Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 285

Tema: odvjetnik nobilo osamario klinca

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    što me vodi do zaključka da sam ja u ovoj državi nevažna, kao i one stotine ili tisuće ljudi koji se svakodnevno voze tramvajem. ali je važan npr. odvjetnik koji jedan neradni dan u prometu slabog intenziteta - ne može pričekati 10 minuta....
    baš ovako!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Borba za igralište da, prosvjedi da, zaustavljanje prometa ne, šamaranje ne.

Ne bih podržala svoje dijete u takvoj vrsti prosvjeda.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zdenka2, kao gradanin ovog grada i ove drzave, smatras li da je potreba i zelja ove djece razumna i vrijedna podrske?

Ako ne, zasto ne?

Ako da, koji nacin mislis da bi bio istovremeno i prihvatljiv i efektivan u podizanju svijesti obicnih gradana kao tebe i mene u ispunjivanju njihove potrebe i zelje?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja isto mislim da su decki promisljeno odabrali dan u kojem nije preveliki promet da zakrce ulicu. isto tako smatram da su izabrali neku drugu ulicu a ne zeleni val ne bi dobili potreban publicitet i skrenuli paznju na svoj problem.

(apsurd je u tome sto je bas ovaj samar skrenuo ogromnu paznju javnosti na njihov problem, i na kraju bi samar mogao i biti presudan da im se zelja ostvari i da dobiju svoje igraliste.)

slazem se s onima koji bi svoju djecu podrzali u ovakvom nastupu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpis na sofke, uz napomenu da mi se čini da mnogi ovdje previše gledaju srcedrapajuće američke filmove tipa Lean on me ili Dangerous minds...ili Sister Act 2.
    Moj se komentar odnosi na tzv. prosvjed, ne opravdavam šamaranje.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Potpis na sofke, uz napomenu da mi se čini da mnogi ovdje previše gledaju srcedrapajuće američke filmove tipa Lean on me ili Dangerous minds...ili Sister Act 2.
    Moj se komentar odnosi na tzv. prosvjed, ne opravdavam šamaranje.
    svimbi, analogija ti je više nego naopaka, pa nije centar zagreba harlem

bit će da moraš braniti kolegu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U mom gradu bar jednom mesečno neki veliki protest zatvara centar grada. Tačnije parališe grad ne na nekoliko minuta ili sati, već od ujutru do uveče. Meni je to najnormalnija stvar na svetu, jer drugačije NIKO ne bi obratio pažnju na te ljude koji, uglavnom, traže svoja najosnovnija ljudska prava.
    Moja generacija je odrasla na uličnim protestima
    Pa u tom smislu, slažem se sa onima koji podržavaju ovakav protest.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

isti dan je išao i prosvjed veterana i tkđ zakrčio promet, kako nobilo nije skočio na nekog od njih ,a ?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    isti dan je išao i prosvjed veterana i tkđ zakrčio promet, kako nobilo nije skočio na nekog od njih ,a ?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A da mi odrasli imamo barem pola hrabrosti i entuzijazma, možda ne bi bili u ovim g.... u kojima jesmo. Djeci svaka čast.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam puno o protestu ali ću se samo osvrnuti na ono "ništa ne opravdava šamar".

Malo OT:
    U subotu u ponoć pozvonio nam je susjed da se s našeg auta cijedi neka bijela boja. Ispalo je da su nam maloljetni huligani koji su bili u prolazu zalili auto bojom, ne znam iz kojeg razloga. Nismo znali o kakvoj boji se radi ni da li može oštetiti lak na autu ako se posuši, osim toga auto smo trebali ujutro i nismo mogli ostaviti da se posuši debeli sloj boje na vjetrobranskom staklu pa smo ga išli prati, MM je nosio kante vode van i polijevao, sva sreća da smo na prvom katu. Da je nakon 20-ak kanti vode dohvatio kojeg od tih mangupa, taj bi bio sretan ako bi prošao samo sa šamarom, a prema izjavi susjeda koji ih je vidio i dečki s obližnje benzinske radilo se o maloljetnicima, cca. 15-16 godina.

Nije baš da opravdavam Nobila, ali ga niti ne osuđujem. Je li on znao za prosvjed? Vjerojatno nije. Čovjek je žurio i jedino što je vidio je grupa klinaca koja je odgurala kontejner na ulicu i blokirala promet. Da nije on nekog od njih ošamario, vjerojatno bi netko drugi, ali se o tome ne bi pisalo u novinama.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da se odmah razumijemo - meni je fini odvjetnik odvratna osoba. I odaje dojam tipičnog nasilnika. A svaka normalna osoba koja se bavi (iliti trenira) borilačkim športovima neće nikad dići ruku na slabijeg od sebe - to rade samo jadnici.

No s druge strane uopće ne podržavam ovakav način prosvjedovanja (kao nit' ono na Pantovčaku). Nikad ne znate kakvu priču netko ima i gdje žuri pa nimalo ne opravdavam izvođenje bijesnih glista na gradskim ulicama koje ugrožavaju ljude koji nisu ni krivi ni dužni.
    Šta da je prošla hitna? Šta da je netko jurio u bolnicu sa ženom koja rađa ili srčanim bolesnikom?
    Ljut si na grad pa ti to daje za pravo ugrožavati promet

Ja sam danas ljuta što nije radio semafor u mojoj ulici pa sam čekala 10min, možda kasnije odem zablokirati tramvajsku prugu na Vukovarskoj.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Šta da je prošla hitna? Šta da je netko jurio u bolnicu sa ženom koja rađa ili srčanim bolesnikom?
    pa nisu sagradili Hooverovu branu :shock:
    postavili su nekoliko mobilnih kontejnera.
    i sigurna sam da bi ih maknuli puno brže no što se neki "samo-ja-i-nitko-više" miču kada doista prolazi Hitna s upaljenom rotirkom.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, vjerujem da bi isto tako govorila da je netko tvoj u hitnoj

Promet se ne može ugrožavati radi svake bedastoće. Zamisli da baš svatko kome se nešto zamjeri postavi kontenjer na prometnicu. Ako opravdavamo tim dečkima, zašto ne bi i baš svima ostalima? Pa sigurna sam da ima i gorih stvari od igrališta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Promet se ne može ugrožavati radi svake bedastoće.
    njima je to igralište važno koliko je nama bio važan prosvjed protiv Zakona o MPO.
    ja bih ipak bila malo otvorenija prema problemima drugih.
    ne bih svoje mišljenje svodila na "neodgovorna balavurdija", "fakini" ili "pa to je samo igralište".

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    njima je to igralište važno koliko je nama bio važan prosvjed protiv Zakona o MPO.
    Kad je bio prosvjed protiv Zakona o MPO nisu bile blokirane ceste i nitko nikog nije ugrožavao svojim ponašanjem.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

da se odmah razumijemo - meni je fini odvjetnik odvratna osoba. I odaje dojam tipičnog nasilnika. A svaka normalna osoba koja se bavi (iliti trenira) borilačkim športovima neće nikad dići ruku na slabijeg od sebe - to rade samo jadnici.

No s druge strane uopće ne podržavam ovakav način prosvjedovanja (kao nit' ono na Pantovčaku). Nikad ne znate kakvu priču netko ima i gdje žuri pa nimalo ne opravdavam izvođenje bijesnih glista na gradskim ulicama koje ugrožavaju ljude koji nisu ni krivi ni dužni.
    Ljut si na grad pa ti to daje za pravo ugrožavati promet .
    Potpis.

Nobilo nije smio udariti klinca.
    No, blokiranje prometa nije prikladan način prosvjeda. Zaustaviti promet u današnje vrijeme, kada doslovce o istom može ovisiti i nečiji život, definitivno nije dobar način prosvjeda.
    Niti Roda, kada se prosvjedovalo protiv zakona o MPO, nije blokirala promet - a da je sigurno bi dobila puno veći medijski prostor.

Podržavam te klince u njihovom zahtjevu, ali ne i u načinu prosvjeda.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Apri, sori, ali ovo mi je onak :/

njima je to igralište važno koliko je nama bio važan prosvjed protiv Zakona o MPO
    Kad već vučeš takve paralele...njima j

e važno igralište, a drugome je važno da stigne na vrijeme na posao (tj. normalan prolaz zelenim valom). Ili u bolnicu. Ili, štajaznam, baki na samrti. poanta je da ne znaš koje posljedice Tvoje neodgovorno ponašanje može imati za drugoga čije motive prolaska ulicom ne znaš.

Protiv prosvjeda nemam apsolutno ništa, no nikako na način da smetaju i ugrožavaju druge.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa nisu sagradili Hooverovu branu :shock:
    postavili su nekoliko mobilnih kontejnera.
    i sigurna sam da bi ih maknuli puno brže no što se neki "samo-ja-i-nitko-više" miču kada doista prolazi Hitna s upaljenom rotirkom.
    ja sam u ovo isto sigurna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Niti Roda, kada se prosvjedovalo protiv zakona o MPO, nije blokirala promet...
    zato što to nema veze jedno s drugim.
    njihov prosvjed je dobio smisao upravo blokadim prometnice: ako ostanu bez igrališta, jedino što im preostaje je hakl na cesti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

njihov prosvjed je dobio smisao upravo blokadim prometnice: ako ostanu bez igrališta, jedino što im preostaje je hakl na cesti.
    OK, onda bi logika bila da je Roda išla blokirati granice, jer jedino je preostao Maribor.

Ali nije to sad bitno, samo sam komentirala tvoj argument.

OK, sda su klinci barem dobili veću medijsku pažnju i možda nešto i uspiju riješiti - svako zlo za neko dobro.

No, opet, ima puno slučajeva gdje su uzurpirana igrališta, zelene površine i sl., pa opet, jedino ovdje se blokira promet. Ne podržavam načine prosvjede koji mogu naštetiti drugima.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

No, opet, ima puno slučajeva gdje su uzurpirana igrališta, zelene površine i sl., pa opet, jedino ovdje se blokira promet. Ne podržavam načine prosvjede koji mogu naštetiti drugima.
    niti ja. samo mislim da ovdje nikome nisu štetili osim živcima i egu svemoćnog nasilnika.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stanovnici Pešćenice su obranili svoju zelenu površinu tako da su prosvjedovali,stali pred bagere i stražarili dononoćno (nekoliko tjedana u smjenama) pored ograđene površine za gradilište.I ,da ,zakrčili su cestu više nego nekoliko puta.Stari i mladi. U međuvremenu su vodili i papirnatu borbu,odvjetnici iz kvarata su dobrovoljno i besplatno kopali po zakonima i iskopali da je dozvola za gradnju dobivena na vrlo sumnjiv način.
    Da nisu fizički zabranili ulaz na gradilište sad bi na mjestu parkića i igrališta bila zgrada od devet katova.

Dečki na zelenom valu nisu ugrozili ničiji život ili zdravlje svojim načinom skretanja pažnje.Masu puta se zakrče ceste zbog drugih stvari ili drukčijih prosvjeda .
    Zar samo zato jel su mladi mi ih ne podržavamo?
    Ili zato što mislimo da nama njihovi razlozi za pobunu nisu dovoljno važni da zastanemo i pričekamo deset minuta na neradan dan?
    Tužno...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

poanta je da ne znaš koje posljedice Tvoje neodgovorno ponašanje može imati za drugoga čije motive prolaska ulicom ne znaš.
    I kad već to radiš, onda moraš biti svjestan da će netko tko osjeti posljedice takvog ponašanja vjerojatno reagirati, pa možda i neprimjereno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, onda bi logika bila da je Roda išla blokirati granice, jer jedino je preostao Maribor.

Ali nije to sad bitno, samo sam komentirala tvoj argument.

OK, sda su klinci barem dobili veću medijsku pažnju i možda nešto i uspiju riješiti - svako zlo za neko dobro.

Neću tjerati mak na konac jer je očito da se razilazimo u "temeljnim postavkama", ali i nas su taj dan mogli išamarati ljudi koji svakodnevno igraju nogomet na "Kegliću".
    Ili na Trgu, svi oni kojima su se naši balončići "obijali" o odjeću i ostavljali im fleke.

Dobro je pa smo živi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    poanta je da ne znaš koje posljedice Tvoje neodgovorno ponašanje može imati za drugoga čije motive prolaska ulicom ne znaš.
    I kad već to radiš, onda moraš biti svjestan da će netko tko osjeti posljedice takvog ponašanja vjerojatno reagirati, pa možda i neprimjereno.
    Ne znam hoću li pretjerati, ali ovo mi je gotovo u rangu onoga: obukla je minicu, pa što je i mogla očekivati nego da je siluju. Jer je, eto, izazivala nekog potentnog mladca.

Jedina "posljedica" koju su ovi dečki mogli i trebali očekivati nakon svojega prosvjeda je senzibilizacija javnosti na problem.
    Nije njihovo igralište jedino u gradu...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Zar samo zato jel su mladi mi ih ne podržavamo?
    Ili zato što mislimo da nama njihovi razlozi za pobunu nisu dovoljno važni da zastanemo i pričekamo deset minuta na neradan dan?
    Tužno...
    A tko ih to ne podržava? Ne mogu naći takav post.

Apricot, prosvjed protiv Zakona o MPO je bio prijavljen policiji (dobro se sječam da ste upozoravali podružnice da se to svakako napravi) i mjesto održavanja prosvjeda je bilo odabrano baš zato jer je bilo prikladno za okupljanje većeg broja ljudi, bez ometanja drugih.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Zdenka2, kao gradanin ovog grada i ove drzave, smatras li da je potreba i zelja ove djece razumna i vrijedna podrske?

Ako ne, zasto ne?

Ako da, koji nacin mislis da bi bio istovremeno i prihvatljiv i efektivan u podizanju svijesti obicnih gradana kao tebe i mene u ispunjivanju njihove potrebe i zelje?
    Moj post je bio lakonski ali jasan. Jasno sam rekla da podržavam borbu tih dečki za igralište i prosvjed. Dakle, podržavam ih u tome. Ali protivim se svim prosvjedima koji zaustavljaju promet, od mljekara do haklera i ostalih. Prihvatljiv bi mi bio način doista mirnog prosvjeda - okupljanje, govori, transparenti, dijeljenje letaka i drugi načini upozoravanja šire zajednice na njihov problem, organiziranje lokalne zajednice, komunikacija s mjestima odlučivanja, angažiranje poznatih osoba koje bi im bile voljne pružiti podršku, organiziranje neke javne priredbe... ima načina. Nisam za blokiranje prometnica ni u kojem slučaju i nigdje. Njihovo demokratsko pravo da se bore za svoje igralište i da izraze nezadovoljstvo time što je vlasnik taj prostor namijenio za nešto drugo završava na mom demokratskom pravu da na vrijeme stignem na svoj posao ili već kamo sam se uputila.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nevjerovatno kako je prethodni prosvjed ovih klinaca pokupio pozitivne kritike na televiziji.

i nevjerovatno je kako je zadnji prosvjed ovih klinaca (meni, apsolutno opravdani) pokupio negativne kritike i opravdavanje nasilničkog ponašanja jednog nasilnika, koji je, čudom i odvjetnik. Sramota.

Neka su i klinci zaradili prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira (ok, ako nisu prijavili prosvjed), no da je nasilnik zaradio samo prekršajnu prijavu, također, zbog remećenja javnog reda i mira, što je "otvorenim dlanom" ( ) udario 15godišnjaka po licu????? S.R.A.M.O.T.A!!!! Zakon to ne zove "remećenje javnog reda i mira", već malo drugačije.

I ne, ne mogu shvatiti, nekolicinu forumaša koji opravdavaju ovakvo ponašanje odrasle osobe. Što bi bilo da je vaše dijete bilo to koje udareno "otvorenim dlanom" po licu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moram reći, da sam ponosna na ove klince!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    I ne, ne mogu shvatiti, nekolicinu forumaša koji opravdavaju ovakvo ponašanje odrasle osobe. Što bi bilo da je vaše dijete bilo to koje udareno "otvorenim dlanom" po licu?
    A tko to opravdava, opet pitam? Daj ih nabroji, majčicu im, baš me zanima koji su to?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo decki!
    Svoje bih dijete podrzala u ovakvom prosvjedu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam kako je to u centru (daleko samo od centra, ja sam iz Republike Peščenice) ali kod nas se zna dogoditi da budu pomaknuti, pa čak i zapaljeni koševi za smeće i kontejneri.... Bez nekog vidljivog razloga. Ne kažem da je to isto kao i ovi prosvjedi (za koje se nije doznalo jesu li napokon bili prijavljeni ili nisu - vjerujem da nisu) ali ide mi na živce da mlađarija nekažnjeno radi što želi...

Prošli tjedan OPET cigla u prozoru naše škole. Igralište (obnovljeno općinskim novcem) OPET se uništava, vrtićka igrališta opet i ponovno devastiraju neki nedodirljivi klinci.

Ne kažem da su ovi takvi, ni da je cijela generacija takva, ali drage Rode, tu su zakazali roditelji! Da je do igrališta - pa moglo se to (i trebalo) riješiti na civiliziran način prije nego se išlo na blokiranje prometa. Roditelji bi sigurno pomogli. ALI dečkima je fora gurat kontejnere na cestu, oni su FACE.... u očima vršnjaka, a bome i nekih ovdje. A što da je umjesto živčanog antipatičnog odvjetnika naletio neki s ptsp-om i potegnuo pištolj? Tko bi onda bio kriv? Na koga bi se onda ovdje zgražali?

Previše toga se rješava silom. Nekako mi se ideja prosvjeda nikada nije sviđala, pa ni sad. Prosvjed je nešto čime odgovorna osoba / grupa pribjegava kad su za dobru svrhu ispucana sva druga sredstva, a nekako mi se čini da ovdje to nije bio slučaj. Možda griješim, ne znam. Znam samo da ne bih voljela vidjeti svoju djecu na takvom mjestu i u takvoj pozi i već SADA (a ne u njihovoj 16. godini) pokušavam djecu naučiti da razmisle prije nego što nešto poduzmu.

Iskreno vas pitam - da su to vaša djeca napravila (a da vam prethodno nisu rekli što namjeravaju i savjetovali se doma što i kako) biste li ih i dalje podržavali? Treba li im u dosjeu kaznena prijava danas sutra, kad se budu zapošljavali i kad se bude tražila izjava o nekažnjavanju? A iz kojeg dobrog razloga, kad sigurno ima i drugih prihvatljivijih načina za rješenje "problema"??? Mojoj djeci to ne treba. Nadam se da će i za 10 godina tako misliti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    treba čuti drugu stranu priče !!!!!
    AL TO nikome ne daje za pravo fizički se obračunavati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Peterlin, nije valjda da ovo povezuješ s huliganstvom i vandalizmom?!
    Ja ove dečke doživljavam kao aktiviste, a ovo o čemu pišeš (zapaljeni koševi i slično) je nešto potpuno drugačije i na sasvim drugom putu.
    Ovi dečki su mi (barem ovako, preko medija), miljama udaljeni od toga.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne bih podržala dijete u ovakvom ponašanju. Jedno je boriti se za svoja prava, no drugo kada ta borba ometa i ugrožava druge.

Ponavljam, ne znate zašto netko vozi cestom i nemate mu pravo zagraditi prolaz jer je Vaš problem bitniji od njegovog.
    I ne možete me uvjeriti da se kolona od 50 auta u sekundi pomakne hitnoj. Ovakvo ponašanje je neodgovorno i potencijalno opasno, ne vidim razloga da mu plješćem.

I nisam pobornik toga da cilj opravdava sredstvo. Naročito kada to "sredstvo" ugrožava druge.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apricot, potpis.
    i na ostatak afirmativne ekipe.
    blokada prometa kao znak prosvjeda nije neka nepoznata kategorija.
    seljaci zakrče promet traktorima.
    carinici sa svojim bijelim štrajkom zakrče granice.
    itd.
    dečki su htjeli skrenut pozornost. ne znam da li na pravi način ili ne, nebitno u ovom trenutku. totalno nebitno. činjenica je da je bilo benigno. nenasilno. možda su pogriješili, možda je luđak mogao nazvati policiju da ih na mirni način ukloni sa zelenog vala.
    ono što je bitno je da je luđak, poznata javna ličnost, nasrnuo na klinca, onda još krenuo s autom, u bijesnilu u kakvom je bio, dobro je i završilo.
    i još poznavatelj borilačkih vještina.

sad vidim ulete.
    peterlin, kad se ovako nešto desi jednostavno NEMA mjesta riječima, mogao je naletiti neki s ptsp-om.
    uvijek može naletiti neki s ptsp-om.
    evo, abramov se u rijeci pobunio da idu preko reda i stradao.
    što ćeš ti svojoj djeci reći?
    šutite? budite kuš?
    jer bi mogao netko naletiti?
    a znaš kad će to prestati?
    kad policija na licu mjesta odvjetniku stavi lisičine na ruke i zbog nasilja ga odvede u zatvor.
    znaš kad još?
    kad državno odvjetništvo ne bude toliko traljavo da sud sve njegove klijente redom oslobađa.
    kad bahatost više ne bude vrlina nego mana.:/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ove dečke doživljavam kao aktiviste, a ovo o čemu pišeš (zapaljeni koševi i slično) je nešto potpuno drugačije i na sasvim drugom putu.
    Istina je, nije isto, ali nije ni daleko od vandalizma.

Da je prosvjed bio više nego djetinjasto neodgovorno ponašanje, s njima bi se našao netko od roditelja, a ne bi susjedi pozvali policiju zbog ugrožavanja prometa. Od ovoga do paljenja kontejnera samo je jedan mali korak. Bar ja tak mislim.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije stvar ni u toj djeci, a ni Nobilu. Djeca su "djeca", a Nobilo je "Nobilo".
    Stvar je u svima nama, pojedincima, koji i previše šutimo doma i gledamo fino na Tv-u i čitamo u novinama i svojim komentarima ovdje ZA i PROTIV iza nickova važno iznosimo mišljenja.
    Pustite puke priće, da smo imalo zainteresirani jedni za druge, da stanemo jedan uz drugog postigli bi sve na što imamo pravo i bez kontejnera na cestama.
    Žalosno je sve to. Među nama nema više ljubavi i sloge, a sve kaj se danas događa, posljedica je našeg, osobnog odnosa sa ostalim ljudima.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja u pro ekipi, ljetos kad su klinci prvi put zatvorili zeleni val bila sam na GO, vozila se biciklima s klincima u gradu i slučajno smo naletili, bila sam totalno preoduševljena time pa su me odma zaskočili neki novinari i snimili izjavu
    Inače me takav način prosvjeda podsjetio na neke britanske prosvjede tog tipa, uglavnom na to da se oduzimaju autima javni prostori, na simbolično vrijeme (koje zna vani biti i puno dulje) jer su auti i ceste oduzeli nama tako puno našeg običnog, pješačkog i ljudskog i dječjeg prostora, zar to ne osjećate? Mene to baš motivira na ovakvu vrstu prosvjeda i ponosna sam na dečke ko što bi bila ponosna i na svoje klince da naprave ili sudjeluju u nečemu takvom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa

Da je prosvjed bio više nego djetinjasto neodgovorno ponašanje, s njima bi se našao netko od roditelja, a ne bi susjedi pozvali policiju zbog ugrožavanja prometa. Od ovoga do paljenja kontejnera samo je jedan mali korak. Bar ja tak mislim.
    Peterlin, imaš apsolutno pravo na svoje mišljenje. No, mene ipak ono strašno žalosti.

I ne mogu vjerovati kako borbu za svoje pravo možeš poistovjetiti sa vandalizmom. Tim prije što ništa nije uništeno. Uništeno je samo dostojanstvo jednog dječaka (šamarom nasilnika) i uništena je mogućnost normalnog odrastanja ovih klinaca u centru grada zbog samožive politike i zanemarivanja prava ove djece te davanja lažnih obećanja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Peterlin (napisa):

Ja se slažem s Peterlin i apsolutno ne bih podržala dijete u ovakvom prosvjedu, nego bih joj vjerojatno pomogla da se to riješi na civiliziran način.

Inače sam u pravilu protiv nasilja pogotovo kad su djeca u pitanju i nikad u životu nisam nikoga udarila i svoje dijete učim da nitko nikog ne smije tući, ali sam daleko od mišljenja da su 16-godišnjaci nevina dječica kojima ne smije nitko ništa. Razapnite me, ali mislim da neki od njih (ne mislim ovdje na navedene dečke jer ne znam ništa o njima) zaslužuju da ih se pošteno namlati.

Mamma san pita "što bi bilo da je vaše dijete to koje je bilo udareno otvorenim dlanom po licu?" Da je moje dijete slučajni prolaznik pa da je netko udari, naravno da bih poludjela, ali da s 16 godina odgura kontejner nasred ceste i blokira promet i zbog toga dobije prekršajnu prijavu valjda bih ju ja prva pljusnula.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali da s 16 godina odgura kontejner nasred ceste i blokira promet i zbog toga dobije prekršajnu prijavu valjda bih ju ja prva pljusnula.
    ipak se, dakle, odobrava Nobilov postupak :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali da s 16 godina odgura kontejner nasred ceste i blokira promet i zbog toga dobije prekršajnu prijavu valjda bih ju ja prva pljusnula.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

podržavam prosvjed i to baš takav kakv je bio, neka su se digli i poslali poruku

izvlačenje kontejnera na cestu u svrhu aktivizma i paljenje kontejnera u svrhu vandalizma- ogroman korak je između toga dvoje

bit ću ponosna ako će moje dijete danas sutra sudjelovati/pokrenuti neku sličnu inicijativu

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    od mame valjda manje boli

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Znate što je meni licemjerno?
    Svi se kao pridržavamo zakona, pljujemo po ilegalnim radnjama, zgražamo nad onima koji krše zakone države u kojoj živimo, cenzuriraju se (skoro ) svi savjeti protivni propisima.

A onda tu plješćete i divite se klincima koji remete javni red i mir, prekrše xy propisa, potencijalno ugroze ostale. I koja je to poruka djeci? Slobodno krši sva pravila sine ako nisi zadovoljan nečime. I ugrozi sve i svašta, ometaj i smetaj svima i svakome - jer tako pokazuješ pravu inicijativu.

Ponavljam, definitivno sam za prosvjed, no ne na ovaj način. Prosvjed se najavi, organizira na mjestu gdje ne ugrožava nikoga, potpisuje se peticija, daje u novine...a ne guraju se konteneri pred automobile.
    Jer ono što vi vidite kao teen borbu za svoja prava, ja vidim kao ugrožavanje interesa (i prava) drugih i ugrožavanje prometa i pojedinaca od strane nepromišljenih klinaca.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da zaključimo: koji god topic ide u smjeru koji je protivan stavovima Nekih, rezultira zaključkom "Rode/osoblje je licemjerno".

ok, pristajem na to!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne odobravam Nobilov postupak, ali ga donekle razumijem, i ne zgražam se nad njim.
    Ovo gore sam napisala jer mi je, a vjerujem da nisam jedina, pun kufer klinaca kojima nitko ništa ne smije, a porastu je vandalizam i nasilje, sve češće uništavaju tuđu imovinu, cipelare jedni druge po parkovima i slično, a roditelji ništa ne poduzimaju jer su njihova djeca nedodirljiva i ne daj bože da ih netko krivo pogleda, a kamoli nešto drugo. Da znam da moje dijete bilo koga ugrožava svojim neodgovornim ponašanjem, a govorim o dobi kad bi trebala biti toga svjesna, prvo bi meni odgovarala i ne bi joj to više padalo na pamet.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pun kufer klinaca kojima nitko ništa ne smije, a porastu je vandalizam i nasilje, sve češće uništavaju tuđu imovinu, cipelare jedni druge po parkovima i slično, a roditelji ništa ne poduzimaju jer su njihova djeca nedodirljiva i ne daj bože da ih netko krivo pogleda,
    onoga trenutka kada vidim i jednu povezujuću nit između ovoga o čemu ti pišeš i ovoga što su dečki napravili... stat ću na tvoju stranu.

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •