Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
Meni je ovaj dio savršeno jasan.
Znamo da se klinci sve ranije upuštaju u spolne odnose što sigurno nije zdravo, kako za tijelo, tako ni za psihu.
A na svemu tome zarađuju Durex i ini, ali i farmaceutske komapnije (cijepivo protiv HPV-a...)
Ne kažem da bi mladi ljudi trebali apstinirati, no mislim da je loše za zdravlje fukati se gdje i s kim stigneš, a sigurna sam da u puno takvih slučajeva prezervativ izostaje ili je pod utjecajem alkohola/droga... krivo namješten...
Što je najgore, govorim iz vlastitog iskustva.
Na sreću, meni se nikada ništa loše nije dogodilo.
Osim jednom, ali s MM-om.
Mladi i ludi, pouzdali smo se u plodne dane. Tu čak ne krivim njega nego sebe jer sam ga uvjerila da je sigurno. I sad imamo malog anđela tamo gore što si nikada neću oprostiti.
Nakon toga sam pila Cilest po preporuci ginekologa.
Nakon toga Logest (nikada nisam saznala zašto, a mislim da je zato jer je bio novi na tržištu i dobro se izreklamirao mojoj ginićki).
Na pregledu kod ginekologinje nakon 6 tjedana od poroda, žena me je pitala dojim li te da se javim kada odlučim prestati dojiti da mi da pilule. Ne vidim razlog zašto bih pila pilule.
Držimo se kondoma pa ako se i dogodi da ostanem trudna, nije bed.
No, mislim da ću početi malo više osluškivati svoje tijelo i prebaciti se na prirodne načine. Ipak mi je ljepše kad između MM-a i mene nema ništa
Način na koji djeluje spirala mi je više nego bed.

I da, htjela sam reći da bi se u svakom slučaju djecu trebalo educirati o njihovoj spolnosti, ali ne na način koje ih kontracepcijsko sredstvo najbolje štiti.
Iz svega narečenog mislim da me možeš posve razumjeti. Imam sina i kćer koji će uskoro napuniti osamnaest. Da bih pričala s njima moram biti obaviještena. Ali one informacije kojima nas zasipaju mediji, škole, razne udruge i sl. samo su odjek preagresivnog marketinga i nemaju puno veze s istinom.
Kažu durex sprečava sve spolne bolesti.
Onda dođe cjepivo protiv HPV-a, pa se i istina o durexu malo izmijeni - štiti od svega, samo ne od HPV-a. Kad dođe neko drugo cjepivo, opet će se znanastvene spoznaje izmijeniti. Ma briga njih sve za našu djecu. U pozadini je novac i interes. Čovjek se sam mora brinuti za sebe.
Hvala ti što si tako hrabro i detaljno iznijela svoje iskustvo, meni je puno značilo jer me učvrstilo u spoznaji da ne možemo djeci dati kondom i ponašati se kao da su svi problemi riješeni. Od trenutka kad smo ih rodile, više nikada ni u kom pogledu, pa tako i u pogledu njihove spolnosti, ne možemo biti neangažirani i bezbrižni.