Kuharice koliko dugo se kuhaju kesteni otprilike i jel se ubace u kljucalu ili hladnu vodu.
Pokusatu cu napravit kolac od kestena prvi put u zivotu.Ako imate koji savjet samo naprijed.Hvala
Kuharice koliko dugo se kuhaju kesteni otprilike i jel se ubace u kljucalu ili hladnu vodu.
Pokusatu cu napravit kolac od kestena prvi put u zivotu.Ako imate koji savjet samo naprijed.Hvala
Ja ih ubacim u hladnu vodu (neproključalu) i kuham oko sat vremena.
Ove godine još nisam niš radila, prošle sam radila kesten pire. Prvo sam ogulila kestene, skuhala ih i onda još ogulila onu smeđu koricu koja zaprava s kuhanih kestena sama otpadne.
Protisnula kestene u pire i to je to.
E hvala,znaci prvo ogulit pa ubacit dobro da sam pitala.
A čuj, meni je tako najlakše.
Kad prvo skuham kestene pa ih trebam oguliti, pol kestena mi ostane na kori.
kate, jednostavnije ti je kupiti već kuhani i pasirani kesten.
U Bili je bilo paketića po 500g, madžarske proizvodnje... samo za 8 kuna.
meni je majstor koji samo radi kesten pire rekao isto tako...
da ih potopim sto duze mogu u hladnu vodu i onda ogulim pa kuvam
ne znam koji madjarski kesten kupujete ali sve koje sam ja nasla su vec bili i zasecereni i imali rum i jos neke aditive.
mislim da je bolje praviti sam.
Kada ih kuham u expres loncu bez problema ih naknadno ogulim. Isto stavim u hladnu vodu. Na žalost nemam vremena za čiščenje, pa je prošle godine prabaka Mislavu čistila i ostavila čak i za kolače. Prošle godine mu nisam davala kupovni zbog šećera i aditiva, samo bi mu stavila gore šlaga i mljac. Ove godine već užica toliko slatkiša da mislim da je svejedno... kesten manje-više...
Saška koliko kuhaš kestene u ekspres loncu?
Kada se podigne pipak (kada proključaju) smanjim vatru na minimum i kuham još 7 minuta (tako bi trebalo, ali obično zaboravim pa isključim kada se sjetim).![]()
kako idu kesteni i dojenje?
Ja ih opet volim pecene. Zasjecem ih i pecem u pecnici oko 20-30 min.
Dok dojiš, smiješ jesti sve što ti odgovara.Romina prvotno napisa
Jedino, ako baš vidiš da bebi nešto smeta... ukineš tu namirnicu.
Ja sam naprosto luda za kestejem, obožavam ih i pečene i kuhane! Već sam otvorila sezonu!
A kad ste klincima počeli davati kestene? Mi još nismo ali se spremam danas kuhane. Malo me jedino strah jer dosta napuhavaju.
Ne više od graha i mahuna. A da ne spominjem brokulu i karfiol, a oni su nam bili druga serija dohrane. Klinicima to ne smeta kao nama, oni se ne pate zadržavajući vjetrove.
Frano jako voli kestene, a Katarina ih teško jede jer su joj malo presuhi. Slično je bilo i s njim - ali se s vremnom naviknu.
Fran ih je jeo već i prošle godine. Ali o je onda već jeo i grah i mahune. Baš što mamazika kaže, oni nemaju problema sa zadržavanjem vjetrova, ako je u tome problem. Inače, kesteni su ful zdravi.
Super!
Izgleda da ću se noćas ugušiti pošto mi je njegova guzica najčešće nabijena na nos![]()
Moja M sama pojede više od pol mjerice (MM i ja svaki po 3-4 kestena). Moram joj sve oguliti i trpa ih jedan za drugim. Naravno, poslije smrducka.
A počela ih je jesti prošle godine (s 2.g.).
Probao je jedan, rekao mmm fino i nije više htio. Ipak sam spavala u pristojnoj atmosferi.
Inače, obožavam kestene, više pečene ali ni kuhane ne odbacujem.
Imam baš tavicu za pečenje kestena s rupama na dnu i hvataljku koja je s jedne strane kao žlica a s druge ima nož s kojim zareže kesten. Ispadnu baš kao oni na štandu, mmm. ma kupit ću ih danas i navečer pečem...
Eh, zaboravih napisati da osim što je jedan pojeo, od ostalih je radio vlakove i helikoptere bušeći ih čačkalicama.
Evo vam recept za kolač od kestena koji sam smislia prije pola sata, a bio je gotov prije desetak minuta:
u protvan poredala ptiber
kupljeni pasirani kesten (bio je zaslađen, pa poslije nisam stavljala šećera)
šlag (od slatkog vrhnja) - bez mrve šećera.
Gotovo je DOSLOVNO za 10 minuta.
A mogu se kesten i šlag izmiješati, pa onda gore još jedan red keksa i čokoladna glazura.
Naprimjer.
Onda treba... 15 minuta.
Kod tebe, zeno, sve naopako - supu pravis sat vremena, a za kolac ti treba 10 minuta :D
pa hajde ti nasjeckaj po jedno od onoga svega što sam nabrojala... za manje od 45 minuta!
ali, kolač je mrak!
Ja malo kasnim, ali bolje ikad nego nikad. Ja sam dobila savjet kako čistiti kestene za kesten pire. Skuhaju se u ljusci, zatim ih nožem prepolovite i protisnete kroz ono za bijeli luk. Ona klješta, ne znam kako se zovu, imaju rupice pa se može protisnuti. Stvarno ide brzo i sve izađe iz ljuske.