekih stvari..)....al to je druga tema.......

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam zbog price da rikverc metoda nije pouzdana mislila da imam problem s plodnoscu, majke mi.
    Sa MMom nikad nisam koristila nista drugo, a ostali smo trudni samo onda kad smo hteli.
    E sad, naravno da mislim da nije pouzdano, ali mislim da se vecina trudnoca desi zbog brojanja plodnih dana ili neke specificnosti u ejakulaciji, a ne bas zbog "vadjenja".
    Meni se nikad do sad nije desilo da bi eventualna trudnoca bila jako nezeljena, pa valjda nisam ni razmisljala o drugim metodama kontracepcije, s muzem, naravno, ono pre se ne racuna.
    Iako, ne verujem da bih ikad koristila pilule...
    da ne pisem, sve si napisala.

ceo zivot rikverc metoda (sa mm) i zbog toga sam u momentu kada sam pomislila da bi mozda mogli da pocnemo "normalno" pa jeeeednoggg dana mozda ostanem trudna. bila sam sigurna da to nece ici tako lako jer garantovano nesto nije o.k. ili kod mene ili kod njega cim se do sada nismo omasili u nasoj kontracepciji.

kad sam ostala trudna, prvo sam mislila da sam se razbolela hihi..

tablete, spirale i ostalo, ne zelim jer smatram da nije zdravo igrati se sa organizmom na taj nacin. nije prirodno da menjam hormonski status po nahodjenju. moje misljenje!
    plasi me igra sa prirodom u svakom smislu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ja sam mislila da se sa svojim postom uklapam u tu diskusiju
    Pa nisam niti rekla da se ne uklapaš. Dapače!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovaj dio savršeno jasan.
    Znamo da se klinci sve ranije upuštaju u spolne odnose što sigurno nije zdravo, kako za tijelo, tako ni za psihu.
    A na svemu tome zarađuju Durex i ini, ali i farmaceutske komapnije (cijepivo protiv HPV-a...)
    Ne kažem da bi mladi ljudi trebali apstinirati, no mislim da je loše za zdravlje fukati se gdje i s kim stigneš, a sigurna sam da u puno takvih slučajeva prezervativ izostaje ili je pod utjecajem alkohola/droga... krivo namješten...
    Što je najgore, govorim iz vlastitog iskustva.
    Na sreću, meni se nikada ništa loše nije dogodilo.
    Osim jednom, ali s MM-om.
    Mladi i ludi, pouzdali smo se u plodne dane. Tu čak ne krivim njega nego sebe jer sam ga uvjerila da je sigurno. I sad imamo malog anđela tamo gore što si nikada neću oprostiti.
    Nakon toga sam pila Cilest po preporuci ginekologa.
    Nakon toga Logest (nikada nisam saznala zašto, a mislim da je zato jer je bio novi na tržištu i dobro se izreklamirao mojoj ginićki).
    Na pregledu kod ginekologinje nakon 6 tjedana od poroda, žena me je pitala dojim li te da se javim kada odlučim prestati dojiti da mi da pilule. Ne vidim razlog zašto bih pila pilule.
    Držimo se kondoma pa ako se i dogodi da ostanem trudna, nije bed.
    No, mislim da ću početi malo više osluškivati svoje tijelo i prebaciti se na prirodne načine. Ipak mi je ljepše kad između MM-a i mene nema ništa

I da, htjela sam reći da bi se u svakom slučaju djecu trebalo educirati o njihovoj spolnosti, ali ne na način koje ih kontracepcijsko sredstvo najbolje štiti.
    Iz svega narečenog mislim da me možeš posve razumjeti. Imam sina i kćer koji će uskoro napuniti osamnaest. Da bih pričala s njima moram biti obaviještena. Ali one informacije kojima nas zasipaju mediji, škole, razne udruge i sl. samo su odjek preagresivnog marketinga i nemaju puno veze s istinom.
    Kažu durex sprečava sve spolne bolesti.
    Onda dođe cjepivo protiv HPV-a, pa se i istina o durexu malo izmijeni - štiti od svega, samo ne od HPV-a. Kad dođe neko drugo cjepivo, opet će se znanastvene spoznaje izmijeniti. Ma briga njih sve za našu djecu. U pozadini je novac i interes. Čovjek se sam mora brinuti za sebe.
    Hvala ti što si tako hrabro i detaljno iznijela svoje iskustvo, meni je puno značilo jer me učvrstilo u spoznaji da ne možemo djeci dati kondom i ponašati se kao da su svi problemi riješeni. Od trenutka kad smo ih rodile, više nikada ni u kom pogledu, pa tako i u pogledu njihove spolnosti, ne možemo biti neangažirani i bezbrižni.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Međutim, nikako mi se ne sviđa što našoj djeci u školi Durexove kampanje prodaju neistine da su 99% sigurni. Pročitala sam negdje na netu mišljenje jedne ginekologinje da je pouzdanost oko 70%. Bilo bi zgodno steći neka saznanja iz prakse. I poznajem jedan par s trećim djetetom koje je došlo unatoč kondomu.
    Pa Bogu hvala da ima ikakva kampanja u kojoj ih potiču na korištenje kondoma, i svakako bolje da koriste kondome nego da se ševe bez njih, činjenica je da hrpa klinaca ulazi u seksualne odnose prije 18, pa i ako je pouzdanost 70% kako si ti našla, opet bolje imati kondom, no biti bez njega...iako čitam da je pouzdanost kondoma koji je pravilno stavljen do 98%.

A ovaj par koji je dobio dijete unatoč kondomu, pretpostavljam da je kondom pukao ili kako ?!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni takva spoznaja, da djeci daš kondom i budeš bezbrižan, nikad na pamet nije padala.
    ja sam još daleko od njihovog spolnog života, ali trenutno mi je stav slijedeći:
    - djeca moraju znati da seksanje znači i mogućnost trudnoće i mogućnost bolesti. i to vrlo veliku mogućnost, naročito trudnoće.
    - vezano uz seksanje - imaju dvije mogućnosti, ili apstinencija, do ne znam kada, braka ili štoveć, ili "odgovorno" seksanje
    - vezano uz druge stvari koje prate seksanje -emocije i sl, tu se nekako uopće ne brinem, ako znaju paziti na sebe u drugim aspektima života, onda će valjda znati i u tom
    - vezano uz trudnoću i bolest, kondomi su, uz znanje ispravnog korištenja, tu nekako ipak čini mi se, izbor. možda ima slučajeva, evo, neka se jave i ovdje, ko je ostao trudan uz kondome. možemo napraviti i forumsko istraživanje s anketom
    - s druge strane, u njihovim godinama, ići na prirodne metode, uz navalu hormona i stava "meni se na kraju krajeva ništa ne može desiti" čini mi se utopija, a moj potpis, kao i puuuno potpisa ovdje, je isto rezultat prirodnih (ok, malo ležernijih) metoda zaštite
    Ali one informacije kojima nas zasipaju mediji, škole, razne udruge i sl. samo su odjek preagresivnog marketinga i nemaju puno veze s istinom.
    - tu mislim da griješiš, kondom štiti od svega od čega može štititi, mehanizam prijenosa virusa HPV-a je drugačiji, to kao da kažeš da kondom ne štiti od, ne znam, partnerove gripe
    - bitno je da je kondom pouzdan, sigurno više od 70%, od onoga za što može biti pouzdan, a jedina 100% učinkovita prevencija trudnoće ispolnih bolesti, znamo koja je,da ne ponavljam.
    - ali, za što u životu imamo 100% sigurnu opciju? a ovo je čisto dobar postotak sigurnosti.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Imam sina i kćer koji će uskoro napuniti osamnaest. Da bih pričala s njima moram biti obaviještena.
    Oprosti, ali nisu li tvoja djeca vec dovoljno odrasla da bi sve te stvari trebali znati odavno ?
    meni takva spoznaja, da djeci daš kondom i budeš bezbrižan, nikad na pamet nije padala.
    Ako se ovo odnosi na moj post, zasigurno se nismo dobro razumijele jer moj stav je daleko od toga da djetetu jednog dana turnem gumicu u ruke i vozdra...pa sad vec pričamo o seksu s njim, naravno na nacin koji je prihvatljiv za njegovu dob.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čovjek se sam mora brinuti za sebe.
    ovo je najveća istina

a vezano uz trudnoće koje su došle s prirodnim metodama kontracepcije, vidim da je do njih došlo ne zbog rikverc metode već zbog malo jelte, horny sexa i ubacivanja u 5-tu brzinu...

stvar je discipline, no kužim da u tim trenucima malo tko može ostat sabran i ubacit u rukverc

nama za sada uspijeva i neizmjerno sam dragom zahvalna

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

u predejakulatu nema spermija jer je proizvod cowperove zlijezde, osim u slučaju da se radi o zaostatku iz uretre od prethodne ejakulacije. ali je moguće i zatrudniti metodom prekinutog snošaja ne od predejakulata nego od male količine ejakulata koji muškarci mogu izbaciti prije orgazma, a da toga nisu svjesni.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podatak o 70 i neštositnoposto pouzdanosti je od jedne ginekologinje sa jednog zdravstvenog portala tipa pitajte liječnika.
    I slažem se u mnogo toga s tobom Cvijeto, i što ti djeca budu veća - ma vidjet ćeš da je drugačije kad je problem dalek, a sasvim drugačije kad je na redu za rješavanje.
    A 100% je samo teoretsko matematički pojam, tu si u pravu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, ali nisu li tvoja djeca vec dovoljno odrasla da bi sve te stvari trebali znati odavno ?
    Ja sam ih uvijek učila da je bolje za njih da što duže ostanu djeca i mislim da je to bio dobar pristup. Čitala sam knjigu njemačke psihologinje Criste Meves koja je iznosila s kojim su se traumama djeca susretala kad su im prezentirali video projekcije na temu seksualnosti u desetoj godini života.
    A pojam "odavno" je jako širok.
    Imali smo kroz cijelo vrijeme njihova sazrijevanja razgovore i o spolnosti, ali uvijek sam pazila da budu primjereni njihvoj dobi. Kad bi im postalo neugodno, više nisam inzistirala.
    Ali skrenuli smo s teme, koja je meni baš zanimljiva.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da, moram reći...što je to s ovim forumom da je čest ovako svadljiv ton. Možda mi se čini. Skrenem tu i tamo na neke druge forume kao čisti promatrač, svugdje je ugodnija atmosfera.
    Meni ste svi dragi - i istomišljenici i oni suprotnog mišljenja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    u predejakulatu nema spermija jer je proizvod cowperove zlijezde, osim u slučaju da se radi o zaostatku iz uretre od prethodne ejakulacije. ali je moguće i zatrudniti metodom prekinutog snošaja ne od predejakulata nego od male količine ejakulata koji muškarci mogu izbaciti prije orgazma, a da toga nisu svjesni.
    znam draga, educirana sam, no još nikad nisam čula da je netko ostao trudan od predejakulata.
    šansa za to je tolko minimalna kad se uzme u obzir da je i sa ejakulatom lutrija hoćeš li ostat trudan, kao i naravno da nije i svako jajašce idealno za oplodnju itd

ako mi se javi neka mama da je od predejakulata ostala trudna (uzmimo u obzir da muž može ne priznati da je ipak /malo/ svršio - od straha jer zna da se nije planirala trudnoća) onda ću promijeniti mišljenje.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

slažem se s tobom, i kao što sam napisala, u predejakulatu nema spermija. jedino ako se seksaju pa muškarac svrši, a ne opere se, i onda se ponovo seksaju. za takve sam slučajeve čula.

ja mislim da su prirodne metode tipa praćenje sluzi, mjerenje bazalne temperature i prekinuti snošaj (najbolje u kombinaciji) prilično sigurne metode ako se stvarno jako dobro poznaje vlastito tijelo i vlastita plodnost.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kod nas nema pouzdane metode, kak bi našu frendovi rekli... plodni smo ko Slavonija, 2006,2008,2010... i stvarno ne namjeravam više, valjda...
    osim kondoma ne koristimo ništa, makar sam rekla da je sljedeće podvezivanje jajnika odustala sam od te metode, jer, poznavajući sebe možda me pukne još koje dijete kroz 10 godina a i ne znam ko bi mi to napravio s obzirom na moje godine...
    što se pilula tiče, pila 3 mjeseca radi cista a ne radi kontracepcije i nikad više... i netko gore je napisao da su pilule posve sigurne ako su svi potrebni nalazi uredni no tu još uvijek postoje nuspojave koje ima skoro svaka žena od pojačanog znojenja, dlakavosti, debljanja, vrtoglavica, krvarenja unutra ciklusa, depresija, razdražljivosti... do ne znam kakvih sve ne komplikacija...
    al sve je to stvar osobne odluke, svakome je nešto bolje, a ja svoje BOLJE još nisam našla, kad budem, javit ću sigurno (jer, jel, kondom mi i nije baš nešto...)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo mene da prijavim svoje dete kao "ispalo iz durexa"
    Ja ne znam, ispada da sam neko svetsko cudo, ali N je zaceta tako sto su jedna (ili obe), od ovde pominjanih kao najpouzdanije metode, zakazale. Naime, bila je to kombinacija rikverc metode i durexa (a inace jaaaako retko koristimo durex) i eto Nadje!

Ali ipak, i dalje koristimo kondome jer su mi "zenske" kontracepcije neprihvatljive (ne zelim nista hormonski, ne zelim da mi bilo sta ugradjuju i da stoji u meni...).
    Meni kondomi skroz odgovaraju, a ni MM se ne buni.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam ih uvijek učila da je bolje za njih da što duže ostanu djeca i mislim da je to bio dobar pristup. Čitala sam knjigu njemačke psihologinje Criste Meves koja je iznosila s kojim su se traumama djeca susretala kad su im prezentirali video projekcije na temu seksualnosti u desetoj godini života.
    A pojam "odavno" je jako širok.
    Imali smo kroz cijelo vrijeme njihova sazrijevanja razgovore i o spolnosti, ali uvijek sam pazila da budu primjereni njihvoj dobi. Kad bi im postalo neugodno, više nisam inzistirala.
    Ali skrenuli smo s teme, koja je meni baš zanimljiva.
    Skrenulo se s teme jos ranije meni se čini, nemoj me krivo shvatiti, niti mislit da se želim svađati, ali, stvarno mi je malo smiješno u današnje vrijeme objašnjavati 18-godišnjacima pouzdanost kondoma, pa sam te pitala.

"Stručnjaci napominju kako roditelji nisu u toku s pravim stanjem stvari: podcjenjuju znanje svoje djece o seksu, jednako kao njihovo zanimanje i ponašanje. S druge strane, pretvaraju se i naivno misle kako su njihova djeca premlada "za te stvari".
    I da, moram reći...što je to s ovim forumom da je čest ovako svadljiv ton. Možda mi se čini. Skrenem tu i tamo na neke druge forume kao čisti promatrač, svugdje je ugodnija atmosfera.
    Meni ste svi dragi - i istomišljenici i oni suprotnog mišljenja.
    Krivo misliš...na svakom forumu je isto, jer ljudi različito razmišljaju..pa i dođe do konflikata, iako ja uopće nisam imala namjeru svađati se, čemu, jednostavno mi se eto činilo da je malo kasno za takve razgovore.

A nešto tipično za ovaj forum jest to što nakon nekog vremena skužiš, koliko ovdje ljudi vole podilaziti jedni drugima, iako čak i misle nešto sasvim drugo, ne volim to i svakako sam radije za konstruktivnu diskusiju no međusobno "ulizivanje".
    Bože, pa ako se u nečem ne slažem s tobom, to ne znači da mi ne možeš biti draga ili da ću te mrziti zbog toga....
    Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    jedino ako se seksaju pa muškarac svrši, a ne opere se, i onda se ponovo seksaju. za takve sam slučajeve čula.

ja mislim da su prirodne metode tipa praćenje sluzi, mjerenje bazalne temperature i prekinuti snošaj (najbolje u kombinaciji) prilično sigurne metode ako se stvarno jako dobro poznaje vlastito tijelo i vlastita plodnost.
    Muškarac se mora između dva odnosa popiškiti.

A ja mislim da takve metode jesu lutrija, jer tijelo nije stroj niti će uvijek jednako funkcionirati.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo malo sam bacila oko na ovo što ste pisala u zadnjih par dana, i stvarno se divim ženama tj parovima koje se mogu upustiti u prirodne metode, i iskreno jedva čekam da se i ja toga dočepam i tableturine bacim kroz prozor...naime moj ciklus nikad nije bio redovit išao je od 19-49 dana i to je automatski velik problem za prirodnu kontracepciju, a uz to nisam još u braku nit samo 100% spremni za djete što se tiče financija i vlastitih problema...ali mislim kad sredimo zajednički život i kad se na radnom mjestu srede neke stvari da ću ovdje potražit neka iskustva što se tiče prirodne kontracepcije, jer tableta mi je lagano već dosta, kondome ne želim a ništa drugo mi ne dolazi trenutno u obzir

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •