Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Soor - par pitanja

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Soor - par pitanja

G. je prije mjesec dana dobio gadan soor (nakon uzimanja antibiotika) s jako ružnim naslagama po ustima. To smo riješili za par dana Daktarinom. Ja sam mazala bradavice iako nisam imala simptoma.
    Sad se opet javio soor, i to čini mi se najprije kod mene. Bradavice me svrbe i peku, povremeno boli dok ga dojim. Pa sam počela opet sebe mazati Daktarinom, kao i njemu usta. On zasad nema vidljivih simptoma, ali čini mi se da ga peče po ustima.
    E sad, par pitanja:
    1. Koliko nam treba trajati terapija? Pedijatrica nam je prošli put rekla 2-3 dana, i poslušala sam je, iako ovdje svi kažu dulje. Možda nam se zato opet vratio? (Doduše, G. je po drugi put pio antibiotik)
    2. Imam (kršitelj koda)ovu ručnu izdajalicu i izdajam se svaki dan jednom dnevno za njegovu kašicu. To mi je baš zgodno jer mi je preskočio popodnevno sisanje. Svaku večer zajedno s njegovom dudom prokuhavam onaj završni dio izdajalice, onu gumicu koja baš ide na dojku. Moram li kupiti novi? Znam da se dude stalno moraju mijenjati, a što ću s tim? Toga nema kao rezervnog dijela, pa ne mogu sad baš kupiti cijelu izdajalicu, skupa je??? Jel netko naručivao samo dijelove izdajalice od Kadulje, kako to ide?
    3. Koliko treba proći prije i poslije podoja kad nas mažem? Ja gledam da bar pola sata nakon mazanja ne sisa (što mu je jaaako frustrirajuće jer je navikao da je sisa staaaalno dostupna), ali mažem odmah nakon podoja. Radim li krivo jer tad u dojkama još ima mlijeka? Njemu doduše obrišem usta.
    4. Primjetila sam da često ima čudan zadah. Jel to isto od soora?
    Uh, upilala ja i oduljila, oprostite.....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Terapija vam treba trajati minimalno 14 dana;
    izbaci slatko iz prehrane a 'pojačaj' jogurte/bia aktive;

Zašto ne iskuhavš cijelu izdajalicu? nije u doticaju sa gljivicama samo taj prvi dio;

Mislim da je pola sata ok, ali nakon podoja splahnuti dojke sa vodom i onda mazati, pa ako baš traži prije daj mu pa namaži ponovno;
    često mjenjaj odjeću/jastučiće ako ih koristiš, što više 'luftaj' dojke,
    obavezno sve peri na 60 °C

Evo linkam ti i tekst možda pomogne:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Re: Soor - par pitanja

Citiraj eliot prvotno napisa
    1. Koliko nam treba trajati terapija?
    Barem desetak dana nakon što svi simptomi prođu

2. Svaku večer zajedno s njegovom dudom prokuhavam onaj završni dio izdajalice, onu gumicu koja baš ide na dojku.
    Svaki dan bi trebalo prokuhati cijelu izdajalicu tj. sve dijelove koji dolaze u doticaj s mlijekom (znači rastaviti na dijelove i onda prokuhati) - ne moraš nabavljati te nove silikone, izdržljivi su i upotrebljivi i nakon višemjesečnog korištenja i iskuhavanja (a prošli su i soor). Jedino što ne bi smjela jest zamrzavati mlijeko dok imate soor.

3. Koliko treba proći prije i poslije podoja kad nas mažem? Ja gledam da bar pola sata nakon mazanja ne sisa
    Koliko se sjećam uputstava mislim da je to OK, a razmak nije stoga što bi djetetu smetalo (ako koristiš oralni gel a ne kremu) već da stigne djelovati dok beba ne skine

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo izgleda da se pridržavamo svega. Počela sam otkuhavati cijelu izdajalicu, nadam se da će izdržati i da neću morati kupovati novu.
    Meni simptomi baš i ne jenjavaju. Jesmo li možda trebali početi koristiti Rojazol umjesto Daktarina, jer smo Daktarin nedavno već koristili pa možda ne djeluje?
    Jel dovoljno samo 10-ak dana ne jesti slatko? To mi malo teško pada....

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Stvarno se ne moraš brinuti za izdajalicu, ja sam je kuhala mjesecima svakodnevno (i to rabljenu) i još je ko nova. Čak se ni na silikonu ne vidi da je upotrebljavan niti na ostatku.
    Meni ništa od tih kremica na kraju nije pomoglo pa ti ne mogu dati savjet. Jedino mi se činilo zgodnije stavljati Rojazol oralni gel jer on ide isto bebi za usta (ako se dobro sjećam) pa nisam morala brinuti toliko o razmaku.
    Slatko do poboljšanja svakako izbaci, kao i proizvode s kvascem. I nabavi hrpu acidofila. (Ja sam ih u akutnoj fazi pila po 3 na dan a sad svaki dan barem jednog). A možeš i uzeti neki probiotik u tabletama, ali meni je acidofil bio efikasniji.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo pročitah u The Baby Book od Searsa da je dobro bebi i mami mazati ili stavljati nekakav acidofilni prašak koji se navodno može dobiti u ljekarni, a kod njih čak u običnoj trgovini. Jel ima to kod nas? Jel netko ima iskustva s tim? On to preporučuje i za sasvim male bebe, bez recepta. Što mislite?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je malena prije cca 2 mjeseca imala soor, i od tada ne jedem slatko (ništa sa šećerom, samo med ponekad) i od soora nema ni "s". :D

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja ne bih tako maloj bebi davala probiotike ao za to nema izrazite potrebe (učestali antibiotici i sl). Dostajat će da ih ti uzimaš te izbaciš slatko i kvasce.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ni slucajno bebi davati probiotike !
    Mi smo soor rijesili Acidosalusom (ima ga za kupiti u ljekarni ili direktno kod proizvodjaca), tako da sam ja pila Acidosalus, dvije kure = 20 dana.
    Probali smo i Rojazol i Daktarin i nije nam nista pomogao, a zahvaljujuci Acidosalusu je nakon recimo 14 dana nestao i vise se nije vratio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •