Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kombinirana AS 0/I

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kombinirana AS 0/I

Molim preporuku za dobru, pouzdanu AS, u kojoj se dijete moze voziti suprotno od smjera voznje do 13 kg, a kasnije da je okrenemo u smjer voznje.
    Naime, malac brzinom munje prerasta Cabriofix visinom, a tezinom i hodom nije ni blizu uvjetima za okretanje u smjer voznje i moramo hitno kupiti kombiniranu AS (on sad ima oko 74 cm i manje od 8 kg).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Concord Ultimax?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

videla sam Graco u turbo limacu.. ne znam ime modela, ali pogledaj gracove

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa eto, ja bi ti isto ko janoccka napisala - a ti znas i zasto

za one koji ne znaju kupili je za trece dijete, on bio u njoj okrenut suprotno smjeru voznje negdje do 18-19mjeseci, pa u smjeru dok se cetvrto nije rodilo - onda smo njega preselili u jednu "obicnu" 9-18, a bebuljica je iz rodilista dosla u concordu

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da sebe kopiram s druge teme

BEBE CONFORT iseos neo
    BRITAX ROEMER- first class
    CHICCO- proxima
    CHICCO- new zenith (nekad je zenith bio grupa I, i 2003. pao na testu- krajnje vrijeme za novi)
    CONCORD- ultimax (testirana 2005., na testu lose prosla, pa se nadam da su je "sredili" i da ce je ponovo testirati)
    GRACO- junior mini

Eto, za one koji traze iskljucivo kombinovane autosjedalice. Uglavnom, sacekajte prvo testove, jer su mnoge od njih novi modeli, ili ranije nisu bile na testu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenks!
    litala, nisam se nikako mogla sjetiti

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima je i ona moja iz onog drugog sela mladji djecak je jos u njoj, pa vidi kod nje kako to izgleda

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imam dvojbu kupiti AS 0/I ili ne pa me zanimaju iskustva drugih.
    Mišica ima 7 i pol mjeseci i prije mjesec dana je imala 8.5 kg i vec joj polako postaje tijesno bebe comfort jaje u kojem se trenutno vozi tako da sigurno nece još jako dugo izdržati u njemu.
    Na dosta AS 0 piše da mogu već od 9 kg a na nekima čak i od 9 mjeseci ali nisam sigurna da baš s 9 mjeseci mogu dijete okrenuti u smjeru vožnje. Kao riješenje se nameće AS 0/I. Da li je to stvarno riješenje? Što rade ljudi u sličnim situacijama? Kupuju AS 0/I ili AS I?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pričekaju par mjeseci da dijete stvarno preraste AS grupe 0+ i onda kupe AS grupe I

Minimalni uvjeti za prelazak u AS grupe I:
    - samostalno podizanje na noge (uz namještaj)
    - 9 kg

Preporučeni uvjeti za prelazak u AS grupe I:
    - samostalno hodanje
    - 12 mjeseci starosti

Dijete je preraslo AS grupe 0+ kada ispuni jedan od navednih uvjeta:
    - teži više od 13 kg
    - glava je manje od 2 cm od vrha AS

Skvrčene noge nisu bitne.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi prelazimo iz Bebe confort jajeta u Iseos Neo, čekam da mi je iz Magme dostave.

Chicco smo gledali, ali ODMAH prekrižili jer uopće ne djeluju suvislo a ni na testovima nisu nešto prošle.

U obzir su nam poslije Iseos Neo došle BritaxRoemer koju ima frendica i prezadovoljna je, osim što je sjedalica dosta visoka pa trebaju pripaziti i provjeriti ljudi s nižim (krovovima na) autima.
    Treća opcija nam je Concord, ali je loša na testovima i dosta je (pre)skupa.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Glava je jako blizu vrhu sjedalice tako da nisam sigurna da možemo još jako dugo čekati.

Gledala sam Iseos Neo ali nisam je našla na TL stranicama. @n@ može info kolika je cijena i kako se može naručiti u magmi?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U TL će biti u prodaji nekad u siječnju, 2010. Ja sam je dobila ranije 'poslovnom vezom'. Cijena će biti 1499,00 kn.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za Iseos Neo, stigla nam je i imam samo jedno upozorenje za potencijalne buduće korisnike:
    AS je JAKO visoka i pojas može smetati pri stavljanju i vađenju djeteta (u položaju suprotno od smjera vožnje)., jer ide točno na pola puta između baze sjedalice i stropa... budem pofotkala sutra.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ako ti treba AS 0-18 kg,najbolja je Jane Racing,ima je za kupiti u Adaxu. Drugdje ne znam,al znam da u TL nema

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam Ultimax i moram napomenuti, ukupna ocjena na testu je loša zbog dosta kompliciranog načina učvršćivanja sjedalice, što se odnosi na smjer vožnje. U smjeru surpotnom vožnji je jako jednostavna. Ali, kada se učvršćuje po uputstvima, zacementirana je i ne mrda niti milimetar. Jako je udobna i lako se održava, eto jedino ako mislite svaki dan seliti AS iz auta u auto može biti malo nezgodno. Ja ju koristim godinu dana, moj mali od 28 mjeseci se još vozi naopako, a stane mi i u Lagunu i u Clia (u smjeru suprotnom od vožnje), što nije slučaj sa Britaxom, Ferrarijem, Brevi grand prix. I nakon što ju nekoliko puta montirate i skinete, više nikakav problem nije montirati ju.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj fm prvotno napisa
    ako ti treba AS 0-18 kg,najbolja je Jane Racing,
    po čemu je najbolja? jer po ocjenama nije :/

jednostavno se montirali, ili...?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo mi smo Martinu (20 mjeseci) kupili BeSafe iZi Combi X2 jer, iako hoda već dugo, želimo da se što duže vozi u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Naime, na puno mjesta (medju ostalim i na Rodinom portalu) našli smo preporuke da dijete treba ostati što duže u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Samo zato što je dijete u nekom trenutku moguće okrenuti u smjer vožnje ne znači da je to za njega i sigurniji izbor. Ne treba zanemariti činjenicu kako je djetetova glava u odnosu na tijelo značajno manja nego kod odraslog čovjeka (pogotovo kod tako malog djeteta) i samim time u slučaju trzaja (sudara) stvara veći napor za vratnu kralježnicu. Ako uzmemo u obzir da i odrasli čovjek čak i u manjem sudaru često ima problema s vratnom kralježnicom neko vrijeme - djetetu je taj problem još izraženiji.

Kad smo birali sjedalicu proučavali smo dosta modela i skužili da se u BeSafe kombiniranoj autosjedalici (odnedavno ima za kupiti u Hr) klinac može voziti u suprotnom smjeru skroz do napunjenih 18 kg, dok se ove koje spominjete moraju okrenuti u smjer voznje najkasnije kad dijete predje 13 kg (Jane racing već kad predje 10 kg).

Što se tiče testova, nama je izbor Combi x2 autosjedalice potvrdilo i zadnje ADAC-ovo testiranje, po kojem je, kad je okrenuta suprotno smjeru voznje, dobila najbolju ocjenu za sigurnost (link na test).

Doduše, ruku na srce, malo smo se i dvoumili oko sjedalice zbog cijene. Ovdje takodjer vrijedi "kolko para tolko muzike". Al kolko kuna mi vrijedi to što znam da klinca vozimo u jednoj od najsigurnijih sjedalica.. (i da još spomenem, sjedalica je velika i udobna za klinca, ali time što je velika zauzima i dosta mjesta u autu, dakle nije za male aute, ja bi odokativno rekla bar za neki srednje veliki auto).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •