A da baba ima pimpek, pretpostavljam da bi bila deda.icyoh prvotno napisa
A da baba ima pimpek, pretpostavljam da bi bila deda.icyoh prvotno napisa
e a oni penzići kaj imaju hodalicu ispred sebe, koliko tek njima treba da pređu cestu? jel ti dođe da ih malo ....? još ako su neinteligentni penzići koji su kad su mladi bili kvartovski balonje ti su sigurno najgori i ne zaslužuju drugo nego da ih se pogura malo branikom, jel tak?GrgurovaMama prvotno napisa
da je netko moje dijete ošamario poludila bi![]()
nema toga što bi moglo napraviti da bi opravdala nečiji šamar
tu sam ja da nađem adekvatnu kaznu (koja nikada nebi bila fizičko kažnjavanje)
ja im skidam kapu za prosvjed
tako mali,a već veliki aktivisti
bore se za svoja prava
možda će neki od njih sutra mijenjati svijet
izbrisalo mi post, nikako se naviknut na kopiranje proje slanja![]()
decki nisu prijavili prosvjed, ok, za to ce vjerojatno dobiti prekrsaju prijavu jedan od njih, ali to nece i ne moze uciniti ovaj samar meksim niti ovaj prosvjed tvrdjim
da su prijavili, kako je netko rekao, vjerojatno se ovo ne bi dogodilo jer bi policajac bio tamo. a ne znam zasto nisu jer prosvjed nije tesko prijaviti. a nije im niti prvi put da isti ovaj prosvjed na jednak nacin organiziraju. cak i kad je adhoc organiziran, policijske postaje izlaze u susret mimo zakonskih rokova za prijavu prosvjeda. nije ni problem prijaviti zaustavljanje prometa ako je jasna svrha toga, zelena akcija je puno puta zaustavila promet pa se djeca ipak ne radjaju u kolonama. (jednom cak i u akciji s nama, za igrat gumi gumi i skolice u preradovicevoj). zaustavljaju promet i prajdovci i traktoristi i branitelji, i neka zaustavljaju, svi oni.
jer nije ustavno pravo cista cesta
ali jest pravo na igru i na prostor za igru
ova djeca zive u drzavi i u gradovima koji proracune kresu bas na mladima i na projektima za mlade.
neka nam onda zaustavljaju ceste, nama koji imamo(imaju) djecu koja su jos premlada da bi se s njima solidarizirali ili imamo(imaju) djecu toliko staru da smo(su) vec zaboravili da su djeca vazna.
vazan je sastanak naprimjer. ili neka druga jednako odrasla stvar.
pa ih se zbog toga smije tuci, smije ih se pljuvati, gaziti po njima i vikati im stoko kao neki dan pred jednim ministarstvom, i mozemo biti gotovo sigurni da nas odrasle nitko nece zbog tog kaznjavati.
kaznit cemo njih jer nisu prijavili prosvjed.
Pješaci su neinteligentni, jer prelaze na pješačkom, ali je zato GrgurovaMama pokazuje kako frustracija može biti dobra kad joj je posljedica akcija.
Problem je možda samo što je smislila gaženje ili šamaranje pješaka, umjesto da je sjela i napisala dopis ili pak nazvala ured zadužen za promet pa opisala problem i pokušala ga rješiti na taj način.
Imati obraza kritizirati klince, a u svom problemu najbolje što možeš smisliti je gaženje nekog, baš si 8)
I ja sam na strani te djece, ali nisam to htjela napisati, nego me zaintrigiralo ovo kaj je tweety napisala o postu GrguroveMame, pa sam ga išla tražiti.
Pješaci koje ona spominje su stanari Pantovčaka i okolnih ulica koji prosvjeduju zbog nedostatka parkirnih mjesta u ulicama u kojima žive. I još ih naziva neinteligentnim. Pa mi smo svi "neinteligentni" kaj se ne bunimo oko širenja parkirnih zona u našem gradu.
No, da se vratim na temu, podržavam djecu iz naslovne teme.
A da su prijavili prosvjed onda ne bi prekršili propise i (pretpostavljam) imali policijsku zaštitu.daddycool prvotno napisa
No čemu poštovati pravila ako nam ne pašu?
da su prijavili onda ti nebi smetalo što su zaustavili promet?
Da su prijavili, onda bi se unaprijed znalo da će radi prosvjeda biti zatvoren promet i policija bi preusmjeravala aute okolnim ulicama.tweety prvotno napisa
ma vraga bi se znalo!
pa nije to prosvjed na nivou željezničara ili zetovaca!
Misliš da bi zbog deset minuta 25.12. radili preregulaciju?
Iskreno, sumnjam.
ja ne znam zašto je to tako, ali auto na neke ljude stvarno djeluje čudno - pretvara dr. jekylle u mr. hyde. povampire totalno za volanom. ma šta ošamarit, ubit nekog radi 5 minuta čekanja.
inače mogu strpljivo čekati na kasi u turbo limaču na badnjak pola sata ako treba, ali nedaj bože 5 minuta čekati u autu.
jeste i vi to primijetili? :/
A čak i da jesu, opet bi se valjda našao neki namčor ovdje koji bi živčanio jer je morao okolo, a ne po pravcu.
U svakom postupku možemo naći nešto negativno, baš kao i pozitivno ako to želimo.
Smetalo bi mi jer sam zapela na cesti.
No onda bi to bilo najavljeno, organizirano i pod policijskim nadzorom. I sukladno pravilima.
A ne ovako na divlje - meni se sprdne da sam ljuta jer ne radi semafor u mojoj ulici pa legnem na tramvajsku prugu.
da su dečki spržili 1000cd-a i probali ih prodati preko Neta da zarade za parkić onda bi se zgrozili. Jer je to ilegalno.
A kada izbace kontenjer na cestu onda je to aktivizam. I nema veze što je ilegalno.
To je ono što mene muči u cijeloj priči.
ne razmišljah o tome, ali sad kad si to ovako napisala-fakat!cvijeta73 prvotno napisa
ja mislim da je sad pravo vrijeme za uključivanje babica u raspravu.icyoh prvotno napisa
![]()
Normalno da je tako, iz reda možeš izaći kada želiš, svojevoljno si se našla u toj situaciji, mogla si znati da će se čekati. Ovdje se radi o nečemu što nisi znala, na šta nemaš nikakvog utjecaja.Normalno da su reakcije drugačije.tweety prvotno napisa
ali onda nitko ne bi došao pred te kontenjere i svrha prosvjeda ne bi bila ispunjena. nije fora prosvjedovati kad nikome ne smetaš.Deaedi prvotno napisa
za početak, mene je zapanjilo da netko na svoju ruku gura kontejnere na cestu
skup nije prijavljen, nema policije, nema posebne regulacije prometa, nema znaka..nama je prijatelj tako prije tri tjedna slupao auto, vozio, i naletio na zatvorenu traku bez znaka upozorenja prije toga..mislim, tužit će ceste, naravno..za naknadu štete
također me razveselila činjenica kako je jedno tako spontano okupljanje za koje nitko domalo nije znao popraćeno sa dva skrivena profi fotografa koji slikaju šamar iz tridesetdva kuta, i kako to izlazi po svim novinama u roku odmah i od toga se za nas sa sitnim zubalom radi neki poluskandal koji je vezan isključivo za nobila, a popratna pričica o djeci i igralištu ovdje je samo da malo gane ekipu, i kaže nam ponešto o nobilu
zatim nobilo..tko bi uopće normalan bio na strani nekog ovakvog..
http://www.poslovniforum.hr/about/zi5m.asp
dalje ne bi o njemu..doduše, u zemlji u kojoj određeni kandidat ide u drugi krug, takve pojavnosti su normalne, pa čak dapače i poželjne..ono, birači to vole i cijene
potezati sad pitanje ustavnosti prava djece na igru meni je u ovoj zemlji i u datim okolnostima prenaivno, nažalost
a također me zanima gdje je obraćanje veleuvažene pravobraniteljice..djeca se ovdje koriste na svakojake načine
mozda su ga klinci angazirali da osamari jednog, zbog publiciteta. sto je opet jedna vrsta aktivizma (iako malo vuce na politicki).
a pazi ovo, nobilo bi jadan infarkt doživio![]()
http://metro-portal.hr/galleries/photo/2900/
maknula sam sva offtopičarenja (i moderatorska i ona druga) kako ne bi opet dobili po prstima.
Molim da se držite teme.
A što je konkretno tema?
Zgražanje nad nasilnikom ili opravdanost ilegalnih akcija?
Jer ja to vidim kao dvije potpuno zasebne teme.
A konstantno se provlači insinuacija da oni kojima ovakav ilegalan i nekontroliran način prosvjedovanja ne paše odobravaju Nobilovu reakciju.
Potpis na icy, a bila bih zahvalna nekome tko bi možda pronašao kakav link s kompletnom pozadinom prosvjeda, da se i ja uvjerim kako su ta djeca ustvari jedina garancija za bolje sutra.
gle icyoh,
kako god se uzme što je tema ovog topica, vidim da ti je izuzetno interesantna, jer svako malo na njoj osvaneš.![]()
dakle, želiš li pisati nešto na ovu temu, slobodno piši, želiš li podbadati ili si nervozna zbog nečeg, duboko udahni pa probaj opet nešto normalno napisati ili jednostavno, nemoj.
mislim da ne nekoj od ovih stranica imaš neki link, čak i ne stariji članak sa prvim prosvjedom, ili jednostavno upiši nešto na ovu temu u google. nećeš naći samo jedan članak.Svimbalo prvotno napisa
Brišem offtopičarenja.
Deaedi, i na tebe se odnosi moj prethodni savjet.
druga verzija ili kako je to trebalo biti:
božićno jutro.
vjernik ili ne, toplo ti je oko srca.
nobilo vozi auto, dođe do klinaca, izađe iz auta, pita ih što je to, kako je i tako, sjedne u auto i na laptopu, onako iz rukava (što mu sigurno ne bi bio ni najmanji problem, pametan je on bez daljnjega i stručan) u par minuta sroči pravi dopis gradu, uruči ga klincima, klinci presretni, on ponosan - učinio je dobro djelo, svi auti koji su se našli tu u taj tren trube u znak potpore, plješću, nekom i suza u oku kane, fotografi slikaju, sutra u novinama naslov - poznati odvjetnik pomogao kvartovskim klincima, božić na zelenom valu, it's a wonderful life itd itd
svi sretni.
![]()
To se nažalost događa samo u filmovima. A i Nobilo sigurno nije osoba koja bi tako nešto napravila.cvijeta73 prvotno napisa
Prosvjed je opravdan, način baš nije prikladan.
Eh, upravo na to sam mislila kad sam rekla da se očito gleda previše filmova a la Družba Pere Kvržice, gdje smo svi za jednog, i jedan za sve, a nitko nije huligan, i svi su na ponos matera svojih.cvijeta73 prvotno napisa
svimbalo, pa nije to baš neki takav sf, zar ne? ok, makni patetiku, trube i to.
ja sam sigurna npr. da je kojim slučajem naišao josipović, da bi upravo to napravio.![]()
i još dva dana prije izbora![]()
Gle mamma San, meni je tema o (ne)opravdanosti ilegalnih prosvjeda interesantna. I više nego interesantno mi je čuti razloge radi kojih se takve "akcije" podržavaju. A ponavljam, ilegalne su i protuzakonite.mamma san prvotno napisa
I uvijek mi je zanimljivo slušati kako cilj opravdava sredstvo![]()
Naročito kada se to tako selektivno primjenjuje![]()
Nasilje uopće ne spominjem - niti pravdam.
I još mi je fascinantno kako obrazovana osoba sudjeluje u debati bez da uopće sluša sugovornika. Ništa, morat ću i ja naučiti izvrtati tuđe postove. A možda mi se i dozvoli da budem cinična![]()
Sviđa mi se kako su postupili klinci i mislim da nisu nikoga ugrozili tih 10 minuta. Treba se boriti za sebe. Nisu razbijali, nisu divljali. Ne vidim čemu povlačiti paralelu sa huliganima koji ljudima bacaju farbu na auto ili razbijaju prozore na školi. To je za svaku osudu.
Moram napomenuti da mi je drago kada vidim djecu na igralištu, a ne doma prikovane cijeli dan za monitor. Neka se kreću i bave sportom, zašto im to onemogućiti?
Za Nobila nemam riječi, fuj!
Dobra ideja, a mogli su se klinci i sami sjetiti da konzultiraju nekog odvjetnika (nadam se ne tog).cvijeta73 prvotno napisa
e, vidiš...Svimbalo prvotno napisa
ja se zbog toga učlanila u Rodu; ne treba mi TV.
i uvijek me ima tko izvući iz bunara sa monoksidom.
ne opravdavam postupak odvjetnika, niti sam rekla da bi ga ja pljusnula- rekla sam: mislim da bi i od mene dobio flisku!! vjerovatno tj. sigurno ne bi...ali bi poludila ako bi trajalo duže od 5 min jer bi G sigurno tih 5 min urlao do besvjesti...možda bi izašla i informirala se o čemu se radi te pitala kada misle završit sa paradom a onda kud koji....možda ne bi niti to...šta bi bilo kad bi bilo...
govorim da prosvjedi moraju imati dozvolu te moraju imati neko osiguranje od policije...bar ja tako mislim...
svaka čast klincima na inicijativi ali imaju greške u koracima...i da, lijepo je da bar netko diže glas za neki klinac u našoj državi...ali sve ima svoje mjesto i vrijeme
što se tiće prosvjeda na pantovčaku- znam jako dobro tko i zašto prosvjeduje- i mi nemamo parkirati gdje auto i kružim 5 puta po cijelom kvartu pa ne prosvjedujem ali to je za neku drugu temu...
tako je, to je na temu o mojoj i tvojoj sramoti, jer u svojem gradu kružimo ko ovce i ne činimo ništa po tom pitanju. nit pišemo, nit prosvedujemo.GrgurovaMama prvotno napisa
bar ja. samo njurgam dok kružim.a kad ne kružim nego upadnem od prve na neko mjesto, onda sam bezobrazno sretna, jer sam ja uspjela a susjed će nažalost morati kružiti.
meni je i njihova greška u koracima (mislim na neprijavljivanje) draža, nego moje nečinjenje ičeg.
malo je skrenula ova rasprava...
bit je bio onaj šamar a ne neprijavljivanje prosvjeda.
sviđa mi se cvijetin scenarij... i vrlo je stvaran samo kada bi bilo malo više dobre volje i peri kvržica... jedino što tada ne bi ni bilo potrebe za ovakvim, prijavljenim ili ne, prosvjedima.
meni je to sasvim ljudski.icyoh prvotno napisa
ako je neka namjera/akcija u osnovi plemenita, ali se u njenom provođenju zaobišao zakon, skloni smo opravdavati je vođeni srcem.
jasno mi je da pravo ne može tako funkcionirati.
ovaj prosvjed nije niti protuzakonit niti ilegalan, on je SAMO NEPRIJAVLJEN
pa ako ćemo baš po zakonu, ovo čak nije ni prosvjed, jer je za prosvjed potreban određen broj ljudi.ivarica prvotno napisa
a ako ćemo ga računati pod prosvjedom onda je nezakonit jer zakon o javnom okupljanju lijepo kaže što je potrebno napraviti da bi se organizirao prosvjed ili mirno okupljanje.
ovo što su oni napravili je zapravo kršenje zakona o javnom redu i miru i zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Točno. I zato su oni dobili prekršajnu prijavu.Tashunica prvotno napisa
No, ono što je učinio odvjetnik Nobilo, ne bi trebalo ići pod prekršajnu prijavu, već pod malo teže zakonske odredbe.
Također, to mu nije prvi put (što se tiče ovih javnih "istupa"). I prethodni put, 2007. godine ju išamarao nekog lika, platio 1600 kuna odštete i izvukao se zastarom.
Sad, sudeći po nekom članku, mislim Jutarnjem, i odvjetnička komora se ovdje oglasila, pa će ga, nadam se, barem dočekati sa nekim privremenim (disciplinskim) isključenjem. S tim, da kod prvog javnog šamaranja, to nije učinila.
s ovim se slažem u potpunosti.mamma san prvotno napisa
ovo i ja potpisujem, nevezano za temu o prosvjedu. Iznenadilo me da odrasao čovjek, eu prvak u karateu dobije prekršajnu prijavu jer je udario maloljetnika.Tashunica prvotno napisa
OT, gledam jednom neku reportažu i najavljuju jednog od najuglednijih hrv. odvjetnika. I sad si ja mislim kog će prikazati, a ono Nobilo.
pa zašto se onda razglaba o prosvjedu, kad je šamar taj koji je za raspravu
zašto analiziramo što su dečki učinili krivo (pored puno toga što su učinili odlično! ali važno je dlaku u jajetu naći!), padaju i neki bjesovi i ljutnje, umjesto da provjeravamo koje su mjere poduzete protiv nobila, i raspravljamo o tome koje bi trebale biti.
inače, prosvjedi ovog tipa (kratko blokiranje ceste) su uobičajena stvar u europi/svijetu; ne prijavljuju se policiji jer ih policija neće odobrit, ali svejedno se rade. ne putujem mnogo po svijetu ali kad god mi se netko blizak vrati s puta pričaju mi na koje su sve prosvjede naišli, a ja se mislim - jooj, kad će tako kod nas! sudeći po ovom topicu, očito ne tako brzo :/
ja sam prije jedno godinu i pol naletila na prosvjed u grazu, njih 15-ak borci za prava životinja, prosvjedovali su protiv nošenja krzna.koryanshea prvotno napisa
bili su na prostoru ispred mosta u annenstrasse, dijelili letke, izvikivali svoje parole, policija ispred njih blizu trga i iza njih na mostu, niti jedan nije promolio nosom na cestu dok nije bilo vrijeme pokreta i onda su uz pratnju policije krenuli dalje.
i to je po meni ok, organizirano i uz pratnju policije tako da niti oni mogu raditi nešto izvan planiranog, a niti njih nitko ne može napadati.
a nekakva velika rasprava na temu je li nobilo pravilno postupio nije niti potrebna, mislim da smo se svi tu jednoglasno složili.
koryanshea prvotno napisa
xxxxxxx
pa tema je i postavljena upravo ovako kako si ti napisala u prvom pasusu, ali otišla je u druge vode, jer veći broj forumašica više su zabrinule kante i (po meni apsolutno opravdani) prosvjed djece, nego šamaranje djece od jednog nasilnika, pa još i k tome odvjetnika.
joe srečo ja ne znam ni da smo prestaliJoe prvotno napisa
![]()
mamma san sve je u očima promatrača, ti misliš da smo se mi zabrinule za kante (oooo jadne naše kante), a mi smo se samo nadovezale na prvi post u kojem se iste spominju.