Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: tučeno slatko vrhnje

  1. #1
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno tučeno slatko vrhnje

    Koje koristite?
    Zasto to meni ne uspjeva?Stavila i kremfix ali nije cvrsto.Uzas.

  2. #2
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    mora biti dobro ohladjeno prije nego se umuti...a ako je dukatovo meni cesce ne uspije nego uspije bez obzira na hladjenje. najbolje mi je zbregov u tetrapakicu plavom.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Meni je najbolje Bayerland ( ili tako nekako )
    Meggle mi je isto ok , samo često zna biti pokvareno
    ako kupim 4 čašice , uvijek je bar jedna pokvarena
    e , i ne stavljam nikakav fix

  4. #4
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    e hvala

    a koliko treba dugo lupat dok se ne ucvrsti,5 ili 10 min ili otprilike please

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    vrhnje miksaš(hladno) cca 2 min,pa tek onda staviš kremfix.šečer na kraju.

  6. #6
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    i nakon kremfixa kolko jos

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,053

    Početno

    Miksaš tolko dugo dok ne bude željene čvrstoće.
    Miksaš 1-2 minute, dodaš šlagfix i onda još 5 minuta ili već kolko treba da ti bude željene čvrstoće.
    Ja koristim ono biljno vrhnje Hole, ili sl. ova obična mi nisu tak ukusna ko ova.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Meni je najbolje dukatovo - ne stavljam nikakve fixeve ni šećer.
    Bude tako čvrsto da Orka pravi neboder.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    split
    Postovi
    254

    Početno

    Mislim da bi i zdjela u kojoj tučeš trebala biti visoka, a ne smiješ ni pretući šlag jer ti se onda pretvara u smjesu grudica i mlijeka..meni isto Dukatovo zna omanuti ali to uz Z"bregovo mi je najbolje

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Te grudice se zovu maslac.

  11. #11
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Bravo Noa,to mi se i bilo dogodilo pretukla sam ga,zato sam i pitala koliko dugo ga vi tucete

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    169

    Početno

    mora biti dobro ohlađeno. i ja ga u multipraktiku pa odmah na najjače. jednom mi se pretvorilo u maslac ( slatko, bljak). meni ne valja ni dukat ni zbregov. hole mi je zakon

  13. #13
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    u receptu mi pise slatko vrhnje i ja sam pomislila da je to ono vrhnje u casi kao sto su jogurti, kisela vrhnja...
    pa sam isla pogledati ovdje od kojeg proizvodaca forumasice najvise vole koristiti
    i sad sam zbunjena, je li to vrhnje u casi ili je to vrhnje u tetrapaku jer spominjete neke proizvodace koje sam samo vidila u tetrapaku??????

  14. #14
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    inace mislim pravit ledeni vjetar

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    ja ti koristim slatko vrhnje koje u pakiranju od 1L možeš kupiti na placu na frižiderima (Veronika mislim da se zovu). Super je vrhnje za kolače...ono mljac kreme budu. A za šlag obavezno koristim Hole jer je najkompaktniji i lijepo se poveže. :D

  16. #16
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    zrinka19
    u receptu mi pise slatko vrhnje i ja sam pomislila da je to ono vrhnje u casi kao sto su jogurti, kisela vrhnja...
    pa sam isla pogledati ovdje od kojeg proizvodaca forumasice najvise vole koristiti
    i sad sam zbunjena, je li to vrhnje u casi ili je to vrhnje u tetrapaku jer spominjete neke proizvodace koje sam samo vidila u tetrapaku??????
    Na tom tetrapaku od Vindije , Dukata ..., piše - vrhnje za šlag- ( ne piše slatko vrhnje i bez šećera je )

  17. #17
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Meni taj Hole ne valja jer to nije vrhnje nego biljne masnće, pravo slatko vrhnje je od dukata ili zbregov i ako se neda istuć stavim na pola litre 2 šlagfixa i to je to

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    Hole nije slatko vrhnje već vrhnje za šlag.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    velika moja ispravka....
    nije Hole nego Hopla
    uvijek to pomiješam......na Hopla je nacrtan neki kuhar s velkim brkovima (to je vrhnje za šlag)
    a slatko vrhnje friško kupujem na Dolcu

  20. #20

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Hole, hopla ili štagod nije vrhnje, to je-nešto sa biljnim masnoćama.
    Vrhnje se dobiva iz mlijeka, meni je najbolje Z' bregov. Da bi se dobro ulupalo mora mati najmanje 30% MM, i biti dobro ohlađeno.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •