Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kesteni

  1. #1
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno Kesteni

    Kuharice koliko dugo se kuhaju kesteni otprilike i jel se ubace u kljucalu ili hladnu vodu.
    Pokusatu cu napravit kolac od kestena prvi put u zivotu.Ako imate koji savjet samo naprijed.Hvala

  2. #2
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Ja ih ubacim u hladnu vodu (neproključalu) i kuham oko sat vremena.

    Ove godine još nisam niš radila, prošle sam radila kesten pire. Prvo sam ogulila kestene, skuhala ih i onda još ogulila onu smeđu koricu koja zaprava s kuhanih kestena sama otpadne.
    Protisnula kestene u pire i to je to.

  3. #3
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    E hvala,znaci prvo ogulit pa ubacit dobro da sam pitala.

  4. #4
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    A čuj, meni je tako najlakše.

    Kad prvo skuham kestene pa ih trebam oguliti, pol kestena mi ostane na kori.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kate, jednostavnije ti je kupiti već kuhani i pasirani kesten.
    U Bili je bilo paketića po 500g, madžarske proizvodnje... samo za 8 kuna.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    meni je majstor koji samo radi kesten pire rekao isto tako...
    da ih potopim sto duze mogu u hladnu vodu i onda ogulim pa kuvam

    ne znam koji madjarski kesten kupujete ali sve koje sam ja nasla su vec bili i zasecereni i imali rum i jos neke aditive.

    mislim da je bolje praviti sam.

  7. #7
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Kada ih kuham u expres loncu bez problema ih naknadno ogulim. Isto stavim u hladnu vodu. Na žalost nemam vremena za čiščenje, pa je prošle godine prabaka Mislavu čistila i ostavila čak i za kolače. Prošle godine mu nisam davala kupovni zbog šećera i aditiva, samo bi mu stavila gore šlaga i mljac. Ove godine već užica toliko slatkiša da mislim da je svejedno ... kesten manje-više...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    U autu
    Postovi
    298

    Početno

    Saška koliko kuhaš kestene u ekspres loncu?

  9. #9
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Kada se podigne pipak (kada proključaju) smanjim vatru na minimum i kuham još 7 minuta (tako bi trebalo, ali obično zaboravim pa isključim kada se sjetim).

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    kako idu kesteni i dojenje?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Ja ih opet volim pecene. Zasjecem ih i pecem u pecnici oko 20-30 min.

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Romina prvotno napisa
    kako idu kesteni i dojenje?
    Dok dojiš, smiješ jesti sve što ti odgovara.
    Jedino, ako baš vidiš da bebi nešto smeta... ukineš tu namirnicu.

  13. #13
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja sam naprosto luda za kestejem, obožavam ih i pečene i kuhane! Već sam otvorila sezonu!

  14. #14
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    A kad ste klincima počeli davati kestene? Mi još nismo ali se spremam danas kuhane. Malo me jedino strah jer dosta napuhavaju.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Ne više od graha i mahuna. A da ne spominjem brokulu i karfiol, a oni su nam bili druga serija dohrane. Klinicima to ne smeta kao nama, oni se ne pate zadržavajući vjetrove.

  16. #16
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Frano jako voli kestene, a Katarina ih teško jede jer su joj malo presuhi. Slično je bilo i s njim - ali se s vremnom naviknu.

  17. #17
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Fran ih je jeo već i prošle godine. Ali o je onda već jeo i grah i mahune. Baš što mamazika kaže, oni nemaju problema sa zadržavanjem vjetrova, ako je u tome problem. Inače, kesteni su ful zdravi.

  18. #18
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Super!
    Izgleda da ću se noćas ugušiti pošto mi je njegova guzica najčešće nabijena na nos

  19. #19
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Brunda, valjam se od smijeha, samo zamišljam sliku!

  20. #20
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Moja M sama pojede više od pol mjerice (MM i ja svaki po 3-4 kestena). Moram joj sve oguliti i trpa ih jedan za drugim. Naravno, poslije smrducka.
    A počela ih je jesti prošle godine (s 2.g.).

  21. #21
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Probao je jedan, rekao mmm fino i nije više htio. Ipak sam spavala u pristojnoj atmosferi.
    Inače, obožavam kestene, više pečene ali ni kuhane ne odbacujem.
    Imam baš tavicu za pečenje kestena s rupama na dnu i hvataljku koja je s jedne strane kao žlica a s druge ima nož s kojim zareže kesten. Ispadnu baš kao oni na štandu, mmm. ma kupit ću ih danas i navečer pečem...

  22. #22
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Eh, zaboravih napisati da osim što je jedan pojeo, od ostalih je radio vlakove i helikoptere bušeći ih čačkalicama.

  23. #23
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Evo vam recept za kolač od kestena koji sam smislia prije pola sata, a bio je gotov prije desetak minuta:

    u protvan poredala ptiber
    kupljeni pasirani kesten (bio je zaslađen, pa poslije nisam stavljala šećera)
    šlag (od slatkog vrhnja) - bez mrve šećera.

    Gotovo je DOSLOVNO za 10 minuta.

    A mogu se kesten i šlag izmiješati, pa onda gore još jedan red keksa i čokoladna glazura.
    Naprimjer.
    Onda treba... 15 minuta.

  24. #24
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Kod tebe, zeno, sve naopako - supu pravis sat vremena, a za kolac ti treba 10 minuta :D

  25. #25
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa hajde ti nasjeckaj po jedno od onoga svega što sam nabrojala... za manje od 45 minuta!

    ali, kolač je mrak!

  26. #26
    Macak2

    Početno

    Ja malo kasnim, ali bolje ikad nego nikad. Ja sam dobila savjet kako čistiti kestene za kesten pire. Skuhaju se u ljusci, zatim ih nožem prepolovite i protisnete kroz ono za bijeli luk. Ona klješta, ne znam kako se zovu, imaju rupice pa se može protisnuti. Stvarno ide brzo i sve izađe iz ljuske.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •