Results 1 to 4 of 4

Thread: Torta od kestena na portalu - pitanjce

  1. #1
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default Torta od kestena na portalu - pitanjce

    IvnaK & MirelaBL

    svidja mi se recept
    samo niste nigdje napisale tj. odale tajnu, a ta je KAKO najlakse oguliti kestene za tu vasu kremicu

    i... opce ne vidim te kestene na slikama

  2. #2
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    kesteni su u Ledovoj kutiji (500g) - nisi valjda mislila da bih ih ja kuhala, gulila, pasirala...

    bademe pofuriš vrelom vodom i onda se lako ljušte (ima i ta sličica, ali ne stane sve na portal). A da je torta fina... ma prefina je!

  3. #3

    Default

    Kesteni se skuhaju i još vrući moraju guliti, tako najlakše ide, najbolje kuhati manje količine, vaditi po nekoliko iz vruće vode i guliti. Mi smo jučer nabrali nekoliko kila i večeras i sutra nas čeka krvavi posao (zabode se pod nokat pa i doslovno bude malo krvi), al zato kad se rade kolači nema većeg gušta nego kad znaš da si sam brao (baš nam je bilo lijepo jučer, na Kožlaku iznad Bregane, samo što ih ima malo, sve je već pokupljeno) i pripremio.

  4. #4
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Možete raditi i s kupovnim kestenom ako nemate vremena ili živaca ih raditi kod kuće. Isto tako, koristite kupovi i kad radite kolač kad nije u sezoni svježeg kestenja. Ja sam napisala s domaćim jer je finije.

    Evo vam recept za domaći kesten pire:

    Sastojci:
    • 1 kg kestena
    • 1 i pol dl mlijeka
    • 1 žličica maslaca
    • 25 dag šećera u prahu
    • 1 žlica ruma

    Priprema:
    Najlakši način kako ćete oguliti kestenje je slijedeći: kestenje zarežite i kuhajte 3 minute. Ogulite tvrdu koru i stavite ih do kraja kuhati u malo posoljenu vodu. Sada će se svijetla kožica guliti bez problema.
    Za pire protisnite kestene, dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, šećer u prahu i rum. Sve zajedno dobro izmiješajte i po želji dodajte još šećera.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •