apricot prvotno napisa
potpisujem apricot, potpisujem gore i andreu...
i ne mogu vjerovati što čitam.![]()
I iskreno, nadam se da će moje dijete dijeliti hrabrost, strast i aktivizam ovih klinaca. jer se tako bore za sebe.![]()
apricot prvotno napisa
potpisujem apricot, potpisujem gore i andreu...
i ne mogu vjerovati što čitam.![]()
I iskreno, nadam se da će moje dijete dijeliti hrabrost, strast i aktivizam ovih klinaca. jer se tako bore za sebe.![]()
To je tvoja interpretacija, ja Rodu nit' sam spomenula nit' ciljala na nju.apricot prvotno napisa
Meni je naprosto bezveze da tu plješćem nad nečime što je, budimo realne, protuzakonito i ugrožava druge. I da, licemjerno mi je.
Ponavljam, cilj je hvalevrijedan, no teorija da cilj opravdava sredstvo ne drži vodu.
Jer svatko od nas ima neke svoje ciljeve, no pitanje je bismo li baš svima pljeskali da dnevno preskačemo 250.000 kontenjera (kontam da je barem toliko nezadovoljnih u Zgb).
icyoh prvotno napisa
i da zaključimo:
Apsolutno je u redu ošamariti / istući / zatući (pitanje je samo koliko dugo to šamaranje traje) klinca, jer malac, koji je osuđen na igru na ulici, pa je tim kratko minutnim aktivizmom to i pokazao, ugrozio je velikog odvjetnika.![]()
Ukratko, ne slažem se sa tobom, znači, imam te pravo zatući? Jer, baš super, dobit ću samo PREKRŠAJNU PRIJAVU!
Ja sam na strani ekipe koja podržava ovakav vid prosvjeda, ako moja djeca danas sutra požele mijenjati okolinu na ovaj način ja ću pomoći gurati baju.
Moram priznati da su me neugodno iznenadili neki postovi, izjednačavanje aktivizma i vandalizma, ispada da su se klinci zaletavali u aute, a ne zaustavili promet, na 10 minuta, neradnim danom, osobno ne vidim na koji su to način ikoga ugrozili, vjerujem da je bi se u slučajevima koje neke od vas navede (žena koja rađa, srčani bolesnik...) ti kontejneri maknuli bez problema.
Ako nisu prijavili prosvjed neka odgovaraju ali izjedačavati ih s vandalima i huliganima![]()
I da zaključimo - ne, tuđi postovi se uopće ne čitaju, samo se ide po svome. A opravdanja se nalaze baš svakoj protupropisnoj radnji koja nam odgovara. U tom slučaju onda ne govorimo o kršenju propisa nego o aktivizmumamma san prvotno napisa
![]()
Smiješno mi je ponavljati da Nobilov postupak i nasilje niti opravdavam niti toleriram jer je očigledno da se uopće ne čita.
Ovo zadnje neću ni komentirati jer vidim kako se fino tumače postovi.
ovakva rasprava bila bi opravdana u slučaju da su klinci zakrčili promet, da su ljudi bili nervozni i da su onda otvorili topik o tome da li bi vi podržali vašu djecu u ovakvim prosvjedima.
ovako, kad se desilo to što se desilo, ovakva rasprava postaje besmislena.
jer svaki njihov prekršaj ostaje u sjeni šamara.
i ne, nije svejedno da li je to bio nobilo ili neki drugi građanin.
a osobno, puna mi je kapa za nasilje na ulicama kriviti samo i uvijek roditelje koji ništa ne poduzimaju jer su njihova djeca nedodirljiva i ne daj bože da ih netko krivo pogleda.
ne, za nasilje na cesti je kriv sustav koji slavi bahatost i kriminal. riba se oduvijek čistila od glave.
Ovako i ja mislilm!Zdenka2 prvotno napisa
potpis pod cvijetu. podrzavam prosvjed. antipatični odvjetnik je upravo onaj tip krkana koji u nasoj zemlji imaju etiketu uspjesnog muskarcine- njegov postupak je to i pokazao. a komentari da ga se ne opravdava, ali razumije, ili ovi jos gori kako bi svoje dijete takodjer pljusnuli u toj situaciji, su strasni i zalosni i samo pokazuju koliko smo ispod bilo kakvih civilizacijskih normi. to da postoje mladi spremni boriti se za svoja prava, i ovi klinci i studenti, je jedino ohrabrujuće trenutno u ovoj zemlji gdje se na zadnjim sindikalnim prosvjedima osjetio miris beznađa. i da ja stvarno mislim da problem vanadalizma debelim dijelom lezi u ovakvim tipovima, nobilima i bandićima, kojima ne da nitko nista ne moze nego su i najuspjesniji clanovi drustva. iako ovaj prosvjed nema nikakave veze s vandalizmom...
nategnute su mi izjave da netko ovdje odobrava ili opravdava Nobilovu šamarčinu
na prvi pogled mi je stvar bila za svaku osudu,
komentari dijela forumaša su me malo pokolebali, pa sam pročitala linkane članke i pogledala slike,
nakon čega bih rekla da Nobilo nije bio u opasnosti i da je šamar bio jak i nasilnički - nije to bilo naguravanje koje bi se moglo protumačiti kao obrana, nego čisto nasilje
je li prosvjed najavljen i jesu li dobili odobrenje da koriste prostor, to ne znam,
ali sviđa mi se Ančicin post
Na ovo bih dodala i to da je privilegij putovanja zelenim valom građanima bio uskraćen na tek 10 minuta, a djeci je mjesto za igru uskraćeno puno duže... možda i kroz cijelo djetinjstvo?Ancica prvotno napisa
nema opravdanja za Nobilov samar djetetu...jednostavno opravdanja nema i potpuno je svejedno sto je to dijete radilo, nema opravdanja da jedan odrastao covjek stvari rjesava na ovaj nacin, ako je imao problema s nacinom na koji se ta djeca ponasaju mogao je zvati policiju.
meni je njegov samar odvojena tema od njihovog prosvjeda...oni su napravili ono cega su se sjetili i za sto su mislili da ce dobiti medijski prostor, mozda nije najbolji nacina ali definitivno nije ni najlosiji.![]()
Xflower prvotno napisa
i nije li g. Nobilo, kao odvjetnik, uzeo pravdu u svoje ruke?
Najbolje da zabranimo i strajkove. Jer legitimno pravo radnika u npr. HZ-u i ZET-u da strajka kosi se s mojim legitimnim pravom da na vrijeme stignem na posao.Zdenka2 prvotno napisa
To uopće nije isto: štrajk ZET-a ili HŽ je unaprijed najavljen, pa se možeš tome prilagoditi: postoje noge, taksi i auto. Zakrčiti prometnice zbog prosvjeda koji nije najavljen i nema dozvolu policije nema nikakve veze s pravom na štrajkom. I uopće nije u redu da meni imputiraš pozivanje na zabranu štrajka.
Ne imputiram nista, vec vucem paralelu.Zdenka2 prvotno napisa
Jer meni je isto, u sustini svega je dekomodiranje korisnika.
Da moram na razgovor za posao iz snova u Kuala Lumpuru a strajkaju avioprevoznici a do druge karte je nemoguce doci, djaba bi meni bilo to sto je prosvjed najavljen.
u drzavi u kojoj je nobilo ugledni odvjetnik, bandica biramo za gradonacelnika ili jos bolje predsjednika, nije mi ni na kraj pameti osudjivati maloljetnike sto svoj mirni prosvjed za obecano igraliste nisu prijavili po zakonom odredjenom postupku i time su kratkotrajno odgodili demokratsko pravo svakog punoljetnog gradjanina da koristi upravo zeleni val.
tema je "nobilo ošamario dječaka" a ne "dječaci prosvjedovali na zelenom valu" pa je rasprava o prosvjedu skroz offtopic
možda joj treba promijenit naslov
šamar je šamar, a prosvjed je prosvjed
ako vam prosvjednici smetaju, svejedno vam je je li prosvjed prijavljen ili ne. ono što trebate napraviti je nazvati policiju, a ne se fizički obračunavati s prosvjednicima, bili oni djeca ili odrasli.
pa ja sam pitala jel to za filozofiranje ili za zgražavanjekoryanshea prvotno napisa
a koliko znam na ovom forumu se ne vole zgražavajuće teme
šamar je šamar
nešto preodvratno
ne mogu zamisliti da to napravi mom djetetu
ne mogu
ne mogu zamisliti kako se osjeća taj dječak
kako se osjećaju njegovi roditelji
za to nije samo prekršajna prijava
ako već nije država, trebali bi ga tužiti dječakovi roditelji
trebala bi ga komora sankcionirati
toliko o temi
ali i dalje mislim, nepovezujući to sa šamarom, ne navodeći to kao uzrok, a šamar kao posljedicu, da zaustavljanje prometa nije dobar način prosvjedovanja
Ja se pitam- da sam ja naišla na klince na Zelenom Valu kako su kontejnerima zakrčili cestu i igraju nogomet-po čemu bih mogla znati da oni protiv nečega prosvjeduju? Meni to ovako na prvi pogled izgleda kao vandalizam. Kad ja znam da je to prosvjed- onda mi je ok. Samo u ovom slučaju ja ne bih sigurno ni izašla iz auta, a kamoli ošamarila klinca, jer bih se bojala da ja ne dobijem batina![]()
Nikako ne podržavam Nobilov postupak! Ali slažem se sa Peterlin, Icyoh, A70V i kompanijom. Jer cilj mi je učiti djecu da poštuju zakon- dakle, ako hoće prosvjedovati neka prvo taj prosvjed prijave policiji. I ne znam kako to sa prosvjedima ide, ali nije li svaki prosvjed pod kotnrolom policije? Da su klinci prijavili prosvjed i da je tu bio bar jedan policajac, vjerujem da bi i ti klinci bili puno sigurniji i sada se o ovom svemu ne bi pisalo.
mi smo prošli taman sekundu prije nego kaj su zablokirali...već su počeli slagat kontenjere na cesti...išli smo mom tati u posjetu- muž, dijete i ja...eh šta bi bilo da smo upali u kolonu??? mislim da bi i od mene dobili flisku jer su to bili mali kvartovski balonje koji nisu imali dozvolu za prosvijed...zvuči grozno kaj ga je nobilo pljusnuo ali ljudi u takvim situacijama je potrebna dobra kontrola bijesa...
živim kod britanca gdje se hrpa neinteligentnih ljudi skuplja svake nedjelje ujutro (kada je na britancu totalni kaos zbog sajma antikviteta) i hodaju po najprometnijoj zebri 15 minuta sim-tam i ne dozvoljavaju autima da prođu...samo čekam jedan dan kad ću baš ja prolazit...mislim da ću i ja završit u novinama kao ona kaj je pokupila frajera sa autom na tom prosvjedu...
prosvjedi se organiziraju i rade tako da ne ometaju druge građane...
pa svako malo netko prosvjeduje u centru grada. baš me zanima bi li npr branitelji koji su isto neki dan prosvjedovali dobili pljusku od nobila ili nekog drugog kome se žuri...
ili su tinejdžeri manje vrijedni?
otkad to?GrgurovaMama prvotno napisa
pa skoro svi prosvjedi ometaju nekoga. kad su branitelji protestirali zakrcili cu cijelu desnu traku prema gradu na srednjem mostu. i mene zanima bi li nobilo pljusnuo nekog od njih![]()
a kad se, ne tako davno, promet zaustavljao da produ glavonje, ili kad je cijeli grad bio u kaosu jer je dosao papa.. zar nije moje demokratsko pravo, kao agnostika, bilo da se mogu normalno kretati po gradu a ne da moram pjesice iz maksimira preko kaptola do vrbika, jer je miramarska zatvorena? da sam ja onda radala, tko bi me jadnu hitno dovezao do bolnice jer mi je zivot ugrozen?itd.
pa nije svaki šamar za zlo![]()
ovaj je baš bio dobra propaganda (hvala čika Nobilo!).
tko bi inače čuo za šačicu nezadovoljne djece koja su ostala bez igrališta i odlučila se pobuniti?
eto vidiš, zato se o tom prosvjedu ne piše.maria71 prvotno napisa
![]()
Prosvjed branitelja je bio najavljen i dozvoljen. Oni nisu ništa blokirali - samo su hodali od Velesajma do katedrale gdje su molili na koljenima.
a najbolje doma u foteljiGrgurovaMama prvotno napisa
![]()
da je to što su izveli klinci (po meni duhovito i s pravom porukom) izveo neki odrasli umjetnik svi bi bili oduševljeni i nazvali bi to performansom, a kad su djeca u pitanju onda je to vandalizam
i krasno nam je društvo kad za šamar djetetu dobiješ prijavu za remećenje javnog reda i mira
A koji su to sve mediji popratili slučaj šamara?fegusti prvotno napisa
žalosno je što nitko nikad ne bi niti saznao za kontejnere i prosvjed da nije bilo tog šamara :/
:uuummmmiiiiirrrreeeeem:aleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka čast klincima! Vidi se da su to pametno i promišljeno napravili (što su to izveli na ne radni dan), samo je stvarno žalosno da se u medijima pojavio šamar a ne njihov aktivizam i potreba za mijenjanjem stvari na bolje.
ajme, majko?! :shock:GrgurovaMama prvotno napisa
stvarno, što bi bilo?! :shock:
šta ti je sudbina... da si samo Grguru morala pelenu promijeniti, stigli biste nešto kasnije i imali zapriječen prolaz.
a onda... jadni "balonje": Nobilov šamar bi bio glađenje peruškom prema onome što bi im ti napravila?
ako nekom još nije jasno ,ja sam za klince 8) i protiv nobila i ne smatram da su svi klinci razularena banda .... tek da se zna
mare, pa ja sam sigurna da bi ti sa svojima na prve crte!
ipak si ti unuka babe - partizanke!
![]()
Zgraž, zgraž kako samo nekulturnih ljudi ima kojima iz bilokojeg razloga smeta zapeti u koloni. :shock:apricot prvotno napisa
![]()
Da, zaista je više nego krasno zapeti u koloni s bebom u autu. Posebno kad si sama, a beba u AS počinje urlati jer je gladna. Pa sad ne znaš bi li izvadila bebu i dojila ju na vozačkom mjestu mičući se metar u deset minuta ili ju ignorirala. Desilo se meni kad sam sat i pol stajala u koloni - i ne nisam se imala gdje skloniti iz kolone niti sam mogla upaliti sva četiri u jednoj jedinoj traci.
icyoh, pa pričamo o neradnom danu i kantama koje se mogu pomaknuti i o 10 minuta.
Čitajući neke vaše postove, čovjek bi pomislio da su blokirali zeleni val u ponedjeljak ujutro u devetom mjesecu i tak ga držali cijeli dan i ni hitnu nisu puštali :/
Paaa, vrijeme će pokazati da li je dečke trebalo podržati ili ne.
Ja i dalje mislim da kontejner na cesti nije daleko od balvana na cesti (to mi je bila prva asocijacija i teško se mogu odmaknuti od toga). Možda sam stara i predugo pamtim. Ako im ovo sad prođe, mislit će da mogu još štošta postići na ovakav način.
Kako god bilo, da su roditelji mislili da ih treba podržati, bili bi uz njih, a ne bi se tek kasnije išli tužakati u policijsku stanicu. Bar bih ja bila uz svoje dijete, da smatram kako to treba podržati. I još uvijek mislim da se moja djeca trebaju kloniti ovakve vrste aktivizma.
Joj, daj molim te!icyoh prvotno napisa
Nije mi trebao prosvjed pa da moram ostaviti auto na Branimirovoj, sa četiri žmigavca (autobusno ugibalište) i pješice, u podne, u srpnju, prehodam 4 kilometra do kuće jer je prestao disati od mržnje prema sjedalici.
Možete vi sada izvlačiti stotine nekih izgovora, ali svako sjedanje u auto je lutrija, brate mili.
A drugi put ću izmarisati svakoga onoga tko ne daje žmigavac; jerbo sam sigurna da me taj ugrožava barem stotinu puta više od 5 kontejnera na kotačima.
sjećate se kad nas je posjetio george dablju bush?![]()
kad nismo satima mogli maknuti s mjesta na kojem smo se zatekli?
MM je bio u dugavama i nije mogao prijeći u sloboštinu sat i pol, jer taman je gb sletio u veliku goricu.![]()
ili onaj neki summit koji se održavao u zagrebu kad je neki idiot iz policije naredio da se sve ceste zatvore pa su ljudi satima čekali da ih uopće puste da se u koloni dovuku do doma, valjda nekad oko 2 ujutro. sjećate se toga? pa su se stranci čudom čudili zašto je to napravljeno. ali bili su zahvalni, naravno, jer im se sve serviralo. na našu štetu.
aha, a zamislite samo kad jadranka ide negdje ili kad netko dolazi u posjet njoj ili mesiću? e onda vam se zatvore sve ceste u novom zagrebu dok ovi ne projure. ni pješački prijelaz se ne može koristiti.
mislite da je sve njih briga za hitnu pomoć? ili za moje pravo da na vrijeme stignem na odredište? ma, fućka im se.
šteta što nobilo ne putuje avenijom savezne republike njemačke. zanima me bi li pljusnuo policajca koji bi ga zaustavio na pola sata. jer, eto, u posjet nam dolazi kurdistanski predsjednik![]()
Mislim da sam napisala - ne znam koliko je prosvjed trajao niti kada je bio (na tri medija su bile tri različite info). I uostalom nije ni bitno.
Poanta je da ovakav prosvjed nije način.
Nitko (iliti barem ja) ne branim Nobila niti smatram da ga je imao pravo ošamariti. I točka, dalje njega više ne spominjem.
Također, ne podržavam ovakav način prosvjeda jer je kao prvo nenajavljen, a kao drugo nekontroliran. I samim time ilegalan.
I da, ometa i ugrožava druge.
Ponavljam - cilj prosvjeda NE opravdava baš svaku ilegalnu radnju koju će prosvjednik poduzeti.
I ne vidim razloga da se plješće nekome koji nezakonito ugrožava promet i ometa druge. Niti da se ismijavaju forumaši koji se usude napisati da im ne bi odgovaralo zapeti u takvoj koloni.
a ta djeca se mogu etiketirati kao "balonje".
samo zato što nisu korisnici Foruma?
I koga si išamarala?icyoh prvotno napisa
Ne mogu se složiti. Pogledajmo samo KOLIKO je odraslih u Hrvatskoj spremno na aktivizam, koliko ih je spremno izaći na ulice i reći "DOSTA!".. mizerno maloPeterlin prvotno napisa
. Pa ti ljudi su roditelji toj djeci. Ostaje samo nada da su ovi klinci buduće generacije koje će mijenjati svijet na bolje i da će ih biti sve više koji neće biti spremni sjediti doma i govoriti "baš nam je koma".
A da je nekome pozlilo u koloni pretpostavljam da bi se transformirala u Supermena i preletila zastoj.apricot prvotno napisa
Sigurna sam da ih se xy našao u toj situaciji kad je dolazio g. Grm, i šta su mogli - sjest i plakat satima.Icyoh prvotno napisa
Ajmo onda osuđivat te situacije koje su fakat koma i ugrožavajuće za ljude, a ne klince koji su promišljeno stavili kante na 10 min na neradni dan bi šteta bila što manja.
ja se sjećam, bila sam pred porod s Lolom, da je došla na termin rodila bi se na zaobilaznicisladjanaf prvotno napisa
![]()
Ovo je već drugi ovakav prosvjed, ja skidam kapu balonjama koji su se usudili boriti za svoja prava, a ne sjediti u foteljama i njurgati na sve i sva.
Meni se čini da neki ne bi djecu ni u partizane pustili![]()
icyoh prvotno napisa
Iskreno rečeno, poznavajući Apri, ne bi se pretvorila u Supermana, već u Superwoman ili Catwoman. Definitivno bi preletila zastoj.![]()
Mima prvotno napisa
![]()
![]()
![]()