-
Treba mi hitno pomoc
Porodila sam se pre skoro 3 mjeseca (9.01 ce biti tri mjeseca). Dete dojim jos od prvog dana i nisam imala problema ni jednom. Dete lepo napreduje. Problem se javio jutros kada sam se probudila i osjetila bol u levoj dojci, bol je prisutna i na dodir. Ne boli bradavica ni okolo nje vec prednji deo. Sinoc sam osetila da mi je dojka bila puna i tvrda i malo sam se izmuzla posto je mali spavao i nisam ga htjela buditi. Ne boli me kada dojim malog na toj dojci i mleko ide normalno kao i do sada. Popodne sam osjetila slabu groznicu i slucajno proverila kad ono temperatura 37.2. Neznam sta da radim , dali je od bola u dojci. Molim vas hitan savet ili iskusto. Dali smem uzeti nesto za temperaturu ako se poveca tokom noci i dali mozda da primenim neku oblogu za dojku, i dali da dojim dete i dalje na njoj
-
nisam tako sto dobila,ali sam procitala korisne tekstove na rodi, ne znam dali si ih ti procitala?? evo link http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1121
isto tako,znam da ako budes imala temperaturu, da mozes piti paracetamol, i dojiti bez problema..
evo, dok ti se jave savjetnice za dojenje,..
-
Osoblje foruma
Zvuči kao mastitis. Ako temperatura poraste, smiješ uzimati lijekove za snižavanje temp na bazi paracetamola (Lupocet, Lekadol). Možeš tuširati dojku toplom vodom ili je (ako je dovoljno velika za to) staviti u posudu s toplom vodom (nagneš se nad posudu). Također možeš na tu dojku staviti list kupusa, samo ga nemoj držati predugo (mislim da ne dulje od 2 sata) da se ne bi smanjila produkcija mlijeka.
Dapače, stavljaj bebu na tu dojku, ona najbolje može riješiti zastoj mlijeka (ako se o tome radi). I masiraj dojku (znam da boli, ali pomaže).
Na tvojem mjestu bih svakako nazvala Rodin SOS za dojenje, a ako do sutra ne bude bolje, otišla bih doktoru.
-
X laumi...
ziher mastitis...prošla ga pred tjedan dana nakon 5 mjeseci uspješnog dojenje...doduše nije bilo kvržica ali je bila prisutna bol na dodir, crvenilo i temperatura....oblozi od kupusa topli prije podoja (ja sam stavljala oprane listove između gaze i prešla to toplom peglom) a hladni oblozi između podoja. nastoj ne spavati na toj strani, što više stavljaj bebu na tu ciku. Ako temperatura ustraje više od 24sata možda će trebati i antibiotik......
-
momentalno nemam temperaturu, pala je sama nisam nista uzimala, ali se osjecam kao da cu da dobijem grip. Dojka malo manje boli ali i aalje je bol prisutna. Mecem malog cesto na nju. Nije trvda a ni otekla, nema crvenilo ni kvrzice samo ta bol pa neznam dali da mecem te obloge
-
Osoblje foruma
Neće ti štetiti oblozi.
Samo da te upozorim, mastitis (ako se kod tebe uopće o tome radi) ponekad vrlo brzo napreduje. Pazi na temperaturu i ako ne prođe za koji dana ili ako se simptomi pogoršaju, idi kod doktora. Nitko ti ne može preko neta postaviti dijagnozu. Možeš još eventualno nazvati savjetnice za dojenje na SOS-u, do 21 h.
-
nadam se da je samo nebakterijski mastitis uzrokovan možda nekim krivim položajem na dojci ili možda soorom koji nije bio jako izražen.....u svakom slučaju nadam se da će što prije proći kako bi ponovno uživali u čarima bliskosti i hranjenja svog malog čuda....
-
Sve je u redu. Postupila sam kako ste me savetovale. Izgleda da je bio mastitis u blazoj formi. Nema vise boli i svi smo srecni
-
predivna vijest...odsada dobar položaj beboline uz puno dobre papice i odmor...joj kada bi ja tako mogla s jednim kikićem uživati...a ono na mojim grudima dvojica i dvije princeze koje se sestrinski igraju (dakle svake 2 minute je skrika i vika
)
sretno!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma