Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 283

Tema: Svi nasi izbori

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Svi nasi izbori

danas ja na biralistu u 18,45
    i gledam trazi zena mene na onoj listi i ja na lijevoj stranici
    a tamo JEDINA koja je izasla
    skicunla ja usputi i na desnu stranu, a tamo mozda dva ili tri zaokruznena

pa dobro ljudi, ZASTO ne izlazite na faking izbore
    ne samo na ove, nego na sve izbore, nisu nam ovo bogme prvi s ovak slabim odazivom biraca

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:? ja sam baš iznenađena slabim odzivom

Ja sam danas bila na izborima prvi puta nakon devet godina i iznenadila me gužva, ljudi su se slijevali prema školi u kojoj se glasalo, a tamo se stvorio red. Tako da me baš iznenadilo to što je malo ljudi izašlo na izbore.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i slusam maloprije Bagu, kaze da se cekaju rezultati dijaspore
    i opet ce nam dijaspora bit za sve kriva
    a nije
    jer dijaspora samo napravi ono na sto ima pravo - izadju na izbore i biraju
    za razliku od onih koji nisu dijaspora i ne da im se nikam ic i nikog birat
    da im se samo pricat kak dijaspora uvijek sve shebe

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da mi na Balkanu jos uvek treba da ucimo sta znaci izbor politicke opcije. Pri tom mislim i na ljude kojima je poziv politika, i na gradjane koji imaju pravo glasa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i u dijaspori je, koliko sam čula, glasao mizeran broj ljudi, nekih 15%.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje da nam zabrane jedne godine (izborne) izaći na izbore, pa da onda na sljedećim izađu svi...jer mi očito funkcioniramo samo kad nam se nešto zabrani

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

stvarno, i ja sam iznenadjena slabim odazivom :/
    ja uvijek glasam

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zalosno je da uvijek drugi odlucuju za nas. oni koji ne izlaze na izbore zbilja se ne bi trebali zaliti na lose stanje u zemlji, kad ne poduzimaju niti onoliko koliko bi mogli. Uvijek izlazim na izbore, osjecam to obavezom, ne samo pravom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a ja pak ne razumijem čemu se toliko čudite. Otkad znam za sebe i za izbore, glasam protiv nekoga, nikada za nekoga. Tako sam i sad izašla na izbore glasati protiv, jer ima kandidata za koje mislim da bi bili čista katastrofa, pa sam izašla glasati protiv njih.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    najbolje da nam zabrane jedne godine (izborne) izaći na izbore, pa da onda na sljedećim izađu svi...jer mi očito funkcioniramo samo kad nam se nešto zabrani

X Potpuno se slažem. I čini mi se da je svaki put sve manje ljudi na biralištima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    a ja pak ne razumijem čemu se toliko čudite. Otkad znam za sebe i za izbore, glasam protiv nekoga, nikada za nekoga. Tako sam i sad izašla na izbore glasati protiv, jer ima kandidata za koje mislim da bi bili čista katastrofa, pa sam izašla glasati protiv njih.
    :D tako je

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ljudima se neda ići na izbore niti razmišljati o kandidatima. A poslje je lakše nurgati što sve ne valja
    Poznajem previše ljudi koji samo njurgaju kako nešto ne valja a ne pada im na pamet nešto učiniti, tako da se ne čudim slabom odazivu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majke mi moje, nekad me sram što sam Hrvatica :/

Mi smo totalno kretenski narod, inertni namćori kojima su uvijek svi drugi krivi, samo ne sami sebi. Nikad niš ne bi poduzeli da nam bude bolje i samo se žalimo kak nam je loše, a ako netko nešto pokuša napraviti odmah mu se gleda u zube di mu je skriveni interes u tome i da bi mi sigurno znali bolje - kad bi se samo mogli natjerati da mrdnemo guzicu...uh :/

Uvijek sam izlazila na izbore, makar i birala "protiv" umjesto "za", pa ako izabrani ne bude po mojoj volji, barem mogu poslije sebi reći da sam pokušala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne pronalazim se u opisu klare ili kloklo; mislim da činim jako puno da nešto promijenim.
    ali, na ove izbore nisam izašla.
    niti ću na drugi krug.
    jer nemam za koga glasati.
    jer bi me bilo stid da itko od njih pobijedi.
    znam da netko mora, ali ja u tome ne želim sudjelovati glasanjem ni "za" ni "protiv".

što je u tome čudno?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zar su svi baš jednako loši? Imaju li svi jednake (jednako loše) stavove prema stvarima za koje se ti boriš?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpis na Apricot.
    Ne zelim vise glasovati jer se nista ne mijenja. Razocarao me SDP na onim izborima prije desetak godina. Vjerovala sam da ce se nesto promijeniti, a ono sipak.
    A za ove izbore mi je apsolutno svejedno.
    Fikus crveni ili fikus plavi... i dalje je skupo uzgajani fikus.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

do sada sam uvijek glasala,ali sada sam odustala,čemu?!??

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    stvarno, i ja sam iznenadjena slabim odazivom :/
    ja uvijek glasam
    X

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja uvijek izađem.

danas mi se nije dalo ali sam ipak izašla, iako stvarno nisam imala nikakve motivacije. i natjerala sam i muža da izađe, iako je i on bio bez ikakve motivacije.

ja ne glasam protiv nego za. iako moji nikad ne pobijede

Citiraj klara prvotno napisa
    Zar su svi baš jednako loši? Imaju li svi jednake (jednako loše) stavove prema stvarima za koje se ti boriš?
    nemaju stavove ni programe. u tome je problem. pričaju gluposti i jedino im je stalo do funkcije. a ne bi niš radili :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma joj, kad sam dobila listic i vidla popis nasmijala sam se naglas. lakrdija. ali gradansku duznost uvijek ispunim.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja uvijek izađem, osjećam da je to moja dužnost,
    bez obzira glasala za ili protiv

MM ne ide nikada i koliko god se trudila nagovoriti ga - ne ide i nema te sile koja bi ga natjerala
    jer razmišlja - kaj da glasam kad će i onako biti isto

Mukica, mene pak muči tko to pobogu glasa za Bandića,
    al zbilja mi nije jasno, da su ljudi tak slijepi :/

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo su prvi izbori koje sam propustila, ali, eto, nije mi se placala avionska karta do Chicaga (zatvorilo konzulat u St. Paulu).

A i nekako mi nije fer glasati, da budem iskrena - cisto sumnjam da cu se vratiti u Hrvatsku za vrijeme ovog mandata, a i oduvijek sam protiv glasova dijaspore.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisam izašla jer nisam dovoljno isfavorizirala niti jednog/jednu od ponuđenih.

Svakako izlazim na drugi krug. Ne zato jer sad imam favorita, nego zato jer glasam protiv.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako je moja dužnost glasati, onda je dužnost izabranog da (barem) ispuni to što je rekao.
    Ja svoju dužnost uredno izvršavam, no druga strana nikako da krene. Pa se pitam tko je tu blesav. Na iduće izbore ne idem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Imaju li svi jednake (jednako loše) stavove prema stvarima za koje se ti boriš?

bojim se da ni nemaju stavove.
    zato i bojkotiram Izbore.
    ne bore se ni za svoje, a kamoli za moje; pokazali su to nebrojeno puta.
    da su barem dosljedni...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Veliki X na apricot

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Glasati je moja građanska dužnost. To što mi ni jedan kandidat nije favorit, nema veze. Od ponuđenog moram izabrati onog za koga mislim da će napraviti najmanje štete, Neke od njih ne bi nikako voljela vidjeti na Pantovčaku. Neki bi tamo bolje pristajali. Neki će se možda pretvoriti u čudovišta...
    To sve nije bitno. Moja je obaveza glasati, tek toliko da mogu poslije s**ti po nekome bez da mi neko kaže: šta se buniš kad nisi ni glasala.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Išli smo glasovati zbog građanske dužnosti i da pokušamo išta promijeniti.
    I slažem se da niti jedan od kandidata nije zaslužio da bude predsjednik države od ponuđenih.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uvijek izlazim na izbore, pa sam tako i jučer, iako s osjećajem mučnine s obzirom na ponuđene kandidate. Mučnina mi se pojačala s objavom rezultate.

No ne smatram izlazak na izbore "građanskom dužnošću". To je izbor, kao što je izbor i ne glasati. Mislim da ću u drugom krugu iskoristiti tu građansku opciju. Ne glasanje je isto iskazivanje stava.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Uvijek izlazim na izbore, pa sam tako i jučer, iako s osjećajem mučnine s obzirom na ponuđene kandidate. Mučnina mi se pojačala s objavom rezultate.

No ne smatram izlazak na izbore "građanskom dužnošću". To je izbor, kao što je izbor i ne glasati. Mislim da ću u drugom krugu iskoristiti tu građansku opciju. Ne glasanje je isto iskazivanje stava.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni nije jasna bit a to je - što se to može promijeniti promjenom predsjednika?... ali glasala sam.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne slažem se sa neizlaskom na izbore.

to što niti jedan kandidat nije nekom po volji, ne znači da ne treba glasati.

ono što mene muči, to je da velikim neizlaskom na izbore, zbog razočaranosti sa kandidatima, ili njihovim podbacivanjem, imamo jednog katastrofalnog kandidata u drugom krugu i to baš zbog toga što su za njega glasali izvan HR.

e to je katastrofa.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Potpisujem lasadu.
    Osim toga, važno mi je izaći na izbore radi svoje djece, gledam na to kao važan dio odgoja. Dečki uvijek idu s nama na glasovanje, važno mi je njima prenijeti poruku da je to važno i da će to biti i njihova velika odgovornost jednom kada steknu biračko pravo. Nadam se samo da neće morati čekati do svoje osamnaeste

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa

ono što mene muči, to je da velikim neizlaskom na izbore, zbog razočaranosti sa kandidatima, ili njihovim podbacivanjem, imamo jednog katastrofalnog kandidata u drugom krugu i to baš zbog toga što su za njega glasali izvan HR.

e to je katastrofa.
    zato ja svakako idem na slijedeći krug glasovanja!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dovoljan razlog za izlazak na izbore mi je to što ŽIVIM U državi u kojoj se izbori održavaju.
    Po meni je veća poruka izaći i zaokružiti više kandidata da bi listić bio nevažeći nego ne izaći na izbore.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Dovoljan razlog za izlazak na izbore mi je to što ŽIVIM U državi u kojoj se izbori održavaju.
    Po meni je veća poruka izaći i zaokružiti više kandidata da bi listić bio nevažeći nego ne izaći na izbore.
    Bome sam došla u napast da ovo napravim, jer mi je bilo jaaaako teško izabrati. Zapravo, razmišljala sam o tome da nadopišem nekog trinaestog.... a kasnije sam na radiju Antena čula da je netko nadopisao Milivoja Luleka ...

Kako bilo, obavili smo mm i ja građansku dužnost bez pretjeranog entuzijazma, pa kak bude...

Kratak osvrt na predizbornu kampanju - kako mi je odurno kad se netko blatom nabacuje na druge, mislila sam da se to može dogoditi samo u Americi, a evo - sustiglo nas je ovdje... :/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Neglasanje jest iskazivanje stava, ali na koncu ipak bude netko izabran, možda baš onaj "najgori", pa mi se neizlazak od strane onih koji ne bi glasali za "najgoreg" čini štetno :/ .
    Bojim se da dijaspora ovdje nije "kriva", ima hrpa ljudi koji su iskreno oduševljeni B. i njegovom kakti energijom

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se nije dalo ići (jer je padala kiša), no ipak sam otišla (kiša je prestala). Nijedan kandidat nije me pogodio u domoljubno srce, kampanja je bila mlaka, bez ideja, za ništa se nisam mogla uhvatiti i reći E, ovaj čovjek misli isto kao i ja, za njega ću glasati.

Meni je čak upitna uloga predsjednika, trebamo li ga, čemu on služi. Je li nam dovoljan samo predsjednik Vlade?!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e to je katastrofa.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/2...ki/467241.aspx

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

e to je katastrofa.
    X
    upravo ovako.
    I Janocka je dobro napisala, poruka nezadovoljstva se može poslati i nevažećim listićem. Zamislite da kad čitaju rezultate kažu da je bilo milijun nevažećih listića gdje su ljudi pisali poruke nezadovoljstva.

Iako, ja ne prihvaćam tezu da su svi kandidati božesačuvaj. Iako ih većina je, ali dovoljan je jedan koji zaslužuje priliku. Ja glasam uvijek, mislim da to dugujem sebi i budućim generacijama, pa makar se glasalo protiv. Ako gospodin koji ne zna ni engleski ni hrv. himnu postane predsjednik, za to će biti krivi oni koji ne izlaze na izbore, a kao zgražaju se nad situacijom, a ne "dijaspora i pasivni krajevi".

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

imamo jednog katastrofalnog kandidata u drugom krugu i to baš zbog toga što su za njega glasali izvan HR.
    Bandić je vrlo uvjerljivo pobijedio na prošlim lokalnim izborima u Zagrebu, tako da njegov uspjeh ne bih baš pripisivala samo glasanju dijaspore i neglasanju ljudi u Hrvatskoj

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Točno, i sad je u Zagrebu dobio oko 15% glasova, čak i više nego na nacionalnom nivou.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Iako, ja ne prihvaćam tezu da su svi kandidati božesačuvaj. Iako ih većina je, ali dovoljan je jedan koji zaslužuje priliku.
    meni je žao ako je ijedno od njih na tebe ostavilo neki pozitivan dojam.
    ne pamtim kad me u životu bilo više stid nego neko veče, u vrijeme završnog sučeljavanja
    zini, Zemljo, da propadnem!

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Iako, ja ne prihvaćam tezu da su svi kandidati božesačuvaj. Iako ih većina je, ali dovoljan je jedan koji zaslužuje priliku.
    meni je žao ako je ijedno od njih na tebe ostavilo neki pozitivan dojam.
    ne pamtim kad me u životu bilo više stid nego neko veče, u vrijeme završnog sučeljavanja
    zini, Zemljo, da propadnem!
    Pa meni je žao da ti sve gledaš tako crno. Činjenica je da će netko od njih svakako biti predsjednik i da bi bilo dobro da to bude netko tko nas neće sramotiti po svijetu. Meni nije svejedno tko će to biti, a očito nije ni tebi kad si htjela propasti u zemlju od sramote gledajući sučeljavanje.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sinoc dosla na biracko mjesto ne znajuci da li da prekrizim listic ili da zaokruzim 'najmanje zlo' :/
    odluku sam donijela kad sam sjela na stolac, ovi izbori su svakako bili katastrofa, ali sam ipak izasla

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    x
    ne znam koja je pravna procedura, ali mislim da bi se ipak nesto pomaknulo da je 55% listica bilo nevazecih umjesto 1%.

U dijaspori je glasalo izmedu 15-16% od ukupnog broja biraca ... mislim da cemo si ipak mi sami biti "krivi" za izbor ili neizbor.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ja ne kužim baš šta bi vi htjele kad vam baš nijedan/nijedna ne valja.
    nekakvog novog mesiju, koji će nas uvesti u obećanu zemlju? :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e to je katastrofa.
    X
    upravo ovako.
    I Janocka je dobro napisala, poruka nezadovoljstva se može poslati i nevažećim listićem. Zamislite da kad čitaju rezultate kažu da je bilo milijun nevažećih listića gdje su ljudi pisali poruke nezadovoljstva.

Iako, ja ne prihvaćam tezu da su svi kandidati božesačuvaj. Iako ih većina je, ali dovoljan je jedan koji zaslužuje priliku. Ja glasam uvijek, mislim da to dugujem sebi i budućim generacijama, pa makar se glasalo protiv. Ako gospodin koji ne zna ni engleski ni hrv. himnu postane predsjednik, za to će biti krivi oni koji ne izlaze na izbore, a kao zgražaju se nad situacijom, a ne "dijaspora i pasivni krajevi".

Slazem se s citiranim razmisljanjima, a posebno s istaknutim. Izlazak na izbore je demokratsko sredstvo kojim narod iskazuje svoju volju i na taj nacin aktivno sudjeluje u kreiranju politike. Vrlo snazna poruka je i prekrizeni listic na izborima. Ne izlazak na izbore s druge strane omogucava upravo to da na racun ne koristenja naseg prava glasa profitiraju bezveznjakovici ili jos gore ekstremisti koji nam onda kroje sudbinu...

U slijedecem izbornom krugu izaci cu na izbore i prekriziti listic.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

"mesija" bi po meni bila osoba kakva je bila Savka.
    obrazovana žena s vizijom, rođeni vođa, visokih moralnih vrijednosti.

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •