Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: stručni ispit

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno stručni ispit

Ima li kolega iz prosvjete koji su nedavno polagali stručni ispit ili im se to tek sprema? Radi se o hrvatskome jeziku.
    Zanima me literatura... uopće ne znam točan popis zakona... pravilnika... metodičkih knjiga.
    Počinjem se spremati, ako sve bude kako treba, izaći ću na roku veljača/travanj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam iz tog jata (ne mogu konkretno o literaturi) ali evo linka na priručnik za pripremu stručnih ispita. Vjerojatno to imaš, ali ne škodi ponoviti:
    http://www.azoo.hr/tekst/prirucnik-z...om-skolstvu/70

Konkretna iskustva vjerojatno ćeš prije naći na nekom specijaliziranom prosvjetarskom forumu, npr. ovdje:
    http://www.cool-school.net/forum/viewtopic.php?t=103

Evo još jednog mjesta:
    http://www.zbornica.com/index.php?op...elji&Itemid=57

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: stručni ispit

Citiraj sarasvati prvotno napisa
    Ima li kolega iz prosvjete koji su nedavno polagali stručni ispit ili im se to tek sprema? Radi se o hrvatskome jeziku.
    Zanima me literatura... uopće ne znam točan popis zakona... pravilnika... metodičkih knjiga.
    Počinjem se spremati, ako sve bude kako treba, izaći ću na roku veljača/travanj.
    osnovna/srednja škola?
    koji grad?

to su sve faktori koje moraš uzeti u obzir jer se ispit razlikuje od grada do grada (ovisno o savjetniku), a bome nije isto ni u osnovnoj i u srednjoj školi

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Peterlin@ hvala na linkovima, ova druga dva nisam imala. nemam sirok opus foruma.

Puntica@ polazem strucni u srednjoj skoli, u zagrebu. savjetnica barbarosa-sikic.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa
    Puntica@ polazem strucni u srednjoj skoli, u zagrebu. savjetnica barbarosa-sikic.
    ovdje ti je link za stručni skup za pripravnike upravo kod te savjetnice:
    http://www.azoo.hr/admin/fckeditor/F...nj%202010_.doc

ako se i nisi prijavila, svakako ti preporučam da odeš.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

www.azoo.hr

sva pitanja i odgovori su ti tu

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ima nekih šalabahtera i ovdje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A što je s onim da se ne treba ili neće trebati polagati stručni ispit?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

stranica od agencije gotovo da mi je homepage, ali daleko od toga da su tamo svi odgovori.

prijavila sam se na seminar za pripravnike. bila sam i proslog sijecnja, ali nije bilo tih dodataka-modula sto nude sada, pa cu ici ponovo.

literatura, pa i neke druge stvari, konkretnije su definirane za osnovnu skolu, pa pomislih ako netko ima iskustva da ih podijeli.

nisam nista cula o nepolaganju strucnog. je li to neka sala? =)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

navodno će se umjesto stručnog ispita morati imati nekakva licenca. a ona će se morati obnavljati svakih nekoliko godina. tako da je sad još dobro
    to sam negdje čitala i o tome se po školama priča, ali zasad još ništa od toga

jesi probala pitati na forumu od filozofskog? Tamo ti se osim studenata vrzmaju i bivši studenti (ko jednom dođe na ff ne napušta ga nikad 8) ). mm je dobio sve materijale za državni na tom forumu. čak je našao i 2 cure s kojima je zajedno polagao pa su se dogovarali oko literature...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Već sam mislila da sam poludila, jer sam tu informaciju čula ima par mjeseci, pa sam se sad prestrašila da sam posve sišla s pameti i da ne znam ni šta sam na vlastite uši čula. Dakle, hvala puntice

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    navodno će se umjesto stručnog ispita morati imati nekakva licenca. a ona će se morati obnavljati svakih nekoliko godina. tako da je sad još dobro
    to sam negdje čitala i o tome se po školama priča, ali zasad još ništa od toga
    pa da bi dobila licencu mora položiti stručni ispit (mislim tako je to zamišljeno)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e da sarasvati - imaš li ti mentora/icu?!

ako imaš - malo angažiraj i njega/nju

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, svi ćemo morati obnjavljati licencu ali nas to neće spasiti stručnog. ja sam čula da se spominjalo da će se ukinuti godina dana stažiranja. ali to nije provjerena informacija.

imam dobru mentoricu, kakve sam sve čula da postoje..., jedino prolazi to sve prvi put pa se nekako međusobno pomažemo.

za koji dan ću biti prijavljena i onda nema uzmaka.

pronašla sam, organizirala, pravnu literaturu. sad mi jos preostaje organizacija metodičkog dijela.

bit će nesto od toga.

moj stoti post!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam kolegica koja je stručni polagala prije desetak godina (jesam stara!), ali ništa se tu ne mijenja! Vidim da su ti cure linkale neke korisne stranice. Ne znam zanima li te još nešto? Uglavnom, to je glupost da veća ne postoji (moje mišljenje) i ne treba se toga bojati, uzdaj se u se i u svoje kljuse i sve 5!

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Potvrda o položenom stručnom ispitu vrijedit će za licencu, tako stoji u novom zakonu o osnovnom i srednjem obrazovanju.
    U tajništvu pitaj imaju li priručnik za polaganje stručnog ispita(nije baš skroz točan naziv) - u njemu su sažeti svi zakoni koji će ti trebati.
    Sa mentoricom poradi na pripremi za sat a literaturu za pismeni ispit pitaj svoju savjetnicu. Ipak će ti ona biti na stručnom i što ona kaže je Amen.
    Sretno sa polaganjem!

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo i ovdje koristan tekstić. Ovu sam knjigicu imala u rukama, zove se Stručni ispit pripravnika u osnovnom i srednjem školstvu, autori su Zebec i Horvat, ima više izdanja, a mislim da novije ima narančaste korice.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Luminitsa prvotno napisa
    Ovu sam knjigicu imala u rukama, zove se Stručni ispit pripravnika u osnovnom i srednjem školstvu, autori su Zebec i Horvat, ima više izdanja, a mislim da novije ima narančaste korice.
    To je ta knjiga na koju sam i ja mislila, najnovija je narandžaste boje i ona je aktualna zbog izmjena zakona koje su se dogodile.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imam tu narančastu knjigu, ali uz nju imam još i puno zakona koje sam isprintala sa stranica narodnih novina.
    lagano zaokružujem popis.
    svi savjeti su, i dalje, dobrodošli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •