Čupko1 prvotno napisa
... i ne, nije sama sa sobom.
Primijetila sam to već davno, dok je još bila skroz mala, tipa, gledala bi u neko mjesto (prazan zid po mome) i smješkala se, gestikulirala..
Sada ima 2 godine i zbilja je prekrasna. Igramo se, mazimo, voli ljude, na djecu se navikne za pola sata (jedinica je i uglavnom stalno sa odraslima), voli pjesmice (zna ih puno) i crtiće.
Ali događa se, vrlo često, da u trenutku odluta i počne očima pratiti nešto što ne postoji, smijuljiti se tome, ponekad i na glas, i raditi neke pokrete rukama. Dok to traje, teško će se odazvati bez obzira koliko ju zovem, osim ako spomenem Doru (najdraži crtić) ili čokoladu, jednostavno je u svom svijetu. Napominjem da to nije pogled u prazno i ne izgleda kao igranje sa samom sobom, nego ona gleda nešto i izgleda kao da s time komunicira. Uglavnom za vrijeme 'toga' ili hoda lijevo-desno ili u krug. Nekad i samo sjedi (npr u autu).To su primijetili svi koji su bili s njom 2 sata u komadu, bake, dide, teta koja ju čuva, naši prijatelji. Mi to zovemo da priča s anđelima i pomalo se šalimo s tim, ali u biti je stvarno čudno i počinje me brinuti. Utješno je što se ona u tim fazama gotovo non-stop smješka, ali nekako mi nije svejedno to gledati po nekoliko puta na dan, kao da nije s nama nego tko zna gdje.
Jedina čudna stvar koju bih uz ovo mogla naći kod nje je način kako se uspavljuje, naime legne na trbuh i počne se kretati kao žaba u mjestu, i to je tako otkad je prvi put legla na trbuh. Dok to radi isto je 'odsutna', ali to je više kao neki polusan.
Inače, kažem, stvano je divna curica i ne primjećujem ništa zabrinjavajuće.