Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 283

Tema: Svi nasi izbori

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Nijedan kandidat nije me pogodio u domoljubno srce, kampanja je bila mlaka, bez ideja, za ništa se nisam mogla uhvatiti i reći E, ovaj čovjek misli isto kao i ja, za njega ću glasati.
    potpisujem ovo, osim dio o domoljubnom srcu, jer moje nije takvo

ja inače izlazim na izbore, al jučer mi se stvarno nije dalo

cijeli dan sam si mislila da neću ni ići (tim više što ja ne glasam u kvartu, nego u kvartu gdje sam prije živjela, pa moram palit auto, pa se vozit, pa izgubim vremena, pa blabla), međutim na kaju sam ipak otišla, nije mi vrag dao mira i ne bih se dobro osjećala da nisam otišla, ako ništa drugo, ovako mislim da poslije imam veće pravo njurgat

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eh ovo su mi prvi izbori na koje nikako nisam mogla izaći a na koje sam najviše htjela izaći. Ne da glasam za svog kandidata, jer je odabir bio li-la, nego protiv! Ovo je katastrofa, ćini mi se da su svi iole inteligentni i "openminded" ljudi ostali doma! Zato nam u drugom krugu i jest dotični "Kaj bolan"...samo nam još to fali da nas u svijetu predstavlja "tutitutututu!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Zato nam u drugom krugu i jest dotični "Kaj bolan"...!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam isto izasla. isto uglavnom protiv. samo zamislite da ste recimo prevoditelj i da simultano prevodite m.b. katastrofa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U prvom krugu nisam glasovala jer smo znali da i.j. prolazi,a bilo mi je svejedno tko će uz njega u drugi krug, bandić, vidošević,hebrang pa čak i pusićka.
    Znam ih dosta sa sličnim izgovorima.
    Sad ću izaći i glasat ću protiv, protiv ovog prvog

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

roza
    a apri bi revoluciju

ja osobno mislim da nama ne treba ni vođa ni mesija. i zato mislim da je lijevo orijentirano biračko tijelo imalo solidne kandidate. :/

desno se već moglo u muci nać

ali, analitičari kažu da se u prvom krugu glasa srcem, a u drugom razumom.
    pa kad vam već srce nije bilo ni za jednoga, samo se nadam da će razum ipak nekog izabrati.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

uvijek izadjem na izbore i glasam uglavnom "protiv". no ovaj put sam mirne savjesti i s gustom odabrala vesnu pusic. stvarno me ne bi bilo sram da me ona predstavlja u svijetu. zao mi je da joj nisu dali glas svi oni/one koji su zaista za nju, ali su glasali za josipovica bojeci se da ako dadu glas v.p. nece biti lijevog kandidata/kinje u drugom krugu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ne slažem se sa neizlaskom na izbore.

to što niti jedan kandidat nije nekom po volji, ne znači da ne treba glasati.

ono što mene muči, to je da velikim neizlaskom na izbore, zbog razočaranosti sa kandidatima, ili njihovim podbacivanjem, imamo jednog katastrofalnog kandidata u drugom krugu i to baš zbog toga što su za njega glasali izvan HR.

e to je katastrofa.
    U potpunosti potpisujem.
    A za apricot i ostale koji ne idu samo pitanje: koga biste npr. voljeli vidjeti kao kandidata za predsjednika (osim Savke koja je mrtva), koji bi kandidat po vama bio onaj pravi, na hrvatskoj političkoj sceni? Jer kad je mene, koja sam isto rekla da mi u ovom slučaju nitko nije baš onako sjeo pa da s guštom idem birati svog kandidata, jedan moj frend to pitao, nisam znala odgovoriti. Ja sam izašla na izbore i uvijek izlazim baš zbog toga jer želim, jer osjećam da trebam. Moram priznati da mi je teško razumjeti ljude koji ne idu na izbore.Ovaj izgovor mi je totalno bezvezan: ionako će sve ostati isto, glasao ja ne glasao. A stalno smo željeli demokraciju i napadali bivši sistem gdje je na listama bio jedan kandidat. Sad ih je 12 pa opet nitko ne valja, fakat smo čudan narod.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

što se bandića tiče- ja moram priznati da sam se stvarno šokirala jučer kad je prošao prvi krug- mislim, stvarno ne poznajem nikoga tko je za njega glasao, ja mislila da se ekipa sprda s njim, uopće ne mogu skužiti tko bi njega zaokružio, rekoh- on će dobiti par posto glasova i bok, nema šanse da itko....; a kad ono... :shock: hehe

vidi se da pojma nemam o politici, a izgleda da se i sa krivim ljudima družim, uopće ne mogu dobiti relevantnu sliku, kad pričam sa ljudima oko sebe i kad poslije komentiramo rezultate izbora- svi se, jadni, samo čudimo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Ovaj izgovor mi je totalno bezvezan: ionako će sve ostati isto, glasao ja ne glasao. A stalno smo željeli demokraciju i napadali bivši sistem gdje je na listama bio jedan kandidat. Sad ih je 12 pa opet nitko ne valja, fakat smo čudan narod.
    To UOPĆE nije moj "izgovor".
    Niti mi izgovor treba; to je moje obrazloženje.

Uloga predsjednika je kod nas toliko figurativna da stvarno treba odabrati nekoga tko je obrazovan, kulturan, tko govori jezike, tko zna komunicirati, tko zna prezentirati, tko je diplomatičan i tko nije tašt i nije autokratičan.
    Među ovih 12 nisam našla takvu osobu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja od predsjednika tražim isto što i apri,ali nam se percepcije razlikuju-ja sam, naime, takovg i našla

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel može na pp, možda sam ja nešto propustila u predizbornoj kampanji?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Istina je da je predsjednik figura, no ja bih svejedno više voljela kada bi se za to mjesto natjecali nekakvi autentični političari, znači ljudi koji su imali neke funkcije, nešto radili i napravili, a ne figure ili manekeni koje stranka (ili još gore tko zna tko) odebere koji mjesec pred izbore jer su, eto, zgodni, ili pametni, ili nešto treće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri, ovo s izgovorom nije išlo tebe, nego one koji se tako izgovaraju.
    I ja sam isto među ovih 12 našla takvog kandidata o kojem ti pričaš. Nije da mi je baš po ćeifu kao da si muža biram, ali za ovu figurativnu ulogu predsjednika će biti ok.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    jel može na pp, možda sam ja nešto propustila u predizbornoj kampanji?
    Ma nisi.Moraš malo smanjiti kriterije.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uloga predsjednika je kod nas toliko figurativna da stvarno treba odabrati nekoga tko je obrazovan, kulturan, tko govori jezike, tko zna komunicirati, tko zna prezentirati, tko je diplomatičan i tko nije tašt i nije autokratičan
    Skro potpisujem!!
    Meni su Pusić i Josipović OK, kulturni, znaju se izražavat itd. A o njihovoj politici iskreno ne znam ništa, kao uostalom ni o politici drugih kandidata...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Apri, može i javno-ja sam glasovala za Josipovića, jer on ujedinjuje baš te kvalitete. Ono što mu zamjeraju, "beskrvnost", po meni je upravo njegova kvaliteta, samo se onda zove-umjerenost, odmjerenost, diplomacija.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na izbore uvijek izlazim i glasam, to što nisam zadovoljna s ponuđenim je druga stvar, ali uvijek glasam. A i biračko mjesto mi je par metara od kuće, pa mi nije tlaka otiči glasati. Obično sam i među zadnjima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Apri, može i javno-ja sam glasovala za Josipovića, jer on ujedinjuje baš te kvalitete. Ono što mu zamjeraju, "beskrvnost", po meni je upravo njegova kvaliteta, samo se onda zove-umjerenost, odmjerenost, diplomacija.
    eh, kada bismo mogli apstrahirati od onoga koji iza njega stoji, da se eufemistički izrazim. :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mu ne zamjeram beskrvnost i razmišljam kao ti što se beskrvnosti tiče.
    ali ono što mu zamjeram je politikantstvo, kalkuliranje i preveliko dodvoravanje biračima. te je protiv glasova dijaspore te ide u hercegovinu, te bi glasao za sporazum sa slovencima te ne bi glasao, to ziheraštvo. zbunjuje me.
    sad će kladim se krenuti s dodvoravanjem desnom biračkom tijelu u tolikoj mjeri da će me do kraja zbuniti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cvijeta, slažem se skroz. Ali to je zato jer nitko nije savršen. OK, u ovome navedenom, dosljednosti, prednjači Vesna Pusić, ali znala sam da ona nema šanse za drugi krug...
    A k tome, I.J. je mom srcu drag još od faxa - a i žena mu je bila moja mentorica

To je doduše bilo sasvim nevažno kad sam zaokruživala broj na listiću, bitne su mi bile one njegove karakteristike koje je nabrojala apri.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

eh, kada bismo mogli apstrahirati od onoga koji iza njega stoji, da se eufemistički izrazim. :/
    Mislim da profesor neće biti ničija marioneta, nije on nitko i ništa, nije ga stranka iza njega izmislila. Uostalom, predsjednik je institucija i ako ga izaberu njegov će utjecaj i autoritet biti jači od bilo kakve stranke. A i što se dotične stranke tiče, pa nitko nije glasniji od njih bio protiv zakona o MPO-u, čak su svojim postupcima odogodili njegovo izglasavanje, pa da su samo to napravili, već su pozitivniji nego oni drugi. Nemojte me krivo shvatiti, ne bi ja za nijednu stranku ruku u vatru dala, ali glas bi. Bolje i to nego da ga bacim u vjetar.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ok, ne da mi se sve čitati, samo da kažem slijedeće:
    tko je glasao, glasao je, ali u drugom krugu da se niste izvlačili (ni vi u dijaspori), jer će svi desničari glasati za g. Bandidosa, dok vi budete raspravljali o idealnom vođi ili mesiji.

Mene nimalo ne iznenađuje što je naš ludi narod glasao za Bandića mafijaša, ne iznenađuje me više nakon posljednjih izbora kad su trijumfirali Bandit, Kerum i Jakovčić :glasno-povraćanje-u-zelenu-kantu:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    A i što se dotične stranke tiče, pa nitko nije glasniji od njih bio protiv zakona o MPO-u, čak su svojim postupcima odogodili njegovo izglasavanje, pa da su samo to napravili, već su pozitivniji nego oni drugi. Nemojte me krivo shvatiti, ne bi ja za nijednu stranku ruku u vatru dala, ali glas bi. Bolje i to nego da ga bacim u vjetar.
    za stranku ću glasati na stranačkim.
    i, nije mene stranka razočarala, nego vođa.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bila na glasanju iako me uhvatilo u ledjima
    prvo nisam znala za koga, a onda mi se lagano izdvojila pusic pred kraj ovog cirkusa od kampanje, bila mi je drugacija od ostatka. mada je se sjecamo i od ranije.
    onda sam razmisaljala da li glasati za nju ili galsati protiv, tj dati glas da bude protiv onih koji mi ni u ludilu nisu to. na kraju sjela na stolac iako mi je to bilo bolno. odjednom sam se osjetila ko na ispitima, znate onaj osjecaj dobili ste pitanja znate odgovor, ali ipak mali crvic sumnje je tu :/ .
    e tad sam odlucila glasat cu za, a ne protiv, zavrsila sam faks, gotova sam s ispitima, bar u dogledno vrijeme i zelim se osjecati bar malo zadovoljno ako sam glasala.
    zao mi jedino sto u drugom krugu ce se glasati uglavnom protiv. bilo jednog ili drugog

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da. Slažem se za ZM. Ali IJ nije on. Iako je ZM predsjednik matične mu stranke. Međutim, kad postane predsjednik, to ionako neće biti toliko važno, zar ne?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    tko je glasao, glasao je, ali u drugom krugu da se niste izvlačili (ni vi u dijaspori), jer će svi desničari glasati za g. Bandidosa, dok vi budete raspravljali o idealnom vođi ili mesiji.
    x
    Bila bi ponosna na svoju zemlju da u drugom krugu izađe još više ljudi na izbore kako bi spriječili Bandidosa, jer bi to bila poruka svim onima kojima odgovara "kerumizacija i banditizacija" Hrvatske da ima u ovoj državi još krvi i inata i da nekakva inteligencija ove države nije baš tako malobrojna i nezainteresirana da im se može pred očima krasti, a da oni ne mrdnu prstom.
    To je vjerojatno utopija, ali ja ću se nadati još dva tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nadam se da ce biti tako

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam mogla glasati i žao mi ko psu zbog toga (iako pojma nemam za kog bi glasala, al znam za koga ne bi sigurno)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a sad nas jedino spašava ako bude veći odaziv.
    kako to inače bude u drugom krugu?
    jer ako ne, bojim se da matematika radi svoje :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tesko je reci, jer zapravo smo imali drugi krug koji je bitan 2000.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

krivo sam se izrazila ne koji je bitan, vec koji je bio neizvjestan

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako ima neka grupa na fejsu "svi na izbore da ne dobijemo sajko precjednika", molim vas javite mi

ps. Svimbi baš mi je drago što si "outala" jer sam na nekoj drugoj temi (a možda i forumu) shvatila da misliš glasati za ludog Mileta pa sam se žarko nadala da je riječ o ironiji ili da ja opet naopačke čitam. Bit će da je bilo nešto od toga

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    a sad nas jedino spašava ako bude veći odaziv.
    kako to inače bude u drugom krugu?
    jer ako ne, bojim se da matematika radi svoje :/
    Mislim da je i matematika na strani svjetla, a ne tame Ipak je broj glasova znatno veći, a ne vjerujem da će svi Hebrangovi ili Vidoševićevi glasovi otići B. Pa Hebrang je i osobno kritizirao B, dok je o profesoru uglavnom birao riječi.

Nego, Svimbi, mi dakle kolegice s faksa?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    što se bandića tiče- ja moram priznati da sam se stvarno šokirala jučer kad je prošao prvi krug- mislim, stvarno ne poznajem nikoga tko je za njega glasao,
    zato što živiš u hrvatskoj

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pričam ja danas s mojom dragom kolegicom, koja mi je jako draga, iako ponekad razmišlja na meni neshvatljiv način...

Kaže da nije izašla na izbore. Ali da je, da bi glasala za određenu osobu. Ja kažem da ja jesam glasala baš za tu osobu i pitam je zašto ona nije. Kaže da je znala da neće ući u 2. krug i da njezin glas ne bi ništa promijenio, pa nije bilo smisla da glasa.

Pitam se koliko je u nedjelju bilo ljudi koji iz istih razloga nisu glasali... I kakvi bi rezultati bili da jesu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako ima neka grupa na fejsu "svi na izbore da ne dobijemo sajko precjednika", molim vas javite mi

[
    http://www.facebook.com/group.php?gi...9782677&ref=nf

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Citiraj andrea prvotno napisa
    što se bandića tiče- ja moram priznati da sam se stvarno šokirala jučer kad je prošao prvi krug- mislim, stvarno ne poznajem nikoga tko je za njega glasao,
    zato što živiš u hrvatskoj
    ponovo, Bandić je u Zagrebu dobio 15% glasova. Ne znam koliko je ljudi u Zg glasalo, mogu potražiti. Posve sam sigurna da poznajem dobar broj ljudi koji je glasao za njega.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bandić je u zagrebu, čiji je gradonačelnik (!) dakle vođa, osvojio 15%.
    a na razini države, u niti jednoj jedinoj županiji nije pobijedio.

mislim da je hrvatska dala svoje mišljenje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa
    U prvom krugu nisam glasovala jer smo znali da i.j. prolazi,a bilo mi je svejedno tko će uz njega u drugi krug, bandić, vidošević,hebrang pa čak i pusićka.
    Šta ti stvarno u to vjeruješ?
    Da možeš glasovati protiv a ne i za? Bez obzira za koga bila za a za koga protiv.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobio je isti postotak glasova kao sveukupno (čak više), drugi je, nisu mu glasovi izvan Hrvatske pomogli.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

[
    http://www.facebook.com/group.php?gi...9782677&ref=nf

fala :D
    priključila se odmah (i vidim da imam već prijatelja tamo) ali bih zapravo radije nešto s naslovom svi na izbore...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Citiraj mama od formata prvotno napisa
    Šta ti stvarno u to vjeruješ?
    Da možeš glasovati protiv a ne i za? Bez obzira za koga bila za a za koga protiv.
    U to vjeruju i politicki analiticari, takodjer. Profesor Jantol je objasnio situaciju u vrijeme skoro pa svakih izbora.

Kaze da je tuzno sto Hrvati uglavnom glasaju samo - protiv. A isto tako je tuzno sto im je to, najcesce, jedina opcija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma ja ne kažem da ljudi ne izlaze glasati protiv. Ali zar stvarno vjeruju da samo glasuju protiv? Ako glasaš protiv J automatski glasaš za B ili obrnuto.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajde, bar ce nam informativne emisije slijedecih 5 godina biti komedija.
    PS. meni je MB jucer navecer malo slicio na Ahmadinedžada.
    Znaci li to nesto?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

debeli ot

imam novi potpisić 8)

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ma ja ne kažem da ljudi ne izlaze glasati protiv. Ali zar stvarno vjeruju da samo glasuju protiv? Ako glasaš protiv J automatski glasaš za B ili obrnuto.
    ako su u igri dva kandidata, da.
    ali mislim da se želi reći da npr svi ovi koji su htjeli glasati ZA pusićku, nisu glasali za nju, nego za josipovića. i to ne zato što im se on sviđa, nego zato što ima veće šanse PROTIV bandića.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj melange prvotno napisa

mislim da je hrvatska dala svoje mišljenje.
    ja mislim da nije
    jer je glasovalo samo 40% birača
    ne zanimaju me razlozi, ali to je ipak samo 40%

a u dijaspori 19%
    nemojmo se sada izvlačiti na dijasporu, da kao ona odlučuje
    jer niti matematički nije moguće da dijaspora odlučuje.

odlučuju oni koji nisu izašli na izbore u Hrvatskoj
    a takvi uglavnom imaju najviše zamjerki na "situaciju u državi"
    ali ni prstom ne mrdnu

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E curke, ak nam bude Bandić predsjednik onda smo nadrapali i neću se svađati oko politike, napisala sam samo svoje mišljenje 8)

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •