Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Prirodne metode kontracepcije i neplanirana trudnoća

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Prirodne metode kontracepcije i neplanirana trudnoća

Na ovoj bih temi molila sve mame koje su se pazile prirodnom metodom i ostale opet trudne da s nama podijele svoju priču (ako vaša priča već postoji na forumu samo navedite link) kako bi mi koje isto koristimo prirodnu metodu imale uvid u vašu situaciju, osjećaje i sve drugo što želite s nama podijeliti - za slučaj da se i nama dogodi... Hvala.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam jedna od njih. 36-godišnjakinja s pcos-om. seksala sam se zadnji dan menstruacije i vjerovala da je to neplodan dan.
    znači imam planirano prvo i neplanirano drugo dijete.
    ja sam i žena koja je plakala od tuge i šoka kad je test ispao pozitivan-pretpostavljam da nisam jedina, samo je to teško priznati.
    sad sam presretna s elom i pitam se kako ću joj to ispričati jednog dana kad odraste.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo ja i dragi smo se pazili 4 godine uspješno (rikverc metoda i kondomi u plodne dane) i dobili željeno malenu nakon 6 mjeseci u 5toj brzini.

nadam se da će naše paženje biti i dalje uspješno...

mamitzi, hvala na tvom iskustvu. izgleda da je taj seksić bio pun pogodak i drago mi je da si zavoljela svoju Elicu...

razumijem kako se bojiš opisati joj jednog dana tu tugu iako se pretvorila u sreću. ja sam se tako osjećala nakon poroda - željela sam da malene nema, da smo opet samo ja i dragi i da mogu odspavati bar pol sata u komadu - i sve se to promijenilo kad je mala navršila oko 4 mjeseca kad sam počela napokon uživati u njoj.

čudo su te bebe šarmantne... još me ni jedan osmjeh nije razveselio kao njezin.

vjerujem da će ona moju tugu razumjeti jednog dana, ali ne kroz iskustvo (ne bih željela da prođe ono što sam ja) već kroz suosjećanje.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa
    čudo su te bebe šarmantne... još me ni jedan osmjeh nije razveselio kao njezin.

vjerujem da će ona moju tugu razumjeti jednog dana, ali ne kroz iskustvo (ne bih željela da prođe ono što sam ja) već kroz suosjećanje.
    gle draga, ja sam jedno takvo neplanirano dijete
    i bez obzira na ljubav i pažnju koju su mi roditelji pružili ne mogu shvatiti da se roditelji toliko grubo igraju svojom djecom

a izjava čudo su te bebe šarmantne je poprilično uvredljiva
    ako rađaš djecu jer su ti bebe šarmantne - onda odi u dućan pa si kupi plišanca

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa
    sad sam presretna s elom i pitam se kako ću joj to ispričati jednog dana kad odraste.
    Nikako. Vjeruj mi, to ti je najbolje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne kužim zakaj bi djetetu govorili jel planirano ili neplanirano :? . Mislim, ja nisam ni jedno od svojih dvoje isplanirala...
    Najrađe bi i treće neplanirano. Glupo mi je planirati djecu, oni su mi došli kad su trebali (usprkos kontracepciji) i ja na to tako gledam. Meni su moja djeca blagoslov, planirana ili ne. Da nisam spremna na djecu ne bi se seksala jer to je jedina sigurna metoda kontracepcije.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

magriz, nisi jedina koja je neplanirano dijete - ali si sretnica budući kažeš da su te tvoji s ljubavlju prigrlili - što je divno.

eh sad, da riješimo jednom zauvijek "uvredljivo ovo ono", meni na ovom forumu generalno nije bila nikad niti će biti namjera nekog uvrijediti (ako sam nekog povrijedila ispričala sam se) - dakle, nemoj shvaćati stvari na taj način i hvatati me za svaku riječ i onda vrtit temu oko toga jer to nema smisla (ne znam što želiš time postići? možda jednostavno trebaš kanalizirati svoju ljutnju - zbog ne znam kojeg razloga - pa se na mene otreseš - i ne zamjeram ti, svi imamo loših dana i razumijem te da ti možda nisam idealan sugovornik - al molim te ubuduće izrazi svoje mišljenje bez da me prozivaš da ikoga vrijeđam)

I naravno, prirodnu metodu zaštite koristim jer mi ne bi bio bed da ponovo ostanem trudna, dakle, moje dijete iako bi bilo neplanirano - bilo bi željeno.

Dapače, na ovoj temi slobodno pozivam sve koji su iskusili i neželjeno neplanirano dijete ili su sami takvo dijete.

Znam osobno jednog dečka, bio je neželjeno neplanirano dijete, i često sam znala čuti njegovu mamu kad bi se ljutila na njega da mu kaže: "Mučiš me otkad si se rodio" i slične bolne izjave. Nasreću sada kad je veći ona ga je naučila voljeti i ne govoriti takve stvari. Meni je to bilo mučno i tužno gledati. Tako da eto, drago mi je da ti nisi to doživjela od svojih roditelja.

Iako žene koje se tako ponašaju prema svojoj djeci tko zna iz kojeg razloga to rade (nemamo svi uvjeta biti savršene majke, em financijski, em možda žive s nasilnikom u obitelji, može bit trilijun razloga iako ih oni ne bi smjeli opravdavati...). Meni ih je žao iz dna duše.

Marta, tvoj savjet je mudar. I naravno, na svakoj je majci odluka hoće li ili neće to reći (u kojem trenutku i na koji način). Da ja to trebam reći svome djetetu, rekla bih u nekom ugodnom trenutku i objasnila da neovisno o tom prvom dojmu da ga volim najviše na svijetu.

Gita, hvala na lijepom postu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta, tvoj savjet je mudar. I naravno, na svakoj je majci odluka hoće li ili neće to reći (u kojem trenutku i na koji način). Da ja to trebam reći svome djetetu, rekla bih u nekom ugodnom trenutku i objasnila da neovisno o tom prvom dojmu da ga volim najviše na svijetu.
    Ne postoji trenutak koji bi ostao ugodan i nakon takvog saznanja.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam neplanirano dijete i znam da je moja mama sigurno bila očajna kada je saznala da je ostala trudna i to me ni najmanje ne dira. Kad je popustio šok bila je sretna i pružila mi je ljubav tijekom cijelog života. Moje drugo dijete je također neplanirano, plakala sam kada sam saznala da sam trudna i bila sam žalosna i ni najmanje se toga ne stidim niti bježim od toga i nije mi nikakav problem da to moje dijete zna. Nakon tri dana od saznanja bila sam sretna i to dijete volim jednako kao i prvo i ne mogu zamisliti život bez njega. Mislim da dramite bez veze.

Što se tiče pitanja, mi smo prvo dijete dugo pravili pa smo se poslije malo opustili i koristili smo tu rikverc metodu, ali nam se ponekad znalo omaći. Mislili smo, poučeni životnim iskustvom, da se djeca ne mogu napraviti ako se ne seksaš svaki dan i ne držiš noge visoko u zraku pola sata poslije Sada mi je drago da je tako ispalo iako mi je u tom trenutku kada sam saznala bilo užasno.
    Trenutno si ne mogu zamisliti novu trudnoću i upravo proučavam metode "ozbiljne" kontracepcije i mogu reći da mi je teško odlučiti se na bilo koju jer mi ni jedna nije privlačna, ali morat ću.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Pa mene saznanje da sam neplanirana nije ni najmanje pogodilo. To mi je samo jedna informacija.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

veliki X na martu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

@ perica
    nisam ni najmanje bijesna niti isfrustrirana, ali nisam ja ta koja izvlači svoj privatni, a i seksualni život i na temelju svojih kriterija pokušava postrojiti druge

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    @ perica
    nisam ni najmanje bijesna niti isfrustrirana, ali nisam ja ta koja izvlači svoj privatni, a i seksualni život i na temelju svojih kriterija pokušava postrojiti druge
    odi se liječi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Glupo mi je planirati djecu, oni su mi došli kad su trebali (usprkos kontracepciji) i ja na to tako gledam. Meni su moja djeca blagoslov, planirana ili ne. Da nisam spremna na djecu ne bi se seksala jer to je jedina sigurna metoda kontracepcije.
    Ovo ne kužim nikako.
    Meni je neshvatljivo ne planirati djecu.
    A da svakim seksom moraš biti spremna na dijete... Jedino ako su metode kontracepcije kao one koje na Pericinoj drugoj temi slove kao poželjnije.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    @ perica
    odi se liječi.
    hvala drage, da se pozovem na tebe?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Glupo mi je planirati djecu, oni su mi došli kad su trebali (usprkos kontracepciji) i ja na to tako gledam. Meni su moja djeca blagoslov, planirana ili ne. Da nisam spremna na djecu ne bi se seksala jer to je jedina sigurna metoda kontracepcije.
    Ovo ne kužim nikako.
    Meni je neshvatljivo ne planirati djecu.
    A da svakim seksom moraš biti spremna na dijete... Jedino ako su metode kontracepcije kao one koje na Pericinoj drugoj temi slove kao poželjnije.
    pretpostavljam da je onda i jedina svrha seksa stvaranje djeteta?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

začuđuje me zašto uopće imate potrebu govoriti djetetu da je bilo željeno ili neželjeno tj zašto uopće mislite da dijete to treba znati?

jedino ako mu izravno, riječima i postupcima, ne pokazujete da je bilo neželjeno, ali ono onda to već i zna.

ne mogu si zamisliti taj trenutak kad ćete sjesti sa svojim već odraslim i razumnim djetetom i mirno mu reći: znaš, mama i tata te nisu planirali.
    kao ono, postoji razgovor zašto je nebo plavo, kako nastaju djeca i jesi li ti bio planiran.

koga briga???

moja mama je s mojim bratom ostala trudna kad sam ja imala tri mjeseca. a ni ja nisam bila baš planirana.
    i što onda?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    začuđuje me zašto uopće imate potrebu govoriti djetetu da je bilo željeno ili neželjeno tj zašto uopće mislite da dijete to treba znati?

jedino ako mu izravno, riječima i postupcima, ne pokazujete da je bilo neželjeno, ali ono onda to već i zna.

ne mogu si zamisliti taj trenutak kad ćete sjesti sa svojim već odraslim i razumnim djetetom i mirno mu reći: znaš, mama i tata te nisu planirali.
    kao ono, postoji razgovor zašto je nebo plavo, kako nastaju djeca i jesi li ti bio planiran.
    koga briga?
    X

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

volila bi da me muce vase dileme

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pinky

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

o Pinky... evo pusa i od mene!

Melange, ja mislim da je to jedna od onih situacija kada želiš podijeliti s djetetom svoje iskustvo da ga pripremiš za ovaj svijet - u slučaju da se i djetetu dogodi ista situacija. Ja bih sa svojom kćeri popričala o svemu, tako da zna da neke naoko tužne situacije mogu ispasti divne.

enivejz, ova tema nije toliko o tome hoćemo li - ili ne reći svojoj djeci, već o tome kako ste se vi majke koje ste se našle u toj situaciji osjećale...

Cubana, razumijem i tvoje i Gitino razmišljanje, životi su nam različiti, svatko je na svom putu odabrao način koji njemu odgovara. Tako da meni nema ništa čudno o tome da netko planira a netko ne (to je ko što netko voli bijeli a netko crni kruh - najjednostavniji primjer, al to je tako u životu) - svatko ima svoje razloge da kroz život ide kako ide...

Osobno, poštujem oba vaša stajališta - svatko nek radi kako mu onaj unutarnji glas mudrosti nalaže.

Molim da se ne osuđuje majke koje ne planiraju (iako je u redu da slobodno izrazite svoje mišljenje, to je konstruktivno) , ovo je tema na kojoj su došle najiskrenije opisati svoje osjećaje i želim da se osjećaju ugodno, jer to nije lako i jednostavno za reći.

Ako vama (koje niste planirale djecu a dogodila su se) nije ugodno pisati na ovoj temi zbog straha od reakcija bilo koga, molim pošaljite mi pp

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nemoj se ljutiti što ću ti reći ovako izravno, ali čini mi se da si malo zabrijala

mislim da se jako malo cura ovdje stidi reći da su u trenu kad su saznale da su trudne, a nisu to planirale niti očekivale, bile očajne, tužne i preplašene.
    nije to uopće bauk kakvim ga prikazuješ.
    puno puta je već pisano o tome, bilo u temama koje su se bavile izravno tom tematikom, bilo da je usput spomenuto.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa jel sve ovo neko cudnovato istrazivanje/maturalna radnja/seminar/diplomski/whatever, ili... sam ja jednostavno ta koja uopce ne razumije poantu, nit ove, nit one kontracepcijske teme. Zapravo, ono sto ne razumijem je nacin na koji su oba pitanja postavljena.

Sto se djece tice, sumnjam da ijedno treba znati da je bilo neplanirano. A ako je nezeljeno, onda to sigurno zna i bez da mu se kaze.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Molim da se ne osuđuje majke koje ne planiraju (iako je u redu da slobodno izrazite svoje mišljenje, to je konstruktivno) , ovo je tema na kojoj su došle najiskrenije opisati svoje osjećaje i želim da se osjećaju ugodno, jer to nije lako i jednostavno za reći.
    Ja sam neplanirana. Nije me to saznanje šokiralo. Bože moj, dogođa se i događat će se. Nije to nikakav bauk ni tabu ni sto ja znam sto sve. Puno ih je i pred oltarom zavrsilo ponukanih trudnocom. (I ja, al moja je bila planirana)
    Ali da je glupo planirati... To ne mogu shvatiti.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, mi već 11 godina koristimo rikverc metodu i skroz je uspješna, a ovih troje su bili planirani i uspjeli od prve. Naravno, da ne želim nikako više djece koristila bih neku pouzdaniju metodu, ali nebi imala ništa protiv još jednog smotuljka, tako da se ponadam svaki mjesec.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dok ja natipkam Melange to vec lijepo sroci

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kao što je Dorotea opisala - kako se ista stvar dogodila i njenoj mami i njoj, zato bih to iskustvo da mi se dogodi ispričala djetetu, da ako se dogodi da to ne bude šok, već da se odmah sjeti mene i sebe i uvidi da će sve bit ok...

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    ...da se djeca ne mogu napraviti ako se ne seksaš svaki dan i ne držiš noge visoko u zraku pola sata poslije
    e ovo mi je taaako poznato, ovo s nogama mi je čak tata dao savjet!!!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kao što je Dorotea opisala - kako se ista stvar dogodila i njenoj mami i njoj, zato bih to iskustvo da mi se dogodi ispričala djetetu, da ako se dogodi da to ne bude šok, već da se odmah sjeti mene i sebe i uvidi da će sve bit ok...
    Mozda bi pomogla i edukacija o pouzdanijim metodama kontracepcije od CI?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaboravih napisati da niti slučajno ne bi svom djetetu rekla da je neplanirano ili još gore neželjeno. Ne kužim zašto bi se to govorilo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eci, veseli me čuti da vam je rikverc uspješan tako dugo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Zaboravih napisati da niti slučajno ne bi svom djetetu rekla da je neplanirano ili još gore neželjeno. Ne kužim zašto bi se to govorilo.
    Moji su se vjencali nakon 5 mjeseci veze, a ja se rodila za 4 mjeseca.
    Nije tesko pogoditi da sam ih iznenadila.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa

ja mislim da je mojim roditeljima svaka od 4 trudnoće bila neplanirana

a to što je neka T neplanirana ne znači da dijete nije željeno

pa i moja je bila tog časa neplanirana, ako ćemo već tako (tj. u činu stvaranja mi T nije padala na pamet)
    ne pada mi na pamet djetetu govorit u kakvim je okolnostima začeto

ionako se zna da djecu donose rode, bar tamo negdje do puberteta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa mene saznanje da sam neplanirana nije ni najmanje pogodilo. To mi je samo jedna informacija.
    Neplanirano nije ni blizu nezeljenog. To sto je nko dijete neplanirano doista je smao informacija. Medjutim reci djetetu da je bilo neplanirano i nezeljeno - to je okrutno i ne sluzi nicemu osim da si majka spere savjest prebacujuci lopticu djetetu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moje oboje djece su neplanirana - što nikako ne znači da su neželjena.

Ne vidim razloga zašto bih to naglašavala, no niti skrivala - nikome, uključujući i njih jednog dana. Činjenica jesam li se za njihovo začeće ravnala po rasporedu ili ne uopće ne utječe na moju ljubav prema njima.

I zaista ne razumijem kakve to strašne posljedice na čovjeku od 20god. može ostaviti spoznaja da nije bio planiran. Eventualno da ga istraumatizira otkriće da su se njegovi roditelji seksali u drugu svrhu osim razmnožavanja. Ili čak prije braka :shock:

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Pa jel sve ovo neko cudnovato istrazivanje/maturalna radnja/seminar/diplomski/whatever, ili... sam ja jednostavno ta koja uopce ne razumije poantu, nit ove, nit one kontracepcijske teme. Zapravo, ono sto ne razumijem je nacin na koji su oba pitanja postavljena.
    X! Ni ja ne razumijem poantu :/ I naravno da neplanirana trudnoća nikako ne znači da je dijete neželjeno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Eventualno da ga istraumatizira otkriće da su se njegovi roditelji seksali u drugu svrhu osim razmnožavanja. Ili čak prije braka :shock:

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ili čak prije braka :shock:
    fuj iči, mene to sram i pročitati

moja frst lejdi je bila neplanirana, ali željena od prvog trenutka spoznaje da postoji.
    ne vidim niti jednog jedinog razloga zašto bi mi to bilo nešto neuobičajeno, ako se seksaš nezaštićen, a brate mili znaš da možeš nešto i napraviti.
    ne skrivam to, ne naglašavam, a da me pita rekla bih joj točno ovako kako sam napisala.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Ili čak prije braka :shock:
    fuj iči, mene to sram i pročitati

moja frst lejdi je bila neplanirana, ali željena od prvog trenutka spoznaje da postoji.
    ne vidim niti jednog jedinog razloga zašto bi mi to bilo nešto neuobičajeno, ako se seksaš nezaštićen, a brate mili znaš da možeš nešto i napraviti.
    ne skrivam to, ne naglašavam, a da me pita rekla bih joj točno ovako kako sam napisala.
    isto, isto

a opet, nije isto biti neplaniran i neželjen, kao što se već spomenulo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Malo ću samo skrenuti sa vaše teme,jedina metoda kontracepcije za mene bi bila apstinencija ali to u braku nije preporučljivo (mislim da bi mi muž izgledao kao suha grana;ne daj bože možda šta učinio i sa strane).Trenutno intenzivno razmišljam o pilulama ali mi je ginić stavio upitnik nad glavu rekavši da ako mi ne pašu jedne da ćemo probati druge i tako dok ne nađemo koje mi odgovaraju (već se vidim kako od prvih bljucam jer kod mene nije ništa iz prve,a drugih ću nabacit 10 kg pa u recesiji da mijenjam svu garderobu),ma mislim si ja da ćemo ostati ipak kod lutrije pa ako se i dogodi treće bit će neplanirano ali voljeno (kao da su mene planirali mama zatrudnila 14 godina poslije brata) pa gdje ću s ovo dvoje tu će i treće,naravno da smo svi različitih stajališta i onaj tko ne želi djecu neka igra na sigurno a ne da se dovodi u dilemu hoće li trebati reći djetetu je li bilo željeno ili ne (planirano ili neplanirano ne određuje ljubav niti ponašanje prema djetetu),ja ne znam kojeg bi to odraslog čovjeka zanimalo pod kojim se okolnostima stvorio,mene sigurno ne zanima.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zašto? Ja sam se udala kad sam bila 4 mj trudna, ali malac je bio planiran.

Vjerujem da je nastala zabuna oko neplaniranog i neželjenog. Nije ništa loše reči djetetu da je neplanirano. Ali da je neželjeno, pa iako se to poslije i promijenilo mislim da je strašno za čuti. Eventualno kada bi se kčer našla u takvoj situaciji, možda bi joj olakšalo to da čuje da na kraju sve može ispasti lijepo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

[quote="Eci"]
    Zašto? Ja sam se udala kad sam bila 4 mj trudna, ali malac je bio planiran./quote]
    Citaj pazljivije, zaceli su me nakon manje od mjesec dana poznanstva
    I evo, jos su u braku. Dobrom, reklo bi se.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljudi, koji ot, i još tako nabrijan...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ljudi, koji ot, i još tako nabrijan...
    Da, ja sam mislila da je tak samo na temama o psima, pušenju i pobačaju.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj miele prvotno napisa
    ...mislim da bi mi muž izgledao kao suha grana...

X

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hehe on je ovisnik, bolje mu ne dati jesti nego nešto drugo (kao i većini)! No šalu na stranu ja ne znam kojem bi roditelju palo na pamet reći djetetu da je u neko vrijeme bilo neželjeno osim da liječi vlastite frustracije,mislim da svako neželjeno dijete osjeća da je neželjeno za to nisu potrebne riječi.I zašto uostalom voditi takav razgovor sigurno ga neće oraspoložiti i dati mu samopouzdanje,koliko god htjela biti fer i iskrena ja bi u svakom slučaju takve stvari prešutjela.Mislim da to nikome ne bi dalo kako se kaže "vjetar u leđa" u životu može mu samo narušiti pogled na svijet jer ako je majci stalo da kaže takvu istinu pitam se kakva je to majka i s koje perspektive gleda svoje dijete.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slažem se s tobom

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nažalost ne stignem često na forum -tema se razvila skroz čudno, bar za mene.
    vjerujem da su neplanirane trudnoće i neželjene trudnoće različite. osobno, moja ela je bila neplanirana, ali nije bila neželjena. da sad zatrudnim, kad me ginekolog izričito upozorio da ne smijem zatrudniti dok ne saniram svoje probleme nakon poroda jer bi bilo "opasno i za majku i za dijete" - to bi za mene bila neželjena trudnoća.
    ja sam neplanirana beba i to me nikad nije mučilo: moji su roditelji u socijalističko doba čekali da se završi neboder u kojem je stari dobio stan, ali sam ja htjela drugačije, pa sam prvu godinu živjela s njima kod bake i djeda. pitam se što li bi me u toj priči moglo povrijediti- valjda ne to što su me svi zajedno čuvali tu godinu (jer je to bilo vrijeme kad je porodiljni trajao 100dana)

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čitam, i mislim da ustvari svi misle manje - više isto, samo je ovo virtualan svijet pa ponekad ostanemo neshvaćeni!
    neplanirano i neželjeno dijete nije isto, i to se slažem sa svim curama! ja sam neplanirano dijete, pod tim neplanirano mislim da je moja mama ostala trudna na prvoj bračnoj noći, kad su se prvi puta opustili, i evo ti mene odmah! naravno da je šok jer ne očekuješ od jednog puta, da će odmah trudnoća se roditi, ali taj šok traje kratko i već iduće sekunde je bila presretna! i naravno da sam bila i više nego željena, i to mi je pokazivala i pokazuje cijeli život!

nego da se vratim na temu! iza sebe imam dvije trudnoće, obadvije rezultat onog trenutka kad smo se prestali paziti! kemiju baš ne volim i naše metode su uvijek bile mehaničke, i za sada eto pouzdane! djece još nemamo, međutim kad uspjemo dobiti svoje toliko strašno željeno dijete, razmisliti ću o nekim drugim načinima zaštite, samo što mi niti jedna metoda baš nije primamljiva! :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam čitajući do kraja skoro zaboravila koja je tema Mislim da je bezvezno uopće uspoređivati naše mame s nama,pa nijedna se nije pazila,hm moraću svoju mamušku pitati jeli ona i znala šta to znači (nije valjda mislila da u dane kad se pomoli ne može zatrudnit ako je onda ju je brat sigurno otrijeznio ).Činjenica je da pola naše djece nije planirano(moje prvo) a onda kad želimo ne ide od ruke(moje drugo).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Veliki potpis na ovo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •