Koje koristite?
Zasto to meni ne uspjeva?Stavila i kremfix ali nije cvrsto.Uzas.
Koje koristite?
Zasto to meni ne uspjeva?Stavila i kremfix ali nije cvrsto.Uzas.
mora biti dobro ohladjeno prije nego se umuti...a ako je dukatovo meni cesce ne uspije nego uspije bez obzira na hladjenje. najbolje mi je zbregov u tetrapakicu plavom.
Meni je najbolje Bayerland ( ili tako nekako )
Meggle mi je isto ok , samo često zna biti pokvareno
ako kupim 4 čašice , uvijek je bar jedna pokvarena
e , i ne stavljam nikakav fix
e hvala
a koliko treba dugo lupat dok se ne ucvrsti,5 ili 10 min ili otprilike please
vrhnje miksaš(hladno) cca 2 min,pa tek onda staviš kremfix.šečer na kraju.
Miksaš tolko dugo dok ne bude željene čvrstoće.
Miksaš 1-2 minute, dodaš šlagfix i onda još 5 minuta ili već kolko treba da ti bude željene čvrstoće.
Ja koristim ono biljno vrhnje Hole, ili sl. ova obična mi nisu tak ukusna ko ova.
Meni je najbolje dukatovo - ne stavljam nikakve fixeve ni šećer.
Bude tako čvrsto da Orka pravi neboder.
Mislim da bi i zdjela u kojoj tučeš trebala biti visoka, a ne smiješ ni pretući šlag jer ti se onda pretvara u smjesu grudica i mlijeka..meni isto Dukatovo zna omanuti ali to uz Z"bregovo mi je najbolje![]()
Te grudice se zovu maslac.
Bravo Noa,to mi se i bilo dogodilo pretukla sam ga,zato sam i pitala koliko dugo ga vi tucete
mora biti dobro ohlađeno. i ja ga u multipraktiku pa odmah na najjače. jednom mi se pretvorilo u maslac ( slatko, bljak). meni ne valja ni dukat ni zbregov. hole mi je zakon
u receptu mi pise slatko vrhnje i ja sam pomislila da je to ono vrhnje u casi kao sto su jogurti, kisela vrhnja...
pa sam isla pogledati ovdje od kojeg proizvodaca forumasice najvise vole koristiti
i sad sam zbunjena, je li to vrhnje u casi ili je to vrhnje u tetrapaku jer spominjete neke proizvodace koje sam samo vidila u tetrapaku??????
ja ti koristim slatko vrhnje koje u pakiranju od 1L možeš kupiti na placu na frižiderima (Veronika mislim da se zovu). Super je vrhnje za kolače...ono mljac kreme budu. A za šlag obavezno koristim Hole jer je najkompaktniji i lijepo se poveže. :D
zrinka19
Na tom tetrapaku od Vindije , Dukata ..., piše - vrhnje za šlag- ( ne piše slatko vrhnje i bez šećera je )u receptu mi pise slatko vrhnje i ja sam pomislila da je to ono vrhnje u casi kao sto su jogurti, kisela vrhnja...
pa sam isla pogledati ovdje od kojeg proizvodaca forumasice najvise vole koristiti
i sad sam zbunjena, je li to vrhnje u casi ili je to vrhnje u tetrapaku jer spominjete neke proizvodace koje sam samo vidila u tetrapaku??????
Meni taj Hole ne valja jer to nije vrhnje nego biljne masnće, pravo slatko vrhnje je od dukata ili zbregov i ako se neda istuć stavim na pola litre 2 šlagfixa i to je to
Hole nije slatko vrhnje već vrhnje za šlag.
velika moja ispravka....
nije Hole nego Hopla
uvijek to pomiješam......na Hopla je nacrtan neki kuhar s velkim brkovima (to je vrhnje za šlag)
a slatko vrhnje friško kupujem na Dolcu
Hole, hopla ili štagod nije vrhnje, to je-nešto sa biljnim masnoćama.
Vrhnje se dobiva iz mlijeka, meni je najbolje Z' bregov. Da bi se dobro ulupalo mora mati najmanje 30% MM, i biti dobro ohlađeno.