-
Vrtić vs. baka/deda čuvanje
Zanima me vaše mišljenje, što odabrati u slučaju da imate na raspolaganju baku/dedu za čuvanje djeteta: baka/deda čuvanje - cijelo vrijeme do predškolske ili npr. samo godinu-dvije, pa vrtić, jaslice od samog početka, vrtić od 2,3 godine ili samo predškolsku?
Naime, nama će curica iduće godine u 9.mj imati 1,5 godinu. U prvo vrijeme smo mislili da ju čuvaju baka i deda do recimo njene 2,5 godine. Mogli bi ju oni čuvati i duže, ali nekako rezoniram da je djetetu dosadno s starijim ljudima biti cijeli dan. Dijete od 3 godine već traži društvo "malih ljudi" i nedostaje mu igra sa vršnjacima i socijalizacija. Plus u vrtiću stekne nekakav imunitet. Osim toga, što mi je najbitnije, u vrtiću se tete s njima bave i stalno rade nešto kreativno, a mislim da je to u tom periodu jako bitno. Baka i deda ne znam koliko su sposobni za baviti se s djetetom na taj način, od crtanja, korištenja plastelina, izrade tijesta, izrade ukrasa i ostalo...
Znači zanima me kakva su vaša iskustva/mišljenje za i protiv, kada je vrijeme da dijete nakon baka/deda servisa krene u vrtić?
-
-
-
puno se je pisalo, zaključak je otprilike ovakav - jaslice ne vrtić da, a opet s naglaskom da su i djeca različita
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma